Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

4story teraz, a kiedyś

Gość Equ.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po latach przerwy od 4story (na pewno z dwa lata minęło) chciałem do tej gry powrócić. Pobrałem zainstalowałem, a tu, ku mojemu rozczarowaniu, grafika wydaje się o niebo gorsza niż wcześniej. Czy to jest w ogóle możliwe? Ogólnie grywalność jakby drastycznie spadła. 

Coś zrobili z tym 4story?

@Edit

Prosiłbym o przeniesienie do odpowiedniego działu, bo się pomyliłem :)

Opublikowano

Grafika jest pewnie ta sama i może Ci się tylko wydaje lub masz coś przestawione. Co do grywalności masz rację bardzo spadła bo jest sporo prywatnych serwerów a poza tym na PL nie przybywają nowe osoby bo to bez sensu bo i tak bez eq nic nie zrobisz. 

Opublikowano

Osób na PL jest coraz mniej ja przestałem grać zaraz po tym jak usunęli bastion i 2 bitwę co do grafiki chyba jest taka sama może ty ją inaczej spamiętałeś 

39052_zps71e43729.png

Opublikowano

Tym patchem co teraz wszedl - cala gra zrujnowana.. Ludzie dropili miesiacami keterskie monety, aby sobie wypozyczyc eq.. - Usuneli eq oraz  bronie do wypozyczenia

Czemu nie zrobia osobnego serwera na starym patchu, bez tynek, gdzie lucznik musial stac w miejscu aby strzelac.. Czemu!

Opublikowano

Luk strzelajacy z miejsca vs wojownika z gory przegrana nie ms sensu nawet pvp zaczynac, woj w eq 22 to juz jest 1800 defa na full potach wiec sry nikt sie przez to nie przebije, no chyba ze mag z rozga 24. Tak btw pl juz nie istnieje jak wprowadza 140 lvl to nikt juz nie bedzie gral. Polecam sprzedawac eq za plny poki macie co sprzedac i konczyc z tym gownem. Zapraszam na g4story serwer pvp

Opublikowano

Luk strzelajacy z miejsca vs wojownika z gory przegrana nie ms sensu nawet pvp zaczynac, woj w eq 22 to juz jest 1800 defa na full potach wiec sry nikt sie przez to nie przebije, no chyba ze mag z rozga 24. Tak btw pl juz nie istnieje jak wprowadza 140 lvl to nikt juz nie bedzie gral. Polecam sprzedawac eq za plny poki macie co sprzedac i konczyc z tym gownem. Zapraszam na g4story serwer pvp

Co ty chlopie gadac o luku strzeljacym z miejsc adalem przyklad jak bylo w starych czasach. Ten 140lvl to zamiar developera albo w patchu 4.6 albo w 4.7. Ja sprzedalem wszystko co mialem za 2000zl. Najlepiej jesli chcecie sprzedac itemy z PL tylko na Allegro.

Opublikowano

Czemu nie zrobia osobnego serwera na starym patchu, bez tynek, gdzie lucznik musial stac w miejscu aby strzelac.. Czemu!

jak dla mnie to jest płacz dlaczego lucznik strzela w ruchu, i nie ma ataku turowego. Tak btw wiesz czemu nie zrobią takiego serwera? bo nie będą mieli zarobku , a po drugie ludziom nie będzie się chciało wbijać od nowa lvl i robić tego co robią przez  ostatnie kilka lat. Czyli dropienie mozolne, az uzbieracie na jakis item.

Przecież tomek zrobił taki serwer kiedys o ile dobrze pamiętam max lvl 67? i ile tam typa grało 5/6 max a moze jeszcze mniej więc o czym tu mowa. 

Opublikowano

@jamkes123

Zauwaz, ze Tomek a GameForge to dwa inne swiaty, jak oni zrobia serwer bedzie okolo 1000 ludzi na starcie, jak tomek zrobi serwer to bedzie ok 10 typa na starcie. I co, ze nie beda mieli zarobku? Prawidlowo! Wtedy byly czasy gdzie nikt nie musial ani grosza wydac na ta gre byla kiedys F2P ( Free to play ) a teraz P2W ( Pay to win ).

