Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FAQ EnforceVIP - Masz problem? Zajrzyj tutaj, może znajdziesz rozwiązanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ZE WZGLĘDU NA WYJAZD TEMAT NIE BĘDZIE AKTUALIZOWANY W DNIACH 14.07-17.07!

Witam

Ze względu na dużą popularność EnforceVIP pojawia się coraz więcej postów z problemami (także moich :D). Po 48 godzinnym obcowaniu z tym narzędziem udało mi się rozwiązać część problemów. Zakładam ten wątek i będę się go starał aktualizować z upływem czasu aby pomóc osobom których problemy są dzień w dzień powielane, a na które to jest znane już rozwiązanie.

CZ. 1

Czym jest EnforceVIP?

Normalnie powiedziałbym 'crack' ale może użyję ładniejszego sformułowania - narzędzie uprawniające Cię do korzystania z przywilejów VIP'a w programie Bot of Legends bez wydawania złotówki :D

Gdzie znajdę EFV? Jak skonfiguruję i z czym to się je?

EnforceVIP pobierzesz z tego tematu, instrukcję jak skonfigurować znajdziesz tutaj. Pamiętaj aby zaznaczyć (load).lua

Enforce nie injectuje mi się w grze, co zrobić?

Pobierz DLL'kę z mojego tematu tutaj.

Jakie skrypty działają na EnforceVIP a jakie nie?

DZIAŁAJĄCE

- Skrypty FreeElo (CW, RTTC, Thresh Prince, SpiderWoman etc.)

- DivineAwareness

- Evadeee

- Activator

- BeastySyndra

- SAC: Reborn (działa z fixem)

- MMA

- Większość skryptów które nie używają Prodiction ani SourceLib

- Skrypty ProSeries + Libs

- Cassiopeia du Couteau by Bilbao*

*Cassiopeia Bilbao jednym działa jednym nie

Proszę pisać w postach które wam działają, dzięki temu uzupełnię listę, narazie wszystkie ważne których ja używam :)

NIEDZIAŁAJĄCE

- BeastyRiven 

- Skrypty korzystające z SourceLib

- Syndra Hondy 

- Skrypty BotHappy

- Skrypty FunHouse

Gdzie znajdę powyższe skrypty?

W paczce @NothemaN, tutaj.

Cz. 2 - Problemy i rozwiązania

Po kilku minutach klawiatura w grze zawiesza się i nie mogę wycastować spelli. Co jest?

Jest to bug związany z Prodiction i SourceLib. Aby go naprawić udaj się do folderu Common, otwórz Prodiction Notatnikiem/Notepad++, kliknij Ctrl+A i wklej zawartość stąd. Następnie zapisz plik,

kliknij Właściwości, zaznacz Tylko do odczytu i kliknij Zastosuj. Prodiction mamy z głowy. Pamiętaj tylko że pot ej operacji nie można zrobić reload w grze - skończy się to bugsplatem. Teraz również w folderze Common znajdź SourceLib.lua i go usuń. Od teraz nie powinieneś mieć już problemu z klawiaturą w grze. Są jednak indywidualne przypadki gdzie i to nie pomaga. Pamiętaj również że użycie jakiegokolwiek skryptu korzystającego z SourceLib sprawi, że zostanie on pobrany ponownie, a co za tym idzie - problem z klawiaturą wróci.

FIX SOURCELIB.LUA

DL

http://www.speedyshare.com/P63KD/SourceLib.lua

SCAN

https://www.virustotal.com/pl/file/2a3f09680f0a06db8808382e9979790b075e31198746530d147c84a149f82af7/analysis/1405281861/ 

PODZIĘKOWANIA DLA @beliaar12

Na jakim regu działa taki skrypt i taki?

Evadee działa na wszystkich, Prince Thresh Spudgy/G0rning nie testowałem Kingfree, SAC: R na wszystkich, Skrypty FreeELO (oprócz oryginalnej CW) na wszystkich, napiszcie najlepiej w komentarzach, również to uzupełnię ;)

Cassiopeia od Bilbao spamuje mi w grze obfuscated.lua:133: attempt to index global '_ScriptNameFile' (a nil value)

Niestety nie znalazłem na to rozwiązania. Jeżeli tylko pojawi się jakiś magik który podzieli się swoją wiedzą na ten temat to oczywiście ta solucja się tu znajdzie z creditsem dla niego

W grze dostaję błędy ?:0: attemt to index 'settings' (a nil value) oraz ?:0: attempt to index field 'cfg' (a nil value)

