Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tier lista adc plus ich zalety

Veme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jest lepiej niz bylo, chodz draven i tak moim zdaniem powinien byc wyzej, na soloq postrach

Próbuję się kierować częstotliwością pickowania danej postaci, może w niższych ligach go częściej widać ale w wysokiej platynie i niskim diamencie nie widuje go często wiec dlatego Tier 3.

Pomogłem? To dobrze.

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Vayne jak hmm się trochę nafeeduje to w early też niszczy.

Draven powinien byc w tier 1.

Corki tier 1 wait... what xD?

Z Caitlyn przesadziłeś ,bo teraz ją dużo postaci kontruje np. Sivir ,Draven,Tristana,Jinx.

Vayne wypadła z mety - jebłem... co tam ,że jest meta tanków...

Dużo i tak zależy od supporta...

Kto ma lepszy late od Kog'Mawa ?   Vayne , Twitch , Tristana.

Nie rozśmieszaj mnie, Corki jest naprawdę strong, o wile silniejszy niż twoja śmieszna vayne. Draven kontruje cait, haha jebłem, powiedz mi co zrobi draven jak cait da mu pułapkę, gdzie on ma złapać topór? Albo co draven ma zrobić, kiedy cait go harrasuje z passywa, bo ma lepszą animację i większy zasięg? Człowieku zastanów się co piszesz, a nie myślisz, że wszystko wiesz, bo masz śmieszne 100 (albo i mniej ) gier vayne. Co do tier listy, to zamieniłbym vayne z gravesem, imo graves ma świetny burst w late, a early niej est tak ciężkie jak vayne.

Reszta spoko, jednak zastanawiam się czy kog nie powinien być w t1, bo wg. mnie jest najlepszym pickiem na teamówki.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Jinx w tier 2? Serio? Obecnie najlepszy i zarazem najbardziej posrany adc, który prawie nie wymaga użycia mózgu, w dodatku ona ma wszystko z wyjątkiem escape, którego brak nadrabia za nią support.

Opublikowano

Ludzie ale nie da sie zrobic perfekcyjnej tier listy. Kazdy ma jakies uwagi a tego nie da sie zrobic.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Z aska tabza:

4.10 VERDICT:
-BoRK beats IE rush, Iedge into statikk is strong but has big weakness early.
-Essence reaver is bad please dont buy
-twitch / vayne should get BoRK into ghostblade and be gods
-kog can go bork triforce and be monstrous early
-Lucian goes cutlass / triforce into bork / ghostblade / iedge, is a lot weaker early because he cannot build a BT but his lategame is almost unaffected.
-Cait, try to bully your enemy as much as possible to facilitate your weakness between powerspikes.
-Graves is bad now, rip BT
-Draven can go IE -> ghostblade but its weaker than his BT rush so his powerspike is later.
-Jinx is bad now, rip BT. can maybe build iedge but get bullied super hard early, needs laneswap
-Ezreal wtf anyone plays this hero?

<>

Opublikowano

Pozdro dla ludzi, którzy Twierdzą, że mój Twitch jest słaby po nerfach  -.-

Może jestem dziwny ale mi się nadal nim tak samo zajebiście gra.

y6eft.gif

Opublikowano

Jinx w tier 2? Serio? Obecnie najlepszy i zarazem najbardziej posrany adc, który prawie nie wymaga użycia mózgu, w dodatku ona ma wszystko z wyjątkiem escape, którego brak nadrabia za nią support.

Zgadzam się, usless champ moim zdaniem

Opublikowano

Kog nie ma żadnego escape i np. na Warwicka i Orianne insta-die.

Normalnie jest coś takiego i to co chyba to może tak ,nie pamiętam sprawdzę dla ciebie..

Bo jak na vayne skoczy ww+ori to przeciez zrobi bez problemu double killa.

Tyle że na brązie.

