Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

EULA czy mogę mieć kłopoty ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

EULA obowiązuje na wszystkie v. MC.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A by podpisać umowę lub akceptować regulamin wystarczy np. grać na trybie wieloosobowym :)

@eStarter skoro będziesz grał na non premium to zrywasz EULA ponieważ Mojang zabronił graczom non premium wchodzić na serwery :). A co do kasy to na pewno przegrasz pierwszą rozprawę a więc powodzenia.. a koszty będą duże bo przypominam Mojang nie siedziby w Polsce i pewnie jest amerykańska a więc sądownictwo będzie się odbywało na podstawie prawa amerykańskiego a więc w USA. A rzeczy wejść na teren USA trzeba mieć wizę.

7096414143429001167232.png

Opublikowano

tak czy srak panowie i panie, jak już w ogóle będą coś sprawdzać to najwyżej serwery 1.7.10, a jak ktoś ma starszą wersje serwera to może mieć to tak głęboko gdzie światło nie dociera.

Ew. robisz co tydzień backup na dysk i jak ci "zablokują" serwer w co wątpię na 99,5% to mojang nie jest taki za**ebysty żeby zakazać ci dożywotnio korzystania z hostingów itp więc sorki, kupujesz nową maszynę i stawiasz serwer na niej = 0 Filozofji

(blokują tylko ip/port, plików serwerowych ci nie zablokują więc ja nie wiem czym tu się martwić) A swoją drogą to ktoś miał race, zrobili by premke za 20zł czyli 5euro, to by zaczęli zarabiać, bo sorki jak ktoś ma wydać 80zł 3-4 lata po ukazaniu się gry to chyba coś tu jest nie tak :)

Opublikowano

A by podpisać umowę lub akceptować regulamin wystarczy np. grać na trybie wieloosobowym :)

@eStarter skoro będziesz grał na non premium to zrywasz EULA ponieważ Mojang zabronił graczom non premium wchodzić na serwery :). A co do kasy to na pewno przegrasz pierwszą rozprawę a więc powodzenia.. a koszty będą duże bo przypominam Mojang nie siedziby w Polsce i pewnie jest amerykańska a więc sądownictwo będzie się odbywało na podstawie prawa amerykańskiego a więc w USA. A rzeczy wejść na teren USA trzeba mieć wizę.

Od kiedy non-premium mają zakaz wchodzenia na serwery, co to ku*wa acta jest?

Mojang zaczyna zwyczajnie szukać w dupie mózgu, doprowadzą siebie do bankructwa, coraz mnie osób kupi premkę dla zasranego skina którego nawet zyczu oferuje.

Jak pisałem wyżej, max 3-4 tygodnie, Mojang poczuje straty i wróci wszystko do starości.

Opublikowano

Powiem tak. Sracie i sracie... Popatrzcie sobie z 3-4 tygodnie jak kolega mówi i prowadźcie sobie dalej te serwery non-premium. Nikt wam nie ma prawa zabronić. Serwera nie zablokują, bo to dotyczy rzekomo premek. Po drugie w Polsce jest kilka tysięcy serwerów. Napewno nic wam nie zrobią, to że EULA jest to i tak nic nie zmienia. EULA była zawsze tylko siedziała cicho. Widzicie, żeby duże serwery płakały? Nadal sobie grzecznie stoją. Dlatego proszę was, nie srajcie jak małe dziewczynki bo serwerek wam zablokują... dla mnie to jest zwykła modernizacja, dlatego wyjechali z tym EULA. Po wakacjach się uspokoi i wróci do normy. Nie zadawajcie pytań, tylko po prostu róbcie to co macie lub lubicie robić. NON-Premium było zawsze, jest i będzie piractwem.  Nic nie padnie. Zapewniam. Generalnie ludziom się w dupach poprzewracało i nie mają co robić z własnym życiem.

PS: Dziwi mnie jedno, że wszyscy patrzą na Amerykę? Przykład:  W Ameryce niby coś tam się stało z paroma serwerami bo mieli przerwę techniczną... to już Polska płacze.

Pozdrawiam

Kotage

Opublikowano

Ta kurde zmienienie wartości pewnej na "true" nie oznacza że jakieś papiery podpisuję! To GENIALNY Mojang mógł opcji online-mode nie robić a nie za takie mądrale się uważają. To już trzeba kurde wydać 80 zł + jeszcze opłata jakiegoś serwera np ja płacę 30 zł miesiąc ale te środki co zdobędę to kupię sobie za nie premium więc gówno mogą mi zrobić ;] , i jak się ustawi na false to nic nie mogą z serwerem zrobić bo jest on jak same logi mówią "SERVER IS RUNNING IN OFFLINE/INSECURE MODE" więc serwer nie podlega ich kontroli. A jeśli mi serwer zablokują to mają oddać moje wszystkie 30'stki bo inaczej to oni pójdą do sądu za kradzież mojej zarobionej kasy. Bo zarobioną kasę przeznaczam na serwer więc mogą mi naskoczyć jedynie :P (przeznaczam 5 zł miesięcznie z zarobków).

