Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tier lista adc plus ich zalety

Veme

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak nie grasz dobrze adc to lepiej było zrobić ankietę a na jej podstawie tier listę.

Oki, ale nie moge juz zrobic ankiety.

Ale wiedzcie ze Quinn tez mozna dojsc do Challenger'a... wiec takie teksty sa na poziomie brazu.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Oki, ale nie moge juz zrobic ankiety.

Ale wiedzcie ze Quinn tez mozna dojsc do Challenger'a... wiec takie teksty sa na poziomie brazu.

Sorry ale Quinn ma jeden bardzo zjebany skill na ADC - chodzi o ten doskok ----> https://www.youtube.com/watch?v=Mw1aROdom_U

Poza tym nie pisz czegoś, na czym się nie znasz. A z Draven'em to nieźle dojebałeś -.-

h6IduA1.png

Opublikowano

Ja był dodał GRAVESA do tier 2. 

Escape + AS z E

Ult obszarowy

Q obszarowe 

Jednym słowem LATE GAME <3 

Early też jest ok. Combo Q+E+W+R OP DMG :) 

xSiRock_eune_157_1_text.png

Opublikowano

Draven w tf'ie musi się starać łapać topory, a taka Caitlyn po prostu auto atakuje. Idę robić aktualizacje bo robiłem do 4.9

Ale właśnie cały czas piszemy o tym, że jak masz opanowanego Dravena to nawet na topory nie patrzysz bo sam łapiesz jak się nauczysz... Ja p******e

Opublikowano

Ja polecam moderatorowi zamknąć ten temat. Za dużo "hejtu" i brak wiedzy na temat każdego praktycznie adc " Tier llista zrobiona po obrazkach jak lepiej wyglądaja chyba"

Opublikowano

400411404132101737678.png

434041404132101737678.png

51,39% Winrate waszego BOGA draven'a.

Draven był Tier 1 gdy miał inna pasywke, na ten moment NIGDY nie będzie w Tier 1 chyba ze mu coś zmienia.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Totalne bzdury są to opisane. Nie masz pojęcia o lolu nie wypowiadaj się i po sprawie ;)

@Edit

Krupcio czyli mam rozumieć że "w" gravesa nie obszarowe?

Ja nie wiem co wy robicie w tych goldach na prawdę .

Opublikowano

Totalne bzdury są to opisane. Nie masz pojęcia o lolu nie wypowiadaj się i po sprawie ;)

@Edit

Krupcio czyli mam rozumieć że "w" gravesa nie obszarowe?

Ja nie wiem co wy robicie w tych goldach na prawdę .

Powiedział pan z Platyny xD

Założę się ze wiem o wiele więcej o adc niż ty.

Ps. Zgaduje ze bzdurami są rzeczy które wypisałem o twojej ulubionej postaci, i dlatego się w ogolę nie znam.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Ludzie ja mam w dupie ze w brazie Draven niszczy... Potem zrobie aktualizacje do patch'a 4.10.

Denerwuja mnie te komentarze.

Sam w diamencie gram Dravenem i niszcze

Ja był dodał GRAVESA do tier 2. 

Escape + AS z E

Ult obszarowy

Q obszarowe 

Jednym słowem LATE GAME <3

Early też jest ok. Combo Q+E+W+R OP DMG :)

Potwierdzam Graves jest zajebisty

400411404132101737678.png

434041404132101737678.png

51,39% Winrate waszego BOGA draven'a.

Draven był Tier 1 gdy miał inna pasywke, na ten moment NIGDY nie będzie w Tier 1 chyba ze mu coś zmienia.

