Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Plugin Quester i wykonywanie questów RAZ przez WSZYSTKICH graczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Potrzebuję waszej pomocy!

Jakie flagi nadać naszemu qestowi, aby mógł być on wykonywany przez wszystkich graczy tylko raz np:

Gracz A wykona quest i on już go nie może wykonać.

Potem gracz B go wybiera i także może go wykonać. Obaj tylko raz.

Jak to zrobić aby za każdym razem nie trzeba było aktywować questów?

Szukałem i na forum i u wujka google ale niestety nie znalazłem odpowiedzi.

Flaga onlyfirst działa ale tylko na jednego gracza, że Gracz A go wykona i wtedy quest się dezaktywuje.

Oczekuję waszej pomocy!

Pozdrawiam!

Opublikowano

Tak, tylko że odpowiedzi tam nie ma... Kilka razy były pytania w tamtym temacie właśnie o mój problem i nie było odpowiedzi bo tak jak mówiłem flaga onlyfirst nie działa w tym przypadku... Tak jak mówiłem, Gdy gracz A wykona zadanie, nie trzeba aktywować od nowa questa żeby gracz B mógł także go wykonać...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

głupie pytanie no ale już lece z pomocą bo i tak nie mam niczego ciekawszego do roboty ...

materiały pomocnicze

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/quester/pages/documentation/

teraz ba chłopski rozum szukamy czegoś takiego jak warunku (np warunek do otrzymania zadania z angielska condifisauvia za długi wyraz)

i mam

Quest not

ale co to kurna może oznaczać ?? a no pewnie tak jak pisze

Command: /q condition add questnot [t:<sime_seconds>] <quest_name>
Player must not have completed specified quest in last X seconds to be able to start one containing this condition. Add questnot condition with same quest name as the one that contains it has, to allow only one completion.
Example: If quest 'TestQuest' contains QuestNot condition 'TestQuest', it can be completed only once. Names are case insensitive, but are displayed exactly the same as you enter them. Time is optional and defaults to 0 - no time restriction.
Config:

kur znowu z angielska eh no to nie wiem jak to zrobić chyba muszę napisać temat z głupim pytaniem ...

niedoczytałem ...

a oto kilka moich rad :/ co do pluginu

• jak już robisz zadania z tym pluginem warto dodawać wiele "celow" tzn zadania typu idz cos sprawdz (idziesz tam i nagle SPAwnuja sie moby) kur zabij moby , wróć zdac raport (to jest oczywiście prosty [przykład mozna zrobic zadania z roznym zakończeniem wiele rożnych zakonczen  itp.
  • dodawaj event msg (mozna nim pozorowac rozmowe)
  • dodawaj opisy do każdego celu z osobna
  • nie rob zadań typu przynieś podnies ... jak juz chcesz takie robic poszukaj lżejszego pluginu

panie poszukaj se tego i zrob tak jak napisze

1. poszukaj flagi
    ONLYFIRST i ja/jego daj do zadania
  2. w evenet na zakonczenie zadania ,a z resztą najszybciej po prostu w event daj to

i co to takiego daje 1 flaga mowi o tym ze tylko 1pierwsza osoba moze wykonac zadanie 2 po ukończeniu zadania zostanie ono wylaczone

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...