Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Małe pytanie dla graczy z diamentu/challangera.

Therd aka Front

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ja mam pytanie bo nie chcę nowego tematu założyć jak dobrze farmić bo mi nie idzie za bardzo,tylko w jungli mi się dobrze farmi są na to sposoby ?

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

witam ja mam pytanie bo nie chcę nowego tematu założyć jak dobrze farmić bo mi nie idzie za bardzo,tylko w jungli mi się dobrze farmi są na to sposoby ?

W jungli przynajmniej nie missujesz creepow xdd

Najlepszym sposobem na farmienie jest nie pushowanie, patrzysz ktorego przeciwnego moba biją twoje moby, czekasz az ma koncowke hp i dobijasz. pushowanie ciezko zsynchronizowac (chyba dobrze napisalem) z biciem przez miniony przez co ciezej zlasthitowac a tak jakos idize.

Pod turetem pierwsza fala minonow 2 hity tureta potem twoj, tylna fala hit turetu i hit twoj, czasem jak grasz np brandem czy jakims apc musisz uderzyc w drugiej fali ty-turet-ty ale to juz wymaga reflexu i treningu.

A do tego warto dodac ze dobrze jest farmic skillami, wlasnie dlatego takie postacie jak ziggs, kiedys gragas czy morgana są dobrymi farmerami, maja poprostu dobre skile do farmienia.

Do tego duzo ludzi mowi zeby potrenowac na botach, osobiscie odradzam. na botach przeciwnik Cie nie harassuje, poprostu stoisz i farmisz, nie ma junglera.

A tak grając uczysz sie zarowno farmic jak i miec otwarty umysl, uwazac na junglera i nie dac sie za bardzo obijac.

Poprostu trening trening i jeszcze raz trening.

I najwazniejsze musisz sie skupic.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Jak chesz się nauczyć farmić to odpalasz niestandardową bez żadnych botów i lasthitujesz, samo w sobie farmienie jest proste, ciężej jest gdy musisz jednocześnie harrasować/poke'ować przeciwnika + farmić, tym bardziej jak grasz na adc, gdzie musisz dodatkowo obawiać się przeciwnego supporta.

MPC <3

Opublikowano

Więc według riotu jestem na poziomie graczy ktorych mi dobiera?
Pozdrawiam.

645991406580040921925.jpg

Btw. jestem gotów na nstepne słowa krytyki jaki to nie jestem slaby skoro jestem w goldzie i ze sie tylko przechwalam swoimi umiejetnosciami ktorych nie posiadam.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Riot uważa że jesteś dobrym graczem dając Ci do teamu gówna a przeciwnikowi dobrych graczy, sprawdza czy jesteś zdolny mimo to wygrać grę. jeśli jesteś = zasłużyłeś na awans. Jeśli nie - szukaj pocieszenia na forum

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Pozdrawiam.

Btw. jestem gotów na nstepne słowa krytyki jaki to nie jestem slaby skoro jestem w goldzie i ze sie tylko przechwalam swoimi umiejetnosciami ktorych nie posiadam.

Bez sensu te tematy, a kto z nas wszystkich nie miał nigdy takiego teamu? Prędzej czy później nooby Cie dopadna i tyle, nie raz tez bedziesz mial taki mecz że wygrasz go praktycznie nic nie robiąc.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

600181406584250921925.jpg

Riot uważa że jesteś dobrym graczem dając Ci do teamu gówna a przeciwnikowi dobrych graczy, sprawdza czy jesteś zdolny mimo to wygrać grę. jeśli jesteś = zasłużyłeś na awans. Jeśli nie - szukaj pocieszenia na forum

W twoim rozumowaniu powinienem byc w brązie, moze i masz racje ;pp
A jesli mialbym brac na powaznie to co napisales to sie mylisz, liga legend to nie gra w ktorej uczysz sie jak robic samemu to co powinienes zrobic z grupą, w lidze legend nie chodzi o to zeby wygrywac mecz 1v9, to jest gra zespołowa, w ktorej wygrywa druzyna. Jak kazda druzyna musi miec slabsze i mocniejsze ogniwa, ale tak jak mowilem to troche chore ze w 90% gier gram 1v9. Nawet nie 1v5 bo moj team oddal po 15 killi.

@StudzeKisiel to nie jest temat o tym jak gram i ze mam nobow.

Poprostu chcialem sie dowiedziec co moge poprawic zeby wejsc wyzej. Ale nikt nie potrafil mi tego powiedziec bo nie wiedzial ze gram tak dobrze jak pisalem, wiec daje ss zeby potwierdzic to co napisalem o swoich umiejetnosciach.
Tym lucianem mam slaba farme ale ciezko farmic gdy od 15 minuty bronisz base'u bo przeciwna cait ma 11;0;6.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Brakuje Ci umiejętności wykerowania teamu. Wygrasz linię, nafeedujesz się ale nie potrafisz zrobić z tym nic więcej

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

323861406860486921925.jpg

Właśnie wskoczyło g1. dzis jak sie wyspie wbijam platyne :))

U mnie to była kwestia mentalności.
zbyt na powaznie bralem gre, zbyt sie przejmowalem przez co stres odbieral mi zdrowy rozum i nie myslalem trzezwo.
Teraz to robie i przez 4 dni z g5 do g1. Wygrywam 90% gier :)

Btw. jakby ktos pytal, lucian mid po nerfach nadal op.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Sposób na sukces to po prostu grać i utrzymywać win ratio powyżej 50%, jeżeli tego dokonasz to diament to nie problem i tryhard zaczyna się od d1 bo w chall gra się tylko bardzo dobrymi team compami

To nie wiem gdzie masz tego challengera xD Bo chyba nie na East.

Opublikowano

Pozdrawiam.

