Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Age of Lich - New rain effect

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

713671405009459328228.png

*

*

*

*

EN

Hellow,
I want to show you a rain effect, made in the source, not like python versions.

In the beginning I'm showing that snow is working too. Watch video in HD and fullscreen for better quality.

The look may change, say what you think.

What exactly is Age of Lich?
We mean to create a game that could be told Metin 2.5. New graphic, new systems, special characters, events, quests.. just new version of old game. At this time we only know more or less what we want to create, we are open for new ideas and we want them! If you have good one, please contact us. All project is of course, in English.

For more info about our project, visit our website:

http://ageoflich.com/

PL

Cześć,
chcę Wam pokazać efekt deszczu, wykonany w source, a nie w pythonie.

Na początku pokazuję że śnieg także działa. Oglądaj w HD i na pełnym ekranie dla lepszej jakości.

Wygląd może się jeszcze zmienić, powiedzcie co myślicie? 

Co to jest właściwie Age of Lich?
Planujemy stworzyć grę, którą można by nazwać Metinem 2.5. Nowa jakość grafiki, systemy, specjalne postaci, eventy, questy.. po prostu nowa wersja starej gry. W tej chwili wiemy tylko mniej więcej co chcemy stworzyć, jesteśmy otwarci na nowe pomysły i chcemy je! Jeżeli masz taki dobry pomysł, napisz do nas. Cały projekt jest oczywiście w języku angielskim.

Po więcej informacji, odwiedź naszą stronę:
http://ageoflich.com/

sygnatura2.png

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Moim zdaniem ładne to ale wypowiem się co do waszych planów:

-Biorę teraz przykład Resthea. Sam gdy zaczynałem robić metinka obserwowałem was, cały ten projekt. Włożyliście w cholerę czasu i chyba każdy wie jak to się skończyło.

Teraz pewnie też włożycie tyle samo czasu lub więcej i jak to się skończy?  Wiem że nie można oceniać z góry nie robię tego, tylko tak to wygląda że znów chcecie zrobić coś czego nikt nie ma a może wyjść jak poprzednim razem i znów stracicie czas.. Ja osobiście trzymam kciuki, może team się zmienił tego nie wiem ale to tylko moje zdanie i myśl. 

Pozdrawiam i to żaden hejt broń boże, moja myśl.

Opublikowano

Ciekawy efekt ale mam pytanie czy jest możliwość uzyskania takiego efektu gdy deszcz pada widać to też na wodzie ?

Ciekawe, myśleliście o tym aby popracować nad tym własnie żeby było widać to na wodzie+ o kałużach może? ;]

Jest to już dużo trudniejsze, podobnie jak refleks na wodzie, jednak z source wszystko jest możliwe - ograniczają nas tylko nasze umiejętności.

Moim zdaniem ładne to ale wypowiem się co do waszych planów:

Age of Lich w przeciwieństwie do Resthey, traktujemy jako hobby, a nie jako właściwy serwer. Nie będziemy też na pewno administratorami ewentualnego serwera na tych plikach ;).

sygnatura2.png

Opublikowano

xD  xD  xD  xD  xD  to kałuże dodajcie jeszcze + poziom wody niech się zwiększa w rzekach, powodzenia.

@Metinek-Sielu

strone odpal

To akurat dało by się zrobić, lecz zobaczymy - Trwają aktualnie prace nad nowym renderowaniem wody, ale co z tego wyjdzie - Nie wiem

Pamiętajmy że nie możemy zrobić tak że gra będzie działała tylko na PC z lepszej półki :D

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Korzystając z kodu źródłowego Metin2, nie da się stworzyć Metin2.5.

Chcę żebyście mnie dobrze zrozumieli, nie robicie nic ponad przeciętnego, to twórcy gry dali dupy nie wykorzystując możliwości kodu, a nie Wy tworzycie "cudy".
Dla mnie to nie wygląda jak deszcz, może jako kod i tak działa, ale graficznie bardziej wygląda jakby jakieś białe kreski niczym nie przypominające kropli spadały masowo z nieba.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Korzystając z kodu źródłowego Metin2, nie da się stworzyć Metin2.5.

Chcę żebyście mnie dobrze zrozumieli, nie robicie nic ponad przeciętnego, to twórcy gry dali dupy nie wykorzystując możliwości kodu, a nie Wy tworzycie "cudy".

Dla mnie to nie wygląda jak deszcz, może jako kod i tak działa, ale graficznie bardziej wygląda jakby jakieś białe kreski niczym nie przypominające kropli spadały masowo z nieba.

Robimy to co uważamy za ciekawe, a Ty masz najwięcej do powiedzenia w naszych tematach gdzie większość krytykujesz. Skup się na swoich.

