Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem techniczny: Metin2.CREATE_NO_APPROPRIATE_DEVICE

SMGame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem Techniczny z Metinem - rozwiązanie

Wielu z nas zapewne miało taki problem. Podczas włączania metina: PL , Xenoxa ... czy innych tego typu. Pojawia się nam: 

BŁĄD: Metin2.CREATE_NO_APPROPRIATE_DEVICE 

Dużo osób pisze na tym czy innych forach , że nasz komp ma za mało ramu lub na windowsie 8 metin nie chodzi. To wszystko to bzdury. Prawdziwy problem kryje się w braku zgodności pomiędzy grą napisaną kilka lat temu a naszym nowiuteńkim windowsem 7 czy 8. 

Mi osobiście problem wystąpił przy uruchamianiu XenoxMT2 , więc wyjaśnie na jego podstawie co należy zrobić , aby nasz metin znów zaczął działać :) !

ROZWIĄZANIE:

Klikamy prawym przyciskiem myszy na program XenoxMT2launcher.exe ( w przypadku innych metinów nazwy mogą się róznić ) i wybieramy : Rozwiąż problemy ze zgodnością ,a następnie wybieramy opcję : Wypróbuj zalecane ustawienia  

Dalej wystarczy przetestować nasz program klikając : Testuj ; a następnie kliknąć : Dalej (bez "testowania" nie będziemy mogli kliknąć dalej -_- niestety... ) ; Jeżeli okno się samo się nie zamknie należy nacisnąć : Zamknij program do rozwiązywania problemów lub coś w tym stylu  

GOTOWE NASZ PROBLEM ZOSTAŁ ROZWIĄZANY ! 

Teraz możemy włączyć grę i się nią cieszyć ! ! ! xD

Sorka za szarą czcionkę w 2. części rozwiązania problemu ale edytor mnie zawiódł ... xD

Opublikowano

Kolejny Kolumb, który odkrył Amerykę. ^_^

Była już cała masa tego typu tematów. Ja ze swojej strony mogę polecić ten poradnik http://www.mpcforum.pl/topic/1213288-rozwiazywanie-problemow-z-uruchomieniem-raviaeu/ Co prawda został napisany na przykładzie Ravia.eu, ale sprawdza się też na innych serwerach.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...