Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to... było?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

musze coś sprostować :D

To nie był tyle co mob "człowieka" co kiedyś my jako "gracz" rozszerzaliśmy "EntityHuman", jednak EntityHuman pomimo że nie był prawdziwym mobem, isntał w kodzie jak każda inna klasa -> Notch po prsotu źle napisał kod :P, i tutaj ten błąd został poprawiony -> EntityHuman stał się "abstrakcyjny" czyli sam w sobie nie istnieje, tak samo jak jest "Entity" wszystko co nie jest blokiem w MC jest entity, ale entity samego w sobie nie ma :)

Mam nadzieje że to w miarę zrozumiałe... bo nie chciałam w to miesząć samej Javy i kodu :D

Wersja poprawna:

W starym kodzie Notch z jakiegoś powodu sprawił że EntityHuman był zwykła klasą, taką jak EntityZombie itd, a EntityPlayer był jego rozszerzeniem, a skoro EntityHuman nie jest używany jako mob, to znaczy że powinien byc klasą abstrakcyjną, i to zostało poprawione :P

Tak samo jak Entity, EntityLiving, EntityMosnter itd... jest klasą abstrakcyjną, same w sobie nie istnieją, ale inne "moby" mogą nimi być.

Zrozumiałem. :D

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobra a teraz całe prawdziwe wyjaśnienie ;) :

1.To nie był Herobrine tylko drzwi przerobione na białe oczka i czarne txt .

2.Tnt samo nie wybuchło ponieważ : 1:57 widać redstone na ziemi oraz Aktywującą płytkę 2:52 widać płytke na którą staną .

Powiem tak :

Amatorski filmik w obsadzie amatora kręcony przez amatora + montowany przez amatora .

+ Chciał nabić poscika żeby zareklamować swój server minecraft 5 slot 24/1 bo tylko tyle potrzyma .

Wgl. przestancie tu pisać tylko nabijacie mu wyświetlenia i sie podnieca że jest Amarotskim "trollem"

Opublikowano

Na filmie jest napisane, że zakończył nagrywanie i usunął świat, a w temacie napisał, że może się nami podzielić zapisem jeśli będziemy chcieli, a potem pisze jeszcze, że jest on na komputerze bez monitora. gg ez

Opublikowano

Brak slow na takie dzieci eh szkoda gadac xD:D.

Moge jedynie powiedziec ze gunwiany film slaba jakość i gunwainy dzieciak ktory rozplakal sie bo zobaczyl blok i schowal sie pod kordelke

Uczeń
Opublikowano

Pierwsza rzecz: LUDZIE! HEROBRINE N-I-E  I-S-T-N-I-E-J-E!

Druga rzecz: Nie wiem czy to twój błąd, czy co, ale pod koniec filmu jest napisane że usunąłeś świat, a tutaj piszesz że możesz nam go udostępnić? 

Jak dla mnie fejk, ale zobaczymy jak udostępnisz świat... ;p

1792069e00b756d8gen.png

"insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

"głupim jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innych rezultatów"

Kliknij mnie!

Opublikowano

FEJK ...

Po prostu SonyVegasPro11

No Vegas nie bardzo, taki krótki efekt w Vegas zajoł by z... 3h pracy w tym tunelu, a 4-5 w drugim miejscu... No chyba że ktoś lubi tak się bawić, spróbuję zmontować kiedyś sam taki efekt... Pozdro za starania, Wygląda naprawdę żeczywiście... I wprowadza klimat...

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Opublikowano

Oj, ludzie, nie znacie sie na zartach..  kolega chcial zeby na forum cos sie dzialo, a banda niekumatych noobow wszystko niszczy

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Dobry pomysł, ale nie chce mi się... może za jakieś dwie godzinki ;p

Wrzucasz tego save czy nie? Bo sam jestem ciekawy :D

6jnc40.gif

Opublikowano

Nie mam monitora kurde :( rozumiecie że film został nagrany na komputerze glownym, potem tata sprzedal monitor ale nowy przyjdzie dopiero pojutrze, a jutro wyjezdzam na wakacje. Poczekacie dwa tygodnie? C: obecnie uzywam laptopa..

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

P******e nie gram w mc :O Ale wyglada to troche jak slime Hmmm

Odgłosy jaskiń (ang. Cave noises) to dźwięki odgrywane, gdy gracz znajduje się blisko nieoświetlonej jaskini. W przeciwieństwie do nazwy, nie są to dźwięki występujące w rzeczywistych jaskiniach, jak spadające krople, a nienaturalne dźwięki. Zostały one wybrane tak, by jak najbardziej wyróżniały się spośród naturalnych odgłosów gry i pobudzały świadomość gracza o nadchodzącym niebezpieczeństwie. Znane odgłosy jaskiń to:

• Odgłosy silnika motocykla
  • Rozstrojone skrzypce (najbardziej znany dźwięk, przez graczy uznawany za najstraszniejszy)
  • Powiewający wiatr

By te dźwięki były odgrywane, w odległości 10-20 bloków od gracza musi znajdować się pomieszczenie o wymiarach 3x3x3 i poziomie światła maks. 8. Gracz może znajdować się równie dobrze nad, jak i pod ziemią.

Ciekawostki [edytuj]
  • Odgłosy zostały skomponowane przez C418, tę samą osobę, która skomponowała muzykę do gry.
  • Do czasu wydania wersji 1.4 odgłosy jaskiń nie pojawiały się w czasie, gdy grała muzyka.
  • Odgłosy te nie mają bezpośredniego związku z obecnością mobówrud itp.
  • Odgłosy jaskiń mogą dochodzić z miejsc widzianych przez graczy lub przez niego utworzonych, np. z dużych, kamiennych domów.

9186314081047081166673.jpg

Opublikowano

Rozwakasz mnie.

Wiem ze to mialbyc "zart", ale naprawde, brak profesjonalizmu.

Filmik od razu widac ze udawany.

Wszystko robiles sztucznie.

Dzwieki byly za glosne gdy juz od nich odszedles.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Powiedz mi i wypunktuj, co w tym fejkowego.

1. Trzymasz pochodnie w ręku

2. Te coś wygląda mi na pochodnie

3. Przypatrzyłem się temu... To coś jest przyczepione do skały

4. Ta ruszająca sie teksturka... tłok

Więc ktoś inny miał ci to wypunktować ale ja sie do tego zabrałem ;) Czyli jednym słowem FAKE, FAKE I JESZCZE RAZ OGROMNY FAKE! 

Opublikowano

A nagroda ZŁOTY ODKOP wędruje do... @1361622928-U485574.pngMaciekGplay

Gratulacje za....

giphy.gif

ODKOP PÓŁROCZA! 

Post z sierpnia xD

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...