Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

EULA czy mogę mieć kłopoty ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, słyszałem że EULA ma wejść do minecrafta 1 lub 2 sierpnia, prowadzę swój serwer minecraft (cały 1.7) skyblock, i czy mogę mieć kłopoty jeżeli sprzedaje vipy które mają dostęp do /fly, /hat, mapki surowcowej oraz /kit vip ? (gracze nie mają takich dostępów). Proszę o szybką odp. mam serwer na 1.7.9

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Siemka, słyszałem że EULA ma wejść do minecrafta 1 lub 2 sierpnia, prowadzę swój serwer minecraft (cały 1.7) skyblock, i czy mogę mieć kłopoty jeżeli sprzedaje vipy które mają dostęp do /fly, /hat, mapki surowcowej oraz /kit vip ? (gracze nie mają takich dostępów). Proszę o szybką odp.

Niestety możesz mieć kłopoty ...

Więcej w tym temacie : http://www.mpcforum.pl/topic/1258648-inne-eula/

74980815851645243310.png

Opublikowano

Kity usuń

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Tak jak już mówię - zaprzestajcie sprzedawania VIPów na jakieś 2 tygodnie i dopiero ruszcie z powrotem. Zobaczymy co Mojang wymyśli w ciągu tych dwóch tygodni.

U Ciebie zaważyć może to, że VIP będzie miał to, czego normalny gracz nie będzie mógł osiągnąć. Pozdrawiam.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

No to będę musiał zaprzestać sprzedawać VIP'y

Ja robięserwer na razie bez vipów. Zobaczymy co na to mojang. Tobie radzę też zaprzestać sprzedawania vip tak jak powiedziano na 2/3 tygodnie byś nie miał zablokowanego serwera.

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

@topic

Jedyne co możesz sprzedawać to unbany za dednięcie.

Bo to nie wpływa na rozgrywke, gracz nie ma więcej?

Możesz też wprowadzić jednorazową opłatę za granie, ale kto Ci zapłaci żeby grać?

Opublikowano

Ciekawe w jaki sposób ma mi mojang zaszkodzić? Jak niby zablokują mi serwer? Będą się sądzić ze mną nie mając moich danych osobowych? Śmieszne.

Opublikowano

Ciekawe w jaki sposób ma mi mojang zaszkodzić? Jak niby zablokują mi serwer? Będą się sądzić ze mną nie mając moich danych osobowych? Śmieszne.

Zgaduję, że nikt ci serwera dedykowanego nie sprzeda bez podania danych osobowych.

Dedykowany - serwerownie.

Hosting - właściciel - zamknięcie danego serwera.

Proste ;)

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Zgaduję, że nikt ci serwera dedykowanego nie sprzeda bez podania danych osobowych.

Dedykowany - serwerownie.

Hosting - właściciel - zamknięcie danego serwera.

Proste ;)

Mojang nie ma prawa egzekwować moich danych osobowych od datacenter - nie po to jest ochrona danych osobowych, aby ją naruszać.

Opublikowano

Ma prawo. Poniewaz EULA nie jest jakimś "regulaminem gry", tylko umową prawno-licencyjną.

Opublikowano

Ma prawo. Poniewaz EULA nie jest jakimś "regulaminem gry", tylko umową prawno-licencyjną.

Skoro jest umową to przypadkiem nie musze jej podpisac? Wpisanie "true" nie jest podpisem.

Opublikowano

Głupota i tyle. Na prawdę myślisz, że jakaś "firma" może uzyskać dostęp do danych osobowych milionów ludzi? Słyszysz siebie? B) Takie dane mogą uzyskać nieliczne osoby trzecie w kraju, a ty mi mówisz o firmie, której nie podoba się, że ktoś zarabia na swojej pracy, która defakto jest ciężka ;)

Zresztą wątpię, aby ktokolwiek z myślącej części forum Minecraft zgodził się, aby firma, która produkuje gry zarządzała ich danymi osobowymi.

Opublikowano

Może... Spokojnie. Ale to nie na tym polega. Mojang ma "władze" nad wszystkimi serwerami, każdy serwer się z nimi łączy, a oni mogą wykonać dowolny skrypt na owym. Tym bardziej 1.7.10 który posiada już właśnie opcje "Blokowania" serwerów.

Poza taką blokadą nic innego się nie zmieni, mam nadzieje, że nie będą ścigać [w co wątpie:D]

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Może... Spokojnie. Ale to nie na tym polega. Mojang ma "władze" nad wszystkimi serwerami, każdy serwer się z nimi łączy, a oni mogą wykonać dowolny skrypt na owym. Tym bardziej 1.7.10 który posiada już właśnie opcje "Blokowania" serwerów.

Poza taką blokadą nic innego się nie zmieni, mam nadzieje, że nie będą ścigać [w co wątpie:D]

Pomijam fakt, że przerobienie silnika nie jest problemem. I nie, nie może zarządzać moimi danymi osobowymi.

Opublikowano

Czy mogę sprzedać rangi na moim serwerze?
Tak. Rangi są dozwolone. Kolorowe nazwy, przedrostki, specjalne czapki itp. są w porządku.