Opublikowano

To ty chyba nie wiesz co to GF  nie ma zarobku = projekt zamknięty i wyje*** do kosza  :D  Zobacz sb inne projekty gfu wszystkie sa p2w nie ma już gry f2p niestety, gdy gf zauważył, że na 4s da się zarobić następne patche zmieniały tą gre powoli w p2w i taka jest prawda 

Opublikowano

Podsumując

Kiedyś-Gra miód, malina, cycuś glancuś piz***zka.

Teraz- Siłą zrzynanie z innego mmo do tego wciskając na pałe mikropłatności ( Działanie identyczne jak rosyjskich firm, które tworzą MMO np. Zniszczyli doszczętnie Allods Online które miało niesamowity potencjał.).

Opublikowano

na p4story da sie grac mili i przyjemnie. Co do gfa, to byla gra free 2 play RaiderZ, ale nie bylo zarobku no to zamykamy servery i uj wam w back:) . W Aiona mozna pograc. Podobnof2p i nie p2w. 

Opublikowano

Na p4story milo i przyjemnie? Może i tak ale najpierw musisz spedzic miesiąc na wbijaniu nowych postaci zeby zarobic albo dropic w krypcie ,a potem z kusza 22 i eq 20 i tak jestem gównem ^^

Opublikowano

Troche zboczylismy z tematu na p4story.. RaiderZ byla fajna gra jak patrzalem po zdjeciach i filmach. Niedlugo GF Laczy serwer krajowe tak mowili na ts bedzie np ruski polaczony z ukrainskim albo niemiecki z polskim.. Jak beda mieli to wprowadzic to bedzie BEZ SENSU bo bedzie trzeba sie komunikowac po angielsku a to juz bez sensu bedzie. ;)

Opublikowano

Pamiętam czasy gdzie była stara mapa, nie było 3 "kraju", chodziło się na tdki 10 lvl i 20 i nic nie bylo zmieniane <3 , pamiętam czasy jak się grało na patchu 1.9, 2.0 (gram od 2009r) z przerwami. A teraz? ..

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Ja pamietam jeszcze jak bylo td 10 bez strefy misji wojenek itp A najlepsze bylo stare td - Yesode.. Gdzie zeby szlo sie nabosa trzeba bylo przejsc przez misie gdzie bylo ich od grona.. Teraz tylko gremliny pach pach i niema.

Opublikowano

Jeden z pierwszych patche które pamiętam to Call to Arms, czy coś w tym stylu, fajnie sie pykało.

ps; pamietam jak sprzedawałem swój pierwszy miecz +18 w yesode za 2g xD

XtTtlS8.png

Opublikowano

Ale i tak nic mi bardziej nie zaszło w pamięć niż imprezy u Payona i Oliviera :D albo wyprawy na bossa Zeprikana :D

Opublikowano

Twoja logika mnie rozpierdala :D 'Polecam sprzedawac eq za plny' jak sprzedawac jezeli inni koncza i nowych nie przychodzi to kto to kupi? Pisz logicznie, zaczerpnij troche logiki z matematyki filozofie.

518831445005751729602.png

Opublikowano

@Aceyy

Nie przejmuj sie, on tylko tak pisze aby wbic posta. Dzisiaj siedziac w internecie patrzac na grafiki "4story open beta" patrzac te stare misje, gildie  bez herbow ani honoru wojny byly tylko, aby miec teren jak sie zdobylo bylo zaje*istym.. Ogolnie cala logika tej gry nie byla taka jak teraz z nabijaniem kasy

Nowa postac -> Listy td -> 60lvl

Nowa postac -> ... I tak w kolko kiedys jak miales golda mogles za niego kupic cale ubranie +1 nawet +2 jesli byli zyczliwi, teraz jesli chcesz kupic cos fajnego sobie na polaku np +18 bron - 90g do reki.

