Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Małe pytanie dla graczy z diamentu/challangera.

Therd aka Front

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zabardzo się przejmujecie ;) Osobiscie jestem w Diamond II i miałem przerwę od lola 3tyg i robię sobie tak co dwa miesiące/trzy miesiące, nie traktuje rankedów poważnie, czasami zdaje mi się, że gram normala... Wyluzujcie, wiem, że jest stres przed utratą punktów,ale to gra która ma umilać czas a nie stresować ;)

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Jak? BoL.

A tak serio, wyjscie z Golda to kwiestia czasu, mi to zajelo tydzien grajac samym Jaxem. Zeby wyjsc z ligi polecam mainowac jednego champa i ogarniac caly team juz w champion select, relax, no rage etc. Poza tym, to, ze napisales, ze wszystko umiesz, ze jestes pro, nie oznacza, ze tak jest na prawde. Trzeba by bylo obejrzec jakas twoja gre i sprawdzic na co cie stac. Cwicz to co ci nie wychodzi, skillshoty, unikanie, komunikacja etc.

Nie bede ci tu pisac calego poradnika, ale nie poddawaj sie i graj, powodzenia na Field of Justice.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Pytanko z wywiadu gracza Nicolajem "Incarnati0n" Jensen

Dopiero co wróciłeś do gry i zaledwie w kilka dni udało ci się osiągnąć pierwsze miejsce w Challenger Tier serwera EUW. Co jest głównym czynnikiem, dzięki którym osiągasz tak fantastyczne rezultaty?

Głównie chodzi tutaj o wiedzę nt. gry i fakt, że nie poddaje się nawet jeśli drużyna jest w poważnych tarapatach. Mechaniczne umiejętności też są bardzo ważne. Większość graczy w solo q gra gorzej jeśli ich drużyna ma problemy, ponieważ według nich mecz jest już przegrany. Jednak postępując w ten sposób dajesz przeciwnikom darmowe zwycięstwo i 100% możliwość, że ich błąd nie zostanie wykorzystany. Wszystko czego potrzeba, żeby losy meczu obróciły się o 180 stopni to jeden moment, w którym przeciwny AD carry znajdzie się w niewłaściwym miejscu. Jeśli poddajesz się to cały potencjał popełnienia tego jednego błędu (spowodowanego "bad playem" lub wynikającego z mechaniki gry) zostaje utracony. Nigdy się nie poddawaj! Pomocne może być również wybieranie postaci, które świetnie gankują, wnoszą dużo do teamfightów i snowballują się bardzo łatwo.

(źródłó: leagueoflegends.pl)

Ja tylko czekam niech go riot dopuści do LCS  :D 

Opublikowano

Popatrz na to z innej strony - w goldzie masz już wszystkie fajne nagrody, i skin i ramka, potem różnica jest tylko w kolorze ramki :) podaj nick na pw to może się zgadamy na jakieś duo, jeżeli dobrze grasz to raczej wbijemy jakieś winy bo też szukam osoby do grania ra(n)ked games

Święte słowa jestem w platynie i nie chce sobie zepsuć opini ale jednak platyna bardzo słaba dywizja to co mi dobiera to jednak porażka nie mowie ze jestem perfekcyjny ale jak sie wbijaja 1vs5 itd farma tez cienko to jednak "PLATINIUM POWER"

:D a tak to siedz sobie w goldzie masz skina za sezon i to ci wystarczy.

Opublikowano

wlacz sobie twitch. tv wejdz w gry i wejdz w LoL. tam masz posortowane od ilosci ogladajacych ludzi. ogladaj stramerow typu oddone, nightblue, nervarien etc  - to duzo daje. 

2 sposob = sciagnij sobie lolrecordera. Nagraj swoj mecz , potem go obejrz i sprwadz jakie bledy robiles. eliminuj je.

Opublikowano

Haha co ja czytam, porady silverow i platinum. Jak mnie wkurwia ten placz wasz.

Autor, opisales siebie jakos prawie idealnego, w czym tkwi tak naprawde problem, srednio co jest przyczyna przegranej?

Dla przykladu na smurrfie z gold 5 do gold 1 w 3 dni z mmr +17, ani jednego meczu nie przegralem i zaden nie byl ciezki.

Ziomek ta gra jest taka latwa, gold jest bodajze najlatwiejszym gownem do wyjscia, nie rozumiem problemow ludzi - nie umiesz grac -> nie idziesz dalej i tyle. Najciezej to moze byc w d1 jak dostajesz po kilka lp, ale nie k***a goldy gdzie raki graja.