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

Ja się ciebie spytam,czy ty aby jesteś na bierząco z metą? ^.-

Od patcha 4.10 Lucian i Twitch spadli do tier 2/3 ,a w tier 1 znajdują się bohaterowie polegający na aa(Jinx,Tristana,Kog'Maw itd)

A to co tu jest jest baaaardzo pogmatwane.

Opublikowano

@GRZESIEK13

Haha, lucian spadł do tieru 2/3? On nadal rozwala system, a dmg z pasywki u niego jest naprawdę duży

*Jebłem, Jinx w tier 2? Aktualnie jeden z najlepszych adc

Tak samo Draven, z lekkim feedem zjedzie ci pół hp z Q...

Opublikowano

@GRZESIEK13

Haha, lucian spadł do tieru 2/3? On nadal rozwala system, a dmg z pasywki u niego jest naprawdę duży

*Jebłem, Jinx w tier 2? Aktualnie jeden z najlepszych adc

Tak samo Draven, z lekkim feedem zjedzie ci pół hp z Q...

Mówiłem o obecnej mecie-Jinx i Draven są postaciami polegającymi na aa ,więc nie wiem o co Ci chodzi + Lucian spadłl ,bo odstaje przy obecnym zestawieniu itemków adc od autoatakujących adc -.-

Opublikowano

a w tier 1 znajdują się bohaterowie polegający na aa

Wiesz, że ADC polega głównie na auto atakach, nie na skillach?

Moim zdaniem Draven powinien być min. w tier 2. Wystarczy mu double na linii (o co łatwo z agresywnym suppem), potem przeciwny adc ma ciężko. Nie ma escape, ale nadrabia to wielkim dmg dzięki Q.

MF powinna także skoczyć do T2. Jest jedną z lepszych postaci na soloQ. Q w early bardzo boli, W ładnie boostuje dmg, a dzięki ultowi może stać bezpiecznie i nie obawiać się focusu. Dodatkowo ma największe winratio, to o czymś świadczy.

Opublikowano

Przestałem czytać jak zobaczyłem co napisałeś o Dravenie :) Jebij się w łeb z tym, że zanim złapiesz topór to dostaniesz kilka hitów od ADC i supporta... Jak umiesz nim grać to zniszczysz 

Opublikowano

dravn tier 3 taaa fajnie tylko ze wymainowany draven przechodzi przez lini zostawiając za sobą tylko trupy.

złapie jednego kila cofka po bf i wygrana linia

Opublikowano

Ludzie ja mam w dupie ze w brazie Draven niszczy... Potem zrobie aktualizacje do patch'a 4.10.

Denerwuja mnie te komentarze.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Pochwal się lolkingiem. Ludzie samym dravenem potrafią wbić challengera. Draven to najsilniejszy adc tyle że nie jest bezpieczny i dlatego nie jest tak gramy. Dravenem trzeba potrafic grać agresywnie. Varus nie jest w mecie bo nie ma escape a tak to wszystkie caitlyn luciany i inne postacie zdominuje.

Opublikowano

z góry powiem to tak wulgarnie nieco " Jaki debil musiał robić ten  tier Jak można varusa dać na tier 4 a kogmawa na tier 2 I draven tier 3 wtf.. 

Człowieku wbij coś pomyśl napisz..

Opublikowano

Ludzie ja mam w dupie ze w brazie Draven niszczy... Potem zrobie aktualizacje do patch'a 4.10.

Denerwuja mnie te komentarze.

dlaczego sadzisz iż na poziomie platyna+ nie niszczy? jedyna sensowna kontra na niego to jest cait, bo w early i tak powinnien zabic wszystko na bottom lane

twoje argumenty nie maja sensu

­

Opublikowano

dlaczego sadzisz iż na poziomie platyna+ nie niszczy? jedyna sensowna kontra na niego to jest cait, bo w early i tak powinnien zabic wszystko na bottom lane

twoje argumenty nie maja sensu

Draven w tf'ie musi się starać łapać topory, a taka Caitlyn po prostu auto atakuje. Idę robić aktualizacje bo robiłem do 4.9

Pomogłem? To dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...