Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Na panterze przez Atreyski Świat - Pokaz świata gry serwera Atreya!

Mizune

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Lepiej to wyglądało z topazem ( xD), ale i tak bardzo ładne mapy - szczególnie podoba mi się skybox na czeluści. Btw próbowaliście dawać skyboxy wyższej jakości, i sprawdzać jak to wpływa na grę? 

W 1.5k skybox z 3:16 wygląda np tak:

643081406057532328228.jpg

sygnatura2.png

Opublikowano

Lepiej to wyglądało z topazem ( xD), ale i tak bardzo ładne mapy - szczególnie podoba mi się skybox na czeluści. Btw próbowaliście dawać skyboxy wyższej jakości, i sprawdzać jak to wpływa na grę? 

W 1.5k skybox z 3:16 wygląda to np tak:

643081406057532328228.jpg

Jeszcze ładniej by wyglądał 5k na 5k, ale wystarczyło że dodałem efekt duszy po śmierci, a posiadacze słabych PC już chcieli mnie zjeść, także ten.. :D

0VPaRnd.png

Opublikowano

Jeszcze ładniej by wyglądał 5k na 5k, ale wystarczyło że dodałem efekt duszy po śmierci, a posiadacze słabych PC już chcieli mnie zjeść, także ten.. :D

Z tego co testowałem to na ekranie 22' rozdzielczości FULL HD, to 2k daje maksymalną 'zauważalną' jakość, a 1.5k daje niemal taką :P. U siebie dawno temu zrobiłem wybór jakości skyboxów w opcjach systemowych, można było wybrać 512, 1k albo 1.5k

sygnatura2.png

Opublikowano

Widzę że max lv u Was to 105

Troche brakuje Wam doświadczenia w projektowaniu serwera metin2 bo jak wiecie Sura BM i Szaman Smok ma przewage w PvP, a Wy dajecie im dodatkowy ''6'' skill dając maksymalny poziom 105 i tym zwiększacie ich przewage.

Mapy niby nowe ale spodziewałem się czegoś lepszego. Niektóre mapy rażą po oczach. Z wszystkich map najbardziej podoba mi się park :)

@Edit

nazwy map mówiąc szczerze są zjeb*ne :D ale to tylko szczegół.

Powiedz mi co Ci da wprowadzanie ludzi w błąd poza tym jak ktoś chce się dowiedzieć jaki max lvl to się raczej zapyta na pw i o inne ;)

PS: Mapki fajne skyboxy też chyba mała ilość stosuje góry w skyboxach :P 

Opublikowano

Z tego co testowałem to na ekranie 22' rozdzielczości FULL HD, to 2k daje maksymalną 'zauważalną' jakość, a 1.5k daje niemal taką :P. U siebie dawno temu zrobiłem wybór jakości skyboxów w opcjach systemowych, można było wybrać 512, 1k albo 1.5k

Osobiście nie widzę sensu dodawać 4 razy tego samego skyboxa do clienta tylko po to aby dodać kilka buttonów w ustawieniach.

Wolę dać 1 optymalny dla wszystkich i mieć spokój, że komuś nie działa bo nie potrafi ustawić.

0LsM05U.png

Opublikowano

@Mizune

Uważasz się za nie wiadomo kogo, chcesz zaistnieć a prawda jest taka że kopiujesz wszystko z innych gier leszczu.

Czekam aż pokażecie modele broni i oświadczam Ci że mnie wku*wiłeś a więc jesli jakies modele będą podjeb*ne to automatycznie zgłoszę to do danej firmy i będziesz bulił w ch*j kasy + wylądujesz w pierdlu gdzie będziesz dzien w dzien cwelony :D

Po drugie radze Wam odprowadzać podatki z przychodów bo to również zgłoszę i kara będzie sroga :)

Także uważaj tam cwaniaczku internetowy bo będę miał na Cb oko :)

@topic

Nazwy map wymyślałeś sam czy Twój chłopak The Naid je wymyślił?

każda mapa razi po oczach więc amatorszczyzna.

24267682304344824194.gif

Opublikowano

@Mizune

Uważasz się za nie wiadomo kogo, chcesz zaistnieć a prawda jest taka że kopiujesz wszystko z innych gier leszczu.

Czekam aż pokażecie modele broni i oświadczam Ci że mnie wku*wiłeś a więc jesli jakies modele będą podjeb*ne to automatycznie zgłoszę to do danej firmy i będziesz bulił w ch*j kasy + wylądujesz w pierdlu gdzie będziesz dzien w dzien cwelony :D

Po drugie radze Wam odprowadzać podatki z przychodów bo to również zgłoszę i kara będzie sroga :)

@topic

Ale przestań się puszyć.

Wpadłeś tutaj nie mając jakiejkolwiek wiedzy na temat, gdy Ci ktoś zwrócił uwagę nagle zacząłeś się seplenić o jakiś bzdurach.

Melisa i do mycia.

0LsM05U.png

Opublikowano

Tyle Pracy wyciągania z innych gier daje swoje.

