Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to... było?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak około tydzień po tym zjawisku postanowiłem podzielić się nim z wami na forum.

Temat nie służy do nabijania wyświetleń, moje konto jest generalnie zaśmiecone beznadziejnymi filmikami i gameplayami, nie zależy mi na subach ani zarobku.

Otóż pewnego dnia chciałem nagrać film komediowy, którym podzieliłbym się na nowym, ogarniętym kanale. Podczas zwykłego, survivalovego grania kręciłem różne scenki z życia codziennego, w tym spawner. Po nagraniu kilku scenek zapominałem czasami naciskać F12- używam Bandicam- i nagrywałem niechcący swoją dalszą grę, np. zbieranie zboża, czy kopanie w kopalni... Tym razem też tak było; nie nacisnąłem F12 i bandicam spokojnie kręcił dalej moje poczynania- czyli wyjście z okolicy ogarniętego spawnera do kopalni na kopanie.

No i wykopałem przy okazji kilka rzeczy, węgiel, lapis, żelazo.... W pewnym momencie ujrzałem korytarz, którego nie mógł wygenerować Minecraft- 2 kratki w górę, 1 w dół. Zdziwiłem się i poszedłem do niego. Nie bałem się (błąd generatora mógł być) dopóki nie skręciłem i nie ujrzałem... białych oczu w oddali korytarza. Coś białego, bez ciała gapiło się na mnie z końca korytarza. Przy okazji w grze włączyły się dziwne dźwięki, zupełnie nie-minecraftowe, po krótkim przeszukaniu okazało się że to zwyczajnie zerżnięte z internetu (przez Jeba? Przez mojang?) dźwięki "haunted house". 

Sama kreatura wygląda jak prostopadłościan wysokości 2 kratek, albo obraz powieszony na ścianie (?)

Sami zobaczcie:

263ynv7.png

Po podbiciu jasności:

2aalyj9.jpg

Tak się tego przestraszyłem, że uciekłem w stronę spawnera, ale tam też to było...

2jc8y35.png

Po chwili zebrałem się i zacząłem krążyć po jaskini, patrząc na tunel. Ale to coś.. się nie ruszało. Może to tylko tekstura wstawiona do gry? Ale skąd? Wtf?

Na samym końcu, patrząc się na tunel wszedłem w klika dziur w stone. W ostatniej było TNT. Wybuchło, ja się zablokowałem w miejscu i wtedy zakończyłem nagrywanie i wyszedłem z gry. Do zapisu, nie wchodzę do dzisiaj. Mogę go wam udostępnić...

Oto video:

Co o tym sądzicie?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość Matrixen
Opublikowano

Ja też go widziałem na serwie jak z kolegom jakbym on rozwalił ścianę i potem tak przeleciał ale bez dźwięków(po pewnie Skype wyczyszył).To trwało tylko kilka milisekund, to się stało podczas budowy sceny pod serie fabularną to było na wersji 1.6.4 on pojawił się po trollu kolegi, który zbudował głowę herobrine w ścianie

Opublikowano

Herobrine nie istnieje i nie istniał tylko we wczesnej alphie noth się bawił a co do twoich wyjaśnien i filmików podbudzasz ludzi . Po prostu Fejk . 

Opublikowano

Herobrine nie istnieje i nie istniał tylko we wczesnej alphie noth się bawił a co do twoich wyjaśnien i filmików podbudzasz ludzi . Po prostu Fejk . 

Powiedz mi i wypunktuj, co w tym fejkowego.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

@umotex12 Wrzuć save

Okej, tylko znajdę i wpakuję do paczki :)

O kurde, mam laptopa, save jest na kompie głównym bez monitora ;d

Gość Matrixen
Opublikowano

Podłącz kompa do TV jeśli masz plazmowy TV

Opublikowano

Podłącz kompa do TV jeśli masz plazmowy TV

Dobry pomysł, ale nie chce mi się... może za jakieś dwie godzinki ;p

Gość Matrixen
Opublikowano

Bo ja sam kiedyś grałem na kompie na plazmowym :D

Opublikowano

Weźcie to wszystko jest fejkiem nie wierzcie we wszystko co piszą w internetach, a @umotex12 zauważcie, że nie chce udostępnić save, bo nie ma monitora lub nie chce mu się. Ludzie nie wierzcie w to to same fejki.

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

Mod / montaż.
krótko mówiąc fake.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Heh spoko, ale na fakt że to fejk wskazuje jedna bardzo fajna sprawa. Nie podszedł bliżej tego "czegoś" i jak tnt wybuchało to wycofał się do miejsca w ścianie tyłem.

omx6dh6.png

Opublikowano

człowieku, ty jesteś chory? czy coś? nie dość że masz idiotyczny temat o jakimś "entity 303" to jeszcze to?

jakim trzeba być debilem by wierzyć wte wszystkie herobriny i inne tegesy? :D

Mojang nie potrafi nawet zrobić dobrego AI dla NPC-etów a wy wierzycie że ma istnieć postać potrafiąca robić coś więcej niż kręcić się przez 5 minut na 1 bloczku?
I że tej postaci nie ma w kodzie gry? magia k***a...

Ciekawe, postać której nie ma w kodzie gry, no bardzo realne...

Przestań trolować ludzi, i idź spać jak grzeczne dziecko...

