Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

realne? bójka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież 14 lat to dzieciak. Jeśli gość już się kiedyś bił, a ty nie masz jakiegoś wunderwaffe, to dostaniesz wpierdol, takie życie.

Jeśli już ta "solówka" ma być, to się nie wycofuj. Ryj nie szklanka i powodzenia ;)

Racja, zęby też ci odrosną.

Pomogę z matematyki, PW.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Realne, że dasz radę. Trochę szczęścia też trzeba mieć, siła to nie wszystko, więc myślenie, że zawsze ten większy i silniejszy wygra jest słabe. Technika, spryt i jedziesz. Do dupy jest się teraz wycofać, nawet jeśli dostaniesz wpieprz to liczy się w ogóle odwaga, kiedyś przegrać trzeba. 

Opublikowano

Raczej nie dasz rady.
To, że jest patykiem to nie znaczy, że nie ma siły, więc nie patrz po wyglądzie.

Opublikowano

Da radę.14 latek równie dobrze może wyglądać jak 20 latek, więc wiek jest tutaj bez znaczenia.

Opublikowano

Wiek ma znaczenie i to spore przy różnicy 4 lat jest to sporo ale pozbierajmy fakty ty masz 14 lat i chcesz się bić z kolesiem co ma 18 lat ? Mam już prawie 18 lat i jak mam pomyśleć sobie że miałbym się bić z kolesiem co ma 14 lat to chyba jakieś nieporozumienie, czym go sprowokowałeś że chce się z tobą bić ? Nawet jakby jakiś dzieciak w tym wieku do mnie wyskoczył to nie bił bym się z nim tylko uspokoił albo dał małego prztyczka w nos ale nie poszedł bym z nim na solo bo zwyczajnie bym się skompromitował, nawet gdybym wygrał (a pewnie by tak było, 4 lata różnicy jednak). Okej kolejny fakt, fajnie że chodzisz na siłownie ale masz 14 lat, siłą rzeczy musisz być mały no bo masz tylko 14 lat, do swojej siły i stażu na siłowni podchodź z dystansem bo jak kiedyś dostaniesz lepa od słabszego to się załamiesz. Dla mnie ta cała sytuacja jest śmieszna.  

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Wiek ma znaczenie i to spore przy różnicy 4 lat jest to sporo ale pozbierajmy fakty ty masz 14 lat i chcesz się bić z kolesiem co ma 18 lat ? Mam już prawie 18 lat i jak mam pomyśleć sobie że miałbym się bić z kolesiem co ma 14 lat to chyba jakieś nieporozumienie, czym go sprowokowałeś że chce się z tobą bić ? Nawet jakby jakiś dzieciak w tym wieku do mnie wyskoczył to nie bił bym się z nim tylko uspokoił albo dał małego prztyczka w nos ale nie poszedł bym z nim na solo bo zwyczajnie bym się skompromitował, nawet gdybym wygrał (a pewnie by tak było, 4 lata różnicy jednak). Okej kolejny fakt, fajnie że chodzisz na siłownie ale masz 14 lat, siłą rzeczy musisz być mały no bo masz tylko 14 lat, do swojej siły i stażu na siłowni podchodź z dystansem bo jak kiedyś dostaniesz lepa od słabszego to się załamiesz. Dla mnie ta cała sytuacja jest śmieszna.  

Mój kolega w wieku 13 lat miał chyba z ponad 180 wzrostu, ważył z 90 - 100 kg a są ludzie, którzy mają 20 lat i 165 wzrostu np, więc wiek teraz nie ma znaczenia.Niech autor poda swoje wymiary.

Opublikowano

Mój kolega w wieku 13 lat miał chyba z ponad 180 wzrostu, ważył z 90 - 100 kg a są ludzie, którzy mają 20 lat i 165 wzrostu np, więc wiek teraz nie ma znaczenia.Niech autor poda swoje wymiary.

A co mają waga i wymiary do wygranego pojedynku? Trzeba być silnym psychicznie oraz być zwinnym

XrgAYyk.png

Opublikowano

A co mają waga i wymiary do wygranego pojedynku? Trzeba być silnym psychicznie oraz być zwinnym

Napisałem o wymiarach, bo Argos twierdzi, że autor ze względu na wiek jest dużo mniejszy od tamtego kolesia.Trzeba przede wszystkim coś umieć a nie bić się na wyczucie.

Opublikowano

Da radę.14 latek równie dobrze może wyglądać jak 20 latek, więc wiek jest tutaj bez znaczenia.

A tu znowu o wyglądzie.

To, że ktoś ma większego bica to nie znaczy ze jest silniejszy lol.

Zresztą on ma 14 lat a typek 18 więc o czym my gadamy w ogóle?

Opublikowano

A tu znowu o wyglądzie.

To, że ktoś ma większego bica to nie znaczy ze jest silniejszy lol.

Zresztą on ma 14 lat a typek 18 więc o czym my gadamy w ogóle?

Jednak o czymś ten biceps świadczy.

Ale wy myślicie, że 14 latek ma maks. 170 wzrostu, i waży 60 kg a ten 18 latek 190 i 90 kg.

Opublikowano

Jednak o czymś ten biceps świadczy.

Ale wy myślicie, że 14 latek ma maks. 170 wzrostu, i waży 60 kg a ten 18 latek 190 i 90 kg.

o czym? może po prostu ma inną budowę  ciała

<>

Opublikowano

o czym? może po prostu ma inną budowę  ciała

No jak jeden waży 60 a drugi 90, to logiczne, że ma inną budowę ciała, prawda? Po za tym autor napisał, że ćwiczy i że tamten koleś jest chudy.

