Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

O której godzinie najlepiej grać rankedy?

GRZYBIARZ12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O której godzinie najlepiej grać rankedy? Czy naprawdę istnieje zależność między tym czy gram wieczorem,w dzień czy w nocy ? :> 

W czasie Wakacyjnym kiedy więcej trooli gra :) 

"W życiu pewne są trzy rzeczy...

Honor, śmierć i kac morderca."

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Raczej nie. Szczególnie w wakacje.

Ja ci polecam grać ciągle i próbować.

Ja ostatnio miałem prawie same przegrane i teraz mam słabe mmr. Ale gram i powoli odzyskuje.

Kartyday_eune_51_5_logo.png

Opublikowano

Według mnie jeżeli jesteś brąz-gold to radzę uważać na rankedy między 14-17, dlaczego?

Jest to godzina powrotu do domu uczniów, taka osoba często odrazu po powrocie dołącza do kolejki na rankedy a później jest afk bo okazało się, że mama obiad nałożyła, albo trzeba z psem wyjść itp itd.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Według mnie jeżeli jesteś brąz-gold to radzę uważać na rankedy między 14-17, dlaczego?

Jest to godzina powrotu do domu uczniów, taka osoba często odrazu po powrocie dołącza do kolejki na rankedy a później jest afk bo okazało się, że mama obiad nałożyła, albo trzeba z psem wyjść itp itd.

Ale jak jest afk w przeciwnej to micha się cieszy ;)

Rano może być afk bo ktoś idzie do sql nie zdąży skończyć a musi iść-AFK

Gra w nocy matka mu każe iść spać wywala korki -AFK

Nie ma na to reguły zawsze jest ta sama szansa że ty/ennemy w różnej porze możecie mieć afka

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Co to za idiotyczna logika?

W takim razie zwiększasz swoje szansę na wygraną, rusz główką czemu  :rolleyes:, oczywiście zakładając że ciebie mamusia na obiadek nie zawoła ;*

Z własnego doświadczenia nie polecam gry w nocy, zazwyczaj grają wtedy starsi wiekiem gracze, niestety jeżeli myślisz że to lepiej zdradzę ci słodki sekret, NIE.

Mechanika ta sama, mentalność zupełnie inna, większość ma wyjebkę, traktują rankedy D IV-II jak normale, łatwiej załapują focha prima baleriny.

W nocy przegrywam zdecydowanie więcej gier, częściej wpadam w tilta.

(Oczywiście to tylko moja obserwacja, warto też dodać też że element zmęczenia odpada, zazwyczaj śpię dzień ;) )

Opublikowano

Polecam grac tylko w nocy. Gimby wtedy śpią i jest większa szansa na trafienie normalnego teamu. Ja nigdy rankedow nie gram 13-17 najwięcej idiotow itd..

Opublikowano

Lepiej grać w nocy, ponieważ młodsi gracze chodzą szybciej spać. W nocy imo można spotkać normalnych ludzi i wtedy grę można przeprowadzić w sposób normalny.

Sam gram w weekendy, czasem w tygodniu po nocach i widzę dużą różnice.

Opublikowano

Lepiej grać w nocy, ponieważ młodsi gracze chodzą szybciej spać. W nocy imo można spotkać normalnych ludzi i wtedy grę można przeprowadzić w sposób normalny.

Sam gram w weekendy, czasem w tygodniu po nocach i widzę dużą różnice.

Co ma wiek do skilla w grze?

Opublikowano

Chodzi mi o zachowanie także. Wieczorem mi się lepiej gra niż w nocy, taka jest moja opinia. Nic takiego nie napisałem, że młodsi gracze słabiej grają.

Opublikowano

Ja polecam Ci, nie ważne w jaką porę roku, grać ok 5-9:

+ ludzie już idą spać

+ mamy każą iść spać

+ ludzie śpią

+ o 9 jeszcze nie wstali

+ idą do pracy

+ muszą sprzątać pokój bo mama kazała

+ dłużej szuka gry = lepiej dobiera (rly)

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Chodzi mi o zachowanie także. Wieczorem mi się lepiej gra niż w nocy, taka jest moja opinia. Nic takiego nie napisałem, że młodsi gracze słabiej grają.

"Lepiej grać w nocy, ponieważ młodsi gracze chodzą szybciej spać. 

Czyli coś z tymi młodymi jest na rzeczy czasem 13-latek gra lepiej i zachowa się lepiej niz wkurwiony 19latek.

Czas na trochę matematyki.

Grasz 10 meczy w nocy, ponieważ "lepiej się gra" 

10 razy masz przy starcie gry 50% na wygraną czyli 5 na 10 gier

Każdy gracz jest dobry w nocy "PODOBNO" więc ennemy moze miec ludzi którzy będą bardziej zgrani niz twoja drużyna.

