Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przyjaciel czy przyjaciółka?

Blaaszka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, nurtuje mnie ostatnio pytanie.

Czy lepiej mieć przyjaciela czy przyjaciółkę, czy w ogóle mieć kogoś takiego, czy istnieją takie więzi przyjacielskie? 

Chcę poznać wasze zdanie na ten temat.

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Istnieją.

A co do pytania z tematu to bez różnicy, liczy się prawdziwa przyjaźń, a nie płeć tej osoby.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Gorzej jak się zakochujesz w przyjaciółce :)

No chyba, że ona to odwzajemnia :P..

Zakładając, że jest chłopak i dziewczyna. Przyjaźnią się od dziecka. Wiedzą o sobie baaardzo dużo, może i wszystko. I dochodzi do tego, że oboje zakochują się w sobie.

Jest szansa na baardzo dobry związek. Idealny.

Ale gorzej, jak coś nie wypali. Coś się stanie i stracimy to.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Przyjaźni się nie zakłada, przyjaźń się rodzi. Przyjaźń to uczucie, którym darzysz człowieka. Osobiście mam przyjaciółkę i pomimo, że czasem nie widujemy się tygodnie to, gdy w końcu się spotkamy to usta się nam nie zamykają. :) 

Opublikowano

myślę, że jest możliwa, ale na prawdę ciężko znaleść osobę, której można bezgranicznie zaufać, kiedy na około jest tyle bezwartościowych ludzi

Opublikowano

Bez różnicy czy jest to przyjaciel czy przyjaciółka. Ważne, że możesz mu/jej zaufać. :)

Dokładnie, a ta druga osoba Tobie. Tyle, że z przyjaźń z przeciwną płcią może być trudniejsza, ponieważ któreś może zakochać się w tej drugiej osobie - przyjacielu, jednakże istnieją takie więzi przyjacielskie  :) 

Opublikowano

Jak masz przyjaciolke-kobiete to jestes niesmialym biedaczkiem, ktory nie potrafi mowic prawdy.

A przyjazn z kumplem... brrrrr.

Opublikowano

Ja od zawsze mam dwóch kolegów prawie 20lat już, zawsze są mi bliscy sercu i mogę z nimi pogadać o dupach, lecz ostatnimi czasy jakieś 5 lat mam przyjaciółkę i powiem Wam koleżanki też warto mieć, zupełnie inna rozmowa i inne patrzenie na świat się ma. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Witaj,

Według mnie dobrze jest mieć kogoś takiego, Zawsze warto się komuś zwierzyć. A to czy istnieje to chyba zależy od ludzi na świecie, od ich nastawienia.

666

Opublikowano

Lepiej sie nie przyjaznic sie chlopak + dziewczyna bo potem powstaje tak zwany friendzone i jest placz a potem koniec przyjazni.Z przyjacielem jak chlop z chlopem jak git bo nawet nie wazne ile sie bedziecie wyzywac i wogole ale zawsze bedziecie sie kumplowac.Nie mozna nikomu ufac wiec tez trzeba uwazac.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Najlepiej jest mieć i przyjaciela i przyjaciółkę. Z jednym z nich wyjdziesz na bronxa, obejrzysz jakiś meczyk, a z koleżanką możesz na jakieś spacery chodzić, lody. Nie wiem co Ty tam lubisz.  ;)

Opublikowano

Nie wierzę w przyjaźń, dlaczego?

Miałem już tylu tych przyjaciół że wiedzieli do kogo się zwracać gdy oni coś potrzebowali, a jak ja coś potrzebowałem... To zwyczajne spierdalaj słyszałem...

Opublikowano

Zależy...

Z przyjaciółką możesz pogadać o wszystkich swoich problemach i tak dalej, a przyjaciela głównie możesz mieć do spędzania czasu (czyt. libacje alkoholowe i tak dalej xD)

Ciężko wybrać, no ale postawiłbym bardziej na przyjaciółke ;p Osobiscie mam przyjaciela i przyjaciółke i szczerze mówiąc, jedno sie przydaje do jednego, drugie do drugiego, bla bla bla...

Opublikowano

Według mnie przyjaźń pomiędzy mężczyzną a kobietą nie istnieje... jest to po prostu miłość.

A ogólnie mówiąc przyjaciół, prawdziwych przyjaciół ma się na całe życie i nie jest łatwo takich znaleźć.

v4i4.jpg

Opublikowano

Hm.. Mimo, że przyjaciel jest jednak tą osobą, na której możemy polegać, czasem robi to z czystej przyjemności np. zemsty. 

Nigdy nie wiemy co może nam się przytrafić? 

A zdarzyło się wam kiedyś tak, że przyjaciel 'dźgnął was nożem w plecy'? 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Według mnie przyjaźń pomiędzy mężczyzną a kobietą nie istnieje... jest to po prostu miłość.

A ogólnie mówiąc przyjaciół, prawdziwych przyjaciół ma się na całe życie i nie jest łatwo takich znaleźć.

Czy ja wiem, mam przyjaciółkę od roku i jakoś problemów z tym nie mam. Taka od serca :)

Hm.. Mimo, że przyjaciel jest jednak tą osobą, na której możemy polegać, czasem robi to z czystej przyjemności np. zemsty. 

Nigdy nie wiemy co może nam się przytrafić? 

A zdarzyło się wam kiedyś tak, że przyjaciel 'dźgnął was nożem w plecy'? 

Nie, chyba trafiam na samych porządnych ludzi :)

Opublikowano

Tak jak wszyscy, najlepiej mieć przyjaciela oraz przyjaciółkę.. np. jak masz problemy sercowe z dziewczyną, to mam wrażenie że kobieta ci bardziej doradzi i pomoże w tej kwestii niż facet, mogę się mylić, ale tak jakoś mam z doświadczenia.

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

Nie istnieje przyjazn damsko meska. Wiec chyba przyjaciel bedzie lepszy kobiety maja swoje sprawy

Zależy. Bo jeśli przyjaciel zakocha się w przyjaciółce no to jest problem. ;)

Opublikowano

Zależy. Bo jeśli przyjaciel zakocha się w przyjaciółce no to jest problem. ;)

W takiej sytuacji nie ma problemu, jest tylko jeden tchórz. :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...