Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

croon

Gość croon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie,  chciałbym wam przedstawić moje wypociny.
Jest to moja pierwsza praca graficzna, jaką kiedykolwiek wykonałem. 
Proszę o opinię, liczę że powiecie mi co jest do poprawienia :)

4273114057202461211310.png

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Okiem zwykłego użytkownika - zauważyłam napis po przeczytaniu pierwszej opinii, render wygląda na niewtopiony. 

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Okiem profesjonalisty. Napis ledwo widoczny, do tego te c4d nie pasuje i pustki po bokach.

>Okiem profesjonalisty...

Światło kuleje, za napisy jak narazie się nie bierz, opanuj wtapianie i ogólne komponowanie pracy. 

Robiąc sygnatury (tak samo rysując) zawsze stosuj się do tej zasady

http://en.wikipedia.org/wiki/Rule_of_thirds

Pustka po bokach, smuż to słaby sposób na wtopienie na takiej pracy. Staraj się wtapiać render za pomocą C4D, ale pamiętaj, że praca musi mieć flow. :)

Do wszystkich piszących w galeriach, błagam, napiszcie co jest nie tak waszym okiem i co byście poprawili, a nie tak jak pan up "3/10"

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

To jest z tuta...

Niepotrzebny smuż, za duże c4d, słabe światło, a raczej jego brak. Jak dla mnie napis nie jest zły, tylko nie widoczny ;)

Każdy kiedyś zaczynał, ale jak na początkującego nie jest źle ;)

8654014495912661120289.png

Opublikowano

Render jest jak najbardziej wtopiony.
Dziękuje za wszystkie opinie, niedługo postaram się zrobić coś lepszego :)
@Gxt'
to nie jest z tuta, tylko render jest z tutoriala

//Nowa praca, co o tym sądzicie? Jest lepiej czy gorzej?
5293214057706871211310.jpeg

Opublikowano
to nie jest z tuta, tylko render jest z tutoriala

sry tła mi się skojarzyły

chyba trochę lepiej. Jak ktoś zaczyna najczęściej źle dobiera materiały.

ale pamiętaj, że praca musi mieć flow.

Dokładnie, nie wiem czy On to miał namyśli, ale ja to interpretuje jako dobór materiałów które do siebie pasują.

Te 'gwiazdki' mi nie pasują. C4d ok, napis nie najgorszy, te kulki zajebiście wyglądają ale trochę mi tu nie pasują.

trochę powtórzeń xD

Staraj się bardziej dobierać materiały.

Druga sprawa to warstwy dopasowania. W 99% przypadków należy ich użyć, w sygnach głównie stosuje się gm'ki (gradient mapy) oczywiście na odpowiednim kryciu (nie należy przesadzać ;) ). Narazie nie mam czasu, ale potem dam edita i pokaże ci sygne bez i z warstwami dopasowania. Przez np. taką gm, zostanie nałożony taki efekt  na każdy element sygny = lepsze wtopienie= bardziej wszystko do siebie pasuję.

Ogólnie prace są słabe, ale nie ma takiego co by od razu dobre robił. Jak na początkującego idzie ci całkiem nieźle, widziałem masę dużo gorszych prac ;)

pzdr ;)

Opublikowano

sry tła mi się skojarzyły

chyba trochę lepiej. Jak ktoś zaczyna najczęściej źle dobiera materiały.

Dokładnie, nie wiem czy On to miał namyśli, ale ja to interpretuje jako dobór materiałów które do siebie pasują.

Te 'gwiazdki' mi nie pasują. C4d ok, napis nie najgorszy, te kulki zajebiście wyglądają ale trochę mi tu nie pasują.

trochę powtórzeń xD

Staraj się bardziej dobierać materiały.

Druga sprawa to warstwy dopasowania. W 99% przypadków należy ich użyć, w sygnach głównie stosuje się gm'ki (gradient mapy) oczywiście na odpowiednim kryciu (nie należy przesadzać ;) ). Narazie nie mam czasu, ale potem dam edita i pokaże ci sygne bez i z warstwami dopasowania. Przez np. taką gm, zostanie nałożony taki efekt  na każdy element sygny = lepsze wtopienie= bardziej wszystko do siebie pasuję.

Ogólnie prace są słabe, ale nie ma takiego co by od razu dobre robił. Jak na początkującego idzie ci całkiem nieźle, widziałem masę dużo gorszych prac ;)

pzdr ;)

A coś w tym stylu?

1176914057743571211310.jpeg

@ Gxt'

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie,  chciałbym wam przedstawić moje wypociny.

Jest to moja pierwsza praca graficzna, jaką kiedykolwiek wykonałem. 

Proszę o opinię, liczę że powiecie mi co jest do poprawienia :)

4273114057202461211310.png

co tutaj jest przepraszam twojego skoro robiles to z tutorialu, slabe prace w dodatku ciagle spamujesz ta galeria

Opublikowano

co tutaj jest przepraszam twojego skoro robiles to z tutorialu, slabe prace w dodatku ciagle spamujesz ta galeria

Nie jest z tutorialu, o czym ty do mnie mówisz?

Opublikowano

Nie jest z tutorialu, o czym ty do mnie mówisz?

a czytać w szkole nauczyli?

Opublikowano

a czytać w szkole nauczyli?

Wskaż mi pracę z tutoriala i udowodnienie gimbusku :3

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no właściwie to nic tu ciekawego nie ma. rozmyty bg, teksturka (lub brush) i trójkąciki.

odnośnie poprzednich prac - pracuj nad kompozycją, bo ona jest właściwie najważniejsza. staranniej i rozważniej dobieraj materiały. staraj się również nie robić bardzo płaskich prac. dbaj o dobrą kolorystykę. ćwicz światłocień (jak sama nazwa wskazuje - światło i cień. nie zapominaj również o cieniach, gdy robisz światło. wiele osób popełnia ten błąd), ponieważ jest to jedna z najważniejszych części kompozycji.

chyba na razie tyle. ; )

Opublikowano

beka, 5 minut roboty jak dla mnie

ale efekt fajny(kłamałem)

Dziękuje za ocenę

Opublikowano

No widać postęp ;)

Napis słabo widoczny, choć może to jest kwestia tego, że oglądam to z telefonu. Czcionkę bym zmienił. Zrobiłeś błąd który początkujący często robią. Tam w lewym dolnym rogu stworzyłeś źródło światła które go nie daje xD

Niepodoba mi się ta textura w kółeczka.

Tło na lewej można by trochę urozmaicić, jest trochę 'nudne'. Ucz się dalej bo widać postęp ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...