(Sory może trochę z wulgarnością przesadziłem ale nie zgłaszajcie plz)

EULA jest automatycznie akceptowana automatycznie podczas użytkowania z programów.

Opublikowano

If you buy, download, use or play our Game, you are agreeing to stick to the rules of these end user licence terms ("EULA”). If you don‘t want to or can‘t agree to these rules, then you must not buy, download, use or play our Game.

Cytat z oficjalne strony Mojang, więc nie mówcie, że nie obowiązuje "jak nie podpisaliście papierów"...

Opublikowano

TAk, ale na no-premium jak masz, to Ci niby nie mogą zablokować, jedynie pozwać o prawa autorskie, ale komu by się chciało latać po sądach? Zresztą bardziej na duże serwery będą patrzeć.

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Umowa nie zawsze jest w formie pisemnej ze musisz dać paragraf/podpis i jestes zobowiązany. Umowę podpisujesz w przeróżne sposoby. Używając i grając w minecrafta automatycznie podpisujesz umowę z mojangiem. Zreszta jak zakładałes konto na mojangu to pewnie było pole do zaznaczenie ze zgadzasz sie z umowa a w umówie pewnie było o EULA ;)

Opublikowano

No to jak to w końcu jest !!?? Jedni mówią jak masz no - premium lub poniżej 1.7.10 nie obowiązuje cię EULA a drudzy mówią Obowiązuje cię EULA bez względu na wersję i na to czy masz no-premium lub premium... 

Opublikowano

No to jak to w końcu jest !!?? Jedni mówią jak masz no - premium lub poniżej 1.7.10 nie obowiązuje cię EULA a drudzy mówią Obowiązuje cię EULA bez względu na wersję i na to czy masz no-premium lub premium... 

Na wszystkie, i czy to jest prem czy non-prem.

A jak masz non-premium, to już z góry łamiesz teoretycznie prawo ;)

Opublikowano

@tomasz331

śmieszny jesteś ich siedziba jest w europie w szwajcarii w Sztokcholmie. Bo dzieci w szkole majaa go jako przedmiot na craftserve.pl pisze. Więc to umowa europejska więc na wszystkie to obąwiazuje.Mojang- szwedke pochodzenie ma.

Eula obowiazuje:

• Polska 
  • Niemcy
  • Szwajceria
  • norwegia
  • Anglia
  • USA
  • i reszta krajów

Info krótkie jest na tej stronce:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mojang_AB

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Gówno-burza.., spokojnie nic się nie dzieje, Eula na prawdę nic nie zmienia. To tylko zmiana czysto-kosmetyczna w plikach serwerowych.

Nie trzeba się nią przejmować. @mojang sra pod siebie, a nie myśli serwery blokować.

Ten dokument jest potrzebny tylko po to żeby @mojang mógł zwalić winę na właściciela serwera w razie gdyby poszło coś nie tak i jakaś skarga od mamusi grubego amerykańskiego chłopca dotarła by do @mojangu. Ale i tak wszystko rozejdzie się po łokciach.

Więc jeszcze raz, GÓWNO BURZA

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Eula to regulamin gry, nie zapłacisz ani nie wsadzą cie za łamanie.

HEhehe...

Serio?? To w takim bądź razie jak oni teoretyzują o Tym że będą im procesy w sądzie stawiać na podstawie łamania regulaminu gry?

TDepLbR.gif

Opublikowano

Czasami mozna mniec czasami nie

Czyli jak? np.Hejtuje serwer grając na nim, banują mnie tworze nowe konta pod nowym ip i dalej hejtuje, nie powoduje u nich strat finansowych, tylko wyrażam swoją opinnię na temat ich serwera na ich serwerze. I za to mają prawo postawić mi rozprawę w sądzie?

TDepLbR.gif

Opublikowano

A c o, zamkną mi serwer? Wytoczą mi proces? Postraszą mnie policją? Prokuratorem!? Co!? Jak to!? Ja chcę zbijać hajs na małych, grubych bachorach bez przyszłości zawodowej! No jak!? Ja chcę HAJS! HAJ$$$$$$$$$$$$!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...