Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostałem oszukany na allegro

Ɲestlee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wysłałem sms na homepay.pl ale kodu mu nie podałem jeszcze. Podałem zły żeby go sprawdzić, a on myślał że to poprawny i po prostu spieprzył.

Czy homepay może mi to zwrócić?

Czyli generalnie, to TY go oszukałeś. Hipokryta.

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość malutki688
Opublikowano

Jak wystawisz coś na allegro, a gdy ktoś to kupi to nie możesz zrezygnować ze sprzedaży.

do momentu zaplaty, towar pozostaje wlasnoscia sprzedawcy

Opublikowano

Jeżeli płaciłeś SMS to nikt Ci pieniędzy nie odda ,allegro nie wspiera takiej formy płatności i zakazuje ją w regulaminie.

Opublikowano

Czyli po postach tutaj jasno wynika, że to Ty tego gościa oszukałeś a nie on Ciebie.

Oszukałeś go z złym kodem - zgadza się - czy dobrze mówię?

bez gif

Opublikowano

- Zgłoś ten problem serwisowi allegro.pl

Jeżeli to nie poskutkuje sąd. Może, i to dziecinne, lecz to 50zł zostałeś oszukany. ;)

SŁUCHAJCIE TERAZ MNIE UWAŻNIE MPCforumowicze. xD

Słuchajcie - raz pisze ten @ Ɲestlee, że został oszukany przez tego gościa. Później piszę, że on podał zły kod temu gościowi, a ten gościu mu nie przesłał tego towaru - a on dał 50 złotych.

To jak to w końcu?

bez gif

Opublikowano

Podejrzewałem że jest oszustem więc podałem mu zły kod a on w ciągu 2-3 sekund od razu mnie zablokował i tyle. Tyle. ;]

4043121350.png

Opublikowano

Bo zablokował Cię bo go oszukałeś i:

i tyle. Tyle. ;]

bez gif

Opublikowano

Mimo wszystko allegro powinno zablokować tego gościa za nieregulaminowe aukcje. To zawsze jakiś plus. Jeżeli chcesz odzyskać pieniądze, to niestety musisz użerać się z serwisem obsługującym płatności.

SŁUCHAJCIE TERAZ MNIE UWAŻNIE MPCforumowicze. xD

Słuchajcie - raz pisze ten @ Ɲestlee, że został oszukany przez tego gościa. Później piszę, że on podał zły kod temu gościowi, a ten gościu mu nie przesłał tego towaru - a on dał 50 złotych.

To jak to w końcu?

On czuje się oszukany z tego względu, że sprzedawca go olał. Nie próbuje dowiedzieć się, czy kasa na pewno doszła. Inną rzeczą jest to, że nasz użytkownik podął zły kod. Nie ważne jest, czy umyślnie, czy nie.  W interesie sprzedawcy jest dowiedzieć się, co poszło nie tak i ewentualnie pociągnąć kupującego do odpowiedzialności.

Opublikowano

Na początku gdy podałem mu kod nawet powiedział "Co to?". Nie pytał nawet o dane wystawionego zawodnika. A chciałbym wiedzieć. Bo mam ten kod do tego serwisu. Mógłbym jakoś wykorzystać go?

4043121350.png

Opublikowano

On czuje się oszukany z tego względu, że sprzedawca go olał. Nie próbuje dowiedzieć się, czy kasa na pewno doszła. Inną rzeczą jest to, że nasz użytkownik podął zły kod. Nie ważne jest, czy umyślnie, czy nie. 

Aha - to 50 złotych w końcu doszło do tego gościa od tego @Ɲestlee, czy nie? 

Bo sam teraz oszalałem z tej rzeczy i z tego tematu.

bez gif

Opublikowano

Nie doszło bo kod był zły. Wyglądało to tak że chciałem sprawdzić czy mi powie że kod jest zły, czy po prostu od razu ucieknie. I zrobił to drugie czyli dla mnie jest oszustem. Kodu nie dostał. Cały raz go mam.

