Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

4story teraz, a kiedyś

Gość Equ.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież pamiętam jak w 09, podczas gdy polski serwer 4story był w fazie alpha, jak jeden z moich dawnych znajomych (kontakt urwał się już dawno, w 2010 roku) wbił jako pierwszy item +16, co było szokiem i pół Horusland za nim biegało, bo miał kolor w klacie. Gra kiedyś miała niesamowitą społeczność i wchodziłem tam głównie po to, żeby utrzymywać kontakt z osobami które tam poznałem, bawić się, czasem były to absurdalne pomysły, ale było co robić, dziś niestety chyba o tym zapomniano, a szkoda.

XtTtlS8.png

Opublikowano

Za moich czasow jak był +12 to juz wielki szaczun niektorzy tylko na 3 zostawiali bo sie bali.

ja osobiście jarałem się gdy kolega pożyczył mi *UWAGA* 400 srebra na sepirke +9 obnizoną na 25 lvl, mialem 26, ciągle dropiłem Różdżkę światła czy jakoś tak (najlepsza na 25 lvl taka fioletowa ciemna chyba) wbijałem na +6 i ciągle jarało dalej :/

Opublikowano

Pamiętam czasy 2009/2010 gdy założyłem konto w Derion, wcześniej Valorian 4ever :D. I biegałem w yesode w mieście i do każdego "pożycz 10s plis brakuje na ulepszenie rózgi[grałem zaklinaczem/magiem]". Niektórzy pożyczali, niektórzy dawali nawet więcej i mówili "masz zrób sobie na +5" :D. Taka frajda była, że normalnie grałem w 4s tylko kiedy mogłem, od razu przyszedłem ze szkoły pierwsze co to plecak w kąt i 4story, pisanie z e-kolegami, expienie z nimi :D. Później się chodziło na TD 10 lvl, gdy ktoś miał eq+6 to tam koxil normalnie. Pamiętam też zabawy w "chowanego" ,pisanie na ogólnym "jestem w yesode ch5 kto mnie znajdzie dostanie 100s" :D. Gdy była frajda gdy ci ulepszyło bez niczego (wtedy była tynktura kto grał - pamiętał) na +10 ;'). Jeszcze expienie na takiej pustynnej mapce, nie pamiętam nazywy, ale były tam orły, skorpiony. Jak na TD 20 lvl się tam wlazło to był stworek jeszcze wtedy "smocze niemowle", pamiętam jak z nim tylko łaziłem, bo miał takiego skilla fajnego jak mag (lawa ognia jakoś tak). Albo gdy RMC ci z zaskoczenia na td 30 lvl zabijało, ale na 30 lvlach TD już były z itemkami nawet +16. Później jak się do Hased, Ardir łaziło.. Albo gdy bylem w derionach i z bratem i kumplami robiliśmy najazd na Valorian, zmienialiśmy na CH1 i pieszo przez wszystkie kraje przechodziliśmy do Valorian, na CH1 zabijaliśmy ich, albo na taki zamek u nich wchodziliśmy i skakaliśmy na taki kamień albo RMC'em sie odpalało latanie i sie na taki posąg leciało, lub zabijało valków na dzikach/pszczołach :D. Jeszcze był bug że za kowalem u Valorian była taka szczelina co jak się wpadło to się wydostać nie dało ,trzeba bylo tepać do bazy :D. Brało się PVP z kimś, kazało mu stanąć koło tej strzeliny i go się tam wrzucało, a on "wtf jak mam wyjsc plz pomozcie". To były czasy, aż się łezka w oku kręci :').

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Też brałem udział w tych zabawach w chowanego itp ._.

Ale to w 2009/10 jak się jeszcze do podstawówki chodziło . Nawet fajne to było :)

Ale z drugiej strony teraz to by się już nudziło ... Najlepsze czasy to pamiętam z Hased jak się pieki w Lasie pająków robiło :D czyli te p26 potem chyba p27 to były ale już nie pamiętam dokładnie . Na pl'u nie gram od dawna , tylko na privach no ale privy też nie przypominają tego co kiedyś , bo tylko td , td , wojny i bez pieków .