Invoriabanenr.png

Opublikowano

w d1 jest o tyle problem, że sporo ludzi ma po prostu wyjebane. Ogólnie w diamencie sporo ludzi ma wyjebane bo i tak ma tego diamenta wiec po co im chall

Opublikowano

Święte słowa jestem w platynie i nie chce sobie zepsuć opini ale jednak platyna bardzo słaba dywizja to co mi dobiera to jednak porażka nie mowie ze jestem perfekcyjny ale jak sie wbijaja 1vs5 itd farma tez cienko to jednak "PLATINIUM POWER"

:D a tak to siedz sobie w goldzie masz skina za sezon i to ci wystarczy.

Mam teraz golda 1 na eune z wysokim mmr, poprzednia gra oba teamy plat 3/4 tylko ja gold 1 u nas, nasz rengar 4/10 na aatroxa na topie, engage 1v5. Ten ból jak dostaniesz plat do teamu :(
Opublikowano

Tak płaczesz w goldzie, ja z golda V do platyny wyszedłem w niecałe 2 tygodnie(no-life), a jak się skończyło? Ludzie, platyna V to jest ostre gowno. Siedzę w tym od 200 gier, przegrałem 3 promoty, z kda 200/130 mam 215/216, ludzie wychodzą jak napiszesz im, żeby dodge'owali skillshoty bo we wszystko dają się złapać. Aktualnie za mecz dostaje +13 tracę -23, no ale. Najwidoczniej tu moje miejsce w tym ello hell.

Opublikowano

Platyna to największy zbiór najgorszych graczy niestety co 3 osoba to bostowana osoba , dlatego przestałem grać rankedy w platynie sam gry nie wyceruje jak trafiam 2 slabe ogniwa co nie potrafia wykonać łatwego polecenia ....

Opublikowano

Ciezko pokazac wam jak gram, kilka screenow wrzuce :

http://puu.sh/a74N9/0e12f891a7.jpg
http://puu.sh/a6YFy/1773611171.jpg
http://puu.sh/a8mrp/41747312be.jpg

w 1 meczu, dostalem flame od teamu, bo trzymalem sie z tylu. Kurde jestem apc, nie wskocze w przeciwnego carry przeciez, tylko focusuje frontline i nie daje sie zlapac.
2 meczu jakos poszlo
W trzecim idealny obraz obecnego elo w jakim jestem. Support majacy prawie najwiecej golda z teamu. PS : polecam spojrzec na itemki ashe, zreszta kayle tez, i ten jax z gauntletem <3

Nie wiem co mi sie stalo, z b1 do g2 wskoczylem w miesiac, wygrywalem kazdy mecz sam, teraz nie moge ugrac nic.
Dobiera mi teraz s2/s1 i tez ciezko jest mi cos ugrac.
Nwm co mi sie stalo serio. Poziom mnie przerósł czy jak.

Musze sie nauczyc pracować nad błędami , to mi chyba teraz najbardziej pomoze.

@Pisze za therda, bo on ma bana do jutra.

sygna.tan.png

Opublikowano

Najprawdopodobniej nie uczysz się na własnych błędach i rutynowo robisz te rzeczy dokładnie tak samo, w zły sposób. Ważnym aspektem są umiejętności mechaniczne, no bo jaka platyna potrafi np. użyć flasha przed ultem malphite'a, orbwalking itp. Statystycznie rzecz biorąc, grając dużo oraz "lepiej" od swoich przeciwników, wcześniej czy później dojdziesz do wymarzonej dywizji. Czy to 100 gier, czy może 1000, ale w końcu dostaniesz czego chciałeś. Nawet nie licz na to, że z dnia na dzień obudzisz w sobie jakieś koreańskie zdolności i wbijesz wyższą ligę (nawet nie myśl tutaj o BoLu, bo tylko gorzej na tym wyjdziesz). Skill przychodzi z czasem. Ostatecznym rozwiązaniem jest boosting, po więcej info na pw xD

PS. Jeżeli ktoś od 3-4 sezonów siedzi bronze/silver to już niczego się nie nauczy i będzie tam siedział 4ever.