994941405024542328228.jpg

Ps. Twoje mapy też nie są  "cudy", jesteśmy wstanie zrobić podobne lub lepsze.

sygnatura2.png

Opublikowano

Hmm co do deszczu tak jak ktoś pisał spróbujcie dodać kałużę lub takie coś że też pada to na postać że np. spływa z zbroi czy coś :)
Co do postu Mizune wydaje mi się że chodziło mu o to że nie możecie zrobić metina 2.5 bo nadal będzie to metin 2 tylko z kilkoma nowościami ale mogę się mylić bodajże tak ja to zinterpretowałem :)
PS: Próbowaliście zrobić coś żeby postać wchodziła do budynku i żeby nie było tej przeźroczystości a przybliżenie postaci ? 

Opublikowano

Eee... wątpię, wielu tak mówiło i na słowach się zakończyło.

Poprawcie grafikę deszczu bo chyba jest wzięta z kulki śniegu i rozciągnięta, reszta jest spoko.

0LsM05U.png

Opublikowano

więc tak to nie deszcz tylko "sperma" spadająca z nieba.. zwiększcie "natężenie" tego czegoś bo przez 25 sekund zobaczyłem tylko 3 "kreski" te w oddali są takie małe że nie dają w ogolę żadnego efektu.

Opublikowano

Poprawcie grafikę deszczu bo chyba jest wzięta z kulki śniegu i rozciągnięta, reszta jest spoko.

Dlaczego Wątpisz.?

Dotychczas widzieliśmy tylko ss z twoich map. Większość z nich to mapy z pl z edytowanymi texturami i modelami.

Podpowiem Ci że TreeN tworzy Lepsze Modele niż ty, dodatkowo Mapy robił już parę pięknych lat temu.

Więc Kłóciłbym się kto by zrobił lepsze mapy.

xxx

Opublikowano

Dlaczego Wątpisz.?

Dotychczas widzieliśmy tylko ss z twoich map. Większość z nich to mapy z pl z edytowanymi texturami i modelami.

Podpowiem Ci że TreeN tworzy Lepsze Modele niż ty, dodatkowo Mapy robił już parę pięknych lat temu.

Dodatkowo na ss, które pokazali został nałożony efekt [wiecie jaki], który nie co zniekształca te obiekty etc

Robione to było na podstawie padania śniegu w src?

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

Robimy to co uważamy za ciekawe, a Ty masz najwięcej do powiedzenia w naszych tematach gdzie większość krytykujesz. Skup się na swoich.

994941405024542328228.jpg

Wyzwanie zaakceptowane.

Jak to piszą o mnie w MGT "Jestem zimnym chujem który sprowadza ludzi na ziemie gdy myślą że dokonali czegoś zajebistego, a wcale tak nie jest" :P

0VPaRnd.png

Opublikowano

Jeżeli Mizune będzie nadal śledził nasze tematy tak uważnie jak dotychczas, to na pewno za jakiś czas zobaczy że ma wreszcie godną konkurencję w tym zakresie.

Dodatkowo na ss, które pokazali został nałożony efekt [wiecie jaki], który nie co zniekształca te obiekty etc

Robione to było na podstawie padania śniegu w src?

Tak, było robione na podstawie śniegu.

Wyzwanie zaakceptowane.

Jak to piszą o mnie w MGT "Jestem zimnym chujem który sprowadza ludzi na ziemie gdy myślą że dokonali czegoś zajebistego, a wcale tak nie jest" :P

Teraz mamy inne priorytety i nie będziemy specjalnie dla ciebie zmieniać, ale mapy też za jakiś czas zobaczysz.

Deszcz nie jest trudny do zrobienia, wystarczy skopiować kod od śniegu i odpowiednio przerobić, ale nikt tego jeszcze nie zrobił wcześniej (chyba).

sygnatura2.png

Opublikowano

Dlaczego Wątpisz.?

TreeN już próbował z nami rywalizować gdy robił mapy dla Exoriana i poległ z kretesem.

To Twój problem, że nie obejrzałeś jeszcze filmiku z map. ;P

Twierdzisz, że TreeN robi lepsze modele? Przecież wyciągamy z TreeNem z tych samych gier. Argument inwalida pozdrawia. xD

Nie ważne ile czasu się w czymś siedzi tylko jakie są tego efekty, dobrym przykładem będą startujące serwery które są stawiane przez lapsów, niby siedzą w tym kilka lat a nadal stawiają gówno na gotowcach.

Następnym razem Qen nie rzucaj pustych słów bo tego nie lubię.

