Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to jest z Licencją "Non-Profit" - BlackList-a bez powodu...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z nieoficjalnych źródeł słyszałem że TeamSpeak.com ma problemy z kasą i dlatego posuwają się do tak drastycznych środków, jak zamykanie serwerów na licencji Non-Profit i w ten oto sposób wymuszają zakup płatnej licencji...

Od około miesiąca nie rozdają darmowych licencji... 

Podobno regulamin licencji NPL się zmienił, tylko że akurat nigdzie nie mogę go znaleźć...

Serwery dla GILDI i KLANÓW miały być za darmo !!!

Ostatnio zamknęli prywatny serwer gildii (40-60 osóB), bez żadnego uzasadnienia, dostaliśmy odpowiedź że możemy sobie kupić licencje...

Znikają serwery nawet po 500 osób, tak być nie może trzeba coś z tym kur... zrobić !!!

Jeśli się przydało kliknij LubieTo !

Konfiguracja serwerów TeamSpeak 3.

Kontakt: PW, Skype: HeXoReK

Opublikowano

Z nieoficjalnych źródeł słyszałem że TeamSpeak.com ma problemy z kasą i dlatego posuwają się do tak drastycznych środków, jak zamykanie serwerów na licencji Non-Profit i w ten oto sposób wymuszają zakup płatnej licencji...

Od około miesiąca nie rozdają darmowych licencji... 

Podobno regulamin licencji NPL się zmienił, tylko że akurat nigdzie nie mogę go znaleźć...

Serwery dla GILDI i KLANÓW miały być za darmo !!!

Ostatnio zamknęli prywatny serwer gildii (40-60 osó B), bez żadnego uzasadnienia, dostaliśmy odpowiedź że możemy sobie kupić licencje...

Znikają serwery nawet po 500 osób, tak być nie może trzeba coś z tym kur... zrobić !!!

Co zrobisz? Oni tym rządzą i mogą zrobić co chcą i co im sie podoba.

Tobie to nie pasuje? Używaj innego komunikatora :)

Opublikowano

Ostatnio mój ts gdzie siedziało około 300 osób trafił na blackliste , kiedy wysyłam wiadomości " dlaczego ?". Wiadomości zostają usunięte ..

Opublikowano

Kaboom!
Licencje non-profit zniknął z czasem na amen!
Albo kupujesz licencje ATHP , AAL albo znikasz ze sceny :>

Have Fun!

Opublikowano

Podobno TeamSpeak 3 dopóki nie dostanie napływu pieniążków licencje będą zabierane, a właściciele będą musieli zakupić licencję, no niestety mamy takie, a nie inne czasy.. Możliwe, że kiedyś darmówki wrócą. 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Chciałbym przypomnieć wam, że ta licencja jest dostępna dla klanów i rodzin do komunikacji, a nie do tworzenia serwera publicznego TeamSpeak3. Serwery które zostają zgłoszone za łamanie danego regulaminu trafiają na BlackListę, a nic dziwnego jak 80% polskich serwerów stoi na NPL, licencja ta nie jest stworzona pod serwery publiczne. Jeżeli macie zamiar płakać, że zamykają wam serwery po 400 osób to radzę wam zapoznać się z REGULAMINEM tej licencji bo wy go akceptujecie, a nie czytacie. Radzę nauczyć się czytać.

W razie dalszych pytań w sprawie licencji proszę o kontakt na PW.

Pozdrawiam pr0chu.

logo1.png

Opublikowano

No prawda jest taka ze kazdego dnia ts.com jest opierdalany na hajsy. Niestety ale 3/4 licencji NPL bója sie na ich garbie. Na ich miejscu bym zrobil tak:

100 Slotow Free

200 Slotow + 25 Dolarow Miesiecznie

300 Slotow + 20 Dolarow Miesiecznie

400 Slotow + 15 Dolarow Miesiecznie

512 Slotow + 10 Dolarow Miesiecznie

Wielce krzyczycie a sami pomyslcie jak by wam ktos opierdalal firme codziennie , co byscie zrobili? Pozdro , yoo

Opublikowano

Mogliby chociaż zrobić pewniejszą NLP na 80slotów, ale bez problemów z rejestracją.

Obecnie mam własny serwer, domenę i tylko 32 sloty, a otwarcia rejestracji nie widać.