Tak samo jest o każdej innej porze dnia taka jest matematyka a jak wiemy wynik końcowy nigdy się nie myli :)

Opublikowano

"Lepiej grać w nocy, ponieważ młodsi gracze chodzą szybciej spać. 

Czyli coś z tymi młodymi jest na rzeczy czasem 13-latek gra lepiej i zachowa się lepiej niz wkurwiony 19latek.

Czas na trochę matematyki.

Grasz 10 meczy w nocy, ponieważ "lepiej się gra" 

10 razy masz przy starcie gry 50% na wygraną czyli 5 na 10 gier

Każdy gracz jest dobry w nocy "PODOBNO" więc ennemy moze miec ludzi którzy będą bardziej zgrani niz twoja drużyna.

Tak samo jest o każdej innej porze dnia taka jest matematyka a jak wiemy wynik końcowy nigdy się nie myli :)

Możliwe, że tak jest, bądź nie jest. Ja napisałem co myślę i tyle w temacie, a kłócić się nie mam zamiaru. Mi się lepiej gra w nocy i widzę różnice w zachowaniu innych. No możliwe, że mam po prostu szczęście i nie trafiam na flamerów grając w nocy.

Opublikowano

To że po 22 idą spać gimby i da się normalnie grać. Z moich obserwacji wynika że najlepiej jest właśnie zacząć grać po 22 bo o dziwo ludzie grają normalnie, każdy dogaduje się do pozycji (a nie jakieś 'mid or feed') no i 0 flame. Jak by ktoś pytał to jestem Silver II,  jeszcze mogę przytoczyć sytuację kiedy grając od rana przegrałem 5 rankedów z rzędu, a tego samego dnia grając już po 21 do około 3  to wygrałem 6 z rzędu, dziwne nie ? Może to i zależy od dywizji, ale w nocy ewidentnie mam zawsze ogarnięty team.

Opublikowano

Nie ma na to reguły, co do osób wyżej wypowiadających się, za dużo razy używacie słowa "Gimbus".

Taki przysłowiowy "Gimbus" czasami potrafi się zachować lepiej od Was.

A co do tego kto jest lepszy w tą grę, czy młodszy czy starszy to odpowiedź jest prosta, ten kto więcej gra, zauważa swoje błędy i je naprawia.

A kto zachowuje się lepiej ? Ten z lepszym charakterem, nie zawsze zachowanie oznacza wiek.

QUhIR7.png

Opublikowano

Jest ogromne znaczenie kiedy grasz rankedy. Ja w nocy (2,3,4) wygrywam 3/4 gier, a w dzien nie moge wygrac nic... Albo mam pecha, albo tak poprostu jest.

Opublikowano

Ja kiedyś grałem z elo boosterem, bo napisałem mu, że chce od niego to kupić, ale zrobiłem go w chuja, bo nic nie kupiłem, a wygrał mi 10 gier (duo) powiedział mi żeby czekać do 1,2 w nocy, bo wtedy gra najmniej idiotów. I to jest prawda, bo słabsi gracze wtedy nie grają po prostu idą spać czy coś (głownie dzieci) sam gram wieczorem jakoś 22-24, ale nie ma to większego znaczenia

Opublikowano

W dzien dzieci, które gdy dasz im rade zwyzywają ciebie, a w nocy pijane primabaleriny co mają bardziej wyjebane na gre niż gimbusy na szkołę... Graj 4-8 w wakacje, bo wtedy dzieci śpią, a żulenia poszła spać albo zasnęła przed kompami. Trafisz wtedy często na ludzi którzy chcą wygrać tak jak ty, ale o dziwo zmniejszasz szansę na wygraną (z matematycznego punktu widzenia).

Opublikowano

ja osobiscie grywam glownie nocami, bo.. no coz, polaczki wtedy spia. niestety, ale wiekszosc wyzywajacych jakich spotkalem od powrotu na EUNE, to polaczki-cebulaczki. nocami juz im mamusia kaze spac wiec gram z normalnymi Polakami i ludzmi z innych krajow, jest spokojnie, raz sie wygra, raz przegra, ale mozna cisnac.

Opublikowano

Chyba bez różnicy, ale nie polecam grać w nocy.. Już lepiej grać z gimbem który gra 15h dziennie niż z ludźmi którzy przychodzą po pracy graja rundke dziennie, maja okolo 25-30 postaci a tak naprawdę nie potrafia grać ani 1.

Opublikowano

No najlepiej grać w nocy albo z rana, kiedy dzieciaki idą do szkoły. Dzisiaj przykładowo grałem i nikt nie miał problemów o linię, zero kłótni, flame itp. A zagrasz sobie taką grę o 16, to instalose, bo gimbaza wróciła i musi nafeedować.

2rp9q8l.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...