0LsM05U.png

Opublikowano
Qentinios

Pierdol tego Naida i mizune frajer zawsze pozostanie frajerem.

Efekt świetny powodzenia :P

A co do ost posta Treen ma dużo większe umiejętności w eksportowaniu potrafi skinować modele, a wy co importować je tylko to nie pierdol że Treen jest gorszy od ciebie bo sam jesteś w tym słaby.

Opublikowano

Nigdy nie rzucam pustych słów, ale teraz mamy do zrobienia 5 pozostałych postaci, nową wodę (o ile nam się uda), dynamicznie zmieniające się środowisko, i chcemy też mieć większą kontrolę nad kamerą. Na mapy przyjdzie czas później.

Topic.

W grze wygląda to lepiej, ponieważ krople deszczu są małe, są mało widoczne na filmiku.

sygnatura2.png

Opublikowano

TreeN już próbował z nami rywalizować gdy robił mapy dla Exoriana i poległ z kretesem.

Twierdzisz, że TreeN robi lepsze modele? Przecież wyciągamy z TreeNem z tych samych gier. Argument inwalida pozdrawia. xD

Nie ważne ile czasu się w czymś siedzi tylko jakie są tego efekty, dobrym przykładem będą startujące serwery które są stawiane przez lapsów, niby siedzą w tym kilka lat a nadal stawiają gówno na gotowcach.

Bo nie wszyscy są tak debilni jak ty i nie stawiają tylko na jakieś jebane drzewa, żeby później serwer zgasł jak zapałka. Modeli też nie tworzysz, ale to twoje autorskie.

Ty tam bałwanie na dole, ktoś napisał że serwer pada od drzew? Proszę przeczytać jeszcze raz ze zrozumieniem

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

Bo nie wszyscy są tak debilni jak ty i nie stawiają tylko na jakieś jebane drzewa, żeby później serwer zgasł jak zapałka. Modeli też nie tworzysz, ale to twoje autorskie.

Od kiedy serwer gaśnie od drzew? Stary nie wiem co Ty bierzesz ale bełkoczesz jak potłuczony.

0LsM05U.png

Opublikowano

No pliki serwerowe, które robiłeś dla Eternity i Naxenity też wydawały się stworzone przez "Lapsa"

Dokładnie, nie ważne ile czasu się w czymś siedzi, tylko jakie są tego efekty, czyli każdy prócz Mizune, powie, że TreeN robi od Ciebie o wiele lepsze modele 3D.

Poza tym, wyciągacie z tych samych gier? Okej, tylko, że on potem składa z tego nowy model, a Ty nic nie edytujesz, tylko przygotowujesz do Metina.

@Deszcz ogólnie fajny, dobry pomysł, ale jego wygląd to już inna bajka. ;v

621031404210882313241.png

Opublikowano

No pliki serwerowe, które robiłeś dla Eternity i Naxenity też wydawały się stworzone przez "Lapsa"

Dokładnie, nie ważne ile czasu się w czymś siedzi, tylko jakie są tego efekty, czyli każdy prócz Mizune, powie, że TreeN robi od Ciebie o wiele lepsze modele 3D.

Poza tym, wyciągacie z tych samych gier? Okej, tylko, że on potem składa z tego nowy model, a Ty nic nie edytujesz, tylko przygotowujesz do Metina.

@"Deszcz" ogólnie fajny, dobry pomysł, ale jego wygląd to już inna bajka. ;v

Mówisz o kilku setach broni które zrobił czy bawisz się w Steve Wondera i próbujesz kogoś na siłę bronić? Sprawdziłem modele TreeNa i są to gotowe modele z innych gier oczywiście nie licząc kilku setów broni które ostatnio sprzedawał.

Taka rada dla reszty na przyszłość:

Nie kłamcie na siłe bo jestescie w tym tak zajebiście mierni, że aż uszy więdną a wzrok gnije.

0LsM05U.png

Opublikowano

Mówisz o kilku setach broni które zrobił czy bawisz się w Steve Wondera i próbujesz kogoś na siłę bronić? Sprawdziłem modele TreeNa i są to gotowe modele z innych gier oczywiście nie licząc kilku setów broni które ostatnio sprzedawał.

Taka rada dla reszty na przyszłość:

Nie kłamcie na siłe bo jestescie w tym tak zajebiście mierni, że aż uszy więdną a wzrok gnije.

Mów, sobie mów.

Przynajmniej TreeN nie ma problemu z AMD, jak pewne Twoje potwory ;-)

Robi gotowe? Ok, ale lepsze to się liczy :>

@Będziecie edytować wygląd tego deszczu?

621031404210882313241.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...