Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin Quester i Citizens 2 - Tworzenie questów i NPC.

Domak6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w tym Tutorialu/Poradniku pokarzę jak zrobić quest i dodać go do NPC

Plugin Quester

http://dev.bukkit.or...r-mods/quester/

Citizens2 http://dev.bukkit.or...-mods/citizens/

Jeżeli Citizens2 nie działa polecam użyć działającego z jakiejś paczki serwerowej :)

Google: citizens2 paczka serwerowa minecraft (Nr twojej wersji)

Komendy:

/npc create nazwa

/trait quester

/q create nazwa

/q desc add Opis

/q flag add list Lista flag

/q flag add flaga

/q objective add

/q event add -3 msg &cNazwanpc: &fWiadomość na koniec

/q event add -3 item nazwaItemu (Lub id) ilosc .

/q toggle

/q holder create nazwa

/q holder add idquestu

Trzymając w ręku Blaze Rod kliknąć prawym na NPC Quest Gotowy :)

ZBIERAM PLUSY :)

Opublikowano

Mógłbyś bardziej opisać. Ja rozumiem ale niektórzy mogą nie rozumieć. Tutek ładny. Napewno 50% z tego typu pytań na forum skończy się.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobrzy poradnik, mi się podoba. Jak byś dowiedział się naprawdę wszystkiego o tym pluginie to nagrał było by super!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

30 dni nie minęło tak więc odświeżę pytając ;D Jak zrobić w tym pluginie coś takiego żeby każdy gracz mógł brać quest tylko raz ? Bo ja robię i robię i nie mogę zrobić aby każdy gracz mógł zrobić dany quest tylko raz proszę o pomoc ! ! !

ref*

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

30 dni nie minęło tak więc odświeżę pytając ;D Jak zrobić w tym pluginie coś takiego żeby każdy gracz mógł brać quest tylko raz ? Bo ja robię i robię i nie mogę zrobić aby każdy gracz mógł zrobić dany quest tylko raz proszę o pomoc ! ! !

ref*

/q flag add onlyfirst

Ja z kolei mam problem, że jak naciskam blaze rodem na npc to nie reaguje tylko pisze, że nie ma questa i strzela piorón(mam ustawione lightning na blaze rod i też nie wiem jak wyłączyć). Pobrałem nową wersję Citizens2 i mimo wszystko mam dalej komendy jak na starym np. zamiast /trait quester to dalej /toggle quester. Próbowałem także dodać questa do npc komendą "/quester assign nazwa", ale pisze "there is no quest by that name"

Proszę o pomoc!!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ref*

Odswiezam.

No wlasnie, ktos wie?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ref*

Kto to wie, pilnie potrzebne.

Opublikowano

BYŁO JUŻ MÓWIONE UP I 2UP!!!!! KURDE

/q flag add onlyfirst

Gówno prawda.

to robi tak że jak ktoś wykona tą misje to ktoś inny nie może.

A wszystkim chodzi o to żeby każdy gracz mógł raz wykonać misję.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

/q flag add onlyfirst

Ja z kolei mam problem, że jak naciskam blaze rodem na npc to nie reaguje tylko pisze, że nie ma questa i strzela piorón(mam ustawione lightning na blaze rod i też nie wiem jak wyłączyć). Pobrałem nową wersję Citizens2 i mimo wszystko mam dalej komendy jak na starym np. zamiast /trait quester to dalej /toggle quester. Próbowałem także dodać questa do npc komendą "/quester assign nazwa", ale pisze "there is no quest by that name"

Proszę o pomoc!!

Trzymając w reku blaze roda wpisz /pt

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

czegoś takiego szukałem, jutro testuję! wielkie dzięki za poradnik mistrzu =)

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gówno prawda.

to robi tak że jak ktoś wykona tą misje to ktoś inny nie może.

A wszystkim chodzi o to żeby każdy gracz mógł raz wykonać misję.

Powracam to jakże dawnego nie wyjaśnionego tematu , no właśnie jak to zrobic ktoś wie ?

Opublikowano

flaga quest not ,.,.,.,., wiecej nie podam bo to i tak juz za wiele

Zrozum ,że w "Available Flags" nie ma nic zaczynającego sie na "not..". Masz do wyboru uncancellable,onlyfirst,hidden,hiddenobjs,nodesc oraz deathcancel. Wydawało by sie ,że "onlyfirst" powinno załatwic problem ,ale wtedy bo wykonaniu zadania przez pierwszą osobe ,quest jest już niedostepny dla innych graczy. Chodzi o to ,żeby quest był dostepny dla wszystkich graczy tylko raz ,a nie po wykonaniu questa przez pierwszą osobe. Quest przestaje byc dostepny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...