Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Age of Lich - New rain effect

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli wyjdzie Wam tak jak Rasthea to nawet godzinki nie popada.  Kappa xD

Bardzo proszę o nie porównywanie Age Of Lich do innych serwerów - Równie dobrze możesz sobie porównać

Csyt2 i ddmt2 - też upadły...

@Edit

w najbliższym czasie postaramy się dodać coś nowego ;D

8910814572903361049127.png

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mówisz o kilku setach broni które zrobił czy bawisz się w Steve Wondera i próbujesz kogoś na siłę bronić? Sprawdziłem modele TreeNa i są to gotowe modele z innych gier oczywiście nie licząc kilku setów broni które ostatnio sprzedawał.

Taka rada dla reszty na przyszłość:

Nie kłamcie na siłe bo jestescie w tym tak zajebiście mierni, że aż uszy więdną a wzrok gnije.

Słabo sprawdziłeś te modele TreeN'a.

Widać, że nie masz bladego pojęcia jak on robi modele, także nie będę się nawet na ten temat wypowiadał, wystarczy kupić u niego takie bronie i od początku do końca produkcji masz wpływ na to jak będą one wyglądały (Oczywiście jako jego klient).

Co do widoczności na AMD to modele TreeN'a, które udostępnia za darmo widać na AMD bardzo dobrze.

Natomiast modele, które sprzedaje nie są widoczne na AMD bez specjalnego pliczku, który w gratisie dorzuca do paczki.

Nawet mam dla was taką ciekawostkę, że dzięki temu pliczkowi obojętnie mi jest to jak bardzo dacie mi rozwalony model i tak go będzie u nas widać na AMD.

Ale wy tam dalej możecie wierzyć w bajki, że trzeba specjalne conventery, czy tam exportery ^.^

Fajnie by było jakbyście wypowiadali się na temat deszczu i jemu pokrewnych a nie o Nexanity i Eternity.

Raczej za dużo nakładu pracy w stosunku do efektu, ale nigdy nic nie wykluczam xD.

Właśnie mało nakładu pracy.

W Metinie jest coś takiego jak "Wind" możesz go nawet edytować w world editorze.

Po zwiększeniu wskaźnika "Wind" liście zaczynają się szybciej ruszać.

Niestety efekt nie jest widoczny w grze i można sobie to sprawdzić w world editorze.

Myślę, że nie byłoby problemem dla was uruchomienie tej funkcji, a następnie zastosowanie jej.

Wystarczyłoby plik z parametrami do tej funkcji zapisywać w mapie, po czym z serwera przy pomocy np. komendy wysyłać pakiet do clienta, że ma się przełączyć z danego parametru na inny.

Tak jest z śniegiem o ile się nie mylę.

Przecież jako pierwszy razem z Ridack'iem w świecie metina exportowalem modele w 100% działające w metinie(włącznie z procesorami AMD) więc znów kłamiesz. Nie przeczytałeś mojej rady?

Jak można robić lepsze modele, jeżeli są takie same? Turbo facepalm.

Co ty tam z nim exportowałeś?

To, że trzeba z nim pisać po Angielsku nie oznacza, że nie ma tutaj znajomych.

Akurat tak się trafiło, że z nim się trzymam mimo bariery językowej.

No i bajka Naida straciła poparcie w świecie realnym.

nj1l.png

uf0j.png

A tu jak Ridack w ciebie wierzy i co sądzi o twoim serwerze:

9h0z.png

Pogadam z Ridackiem to może otworzy osobny sklep z modelami takimi jak mają być na MPCforum, bo już mnie wkurwiasz swoim kozaczeniem.

TreeN na pewno też się przyłączy i gówno będziesz tam miał oprócz nowych tekstur.

Nie rób wstydu porządnym 3D master'a, których nie znasz, a piszesz jakby byli to twoi koledzy.

@topic

Co do deszczu, to jeszcze czegoś tutaj brakuje.

Popracowałbym nad tym, żeby te krople nie były takie długie, a w zamian za to padałyby gęściej.

Dodatkowo głębie koloru bym zrobił bardziej błękitną, tak żeby się rzucały w oczy.

24b5car.jpg

Opublikowano

Bardzo ciekawie to wygląda,lecz zwiększcie efekt tego bo w dzień faktycznie słabo to widać.