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Nope, szara tekstura z dodanymi oczami, która wpasowała się w ciemność, dźwięki sam dodałeś, bo wiedziałeś z czego są.

okazało się że to zwyczajnie zerżnięte z internetu (przez Jeba? Przez mojang?) dźwięki "haunted house". 

btw. po rozjaśnieniu 3 obrazka widać wyraźnie, że to blok :P

996341406729617867819.png

Heh spoko, ale na fakt że to fejk wskazuje jedna bardzo fajna sprawa. Nie podszedł bliżej tego "czegoś" i jak tnt wybuchało to wycofał się do miejsca w ścianie tyłem.

Niewidzialna płytka, TNT wybuchło wcześniej to także jest podłożone lub zgrał się z przyjaciółmi w trybie wieloosobowym, ostatni wybuch to zrespiony Creeper (usunięte syczenie oraz tekstura) lub TNT.

Fejk, fejkiem, nie chce dać zapisu, ponieważ się tłumaczy posiadając zapis gry na komputerze bez monitora... skoro bez monitora to, jak to nagrałeś? he?

Werdykt: Manipulacja teksturami/wideo.

jp8p35.jpg

Opublikowano

za jakiś czas wrzuci save, jak już usunie bloczki i wszelkie ślady :P i powie że już magicznym trafem zniknęło

Albo że mapa się sama usunęła a za jego oknem stoi FBI trzymając w rękach martwego płoda kosmity!

BukkitSmerf

Opublikowano

Fake, wytłumaczę się cytatem pochodzącym z innego portalu.

,,Herobrine nie istniał, nie istnieje i nie będzie istniał.
- Był to zwykły dowcip jednego z graczy który podczas livestreamowania swojej gry przestraszył innych tą postacią.
- Później ktoś inny zakupił konto o nazwie Herobrine i ustawił taki skin.
- W minecraft.jar nie ma żadnych tekstur tej postaci ani żadnego kodu.
- -Removed Herobrine, w Changelogu gry to zwykły dowcip mający na celu przestraszyć takie dzieciaki, usunięto tylko pozostałości po starym mobie Człowieka. ( youtube.com/watch?v=sVfPOsGyzXY )
- 'Straszna muzyczka' to ambience, zwykły dźwięk pochodzący z ciemności mający celowo przestraszyć gracza. ( Są nimi np. anielskie śpiewy, dzwonek, silnik - youtube.com/watch?v=LwcgG7ZYlFE&feature=related )
- Wszystkie zdjęcia na których jest Herobrine są fałszywe. Albo są to zamienione tekstury albo jest to inny gracz wraz z pluginem chowającym nazwę.
- 'Dziwne miejsca na mapie' i tym podobne błędy to zwykłe bugi generatora map które wcale nie są rzadkie.''

Opublikowano

Fake, wytłumaczę się cytatem pochodzącym z innego portalu.

,,Herobrine nie istniał, nie istnieje i nie będzie istniał.

- Był to zwykły dowcip jednego z graczy który podczas livestreamowania swojej gry przestraszył innych tą postacią.

- Później ktoś inny zakupił konto o nazwie Herobrine i ustawił taki skin.

- W minecraft.jar nie ma żadnych tekstur tej postaci ani żadnego kodu.

- -Removed Herobrine, w Changelogu gry to zwykły dowcip mający na celu przestraszyć takie dzieciaki, usunięto tylko pozostałości po starym mobie Człowieka. ( youtube.com/watch?v=sVfPOsGyzXY )

- 'Straszna muzyczka' to ambience, zwykły dźwięk pochodzący z ciemności mający celowo przestraszyć gracza. ( Są nimi np. anielskie śpiewy, dzwonek, silnik - youtube.com/watch?v=LwcgG7ZYlFE&feature=related )

- Wszystkie zdjęcia na których jest Herobrine są fałszywe. Albo są to zamienione tekstury albo jest to inny gracz wraz z pluginem chowającym nazwę.

- 'Dziwne miejsca na mapie' i tym podobne błędy to zwykłe bugi generatora map które wcale nie są rzadkie.''

musze coś sprostować :D

To nie był tyle co mob "człowieka" co kiedyś my jako "gracz" rozszerzaliśmy "EntityHuman", jednak EntityHuman pomimo że nie był prawdziwym mobem, isntał w kodzie jak każda inna klasa -> Notch po prsotu źle napisał kod :P, i tutaj ten błąd został poprawiony -> EntityHuman stał się "abstrakcyjny" czyli sam w sobie nie istnieje, tak samo jak jest "Entity" wszystko co nie jest blokiem w MC jest entity, ale entity samego w sobie nie ma :)

Mam nadzieje że to w miarę zrozumiałe... bo nie chciałam w to miesząć samej Javy i kodu :D

Wersja poprawna:

W starym kodzie Notch z jakiegoś powodu sprawił że EntityHuman był zwykła klasą, taką jak EntityZombie itd, a EntityPlayer był jego rozszerzeniem, a skoro EntityHuman nie jest używany jako mob, to znaczy że powinien byc klasą abstrakcyjną, i to zostało poprawione :P

Tak samo jak Entity, EntityLiving, EntityMosnter itd... jest klasą abstrakcyjną, same w sobie nie istnieją, ale inne "moby" mogą nimi być.

EDIT: dla mniej kumatych co to jest ta "abstrakcja":

My jako "ludzie" jesteśmy też np zwierzęciem, małpy, koty, świnie też są zwierzęciem, ale zwierze samo w sobie nie istnieje, możesz powiedzieć że widzisz zwierze patrząc na kota, ale nie możesz spotkać zwierzęcia które jest tylko zwierzęciem, wszystko ma jakiś dokładniejszy gatunek :P 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...