Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przyjaciel czy przyjaciółka?

Blaaszka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No jeśli ktoś chce się angazować w związek no to nie ma. ;)

Myslalem, że jak się w kimś zakochasz to chcesz przy tej osobie być, bo chęć zaliczenia "przyjaciółki" to raczej nie zakochanie. 

Raczej ktoś kogo nie interesują związki tymbardziej się nie zakocha. 

ps Trochę zagmatwałem "definicję kochania" ^^

Opublikowano

o taka prawdziwa przyjaciolke to chyba facetowi troche ciezko, nie znam nikogo z mojego otoczenia co buja sie z jakas kobieta i z nia nie jest. Kolezanki jak najbardziej, ale po co komu baba jako przyjaciółka? Będziesz jej płakał na kolanie, że się nieszczęśliwie zakochałeś?

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

o taka prawdziwa przyjaciolke to chyba facetowi troche ciezko, nie znam nikogo z mojego otoczenia co buja sie z jakas kobieta i z nia nie jest. Kolezanki jak najbardziej, ale po co komu baba jako przyjaciółka? Będziesz jej płakał na kolanie, że się nieszczęśliwie zakochałeś?

Chyba to ona bedzie paplać o nieszczesliwych zwiazkach, a ty musisz sluchac i pocieszac. No a ktos inny rucha.

Dlatego nie mam "przyjaciolek".

W sumie nie zdziwilbym sie jakby jakis dzisiejszy "chlopiec" wyplakiwal sie "przyjacolce"  o swoich smutach.

Opublikowano

Ja sam mam tylko 2 przyjaciółki i żadnego przyjaciela. Kolegów oczywiście mam, ale nie ufam na tyle jakiemuś koledze aby powiedzieć o sprawach bardziej prywatnych, aby mu się wygadać i liczyć na pomoc a nie jakąś odzywkę. Dla nich mogę mówić wszystko, mogę robić z nimi wszystko (bez podtekstów proszę). Nie znalazłem jeszcze faceta z którym mógłbym się zaprzyjaźnić, zawsze nawet z kolegami kłócę się o byle gówno, nie możemy się dogadać. Dla mnie lepiej mieć przyjaciółkę, moim zdaniem są hmm bardziej czułe niż faceci ? Może dlatego, że są delikatniejsze to mam takie wrażenie. 
I nie, nie jestem gejem, że zadaję się z większą ilością kobiet niż mężczyzn...

sell klucze aktywacyjne cs go za psc i skiny 

Opublikowano

Żadna różnica, miałem przyjaciół, miałem przyjaciółki, miałem przyjaciółkę z korzyściami :D i nie ma żadnej różnicy. Po pierwsze to pociąg seksualny nie wyklucza przyjaźni, trzeba po prostu nad nim zapanować. To naturalne, że ludzie przeciwnej płci wiedzący dużo o sobie będą sobą zainteresowani :)

Ale potrzebne są obie płci. Bo faceci w interakcji z innymi mężczyznami ma płytki sposób myślenia, nie mówi o uczuciach ani żadnych głębszych sprawach, do tego dobre są przyjaciółki :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej mieć przyjaciółkę, bo co z takim przyjacielem zrobisz? Pogadasz o samochodach, o dziewczynach, o ich walorach zewnętrznych, o sporcie itd. A z przyjaciółką na inne tematy, bardziej emocjonalne, ale lepiej mieć i jedno i drugie, a dlaczego? Bo jak masz tylko przyjaciela to sie jest płytkim jak brodzik, a jeśli ma się tylko przyjaciółkę, to będzie się miękki jak roztopione masło.

Zauważyłem też, że jak ma się przyjaciela i przyjaciółkę w tym samym gronie jest lekko mówiąc do dupy. Trzeba mieć i to i to z dwóch frontów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...