Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Małe pytanie dla graczy z diamentu/challangera.

Therd aka Front

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Wiec tak, zaczalem sezon w brązie 1. w okolo 2 miesiace wskoczylem do golda 2.
w ciagu ostatnich trzech dni spadlem z golda 2 do golda 4, 50lp.

Co do mojego "skilla"
grajac na laneach mam zawsze 70+ csow w 10 minucie, i przez cale gre trzymam +/- 50 csow , liczac 10 na minute.  tzn w 25 minucie mam nie mniej niz 200, w 30 nie mniej niz 250 itd.
Znam wszystkie matchupy, znam kazda postac, jej skille, mniej wiecej cooldowny, mozliwosci. wiem kiedy wejsc a kiedy wyjsc, umiem prowadzic wymiany na lini biorac pod uwage mozliwosci moje i przeciwnika (postaci)  Raczej nigdy nie przegrywam lini z graczami brąz/platyna.
znam na pamiec timery w jungli, potrafie je kontrolowac, drake to samo, dobrze smituje, potrafie grac na wysokim poziomie na kazdej lini.
Jestem na bierzaco z metą, ogladam wszystkie lcsy na i eu, czasem ogn.
Nie flejmie, uzywam chatu tylko do komunikacji z drużyną, mowieniem im o spawnach drake/barona, buffow, o tym co powinni zrobic teraz , czego nie powinni, co maja robic w tfach itd.
Prawie zawsze staram sie roamowac.

Osiagneliscie tak duzo, moge wiedziec w jaki sposob? Nie wiem czy jestem w stanie nauczyc sie wiecej niz potrafie teraz.
Dlaczego nie moge wyjsc z golda? i dlaczego w 3 dni spadlem z golda 2 do golda 4?

Nie chce pisac ze to przez noobow, co prawda co mecz trafiam albo kogos kto feeduje, albo afka, albo trolla, lub flamera, ale kazdy na to trafia a jednak inni wspinają sie wyzej, wiec czemu ja nie jestesm w stanie?

Nie żale sie, pytam o rady.

rYD9JSA.png

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam dokładnie ten sam problem z Golda III do Golda V z Golda II do Golda V i tak w koło Macieja :D wina graczy wakacje dużo dzieci niestety ;)

54235962013387302539.png

Opublikowano

Gdyby opis twojego skilla byl prawdziwy, dawno siedzialbys w diamencie.

Problemem graczy w lolu jest to ze nie dostrzegaja swoich slabosci, na kazdy fail znajdzie sie milion wytlumaczen i winnych byle czuc sie dalej bohaterem. Zwroc uwage na podobne tematy, jak gracze z silvera czy brazu opisuja swoje gry, pisza praktycznie to samo co ty, kazdy jest najlepszy, zawsze wygrywaja linie itp... prawda jest taka ze trzeba sie wziac za siebie a nie liczyc na team.

Wytrwalosci i powodzenia zycze.

Nick w grze na pw. Musialbym zobaczyc live twoja gre.

Swiete slowa.

Opublikowano

Widocznie czegoś Ci brakuje, wiadomo, że przegrywać czasami można przez afkerów i trolli, bo to na każdym poziomie się zdarza i po prostu bardzo ciężko ów mecz wygrać. Imo nic nie wyciągasz z oglądania w/w eventów. Możesz oglądać najlepszych graczy, ale co z tego jak nic z tego nie wyciągniesz, ja będąc teraz w diamencie 5, a grając wcześniej na 'nubowskich' kontach, nie miałem problemu z wygrywaniem, przegrane gry były wyłącznie wtedy, gdy ów troll się pojawiał,afker. Jeżeli umiesz farmić, wygrywasz swoją linię to fajnie, ale to nie wszystko, dużo daje podnoszenie morali teamu, nie gnojenie, a pisanie typu "nic się nie stało" "gj, wp" etc. Także z oglądania idzie wyciągnąć strasznie dużo, co, kiedy można zrobić, kiedy się wycofać, pilnować dragona, pushować linie. Jesteś tam gdzie pozwala Ci Twój skill, nie można szukać wymówek żadnych, niestety.

Jeżeli nie wiesz czy jesteś w stanie się więcej nauczyć niż teraz, a nie potrafisz wyjść z golda, to coś tutaj jest nie tak. 