Nowy pasyw daje Dravenowi w late ok 1000-2000 g więc ten pasyw na pewno nie jest gorszy, na prawdę fajnie jest zdobyć 1 fraga a mieć hajs jak za 2 fragi. Poza tym zrozum, że moc Dravena polega na tym, że możesz mieć 2 razy Q.

sweetgrove_eune_67_4_nozg.png

Opublikowano

Co za debil robił ten poradnik... Przecierz draven to kosa na wszystko. Jak złapie killa mając 50+ cs to wraca z bf-em i kosturkiem. 3 kile na linii to przewaga 1.5k golda nad przeciwnym adc. W mid game jak go zignorujesz to cie zmiażdzy jak pizde. Dobry draven w late nie musi nawet łapać toporów, zabija na q e q ult

Opublikowano

Co za debil robił ten poradnik... Przecierz draven to kosa na wszystko. Jak złapie killa mając 50+ cs to wraca z bf-em i kosturkiem. 3 kile na linii to przewaga 1.5k golda nad przeciwnym adc. W mid game jak go zignorujesz to cie zmiażdzy jak pizde. Dobry draven w late nie musi nawet łapać toporów, zabija na q e q ult

Wystarczy że na linii gra przeciwko postaci ze stunem typu leona i jest wyłączony z gry .

Opublikowano

W mecie są postacie albo z dużym zasiegem albo z dashem odskokiem.

Draven wypada. Oczywiście można nim grac ale ludzie Draven nie jest jakimś bogiem, ta postać jest przeciętna.

Btw. dałem go do Tier 2 bo Tier 1 nie zasługuje.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Chyba ten tier list jest z bronza ... Teraz jest meta adc AA po ostatnich zmianach na itemach no ale kto to wie ...

"Zamilcz Chłopie zanim Cię zakopie" 52 Dębiec

Opublikowano

Chyba ten tier list jest z bronza ... Teraz jest meta adc AA po ostatnich zmianach na itemach no ale kto to wie ...

@Vallenrod Wiec dlaczego Corki i Lucian są grani? Pozdrawiam serdecznie, znajdź lepszy argument.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Nie gram dobrze w LoLa, ale jestem obserwatorem i analizuje pare rzeczy więc:

Draven- Nie jest to dobry pick zwłaszcza ze jego Q trzeba łapać a w międzyczasie dostanie się parę hitów od przeciwnego adc i supporta, ale i zarówno daje to bardzo duży dmg. Imo nadal c*****y, ale skoro chcecie żeby był w Tier 2.

Nie rozumiem.... Czy Ty kolego po roku grania ADC siedzisz w Bronze'ie? Mój kolega (Piszę o koledze bo nie nawidzę grać adc) łapanie Q bez obrywania na linii ogarnął w 3-4 gry, a samo pozycjonowanie się i robienie tego w teamfight'cie w 6-7 gier. To jest chyba tier lista YoloQ, a tam Draven imo Tier 1. 

Kog'Maw- Ostatnio często widywany na lcs'ach a to za sprawa bardzo długich gier, a kto ma lepszy late jak nie Kog? Przed 6 levelam może mieć problemy ale potem jest już tylko z górki.

Zawsze wydawało mi się że najlepszy late game ma Vayne...

Ashe- No cóż, Ashe jest jednym z not viable champs. Nawet po wielu zmianach jest ona nie grywalna. Jednak gdy przetrwa się early i mid game, można coś zdziałać. I nie zapominajmy o jej global ultcie który stunuje co za tym idzie jest świetnym engagem do teamfightow.

Ashe to obecnie najsłabszy ADC z całej stawki. Brak escape mechanizmu. Pasywka - no comment. Stun i trochę slowu. Dobra na przeciwnika bez grabów/stunów/slowów/podrzuceń i do raczej splitpushu dzięki "E" do niczego innego ten s**t się nie nadaje.

Twitch- Od niedawno częsty pick w wyższych szczeblach lig, a tak głownie dzięki reworkowi który niedawno został wprowadzony. Bardzo silny early game tak samo mid i late game. Nie trzeba tutaj zbyt wiele pisać.

Na spadek z Tier GOD do Tier 3 szczurek nie zasługuje. Jeżeli teamcomp Twojej drużyny jest dobry to szczurek świetnie będzie eliminował wrogiego adc/apc solo.