Opublikowano

Najlepiej expiło się w Tibered, była to lokacja 20-29 lvl, czaso 29 i pieczątki 20, 22 i 25.

Całkiem klimatyczne miejsce, od razu obok było Ardir, częstym widokiem była banda Valorian w pogoni za jakimś Derkiem.

Nie wspominając już o Yesode czy Horusland, tam też się spędziło jedne z najlepszych chwil, nie ważne czy na expieniu, czy na zabawie w różne bezsensowne gry typu właśnie chowany.

XtTtlS8.png

Opublikowano

Pierwsze się zbierało grupie spamiąc na ogólnym, potem kitrało się 5s dla każdego na wejście do Hased, a resztę drogi biegło się z buta przez Kokume do Horusland :D Jak już się doszło to wbijaliśmy na kanał 8, po czym po cichu wchodziliśmy do wioski (tej początkowej od Valo), zmienialiśmy na kanał 1 i biliśmy się z zielonkami :D Gorzej jak po chwili wbijały większe levele i dostawało się wpierdol xD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę, że temat wyczerpany, i trzeba go zamknąć, ewentualnie przypiąć bo będzie powstawać 34354354 takich tematów i dział będzie zaśmiecony.

XtTtlS8.png

Opublikowano

Pamiętam te początki 4story i ten stary ekran logowania z ruinami w tle i ta muzyczka ^^

Pamiętam te początki jak ludzi było masę, zawsze znajdowałeś PT na pieki ewentualnie pomoc z czaso.Największa radość była z wbicia kuszy +6 i ten szpan na wsi.Potem znalazłem gildie w której był gostek który ulepszał EQ za orsisy(cały set 34lvl +13-15 :D oraz kusza +14).Kiedyś kumpel pokazał mi cheaty i się chodziło na Wyżynę expić i dropić Narwashi i Arhury xD.Teraz to ta gra jest P2W, na serwach pustki, zostali tylko weterani albo zielonki który grają dla frajdy.Wolałbym te stare 4S bez tych wszystkich BG i pelerynek broni pvp itd. bo kiedyś to było dużo ludzi i była zabawa i jakiś klimat i było wtedy ciężej a teraz same ułatwienia.Myślę że niedługo zamkną serwery.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wszedłem sobie ostatnio z ciekawości do gry i pierwsze to co zauważyłem.. to bardzo mała aktywność graczy w stolicy.

Nie wiem, trzy lata temu były mega lagi w stolicy a teraz.. eh. Szkoda że gra tak skończyła, szczerze to mnie jakoś 

zasmuciło gdy zobaczyłem taką aktywność. Może dlatego że to była moja pierwsza gra MMO. 

Opublikowano

Wszedłem sobie ostatnio z ciekawości do gry i pierwsze to co zauważyłem.. to bardzo mała aktywność graczy w stolicy.

Nie wiem, trzy lata temu były mega lagi w stolicy a teraz.. eh. Szkoda że gra tak skończyła, szczerze to mnie jakoś 

zasmuciło gdy zobaczyłem taką aktywność. Może dlatego że to była moja pierwsza gra MMO. 

Zależy o jakim serwerze mówisz , jeden już całkowicie upada co bardzo smuci graczy :(

Pozdrawiam cały Mortal!

Opublikowano

Zależy o jakim serwerze mówisz , jeden już całkowicie upada co bardzo smuci graczy :(

Pozdrawiam cały Mortal!

Od zawsze byłem wierny Aderii, z tego co pamiętam nigdy nie miałem postaci na Mortalu.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

4Story to pay2win od 4 lat...

Kiedyś się dla beki grało a teraz nic nie osiągniesz bez $$$

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

4Story to pay2win od 4 lat...

Kiedyś się dla beki grało a teraz nic nie osiągniesz bez $$$

Tylko nie wiem czy wiesz, ale teraz jest łatwiej coś osiągnąć niż te 4 lata temu.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

potwierdzam jest znaaaacznie łatwiej coś osiągnąć. Jak się napełni taki pasek można przystąpić do losowania gdzie można wygrać kase i często sie udaje zgarnąć całą pule a jak nie to chyba 15%. Za hajs z losowania możemy wykupić eq(czaso) i tak wkoło macieju. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...