Obawiam się jednak że przez bugi albo aż taką ingerencje waszą w świat metin2 po prostu serwer się nie przyjmie.

1761427.jpeg

Opublikowano

@Mizune

@topic

weź wyjdz idioto na ciebie już słów brak taki idiota trafia się raz w życiu rodzinny nie zazdroszcze :/ chodzisz i hejtujesz jak powalony a sam gówno zrobisz true story bro

@topic

Chociaż cie nie lubie @Mizune musze przyznać że ładnie ci to wyszło nie wiem czy miał bym siły do zrobienia czegoś tak zajebistego więc propsy dla ciebie za to może kiedyś :D ale i tak jesteś cwelem którego nie lubie za charakter :)

Opublikowano

@Grafiese

Ty już się popisałeś na swojej Ex*riaMT2

Współpracowałeś z Asfenem czyli jesteś zerem więc zamilcz piesku bo nikt cie (nie bez powodu C z małej, jesteś nikim) nie prosił o głos.

@topic

Mapy brzydkie i niedopracowane. Widać bugi nawet na filmiku także nie zagram :)

24267682304344824194.gif

Opublikowano

@Grafiese

Współpracowałeś z Asfenem czyli jesteś zerem więc zamilcz piesku bo nikt cie (nie bez powodu C z małej, jesteś nikim) nie prosił o głos.

@topic

A to on ten serwer zaniedbał czy ja :D ? haj$ czeka bo wywiązywałem się ze swoich obowiązków i tylko to się liczy a co on zrobił z serwerem to nie moja brożka :)

jak masz problem pisz na PW a nie spamisz ;)

@topic

ładne mapki czekam na więcej

Opublikowano

@Grafiese

@topic

Ten Fumbia to poslaniec Shagiego tak tego Shagiego z Aliosa,Raliosa,Lastivi 

Hejtuje kazdemu wszystkim procz Shagiemu i jego przydupaska. Typowy gimbusek ktorego bija w domu. 

@ Mapy nawet nawet ale Naid czy ludzie sie odnajda ? To juz nie jest metin2 to metin2 2020 roku. 

40117680099074104760.gif                                                 

Opublikowano

Ten Fumbia to poslaniec Shagiego tak tego Shagiego z Aliosa,Raliosa,Lastivi 

Hejtuje kazdemu wszystkim procz Shagiemu i jego przydupaska. Typowy gimbusek ktorego bija w domu. 

@ Mapy nawet nawet ale Naid czy ludzie sie odnajda ? To juz nie jest metin2 to metin2 2020 roku. 

xD pozdrowienia dla Shaggiego największego idiote tego forum który uważa że ma 22lata i zarabia 15tys z serwerów metin2 a zapomniał już jak ostatnio na swoim pro super serwerze wstawił buźke w licznik bo było 5 graczy pozdrów go Fumbia xD

@topic

nie no postaraliście oby więcej takich rzeczy bo na prawde serwer idzie w dobrym kierunku

Opublikowano

Najlepsze jest to, że gdy wy wyciągacie modele broni/zbrojek np. z Aion czy WoW to jest dobrze.
Kiedy oni wyciągneli sobie modele na daną mape to odrazu się puszycie...
Widzę duży wkład w mapy i naprawdę wygląda to mega.

@topic

Kilka mapek wyglądają jakby były wzorowane  na Diablo :P
Bardzo pięknie wykonane.
Czekam na start ;)

Q: Textury wyciągnnięte także czy robione własnoręcznie ?

37215277764282770396.png

Opublikowano

Proponuję Ci zrobić dwa serwery, jeden typowy Pl, drugi "metin 2020r". Jak myślisz, na którym będzie grało więcej osób? Ludzi przyciągają nowości, a nie coś co już znają na pamięć.
Jasio90.png
Opublikowano

No fajnie fajnie ale co z tego jak kazdy na bedzie gral na 10 fpsach.Widze po samej trawie,na mortyriuszu byla podobna,gracze skarzyli sie na lagi,w konsekwencji administracja ja usunela.Serwer dobry dla graczy z lepszym sprzetem

Srij9JT.png

Opublikowano

No fajnie fajnie ale co z tego jak kazdy na bedzie gral na 10 fpsach.Widze po samej trawie,na mortyriuszu byla podobna,gracze skarzyli sie na lagi,w konsekwencji administracja ja usunela.Serwer dobry dla graczy z lepszym sprzetem

Już daruj sobie z tymi fps bo już pisaliśmy wieloktrotnie, że na naszym cliencie jest więcej fps niż na globalu więc jest lepiej zoptymalizowany.

0LsM05U.png

Opublikowano

Na mortyriuszu byla trawa ale nie taka subtelna jak ta tylko SIANO 2x takie jak postac i nie tylko w częsci m1 tylko na calej jego powierzchni nie widzialem swojej postaci xD

Ale Mizune / Naid musicie zdać sobie sprawe, ze ludzie z PCtami C2D 512 mb ramu i karta jakas z dupy będą pisać ze mają lagi ;D

Co do serwa, czekam i na 100% zagram ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...