4043121350.png

Opublikowano

Aha - to 50 złotych w końcu doszło do tego gościa od tego @Ɲestlee, czy nie? 

Bo sam teraz oszalałem z tej rzeczy i z tego tematu.

Pieniądze doszły do obsługującego płatności. Tylko tyle. Pieniądze stracił @Ɲestlee a sam sprzedający nie stracił i nie zyskał.

Opublikowano

Pieniądze doszły do obsługującego płatności. Tylko tyle. Pieniądze stracił @Ɲestlee a sam sprzedający nie stracił i nie zyskał.

Hmm. A mogę to jakoś wypłacić albo skorzystać z tych pieniędzy?

4043121350.png

Opublikowano

Pieniądze doszły do obsługującego płatności. Tylko tyle. Pieniądze stracił @JNestlee a sam sprzedający nie stracił i nie zyskał.

Ok, ok.

Dobra, ja już sam nie wiem co pisać DALEJ W TYM TEMACIE, to jest mój ostatni post w tym temacie.

@Ɲestlee,

reszta w tym, pomogą Ci pozostali userzy tego MPC - bo ja już nie wiem co pisać dalej i jak Ci dalej pomagać.

Pozdrawiam i życzę Ci, żebyś ten towar w końcu dotarł do Twoich rąk. Tego Ci życzę.

bez gif

Opublikowano

Hmm. A mogę to jakoś wypłacić albo skorzystać z tych pieniędzy?

Trudno powiedzieć. Każda usługa ma osobne numery itd.. Ale jeżeli jest, tak jak mówisz, czyli potrzeba kodu by skorzystać z tych pieniędzy, to powinieneś do nich napisać z reklamacją/etc.. Ale to wszystko rządzi się własnymi prawami, więc mimo wszystko napisz do nich.

Opublikowano

Ok, ok.

Dobra, ja już sam nie wiem co pisać DALEJ W TYM TEMACIE, to jest mój ostatni post w tym temacie.

@Ɲestlee,

reszta w tym, pomogą Ci pozostali userzy tego MPC - bo ja już nie wiem co pisać dalej i jak Ci dalej pomagać.

Pozdrawiam i życzę Ci, żebyś ten towar w końcu dotarł do Twoich rąk. Tego Ci życzę.

Dzięki. Takie życzenie nie wpłynie na tego kolesia, mam nadzieję że tego nie czyta.

4043121350.png

Opublikowano

Dzięki. Takie życzenie nie wpłynie na tego kolesia, mam nadzieję że tego nie czyta.

Jeśli mu nie podałeś adresu tej strony ((zwłaszcza linku do tego tematu)) - to nie bój się nie przeczyta.

bez gif

Opublikowano

Na szczęście nie. Głupi byłem że dałem się na to nabrać. Zaślepiły mnie pozytywne komentarze i oceny jego licytacji. Wiele ich nie było ale były pozytywne... No mniejsza. Ja jeszcze prowadzę konwersację z allegro w jego sprawie.

4043121350.png

Opublikowano

Ja jeszcze prowadzę konwersację z allegro w jego sprawie.

Prowadź, zobaczymy, jaki będzie tego FINAŁ.

Ale życzę Ci żebyś ten towar dostał do rąk.

bez gif

Opublikowano

Dzięki. Narazie napisałem w sprawie zablokowania go itp. Czekam na odpowiedź. Napisałem również reklamację do homepay.pl.

Jeśli ktoś ma pojęcie jak wypłacić pieniądze przez homepay.pl to proszę o udzielenie się w tym temacie.

4043121350.png

Opublikowano

Dzięki. Narazie napisałem w sprawie zablokowania go itp. Czekam na odpowiedź. Napisałem również reklamację do homepay.pl.

Ok - to czekaj na dalszy skutek.

bez gif

Opublikowano

Czekam, czekam. Boję się tylko że ten koleś powróci po kod, ja mu go dam a ten da dyla z kodem i nie będzie już na 100% kasy ;/ A tak to chyba jeszcze mogę tą kasę dostać.

4043121350.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...