Opublikowano

Wiecie mi jakos bardzo na wbiciu wyzszej dywizji nie zalezy, za wbicie diamentu nic nie dostane, chodzi o to zeby te gry jakoś wyglądaly.
Na poziomie golda wygrywa ten kto nie trafi na trolla/afka lub trafi na smurfa,
tam jest zerowy poziom, niczego nie mozna sie nauczyc.

twoj team zaceuje przeciwnika, stoi baron stoi smok, oni cofna do bazy na full hp, kupia jakies potki, i pojda dalej farmic.
Wezmą inhibitor, sa na low, oczywiscie zostana i beda biegac w okolo bo nie ma minionow, padną, throw, przeciwnik bierze barona, drugi przegrany tf, ggwp.
Nikt nie wie co to pozycjoning w tfach, adc engaguje, tank czeka z tylu zeby wbic pod koniec i  zgarnac kille, oczywiscie ich nie zgarnia tylko przegrywamy tf z wynikiem 1;5.
Nikt nie dba o wizje, kompletnie nikt. Do tego kazdy face checkuje w momencie forsowania barona, przez co przy kazdej takiej akcji robi sie 4v5 bo ktos sobie poszedl na ich blue zobaczyc czy jest.
Nikt nawet nie stara sie wygrac, kazdy tylko czeka na oddanego first blooda zeby zaczac flame.

Jesli tak ma wygladac moja gra w lola, no to sie z lolem pozegnam.
gram tylko rok a juz mam tej gry po dziurki w nosie. a w zasadzie nie gry, bo gra jest swietna, tylko raczej graczy.

Nie wiem. gram nawet w teamie, mozecie sprawdzic na moim koncie, ktory jest w platynie 4, jest tam historia gier, teamu, dobiera nam czasami diamenty i sobie radze, nie feeduje, nie jedną gierke pokierował zesmiteowaniem przeciwnikowi barona czy dobrym ultem w tfie.
Ostatnio gralem lulu, na tfa diamond 3, skonczylem mecz z wynikiem 4;3;9, na samym midzie mialem 2;0;4.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Wiesz o sobie mówisz same zalety,a na prawdę masz jakieś wady przez które możesz przegrywać bo spadając o 2 szczeble no to raczej nie jest możliwe tylko przez noob team ,na prawdę .

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Ja tam naprawdę nie rozumiem problemu goldów. Ja tam grając na smurfie wygrywałem grę po afku 10 minut na midzie i jeszcze zabijałem lanera. Albo malfajt w dżungli pod flare i SoTD xDDD. A do tematu to meh samo przychodzi z czasem. Ja np miałem w s3, że siedziałem przez 3 miesiące w goldzie po czym po wbiciu platyny minął miesiąc i samo sie d1 wbiło. Także polecam grać i grać i to samo przyjdzie.

Ostatnio gralem lulu, na tfa diamond 3, skonczylem mecz z wynikiem 4;3;9, na samym midzie mialem 2;0;4.

Jeśli to był normal to wiedz, że chyba nie ma diamenta który tryharduje normale. Normale sie gra na spontanie żeby sie pośmiać jak np zac w jungli pod GA first item i maxowanie E a potem nic bo nie xD

Opublikowano

Wiecie mi jakos bardzo na wbiciu wyzszej dywizji nie zalezy, za wbicie diamentu nic nie dostane, chodzi o to zeby te gry jakoś wyglądaly.

Na poziomie golda wygrywa ten kto nie trafi na trolla/afka lub trafi na smurfa,

tam jest zerowy poziom, niczego nie mozna sie nauczyc.

twoj team zaceuje przeciwnika, stoi baron stoi smok, oni cofna do bazy na full hp, kupia jakies potki, i pojda dalej farmic.

Wezmą inhibitor, sa na low, oczywiscie zostana i beda biegac w okolo bo nie ma minionow, padną, throw, przeciwnik bierze barona, drugi przegrany tf, ggwp.

Nikt nie wie co to pozycjoning w tfach, adc engaguje, tank czeka z tylu zeby wbic pod koniec i  zgarnac kille, oczywiscie ich nie zgarnia tylko przegrywamy tf z wynikiem 1;5.

Nikt nie dba o wizje, kompletnie nikt. Do tego kazdy face checkuje w momencie forsowania barona, przez co przy kazdej takiej akcji robi sie 4v5 bo ktos sobie poszedl na ich blue zobaczyc czy jest.

Nikt nawet nie stara sie wygrac, kazdy tylko czeka na oddanego first blooda zeby zaczac flame.

Jesli tak ma wygladac moja gra w lola, no to sie z lolem pozegnam.

gram tylko rok a juz mam tej gry po dziurki w nosie. a w zasadzie nie gry, bo gra jest swietna, tylko raczej graczy.