Sivir- Nie tak dawno temu często pickowana ale w tej mecie nie zbyt dużo grywana. Plusami jest ult który jest dobry do engagu jak i disengagu i bardzo szybki outpush.

Umieszczenie Sivir pod Ashe... Serio?

Varus też taki słaby nie jest.

Opublikowano

Nie gram dobrze w LoLa, ale jestem obserwatorem i analizuje pare rzeczy więc:

Nie rozumiem.... Czy Ty kolego po roku grania ADC siedzisz w Bronze'ie? Mój kolega (Piszę o koledze bo nie nawidzę grać adc) łapanie Q bez obrywania na linii ogarnął w 3-4 gry, a samo pozycjonowanie się i robienie tego w teamfight'cie w 6-7 gier. To jest chyba tier lista YoloQ, a tam Draven imo Tier 1. 

Zawsze wydawało mi się że najlepszy late game ma Vayne...

Ashe to obecnie najsłabszy ADC z całej stawki. Brak escape mechanizmu. Pasywka - no comment. Stun i trochę slowu. Dobra na przeciwnika bez grabów/stunów/slowów/podrzuceń i do raczej splitpushu dzięki "E" do niczego innego ten s**t się nie nadaje.

Na spadek z Tier GOD do Tier 3 szczurek nie zasługuje. Jeżeli teamcomp Twojej drużyny jest dobry to szczurek świetnie będzie eliminował wrogiego adc/apc solo.

Umieszczenie Sivir pod Ashe... Serio?

Varus też taki słaby nie jest.

Niestety ,ale prawda jest taka ,że Twitch ma lepszy. Ma Q dzięki temu przeciwnicy nie mogą wiedzieć o nim znika  ,a jak się pojawia z 2.13 AS i 360 AD robi miazgę.

Vayne jest na tanków według mnie to Late ma na 2 miejscu.

Tier listy są bezsensu ,ponieważ każdy ma inny gust.

Bo jak na vayne skoczy ww+ori to przeciez zrobi bez problemu double killa.

Tyle że na brązie.

Jest coś takiego jak bułat u Vayne i R+Q.

Kog Maw też może użyć ,lecz potem odrazu WW slowuje randuinem i botrkiem ,a Vayne sobie spokojnie ucieknie z R+Q i jeszcze zrobi tego twojego double killa.

47990292595971448862.png

Opublikowano

Dla mnie takie tier listy są imo bez sensu. Wszystko zależy od supporta, gdyby to był mid/top to może jeszcze się coś z tego sprawdzi. Dzisiejsza meta life steal less wymaga od nas lepszego pozycjonowania się, przez co lepsze są ADC z dużym range. Nwm dlaczego Corki jest w tier1, owszem na lini jest mocny ze względy na bursta, ale w 3/4 meczów to late game decyduje, która drużyna wygra. Wg mnie Tristana powinna być w t1, słaby early, ale grając defensywnie (w czym pomaga jej W) to nie problem. W late ze swoim mega range niszczy, do tego ogromny bonusowy AS z q. Co do Luciana, patch po prostu zmienił jemu build. Nowy botrk daje i tak bardzo dobrą synergię z pasywą, Tak samo z twitchem, nowe youmu pozwoliło mu odrobić nerfa q, w obydwu przypadkach youmu znakomicie działa z ultami Luciana i Twitcha. 

Jednak jeszcze raz powiem, takie tier listy są bez sensu, co z tego, że taki Draven złapie kilka killi w linii, jak później przez złe pozycjonowanie w TF mniej zrobi niż przeciwny adc, który to pozycjonowanie będzie miał lepsze.

MPC <3

Opublikowano

Tier 1 - Caitlyn, Tristana, Lucian ( aktualna meta propsuje postacie oparte na aa mogące rushować IE lub BTRK )

Tier 2-  Draven, Vayne, Jinx, MF

Tier 3-  Ezrael Graves 

Tier 4-  Ashe Sivir, Varus

Tier 5 - Quin i inny pseudo adc ranged s**t

Tak to wygląda na moje oko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...