Jest takie coś jak "gorsza gra" ale ludzie tego nie potrafią zrozumieć. Wystarczy 1 miss click i może Ci cała gra pójść w pizdu razem z linią. A i jeszcze jest możliwość, że ten ez powiedzmy gra tylko na midzie a zostało mu tylko adc. Też dobrze nie zagra. Wszędzie się tacy trafiają bo po prostu przeciwnik jest lepszy w tej grze. Pozdrawiam. Trochę myślenia proponuje, bo tak widzę ten temat i każdy inny na noob teamy i nie potraficie sobie uświadomić, że w tej grze przeciwnik był lepszy.

Opublikowano

Jest takie coś jak "gorsza gra" ale ludzie tego nie potrafią zrozumieć. Wystarczy 1 miss click i może Ci cała gra pójść w pizdu razem z linią. A i jeszcze jest możliwość, że ten ez powiedzmy gra tylko na midzie a zostało mu tylko adc. Też dobrze nie zagra. Wszędzie się tacy trafiają bo po prostu przeciwnik jest lepszy w tej grze. Pozdrawiam. Trochę myślenia proponuje, bo tak widzę ten temat i każdy inny na noob teamy i nie potraficie sobie uświadomić, że w tej grze przeciwnik był lepszy.

Jak juz pisalem przegrywanie nie sprawia mi problemu, jesli gra jest fajna, trwa z 40 minut, są zwroty akcji fajne teamfighty, to co tam moge przegrac.

ale wyboraz sobie sytuacje gdzie 10/20 meczy pod rząd gra konczy sie w 20 minucie bo kazdy poza tobą zrobił 0;15.

Skoro ja potrafie grac na kazdej lini 5/6 postaciami na poziomie wystarczajacym zeby wykerowac gre, to czemu inni nie potrafią grac jednym championem na poziomie dostatecznym zeby nie feedowac?

Bo ja tego nie rozumiem.

Albo typ ma last picka i "i cant supp dont have champs"

Na supporta moze isc morganą,annie, lee sinem, velkozem, nawet k***a pantheonem, jest tyle champow ktore sprawdzają sie na supporcie a nimi nie są i nie wierze ze ktos moglby nie miec zadnego z takich champow.

Nastepna sprawa dlaczego typ pisze mid or feed, lub poprostu instalockuje mida, i potem robi 0;15, po czym flejmi junglera ?

Ja wiem ze to jest w lolu norma ale probujesz bronic innych graczy i mowic ze to problem jest we mnie, wydaje mi sie ze tak nie jest.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Z każdej ligi można wyjść.. Jeśli uważasz inaczej, to wytłumacz mi na jakiej zasadzie istnieje eloboosting? Skoro masz same nooby i twierdzisz, że nie możesz się wybić, to dlaczego ktoś jest gotowy to zrobić za pieniądze? Przecież on też będzie grał z tymi noobami, a mimo wszystko bardzo szybko podbije twoją dywizję.. A pitolenie, że wszystko robicie dobrze a gra zależy od teamatów jest tylko głupim wytłumaczeniem braku skilla.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Z każdej ligi można wyjść.. Jeśli uważasz inaczej, to wytłumacz mi na jakiej zasadzie istnieje eloboosting? Skoro masz same nooby i twierdzisz, że nie możesz się wybić, to dlaczego ktoś jest gotowy to zrobić za pieniądze? Przecież on też będzie grał z tymi noobami, a mimo wszystko bardzo szybko podbije twoją dywizję.. A pitolenie, że wszystko robicie dobrze a gra zależy od teamatów jest tylko głupim wytłumaczeniem braku skilla.

Gram w lola niecaly rok, rankedy zaczalem w sezonie czwartym i jestem w goldzie 1 96lp, zaraz bedzie plat bo wygrywam wiekszosc meczy.

I nie mam startu do graczy ktorzy siedzą w lolu 2/3 sezony.

Zalozylem ten temat zeby spytac co poprawic zeby wejsc wyzej, czego mi brakuje.

zmienilem tylko jedna rzecz, teraz moim priorytetem jest nie zabijac i sie feedowac, tylko nie padac.

Padajac tracisz minute nie robiac nic, a tak chociazby sfarmienie golemow czy wraithow daje juz cos.

Kiedys mialem duzo killi ale tez tyle samo razy padalem, teraz mam mniej killi, ale padam 3/4 razy na gre, czasem wcale, a dzieki farmie mam praktycznie w 95% gier najwiecej golda z calej gry.

Zaraz siadam do rankedow, wbijam platyne i robie przerwe od lola, platyna mnie w tym sezonie w 100% satysfakcjonuje.

no i dziekuje wszystkim ktorzy w tym temacie starali mi sie pomoc, a nie mądrzyli jacy to oni nie sa dobrzy, jaki to ja jestem slaby, i ze tylko placze ze mam slaby team.

Pozdrawiam.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Ja po 1.5 roku wbiłem Diamond II .

Porady?

Graj mid / jungle postaciami łatwymi do skerowania.

Jeżeli wolisz np. topa to nie bierz jakiejś shyvany tylko riven,rengara itd.

Wybierz 1/2/3 postacie i je mainuj.

Nie czytałem 4 stron, ale podejrzewam, że większość to "naucz się grać" "kolejny płacz temat".

Ogólnie to polecam dobre nastawienie, pisanie do teammateów od lobby do końca gry, często smurfując w jakichś silverach/goldach trafiam na gościa co np. gra supportami i od lobby wprowadza fajną atmosferę w teamie.

Gdy jest okazja to calluje smoka (w silverze call na smoka xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD) itd. 

Może to się wydaje głupie, ale jak piszesz do swoich kolegów z teamu czasami wydawałoby się głupie informacje to jednak może sporo polepszyć sytuacje w zespole.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...