Nie wiem. gram nawet w teamie, mozecie sprawdzic na moim koncie, ktory jest w platynie 4, jest tam historia gier, teamu, dobiera nam czasami diamenty i sobie radze, nie feeduje, nie jedną gierke pokierował zesmiteowaniem przeciwnikowi barona czy dobrym ultem w tfie.

zdanie na czerwono przeczy samo sobie, oglądałem grę nervariena na poziomie golda, gdzie było 2 afków, jak myslisz, kto wygrał?

przy okazji nie zawsze baron jest opłacalny, zamiast robic go na siłę i bic się 4 vs 5 to lepiej baitowac barona i dac jednej osobie splitpushowac, pomaga uwierz.

Opublikowano

Siemka.

Co do mojego "skilla"

grajac na laneach mam zawsze 70+ csow w 10 minucie, i przez cale gre trzymam +/- 50 csow , liczac 10 na minute.  tzn w 25 minucie mam nie mniej niz 200, w 30 nie mniej niz 250 itd.

Znam wszystkie matchupy, znam kazda postac, jej skille, mniej wiecej cooldowny, mozliwosci. wiem kiedy wejsc a kiedy wyjsc, umiem prowadzic wymiany na lini biorac pod uwage mozliwosci moje i przeciwnika (postaci)  Raczej nigdy nie przegrywam lini z graczami brąz/platyna.

znam na pamiec timery w jungli, potrafie je kontrolowac, drake to samo, dobrze smituje, potrafie grac na wysokim poziomie na kazdej lini.

Nie flejmie, uzywam chatu tylko do komunikacji z drużyną, mowieniem im o spawnach drake/barona, buffow, o tym co powinni zrobic teraz , czego nie powinni, co maja robic w tfach itd.

Osiagneliscie tak duzo, moge wiedziec w jaki sposob? Nie wiem czy jestem w stanie nauczyc sie wiecej niz potrafie teraz.

Dlaczego nie moge wyjsc z golda? i dlaczego w 3 dni spadlem z golda 2 do golda 4?

Nie chce pisac ze to przez noobow, co prawda co mecz trafiam albo kogos kto feeduje, albo afka, albo trolla, lub flamera, ale kazdy na to trafia a jednak inni wspinają sie wyzej, wiec czemu ja nie jestesm w stanie?

Ja rownież spadłem z gold III do Gold V .

Do platyny będzie ci trudna wyjść bo w Gold I są większe trole niż w silver I itp...

Tam są noob ludzie którzy będą specjalnie robić abyś nie był w platynie ;/

Ja mając serie przegrałem ją z 15 razy zanim wbiłem do platyny , później to easy już ;)

Opublikowano

Gdyby opis twojego skilla byl prawdziwy, dawno siedzialbys w diamencie.

Problemem graczy w lolu jest to ze nie dostrzegaja swoich slabosci, na kazdy fail znajdzie sie milion wytlumaczen i winnych byle czuc sie dalej bohaterem. Zwroc uwage na podobne tematy, jak gracze z silvera czy brazu opisuja swoje gry, pisza praktycznie to samo co ty, kazdy jest najlepszy, zawsze wygrywaja linie itp... prawda jest taka ze trzeba sie wziac za siebie a nie liczyc na team.

Wytrwalosci i powodzenia zycze.

Swiete slowa.

Dobrze powiedziane, zgadzam się w 100% ( mimo ze po czesci mnie tez dotyczy :( )

sweetgrove_eune_67_4_nozg.png

Opublikowano

Moze i macie racje.
Raczej staram sie zwracać uwage na swoje błędy i wiecej ich nie popelniac ale niektorych ze wzgledu na swoj maly staż, moge poprostu nie zauwazac.
Gram w lola rowny rok, z kilka miesiecznymi przerwami (dwoma trzema).
Z tym spadnieciem w 3 dni moze byc tak ze po kilku przegranych i stracie duzej ilosc lp moglem byc troche podirytowany i poprostu przestac sie starać z nastawieniem ze i tak przegram.
Teraz postaram sie troche podszkolic w snowballowaniu, widze ze kazdy pro gracz wykorzystuje to w soloq, faker, Qas0, lcsowe grajki rowniez.

Tak jak mówie, nick w grze na pw. Zobacze live z rankeda to może powiem ci co i jak. 

xTherd w grze

rYD9JSA.png

Opublikowano

Twoja farma oraz buildy nie są zbyt fascynujące. Musisz nad nimi popracować jak i nad runkami. Sam tank jako tako tank może być ale AP czy AD to masakra.

Miałeś takie itemy na Jaxie ale biłeś totalne zero. Szczerze. BoTRK + trinity + feral flare ale tylko 9k dmg!! Co to jest..