Opublikowano

Grałem w 4story od 2009 / 2010 roku, wtedy to była zabawa, te wyprawy na Zeprikana, te gildie z którymi się dobrze można było bawić, ta radość gdy wydropiłeś TD, zrobiłeś EQ na +5, nie zapomne TD10 pamiętam jeszcze jak tam czuwał "PRIESTO" czy jakoś tak, z najlepszym EQ na TD10, te robienie pieczątek oraz 2 bitew w teamie z kolegą C: Po prostu nie zapomniane chwilę, zagrałbym z chęcią jeszcze raz w tym czasie <3 Była świetna zabawa z tą grą, pamiętam jak sprzedałem ródżkę +18 za 200s bo się pomyliłem o.O 
Aż wkońcu doszła ta gra to p2w.. Osobiście grałem, do 93 lvl ( maxa w tamtej chwili ) po czym kupilem mistrze i paliłem eq ( rozge +20, eq wetka ) i na tym się skończyło, osobiście sprawdze P4story z czym to się je, może zagram bo ta gra była zajebista <3

ps. Phoenix_95 lub jakoś tak z 4story jak to czytasz, napisz do mnie :)

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

Ogólnie rozgrywka pvp wyglądała zupełnie inaczej, pve zresztą też, ale o tym później (Nie wspominam o tym, że kiedyś w Ardir w ciągu dnia było więcej osób niż dziś podczas wojny, nawet low-levele biegały i się tłukły, niezapomniany widok, serio)

Kiedyś gracze wychodzili z teleportów do Ardir/Hased dla PO które szło na eq pvp, lub na wojny w celu zdobycia terenu, wszystko poszło zupełnie w innym kierunku kiedy dodali ten c*****y ranking, wtedy zaczęły się wypady pro-elo pt które biły się między sobą w sumie non stop, nawet kampili na low-levele wykonujące misje na spotach, a wszystko po to, żeby wbić PO i "być kimś" w rankingu (Sam byłem taką osobą, były to jeszcze czasy gdy grałem w jednej z niewielkich, deriońskich gildii na mortalu, LIIONXD, może ktoś pamięta) Osobiście przestałem grać w okolicach września 2012 roku, gildia sie rozpadła, gra była za łatwa, nie czerpałem z gry żadnej zabawy, bo wszystko co było do zdobycia już miałem (Co prawda turnieju 1v1 nie wygrałem nigdy, ale kiedyś wygrałem turniej pt vs pt z Thunderami, to było coś) - Tak na marginesie, grałem kapłanem.

Co do PVE, gra obecnie jest na tyle łatwa, że nawet gdybym chciał powrócić i grać od początku, nie chciałbym, naprawdę, wolałem żmudny exp w yesode/horusland od pierwszego lvl, niż obecne gówno od 9 lvl, i wbicie maxa w kilka dni, to jest śmieszne i jednocześnie smutne jak zniszczyli tą gre. Pamiętam jak jeszcze zrywałem się z lekcji, żeby tylko pograć w 4story z e-znajomymi, i expić żeby mnie nie dogonili xD

XtTtlS8.png

Opublikowano

Grałem w 4story od 2009 / 2010 roku, wtedy to była zabawa, te wyprawy na Zeprikana, te gildie z którymi się dobrze można było bawić, ta radość gdy wydropiłeś TD, zrobiłeś EQ na +5, nie zapomne TD10 pamiętam jeszcze jak tam czuwał "PRIESTO" czy jakoś tak, z najlepszym EQ na TD10, te robienie pieczątek oraz 2 bitew w teamie z kolegą C: Po prostu nie zapomniane chwilę, zagrałbym z chęcią jeszcze raz w tym czasie <3 Była świetna zabawa z tą grą, pamiętam jak sprzedałem ródżkę +18 za 200s bo się pomyliłem o.O 

Aż wkońcu doszła ta gra to p2w.. Osobiście grałem, do 93 lvl ( maxa w tamtej chwili ) po czym kupilem mistrze i paliłem eq ( rozge +20, eq wetka ) i na tym się skończyło, osobiście sprawdze P4story z czym to się je, może zagram bo ta gra była zajebista <3

ps. Phoenix_95 lub jakoś tak z 4story jak to czytasz, napisz do mnie :)

juz tak nie pierdolcie ze oho +3 szacun na dzielni, do +3 nie paliło a kosztowało 30s + item, wbicie na +7 nie bylo zadnym problemem. Wbicie 16 - to juz bylo cos to był 1 sms za 25 zł ^^

Opublikowano

juz tak nie pierdolcie ze oho +3 szacun na dzielni, do +3 nie paliło a kosztowało 30s + item, wbicie na +7 nie bylo zadnym problemem. Wbicie 16 - to juz bylo cos to był 1 sms za 25 zł ^^

Za moich czasow jak był +12 to juz wielki szaczun niektorzy tylko na 3 zostawiali bo sie bali.

"Upadli powstaną"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...