Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Walony silver 2

Raageer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Bylem w silver 2 i wygralem wszystkie rankedy pod żąd gdy wbilem s1 to po paru dniach przez przypadek spadlem(soloq ssie) i teraz zaczelo sie 2 win 2 lose i tak caly czas bo kurde bot jak zwykle przegrany chociaz gankuje nieraz nawet niezdaze bo enemy adc na 4/0 przed 6 lvl -.-

Opublikowano

Moze troche zle robie z tym soloq i gankami faktycznie ale moj kumpel bronze 3 jest lepszy adc od tych z silvera 1/2 nawet golda z soloq -.- nawet przed gankiem moze miec full farmy i 2/0

Opublikowano

Zbliżasz się do goda 5 czyli największego siedliska trolli w lolu, tego nie przeskoczysz, graj az wygrasz. Ja golda 5 przeskoczylem z kumplem, i z srebra 4 odrazu do 2 mnie wrzucilo, potem odrazu z silvera 1 do golda 4, (wygrywalismy wszystkie mecze). Grunt to mieć dobre duo ;]

Opublikowano

Każdy mecz da się wygrać, jeśli widzisz, że bot przegrany, olej, gankuj mida i nie bierz killi z mida. Feedniety mid szybciej pokona feedniętego adc, niż na odwrót.

Potem zacznie się roaming mida na bota, czyli kolejne free fragi.

Jak widzę bota (o ile jestem junglerem), który zanim zdążę dojść do drugiego buffa, pada - od razu olewam takich graczy (mute + zero ganków bot), skupiam się wówczas na midzie i może to się wydawać śmieszne, że jako jungler mam linię w nosie, ale wolę dać pomóc dla mida, który może wycarrować grę.

I ogólnie jak widzę bota i to jeszcze premade, to z góry zakładam, że bot jest przegrany i z reguły tak się dzieje - niezbyt wiem dlaczego?

Kolejna sprawa, jeśli chcesz zacząć szybko wygrywać graj tylko mida/junglę - w miarę możliwości, a najlepiej jeszcze z jakimś kolegą, lub kimś kto zwróci Twoją uwagę w grze i zapytaj, czy nie chciałby zagrać duo, wtedy jeden z Was idzie jungle, drugi jakiś lane (byle nie supp), jungla skupia się na Tobie, Ty się feedujesz, zaczynasz roaming i powodzenia. Wtedy masz bardzo małe szanse na przegraną, ale zawsze jakieś są.

Opublikowano

Po prostu idzie Ci trochę gorzej niż zawsze, albo masz po prostu pecha, nie każdy mecz da się wygrać. :)

Nie zwalaj winy na team, bo pewnie nie raz nafeedowałeś i team Cię wyccarował.

Każdy zawsze mówi jaki to on jest wspaniały i dobry, że każdą grę mógłby wyccarować, gdyby nie 'nubtimy'.

Zastanów się nad tym co piszesz, dopiero wtedy spróbuj coś zdziałać na rankedach.

Grunt to teamwork i komunikacja w grze.

Imo silver 1/2 to jeszcze nic, zobaczysz po wejściu do golda 5/4.

Opublikowano

Witam.

Bylem w silver 2 i wygralem wszystkie rankedy pod żąd gdy wbilem s1 to po paru dniach przez przypadek spadlem(soloq ssie) i teraz zaczelo sie 2 win 2 lose i tak caly czas bo kurde bot jak zwykle przegrany chociaz gankuje nieraz nawet niezdaze bo enemy adc na 4/0 przed 6 lvl -.-

L2P LOL

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Ledwo radzisz sobie w obecnej dywizji, a chcesz grać może w platynie albo diamencie? Żarty jakieś! Dość jest już takich unskillow z bronze/silver grających na poziomie plat+ i przegrywających każdą linię. Grasz tam gdzie zasługujesz, a jedynym wyjątkiem są osoby nie grające rankedów (ciężko aby one grały tam gdzie zasługują).

Budowniczy
Opublikowano

Jesli wybiles sie i zaraz spadles i nie wrociles tam zpowrotem oznacza ze wygrales pare gier z rzedu na zwyklym szczesciu a potem spadles sorry ale nie wybijesz sie myslac o wygranej i wbiciu golda do konca sezonu.

Opublikowano

Nieraz tak jest, że aby wygrać, trzeba się cholernie namęczyć i uważać na enemy carry. Ostatnio moje 3 win'y są z duoq, gdzie carrowałem kumpla do serii do SIV, sam będąc przed serią. Po prostu jak widzisz, że dzisiaj Ci nie idzie, zostaw rankedy na jutro, zagraj normale albo po prostu odpocznij. Poczekaj, aż dostaniesz się do dywizji zwanej Goldem. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

skończcie płakać ze nie da się wyjść z silvera ja na smurfie z s5 do g2 w tydzień po prostu zasługujecie na ta ligę i nie umiecie wygrać meczu ja ostatnio wygrywałem 3vs5 da się? da

QQmor3_eune_92_4_logo.png

Opublikowano

Ja za każdą przegraną serią do Golda mam 10 lose strike do SII niskiego i tak 6 raz już spadłem także spoko , jak "dorośniesz" do golda to wyjdziesz ;]

56685804704469024697.png

Opublikowano

Tak czytam wasze komentarze i zastanawia mnie jedno, jak kurcze można przegrać tyle pod rząd? ;o

Skoro jesteście w silverze, zgaduję, że lubicie pokłócić się na czacie, niekiedy potrollować sobie grę, przegrasz jeden, drugi, trzeci mecz z rzędu, wkurzasz się i masz chęć wreszcie coś wygrać, ale ta złość robi swoje, piszesz na czacie "pick order", nie liczysz się ze zdaniem innych, zaczyna się flame, blame i Bóg wie co jeszcze.

Dalej nie wiesz dlaczego w silverze siedzisz?

PS Nie wiem jak można nie być PRZYNAJMNIEJ w goldzie.. porażka jakaś..

Opublikowano

up. TO CO ROBIĆ ? Pick order czy oddawać linie ? Jak mi mówi typ "let me jungle im good" to sprawdzam jego lolkinga gdzie widze Vi 73L 38W to stwierdzam, że gram w c**j dużo lepiej niż on :D I weź wierz ludziom z tych dywizji -.-

Opublikowano

S2/S1 najgorsze piekło, zagraj z kimś duoQ bo sam nie wycarrujesz. Wiem z doświadczenia że tam jest najwięcej bobów którzy chcą win za winem. :)

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Zacznij mainować jakąś linię, a najlepiej to danego championa i bez problemu będziesz wygrywał większość gier. Ludzie mówią żeby grać mid/jungle, bo najłatwiej pomagać innym, jednak ja ostatnio zacząłem mainować Vayne (no około 120 gier już mam nią) i aktualnie jestem w stanie wycarrowac większość gier.

Opublikowano

Ogólnie nie wiem jak można być w Silverze... Przecie tam dosłownie nie trzeba umieć jakoś grać... To jest taki 0 poziom... Przecież wystarczy umieć orb walkingować, last hitować i roamować. Nauczyć się freezować linie niż pchać na pałe, czy mieć chociaż 1 warda przy sobie to dużo nauki nie jest. Grałem na kumpla koncie z silver III do gold IV przegrałem chyba z 5 gier. Ogólnie to pogrąża tam graczy, że każdy jest najlepszy... w sumie wszędzie to panuje, tylko wyżej ktoś napiszę "my bad". Tutaj każdy wszystko robi dobrze.

Opublikowano

ogarnij ortografie i nie graj lee to wygrasz.

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...