Twój build lee w jungli był masakra. Lizard, zbudowałeś tłuczek oraz bf sworda. Ty nie jesteś AD postacią tylko tank - ad.

Zanalizuj jeszcze raz to co Ci powiedziałem... Oglądaj dużo LCS, naucz się lepiej farmić. Uwierz mi, może i masz te 70 w 10 minucie ale potem jest masakra. Build nie jest najlepszych lotów.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Twoja farma oraz buildy nie są zbyt fascynujące. Musisz nad nimi popracować jak i nad runkami. Sam tank jako tako tank może być ale AP czy AD to masakra.

Miałeś takie itemy na Jaxie ale biłeś totalne zero. Szczerze. BoTRK + trinity + feral flare ale tylko 9k dmg!! Co to jest..

Twój build lee w jungli był masakra. Lizard, zbudowałeś tłuczek oraz bf sworda. Ty nie jesteś AD postacią tylko tank - ad.

Zanalizuj jeszcze raz to co Ci powiedziałem... Oglądaj dużo LCS, naucz się lepiej farmić. Uwierz mi, może i masz te 70 w 10 minucie ale potem jest masakra. Build nie jest najlepszych lotów.

W grze w ktorej lee sinem kupilem bf sworda, mielismy 2 afk, premade. Wiec kupilem dmg zeby tylko cos zabic i poprawic kda.

Jaxem caly czas farmilem, dlatego tez zadalem malo dmg, nie widze w sensu w staniu na midzie przez wiekszosc gry i biciu sie tak jak to robil team. to nie jest aram.  I efekty farmienia byly bo gdy ja mialem trinity i botrka moj adc konczyl bloodthristera.

Co do runek, runki mam od nervariena, i uzywam ich od poczatku.

Powiedz mi tez jak farma ma byc w tych grach fascynujaca jak w 15 minucie gra zmienia sie w aram i w 20-25 minucie gra zmienia sie w obrone baseu i nawet z niego nie moge wyjsc.

Lcsy ogladam wszystkie mecze eu, wiekszosc meczu NA i czzsem ogn.

A build nie sklada sie na podstawie lcsow panie mądry, tam jest team, tutaj grasz solo, idać w full tank lee sinem mozesz liczyc tylko na team, a na team raczej nie licze.

Nie ide full dps, ale tak do 25-30 minuty skladam cos ad zeby tym lee sinem podzialac, lee ma mocne early a slabnie w late, dlatego early robie dmg zeby troche potyrać, posnowballowac a potem tank i liczysz na team.

I jeszcze raz co do buildow. powinno sie je ukladac w odniesieniu do danej gry, i twojego stylu gry. Nie na podstawie schematu. Przykład luciana, w NA grają lucianem z infinity pierwszym, a rekkles zawsze sklada swoj build, botrk + youmu i niszczy. bo lubi duzo auto attakowac i ten build dziala.

Kumasz?

Jak masz przeciwny team full ad to nie zloszy np malmortiusa chociaz jest w polecanych tak?

Jak jestes do tylu to nie zlozysz full dmg bo padniesz na 2 skille od mida tak? :)

Core itemy to jedno ale build to drugie.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Siemka.

Co do mojego "skilla"

Jeśli naprawdę potrafisz grać to jest to kwestia czasu i wyjdziesz tam gdzie jest Twoje miejsce. Sam spadłem z D4 do D5 i ruszyć się nie mogę więc przypuszczam że to szczyt moich możliwości ^_^

­azYIWDl.png

Opublikowano

Jeśli to był normal to wiedz, że chyba nie ma diamenta który tryharduje normale. Normale sie gra na spontanie żeby sie pośmiać jak np zac w jungli pod GA first item i maxowanie E a potem nic bo nie xD

+1 Czasami to jest bezsensu jak jakiś np. silver jara się, że mnie ubił na normalu xDDDDDD Po prostu gram sobie bo gram a ten tam pewnie na full tryhardzie i jak sobie padnę to myśli, że jest dobry xDDD

@top

Twój pierwszy post to co tam napisałeś to jesteś diamond/challenger :D Tylko chyba tego w praktyce nie umiesz wykorzystać albo jeżeli np. wygrywasz hard linię i jesteś niby taki dobry to widocznie nie posiadasz umiejętności carrowania i tyle. W sumie to zmieniłbym trochę runy u Ciebie. I tak poza tym nie wydaje mi się, że niby jesteś aż taki pro jak tu wcześniej napisałeś no ale to musiałbym już zobaczyć jak grasz na jakimś specu.