Opublikowano

Prawda jest taka ze osoby posiadajace licencje platna moga w kazdej chwili wyslac maila w stylu "dodajcie serwer 123.456.789.101 na black liste" i taki serwer zostaje dodany bez pytania dlaczego i po co ;) A kazdy kto w tym dluzej siedzi dobrze wie ze niektore serwery NPL zarabiaja na lewo wiecej niz serwery z licencja ATHP...

tsmet.png

Opublikowano

Prawda jest taka ze osoby posiadajace licencje platna moga w kazdej chwili wyslac maila w stylu "dodajcie serwer 123.456.789.101 na black liste" i taki serwer zostaje dodany bez pytania dlaczego i po co ;) A kazdy kto w tym dluzej siedzi dobrze wie ze niektore serwery NPL zarabiaja na lewo wiecej niz serwery z licencja ATHP...

Sprzedają połowę slotów od licki Non-Profit i takie ścierwa trzeba zgłaszać nie będą kosztem kogoś zarabiali na kimś . Teamspeak.com daje za darmo a oni ich sloty wynajmują za kasę to jest śmieszne :)

Opublikowano

Nie chcę nic mówić ale ponoć są odkodowane licencje gdzie możesz mieć xx.xxx slotów ale nie wiem czy to jest prawda 

Opublikowano

Nie chcę nic mówić ale ponoć są odkodowane licencje gdzie możesz mieć xx.xxx slotów ale nie wiem czy to jest prawda

Te crackowane licencje są stare jak świat.

Opublikowano

Te crackowane licencje są stare jak świat.

Licencje są kodowane w Base64, do tego serwery przy włączeniu oraz co 60 min łączą się z 

accounting.teamspeak.com

i sprawdzają autentyczność licencji... 

Opublikowano

Być może ale musisz mieć crackowany server, sama licencja nie wystarczy gdyż server sprawdza ważność licencji.

Podejrzewam że będzie ciężko o coś takiego ;/

Opublikowano

Dzięki , ostatnio zastanawiałem się czy jej nie kupić. :D

Opublikowano

Być może ale musisz mieć crackowany server, sama licencja nie wystarczy gdyż server sprawdza ważność licencji.

Podejrzewam że będzie ciężko o coś takiego ;/

i masz racje, ci co niby cos takiego  maja to selają wam fake xD

Opublikowano

Ja ostatnio spotkałem gościa co sprzedaje scrackowane serwery ts3 za 20$. Limit slotów wynosi 12 345 678 slotów i możesz mieć serwerów ile chcesz, ale ile w tym prawdy to ja nie wiem i nie bd tego reklamować.

Opublikowano

Ja ostatnio spotkałem gościa co sprzedaje scrackowane serwery ts3 za 20$. Limit slotów wynosi 12 345 678 slotów i możesz mieć serwerów ile chcesz, ale ile w tym prawdy to ja nie wiem i nie bd tego reklamować.

Fajnie by było mieć coś takiego :), a te serwery to z licencją czy bez ?

Opublikowano

licencje licencjami... Chociaz od dłuższego czasu była fala serwerów ts tak samo jak metina. Każdy kto stawiał serwer na npl miał max 10-30 osób. I gdzie tu logika? Byle dzieci, nie ogarniające nic, dosłownie nic, z pomocą osób trzecich starały się o npl i dostawały 512, po czym ''szpanowali'' przed innymi. Nie dość, że permisje ułożone (bój się boże...) po amatorsku, prawie nie tknięte to jeszcze maszyna zakupiona za pieniążki mamy za 20-30zł. Takich serwerów nie powinno być! NPL powinien zrobić regulamin, żeby płacić z góry za rok np 50 funtów, kto by nie kupił? 250zł to drogo? Myślę, że nie. Do tego limit, że maszyna powinna kosztować conajmniej 50zł i powinni zrobić chociaż 10% zarobku z zakupu maszyny, ale czemu tego nie zrobią? Bo wolą najebać sobie teraz na zapas, nie rozdawać darmowych licencji i sprzedawać licki po 500zł jak nie więcej. Nic z tym nie zrobimy, jedyną opcją jest założenie serwera w 10 osób, z kasą i zarówno TECHNIKÓW, taki większy projekt. Zakupić 2048 slotów i wtedy rozkręcać na całego - nic wtedy z Tobą nie zrobią. Takie jest moje zdanie na ten temat.

ddasd 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...