Skończcie pierdzielić, że nie można sprzedawać rang. Nie można do nich dodawać rzeczy ułatwiających rozgrywkę. Jeżeli faktycznie będą robić coś z serwerami nie przestrzegającymi tej umowy to polecam wywalić ten kit i fly.

Opublikowano

Czy mogę sprzedać rangi na moim serwerze?

Tak. Rangi są dozwolone. Kolorowe nazwy, przedrostki, specjalne czapki itp. są w porządku.

Skończcie pierdzielić, że nie można sprzedawać rang. Nie można do nich dodawać rzeczy ułatwiających rozgrywkę. Jeżeli faktycznie będą robić coś z serwerami nie przestrzegającymi tej umowy to polecam wywalić ten kit i fly.

Z tym, że rangi kupuje się w 90% dla przedmiotów, które ona oferuje. Ludzie widząc vipowską rangę mają na myśli profity w postaci przedmiotów, często specjalnych, a wyróżnienie na czacie, czy nicku nad głową postaci to dodatek.

Opublikowano

ale wy jesteście nooby...

EULA tyczy się tylko serverów premium, i graczy premium, bo to oni kupili produkt akceptując te zasady.

Jak masz server no-premium, lecisz po staremu, masz po prostu nielegalny server.

A zablokowanie servera premium to dla nich coś koło 10 sekund roboty, po prostu dodają wyjątek, ze autoryzacja z tego servera zawsze ma zwracać błąd i tyle.

Ale no-premium to moga co najwyżej do sądu zgłaszać o prawa autorskie.

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

ale wy jesteście nooby...

EULA tyczy się tylko serverów premium, i graczy premium, bo to oni kupili produkt akceptując te zasady.

Jak masz server no-premium, lecisz po staremu, masz po prostu nielegalny server.

A zablokowanie servera premium to dla nich coś koło 10 sekund roboty, po prostu dodają wyjątek, ze autoryzacja z tego servera zawsze ma zwracać błąd i tyle.

Ale no-premium to moga co najwyżej do sądu zgłaszać o prawa autorskie.

Ale wtedy to będzie znaczyć że serwery premium będą dyskryminowane tymi ograniczeniami, przez co będzie trudniej im się utrzymać, co spowoduje że wszystkie serwery premium będą przechodziły na mode non-premium, co spowoduje kolosalne straty dla Mojanga, bo nikt nie bd potrzebował kupować premki dla samego skina, jak na serwerze bd komenda dla vipa "/disguise player Notch". To nie ma sensu.

A wtedy Mojang będzie miał argument za usunięciem multiplayer i pozostaną tylko serwery Realsm. : O

Więc Karolinko albo Ty jesteś Głupia, albo Mojang że takie rzeczy tu się piszę.

Karolino namieszałaś tym postem.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Ale wtedy to będzie znaczyć że serwery premium będą dyskryminowane tymi ograniczeniami, przez co będzie trudniej im się utrzymać, co spowoduje że wszystkie serwery premium będą przechodziły na mode non-premium, co spowoduje kolosalne straty dla Mojanga, bo nikt nie bd potrzebował kupować premki dla samego skina, jak na serwerze bd komenda dla vipa "/disguise player Notch". To nie ma sensu.

A wtedy Mojang będzie miał argument za usunięciem multiplayer i pozostaną tylko serwery Realsm. : O

Więc Karolinko albo Ty jesteś Głupia, albo Mojang że takie rzeczy tu się piszę.

Karolino namieszałaś tym postem.

Nie usuną multi, a realsm nie mają zastępować serverów.

I niby jak inaczej to ma działać? :D nie mogą wyłączyć servera w offline mode, bo niby jak?

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

A jak serwer jest non premium i premium czyli moge "sprzedawac" vipy tzn jezeli premium nie musi sie logowac a non premium musi o to mi chodzi

Liczba Postów wbijamy osiągniecie:

- 25, 50, 75100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000,1250, 1500, 2000.

Opublikowano

Głupota i tyle. Na prawdę myślisz, że jakaś "firma" może uzyskać dostęp do danych osobowych milionów ludzi? Słyszysz siebie? B) Takie dane mogą uzyskać nieliczne osoby trzecie w kraju, a ty mi mówisz o firmie, której nie podoba się, że ktoś zarabia na swojej pracy, która defakto jest ciężka ;)

Zresztą wątpię, aby ktokolwiek z myślącej części forum Minecraft zgodził się, aby firma, która produkuje gry zarządzała ich danymi osobowymi.

Życie to nie bajka kolego.

Trzymasz nielegalne oprogramowanie i go używasz - ściągają ci serwer.

Robisz ataki DDOS z serwera - ściągają ci serwer.

Łamiesz umowę licencyjno-prawna - ściągają ci serwer.

Zrozum, że to nie jest "blokada gry". To jest złamanie prawa. Firma nie ma prawa, ma obowiązek wydać odpowiednie dane które będą potrzebne do dalszego postępowania, oraz ma obowiązek rozwiązać umowę z takim klientem.

Opublikowano

Żadnej umowy formalnie moimi danymi nie podpisywałem, a ustawienie wartości "true" w jakimś pliku do niczego mnie nie zobowiązuje.
Swoją drogą, kolego? Wut? Piszesz, że życie to nie bajka, a za dużo to nie przeżyłeś B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...