E6c9g1v.gif

Pomocnik
Opublikowano

East power, tam tego gowna pelno i nawet diamenty to scierwa. Proponuje przeniesc sie na Turcje/Westa, nie chodzi o to ze jest wiekszy poziom, bo tak nie jest, ale nie widzisz co mecz skurwialego polaczka ktory niszczy wszystkie gry. Gram na Turcji, dostaje po 29 lp, przypadek ? Na 15 gier przegralem 3, takze ten...

Opublikowano

+1 Czasami to jest bezsensu jak jakiś np. silver jara się, że mnie ubił na normalu xDDDDDD Po prostu gram sobie bo gram a ten tam pewnie na full tryhardzie i jak sobie padnę to myśli, że jest dobry xDDD

@top

Twój pierwszy post to co tam napisałeś to jesteś diamond/challenger :D Tylko chyba tego w praktyce nie umiesz wykorzystać albo jeżeli np. wygrywasz hard linię i jesteś niby taki dobry to widocznie nie posiadasz umiejętności carrowania i tyle. W sumie to zmieniłbym trochę runy u Ciebie. I tak poza tym nie wydaje mi się, że niby jesteś aż taki pro jak tu wcześniej napisałeś no ale to musiałbym już zobaczyć jak grasz na jakimś specu.

Owszem posiadam takie umiejetnosci ;p

U mnie jest problem tylko z jednym, ze skupieniem i nastawieniem.

Na trajhardzie naprawde moge styrać diament.

tylko ze mam problem z pelnym focusem na grze, no i czesto niepotrzebnie zaczynam gry bedac zly o poprzednią gre i wtedy gram duzo slabiej.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Owszem posiadam takie umiejetnosci ;p

U mnie jest problem tylko z jednym, ze skupieniem i nastawieniem.

Na trajhardzie naprawde moge styrać diament.

tylko ze mam problem z pelnym focusem na grze, no i czesto niepotrzebnie zaczynam gry bedac zly o poprzednią gre i wtedy gram duzo slabiej.

Ja też tak mam, że przeważnie dusze się za losa w next grze, który był easy do wygrania gdyby nie team więc ;_; Ale czy gram przez to słabiej raczej nie bo to nie ma nic do rzeczy. Tak samo jak jest dużo czynników, które według mnie nie mają wpływu na grę np. flame bo to tylko chat co ma chat do umiejętności w grze, nic. Tak samo jak jesteś zły na poprzednią to grasz tak samo tylko możesz ew. mysleć o tym, że znów trafisz na nie wiem, słabszą drużynę i każda linia przegra oprócz Ciebie i znów lose. Posiadasz takie umiejętności no nie wiem skoro nie potrafisz wygrać to chyba nie masz, ja grając np. kiedyś na koncie brata to było jakoś gold III zagrałem 4 gry i 4x surr w enemy 3 razy w 20 minucie i raz w 27 minucie gg easy. Więc po raz kolejny nie byłbym taki pewien czy umiesz ,,carrować". Problem ze skupieniem i nastawieniem to nie do mnie, nie wiem co tutaj doradzić bo nie jestem jakimś psychologiem czy coś tam xD

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Ty to chyba koreański challanger jesteś? Jesteś taki fajny, taki super, potrafisz farmić, wygrywasz lane'y.. teach me master, please..

Kolejny przykład człowieka, który narzeka, że nie da rady wyjść wyżej.. A no tak.. przecież w każdym meczu (W KAŻDYM) masz afk/troll/feed, sorry, mój błąd.

Opublikowano

Ty to chyba koreański challanger jesteś? Jesteś taki fajny, taki super, potrafisz farmić, wygrywasz lane'y.. teach me master, please..

Kolejny przykład człowieka, który narzeka, że nie da rady wyjść wyżej.. A no tak.. przecież w każdym meczu (W KAŻDYM) masz afk/troll/feed, sorry, mój błąd.

Ty p********y pajacu przeczytales wgl ten temat?

Umiesz k***o czytać?

Czy grales w lola zamiast chodzic do szkoly?

Nie placze o to ze nie moge wyjsc wyzej tylko pytam co poprawic zeby to zrobic.

baranie.

Btw. znowu gram, 2 mecz pod rząd wygrany, i ten drugi wygralismy z afk orianną :) 4v5 dało rade :D

rYD9JSA.png

Opublikowano

No i znowu ci odpowiem. Wg. twoich słów nie masz nic do poprawy bo jesteś taki wyjebisty. Dlatego wyślij mi albo koledze michnikowi swoj nick na pw albo komuś innemu z wyzszego tieru to ci powie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...