Jest to spowodowane zmianą konta na DivineAwareness. Po prostu je wyłącz

Narazie to na tyle. Myślę że w miare udało mi się ujednolicić i zebrać najważniejsze rzeczy w jedno miejsce. Piszcie poniżej co jeszcze załączyć :)

Chciałbym także gorąco podziękować @mistake010 oraz @NothemaN za udzielenie mi pomocy i tłumaczenie ocb z EFV :)

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

próbowałem od stefsota, wietnamskiego forum i oryginalna na którymś regu, scrackowane łądują się z opcjami, ale nie robią combo

Opublikowano

Cassiopeia od stefsota działa, tylko czasami trzeba robić po kilka reloadów aby pojawiła się w menu skryptów. U mnie robi combo bez problemu.

A co jesli robie reload i bugsplat?

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Chciałem tylko dodać, że jeśli macie w Common liby typu AllClass.lua albo spellDmg.lua to wyjebcie, bo są wbudowane w bola i tylko errory powodują (przynajmniej u mnie)

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

używasz prodcition 1.2 albo DivineAwareness?

Mam prodiction 1.2 ale divie awareness to nie mam pojecia co to jest, jesli skrypt to nie chyba.

mój folder common

53c278656a30d.png

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Dlaczego RTTC nie robi combo, wgl nie używa skilli np. przy farmieniu, tylko autoatakuje.

50 postów

100 postów

150 postów

200 postów

250 postów

Opublikowano

Dlaczego RTTC nie robi combo, wgl nie używa skilli np. przy farmieniu, tylko autoatakuje

TEŻ TAK MAM :) Zna ktos rozwiazanie?

Bo narkomani mają piekło na ziemi, czyściec przechodzą w momencie śmierci, cała trucizna uwalnia się w ostatnim oddechu. I potem mają swoją wymarzoną, wyczekaną i wyćpaną szczęśliwość.

21076673_155844708327715_28800624_n.jpg

Opublikowano

Daj link zobacze czy dziala :)

Bo narkomani mają piekło na ziemi, czyściec przechodzą w momencie śmierci, cała trucizna uwalnia się w ostatnim oddechu. I potem mają swoją wymarzoną, wyczekaną i wyćpaną szczęśliwość.

21076673_155844708327715_28800624_n.jpg

Opublikowano

spamuje Ci może albo spamowało takice coś: ?:0: attempt to index a nil value?

Tyle errorów mi wyjebało, że już naliczyć nie mogę. Mógłbym poprosić kogoś o folder BoL'a z EFV, który nie wywala errorów i nie bugsplatuje? U mnie albo error, albo bugsplat ciągle. Limit 3 dni jeśli ktoś upnie, ale w pełni działający (albo chociaż grywalny)

/Edit

Razem z paczką skryptów, które działają poprawnie (wszystkie opcje ok)

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

Polecam zrobić sobie reg na typa o nicku Cabana, ma sporo skryptów zakupionych m.in.

ImBeasty Beta Repo - Zikkah
Sida's Auto Carry Reborn - Sida
Cass Whooping - Broland, Dekaron2 and Vadash
Team Sidakat Private Repo - Nyankat and Sida
EveAdvanced - Vadash
RTTC, Activator and SpiderWoman - Broland and Dekaron2
Markman's Mighty Assistant - Manciuszz
Kain's Private Repo - Kain
Marksman: Pro Series - PQMailer and Icy
Viktorious Viktor Beta - Viktor
Akali Fun House ,Evelynn Fun House - Burn
PQMailer's Private Repo - PQMailer
Hex's Private Repo - Hex
PROdiction - Klokje
Klokje's Private Repo - Klokje
Evadeee - Weee
BotHappy's Private Repo - BotHappy
Notifeye Alpha - Trees
Fizz Fun House, Irelia, Trundle - ikita
Pro ADC Series - PQMailer and Icy
unBEARable Annie - Feez
Riven Boost My Elo, Tristana Boost My Elo - Jus
Rumble/Lulu/Zac - Dienofail

sam na nim gram i wszystko śmiga bardzo fajnie :D

Opublikowano

sac reborn w grze jest popierdolony i smiesznie dziala, raz tak a raz nie. wspolniałeś w temacie (działa z fixem) - trzeba go pobrać, a jeżeli tak to gdzie go znajdę?

Opublikowano

jak wam mogą działać skrypty od freelo jak one sprawdzają HWID?

Nie sprawdzają, ale wysyłają i możesz dostać bana. Najprościej jest używać HWID spoofera na czas grania z tymi skryptami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...