Wszystko się da zrobić jak się umi. Takie wycinki z paru kont jakie boostowałem ponad rok temu.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Najprawdopodobniej nie uczysz się na własnych błędach i rutynowo robisz te rzeczy dokładnie tak samo, w zły sposób. Ważnym aspektem są umiejętności mechaniczne, no bo jaka platyna potrafi np. użyć flasha przed ultem malphite'a, orbwalking itp. Statystycznie rzecz biorąc, grając dużo oraz "lepiej" od swoich przeciwników, wcześniej czy później dojdziesz do wymarzonej dywizji. Czy to 100 gier, czy może 1000, ale w końcu dostaniesz czego chciałeś. Nawet nie licz na to, że z dnia na dzień obudzisz w sobie jakieś koreańskie zdolności i wbijesz wyższą ligę (nawet nie myśl tutaj o BoLu, bo tylko gorzej na tym wyjdziesz). Skill przychodzi z czasem. Ostatecznym rozwiązaniem jest boosting, po więcej info na pw xD

PS. Jeżeli ktoś od 3-4 sezonów siedzi bronze/silver to już niczego się nie nauczy i będzie tam siedział 4ever.

Wszystko się da zrobić jak się umi. Takie wycinki z paru kont jakie boostowałem ponad rok temu.

No chyba masz racje, musze zaczac uczyc sie na bledach.

Myslalem o boostingu ale to raczej nie ma sensu, co mi po wyzszej dywizji, zeby na nia zasluzyc musze do niej dojsc.

Poza tym nie bede mial satysfakcji z bycia powiedzmy w platynie jak nie dojde tam sam.

gram w lola około rok, i bylem w goldzie 2, dla mnie osobiscie to jest ogromny sukces bo znam ludzi ktorzy tak jak mowisz graja 2/3 sezony i sa w brązie/silverze.

Troche sie zawiodłem bo liczylem na platyne w tym sezonie, ale po pierwsze nic nie jest jeszcze stracone, po drugie z golda i tak bede zadowolony.

Teraz są wakacje jest wiecej czasu zeby usiasc i trenowac i tak wlasnie zrobie, zobaczymy co z tego bedzie :D

jakis typ zaprosil mnie dzis na lolu, zaczal pisac ze jest w diamencie a ja tylko placze ze mam slaby team, ze jestem gownem i ze i tak uschne w goldzie.

Nie na taką pomoc liczylem, ale rozumiem ze nie kazdy ma iq powyzej normy wiec poprostu udam ze tego nie było.

Dzieki za rady i pozostaje mi wziac sie w garsc i poprawiac bledy.

gdyby ktos mial mi cos jeszcze do powiedzenia, w sensie jakas rade to chetnie wyslucham.

sygna.tan.png

Opublikowano

Tez tak uwazam platyna to  najgorsze  g on .. wo ;d 
w goldzie 5 gralo mi sie o 100% lepiej.

Nie dbam co myślisz o mnie, co jest ci niewygodne
Jebię zdania postronne, to zapamiętaj..
Czy słucha mnie ten koleś z emo grzywką na czole
Dla mnie już dawno poległ, to zapamiętaj..
Że mówisz do mnie ziomie, gdy w środku ciśniesz po mnie

Opublikowano

Gold ludzie starają się bo mają cel iść wyżej , platyna ludzie grają jak im się chce bo wiedzą że dalej nie wyjdą .

Ogólnie myślę że s5 to będzie tragedia , jak wspominam s2 i i pkt to inaczej się grało i było jak dla mnie lepiej :)

Opublikowano

Jezeli byloby tak jak mowisz to dawno powinienes siedziec w diamencie. Nie pisz o sobie samych pozytywow. Napewno nie masz skilla z diaxa jak z golda nie mozesz wyjsc . Pozdrawiam ciebie pro graczu ktory zasluguje na koreanski diament i fakera by zjadl w sekunde

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Jezeli byloby tak jak mowisz to dawno powinienes siedziec w diamencie. Nie pisz o sobie samych pozytywow. Napewno nie masz skilla z diaxa jak z golda nie mozesz wyjsc . Pozdrawiam ciebie pro graczu ktory zasluguje na koreanski diament i fakera by zjadl w sekunde

W ktorym momencie napisalem ze mam skila z diamentu?

Mam dobrą farme co mozesz zobaczyc w poprzednim poscie ze screenami,

Zobacz tez na statystyki, carrowany raczej nie jestem.

Wszystkie dragony, barony, rotacje na mapie, siege etc. są wywoływane przeze mnie.

zresztą, nie widze chęci pomocy z twojej strony wiec nie wiem w jakim celu sie udzielasz.

Jesli chciales sobie poprawic samopoczucie to rob to gdzie indziej.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Sposób na sukces to po prostu grać i utrzymywać win ratio powyżej 50%, jeżeli tego dokonasz to diament to nie problem i tryhard zaczyna się od d1 bo w chall gra się tylko bardzo dobrymi team compami

PMK3yt4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...