Opublikowano

ale na co to ze ćwiczy ma się przełożyć? siła ciosu =/= tyle ile wyniesiesz na klate, na siłowni cwiczysz sile statyczna a przy uderzeniach jest sila statyczna dynamizczna, skoro ma wiecej sily to jedynie przy przepychankach to sie przelozy na cos pozytecznego

Wiele osób myśli że podnosząc ciężary na siłowni(przynajmniej w moim otoczeniu) zwiększą swoją siłę i szybkość uderzenia, szkoda że wielu z nich nie wie że najczęściej stosują ćwiczenia zwiększające siłę statyczną i wręcz stają się powolniejsi, myląc się stosując ćwiczenia bodybuildingowe (kulturystyka). Pamiętajmy że Kulturystyka to sport w którym ocenie podaje się estetyczne wyrzeźbione partie mięśni zawodnika, a nie jego szybkość i zwinności.

Zapraszam na poczytanie o tym na kfd

<>

Opublikowano

No jak jeden waży 60 a drugi 90, to logiczne, że ma inną budowę ciała, prawda? Po za tym autor napisał, że ćwiczy i że tamten koleś jest chudy.

14 latek na siłowni, na pewno ma świetne efekty -_-.

Jest chudy i co z tego? Siła nie zależy od tego czy ktoś jest chudy czy ktoś jest grubasem (chyba, że masz zamiar typka zmiażdzyć lol)

Opublikowano

ale na co to ze ćwiczy ma się przełożyć? siła ciosu =/= tyle ile wyniesiesz na klate, na siłowni cwiczysz sile statyczna a przy uderzeniach jest sila statyczna dynamizczna, skoro ma wiecej sily to jedynie przy przepychankach to sie przelozy na cos pozytecznego

Zapraszam na poczytanie o tym na kfd

Chcesz powiedzieć, że ćwiczenia na siłowni maja się ni jak do walki? Czytałem opinie kolesia, który ćwiczył kicks - boxing i pisał, że ciosy osób ćwiczących były mocniejsze niż tych, które nie ćwiczyły.

@Król Minusów

W takich bójkach prędzej czy później ktoś upadnie i dojdzie do walki w parterze, zacznie się szamotanina, duszenia.Tutaj na pewno przydadzą się mięsznie.Po za tym na przykładnie mojego kolegi udowodniłem, że wiek nie ma znaczniea.Myślisz, że 13 latek 180 wzrostu 80-90 kg wagi nie będzie mógł budować masy mięsniowej?

Opublikowano

@pSlav wiek ma znaczenie twój wyjątek potwierdza regułę, sam zauważ że nie ma wielu dużych 14 latków. Tak, nadal uważam że 13 latek będzie miał problemy z budowaniem masy mięśniowej nawet ten przypadek którego podałeś, w wieku 13 lat nie ma w organizmie tyle testosteronu co znacznie wpływa na przyrost mięśnia, oczywiście może się suplementować brać sterydy itd, itp ale nie mówmy tutaj o skrajnościach. Nie twierdzę że 14 latek nie może być duży, ale zauważ ilu takich dużych 14 latków biega po podwórku albo przejdź się do jakiegoś gimnazjum i sam policz. Niektórzy twierdzą że siłownia nie ma nic do bicia, oczywiście znowu podajecie skrajności stawiając kulturystę i jakiegoś boksera, wiadomym jest że bokser wygra ale tutaj mowa o człowieku który ćwiczy i tym który nie ćwiczy, w bójkach tak przeważnie jest że wygrywają ci którzy kilka lat siedzą na tej siłowni, są po prostu więksi i lepiej zbudowani. Wróćmy jednak do tematu, nadal uważam że jest to śmieszne, nie wiem o chcesz tym udowodnić bijąc się z nim, tym bardziej nie wiem co on chce udowodnić bijąc się z młodszym od siebie.

Opublikowano

@Arg0oS

Zależy.Np. u mnie w klasie w wieku 14 lat każdy miał powyżej 170 wzrostu w tym 5 osób 180 +.Autor napisał, że jest wysoki, tamten koleś też, ale nie napisał, że jest wyższy od niego, ale to i tak nie ma wielkiego znaczniea.No i pyta się czy to realne, żeby 14 latek pobił 18 latka, ale tak jak pisałem.Dla mnie chodzi tutaj tylko o te 4 lata różnicy, które w tym przypadku nie mają znaczenia.

Opublikowano

Luj ogłuszacz i po sprawie.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

@pSlav wiesz no 170cm to nie jest dużo, to nawet mało ale dobra mniejsza z tym, równie dobrze mogę podać skrajny przypadek 18 latka i wtedy sam stwierdzisz że wiek jednak ma znaczenie, dobra ale już pomijając naszą rozmowę chciałbym się w sumie dowiedzieć kiedy autor ma się z nim lać i niech napisze swoje wrażenia z całego spotkania chciałbym się dowiedzieć jak to się skończy.

PS.

@pSlav z ciekawości sprawdziłem ile miałem w wieku 14 lat i zmierzyłem 175cm, także masz rację dużo osób ma taki wzrost, jak sięgam pamięcią w mojej klasie większość była o podobnym wzroście, no ale wzrost to nie wszystko tutaj chodzi głównie o masę mięśniową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...