Może pomyślicie nad efektem kałuży ? Lecz ciężkie to bd ta by się robiła a po jakimś czasie znikała (gdy wyjdzie słońce xD)

85i0.png

Opublikowano

deszcz można by polaczyc z zielarstwem, jezeli owe zrobicie, czyli jezeli pada to rosna rosliny, czesciej czy cos... nie wiem taki maly zarysik pomyslu odemnie

Opublikowano

Widać, że nie masz bladego pojęcia jak on robi modele, także nie będę się nawet na ten temat wypowiadał, wystarczy kupić u niego takie bronie i od początku do końca produkcji masz wpływ na to jak będą one wyglądały (Oczywiście jako jego klient).

Co do widoczności na AMD to modele TreeN'a, które udostępnia za darmo widać na AMD bardzo dobrze.

Natomiast modele, które sprzedaje nie są widoczne na AMD bez specjalnego pliczku, który w gratisie dorzuca do paczki.

Nawet mam dla was taką ciekawostkę, że dzięki temu pliczkowi obojętnie mi jest to jak bardzo dacie mi rozwalony model i tak go będzie u nas widać na AMD.

Ale wy tam dalej możecie wierzyć w bajki, że trzeba specjalne conventery, czy tam exportery ^.^

W Metinie jest coś takiego jak "Wind" możesz go nawet edytować w world editorze.

Niestety efekt nie jest widoczny w grze i można sobie to sprawdzić w world editorze.

Myślę, że nie byłoby problemem dla was uruchomienie tej funkcji, a następnie zastosowanie jej.

Wystarczyłoby plik z parametrami do tej funkcji zapisywać w mapie, po czym z serwera przy pomocy np. komendy wysyłać pakiet do clienta, że ma się przełączyć z danego parametru na inny.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pogadam z Ridackiem to może otworzy osobny sklep z modelami takimi jak mają być na MPCforum, bo już mnie wkurwiasz swoim kozaczeniem.

TreeN na pewno też się przyłączy i gówno będziesz tam miał oprócz nowych tekstur.

Nie rób wstydu porządnym 3D master'a, których nie znasz, a piszesz jakby byli to twoi koledzy.

@"topic"

Popracowałbym nad tym, żeby te krople nie były takie długie, a w zamian za to padałyby gęściej.

Dodatkowo głębie koloru bym zrobił bardziej błękitną, tak żeby się rzucały w oczy.

Widzę, że nie zrozumiałeś.

Gdy ogarnąłem w 100% sprawny export to przejrzałem sobie modele innych ludzi i tylko Ridack exportował tak samo.

On nie musi mnie znać ani ja jego, wystarczy, że jako pierwsi to ogarnęliśmy.

Ogólnie też nie obchodzi mnie jego opinia bo niestety facecik się zdziwi.

0LsM05U.png

Opublikowano

Przecież jako pierwszy razem z Ridack'iem w świecie metina exportowalem modele w 100% działające w metinie(włącznie z procesorami AMD) więc znów kłamiesz. Nie przeczytałeś mojej rady?

Jak można robić lepsze modele, jeżeli są takie same? Turbo facepalm.

UP:

Ja mu się nie dziwie, że nie zrozumiał. Zastanawiam się czy w ogóle ktoś zrozumiał.

Napisałeś "Przecież jako pierwszy RAZEM z Ridackiem", gdybyś napisał, że jako pierwsi exportowaliśmy to ok.

Czyli teraz sam się plączesz w tym co piszesz.

621031404210882313241.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

287261405164012261815.png

361951405164013261815.png

779411405164014261815.png

@topic

Ty umiesz czytać ? Jak zwykle piszesz litanie na forum które mają gówno do owego tematu.. Naidowi chodziło o to że on z ridackiem jako pierwsi exportowali sprawne modele na AMD ale nie razem jako "ekipa" tylko osobno ale jako pierwsi. Nie wiem jak łatwiej można to wytłumaczyć. Idź naprawdę człowieku znajdź sobie jakieś zajęcie nie wiem wyliż sobie stopy coś produktywnego bo cały czas tylko hejcisz wszystkim dookoła a sam nic nie zrobiłeś/robisz/zrobisz.

Tyle mam ci do powiedzenia masz szczęście że jak ten twój "pro" serwerem będzie startować to będę sobie w Hiszpanii na wakacjach bo bym go rozniósł : < a jak wrócę to i tak pewnie już będzie "umarnięty"

@topic

Co do kropli to trochę słabo prawie w ogolę ich nie widać,natężenie powinno być większe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...