Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakieś sposoby na wyjście z brązu :C

Vexal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słyszałem wiele, np. mutowanie wszystkich i granie swojego, bycie miłym już od lobby, oddawanie pozycji, granie postaciami, których brązy nie potrafią zkontrować, np. Katarina itd. No niby wyszedłem z Brązu III do Brązu I, ale w tym B1 się zatrzymałem i za nic wyjść nie mogę, każdy mecz troll albo 4vs5, 3vs5. Jakieś inne pomysły ?

PS. Staram się jak najczęściej kupować wardy nieważne na jakiej pozycji, próbuje namówić mój team do dragona bądź barona ale do nich to nie dociera :c

Opublikowano

Zrobiłem z kolegą mały eksperyment on był platynką wziął 2gie konto poszedł nim do brązu i w tydzień wykerował się do goldu 5 brał tylko nidalee i się cały mecz nie odzywał tylko w lobby pisał mid i już, trolli także miał ale potrafił nawet z trollem wygrać więc jeśli zasługujesz na wyższą dywziję to trolle Ci nie straszne natomiast jeśli nie to będziesz dalej w brązie siedział.

P.S Nie dziwi Cię to że tylko ty masz trolle i jesteś ciągle pokrzywdzony ?

gQSkfLC.png

Opublikowano

Słyszałem wiele, np. mutowanie wszystkich i granie swojego, bycie miłym już od lobby, oddawanie pozycji, granie postaciami, których brązy nie potrafią zkontrować, np. Katarina itd. No niby wyszedłem z Brązu III do Brązu I, ale w tym B1 się zatrzymałem i za nic wyjść nie mogę, każdy mecz troll albo 4vs5, 3vs5. Jakieś inne pomysły ?

PS. Staram się jak najczęściej kupować wardy nieważne na jakiej pozycji, próbuje namówić mój team do dragona bądź barona ale do nich to nie dociera :c

Zagrajmy duo zobaczę jakie błędy popełniasz ( w poniedziałek 23 ).

Bez SS z gier mało zdziałam teraz ,nie jest każdy mecz troll jak '' pomagałem '' koledze z dywizją to mi się może max 2 trolle trafiły z 18 gier 15 wygrałem i z b4 do s5 :)

Może źle się budujesz ,nie znasz mechaniki i długości czarów i ich cd.

47990292595971448862.png

Opublikowano

Chcesz to pogram z Tobą duo :) zaproś Nowator do przyjaciół i pogadamy :). Pozdrawiam (sam wyszedłem z tego gówna) :)

x

Opublikowano

Wyjście z brązu to jest tak łatwe, że jeśli nie potrafisz tego zrobić, to znaczy, że DEFINITYWNIE musisz popracować nad swoją grą.. Uwierz mi przegrywasz nie dla tego, że masz "noob teamy" tylko dlatego, że wcale nie grasz lepiej niż oni.  Feedujesz się na przeciwnym lanerze ( bo zazwyczaj gra jak gówno). Potem lecisz na inne linie feedujesz się jeszcze bardziej i sam wygrywasz grę. Popracuj nad lasthitowaniem i po prostu naucz się lepiej grać w tą grę.. inego sposobu nie ma.

Moje gry na smurfie w brązie.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

wtf, nie ten temat

anyway

granie mocnymi postaciami, wygrywanie lini i co najwazniejsze roam

nigdy nie mysl o baronie, to zawsze jest zly pomysl w tej lidze

­

Opublikowano

Ja mam taką radę, naucz się grać.

A tak serio, nie graj do dupy postaciami, skup się na własnej grze, nie na grze teamu, tylko na samym sobie.

Tak samo, rób sobie przerwy od tej gry. Masz win streak ? zrób sobie przerwę. Masz loose streak ? Zrób sobie przerwę, Masz zły humor, to samo, przerwa.

Opublikowano

Ogólnie ja mainowałem Jaxa kiedy wychodziłem z brązu, a to nie było trudne, bo nie był jeszcze wtedy bardzo banowany. Znalazłem sobie dwóch graczy jakiś którzy ogarniali i graliśmy duo i wbiłem bardzo szybko srebro. Po prostu ogarnij jedną postać bardzo dobrze i staraj się grać duo. Ogólnie setki takich tematów było nie koniecznie na tym forum.

Opublikowano

... nie dać rady wyjść z bronzu to jak... no nie wiem co... :E Ja jak się wziąłem to z bronza 3 do silvera 5 wszedłem dokładnie w 1tydzień (jakoś zajebiście nie gram, ale widocznie bronz nie był dla mnie :D ) Potem z s5 do s2 dokładnie 2tygodnie z przerwami. Dałem rade ? Dałem. jak to zrobiłem ? k***a sam nie wiem. Pewnie dlatego, że umiem grać na poziomie tego gównianego silvera, ale skoro Ci w bronzie nie idzie (easy win solo) to graj dalej normale i dobij tak z 500+ wygranych normali. Do tego oglądaj streamy, poradniki (polecam nervarien. Spoko ziomek w tym sezonie cały czas go oglądam). I znajdź sobie jakiegoś champa do wymainowania i graj. ! Ja mówiłem kolegom "a kupie sobie Vi może coś ugram", aktualnie mój main :P Kiedy wolna i ide na jungle to albo Vi albo Rengar i jakoś to idzie. Myślę, że jak dobrze pójdzie to początek wakacji będzie promo do golda, a przez wakacje może platyna, ale się zobaczy :)

Zrobiłem z kolegą mały eksperyment on był platynką wziął 2gie konto poszedł nim do brązu i w tydzień wykerował się do goldu 5 brał tylko nidalee i się cały mecz nie odzywał tylko w lobby pisał mid i już, trolli także miał ale potrafił nawet z trollem wygrać więc jeśli zasługujesz na wyższą dywziję to trolle Ci nie straszne natomiast jeśli nie to będziesz dalej w brązie siedział.

P.S Nie dziwi Cię to że tylko ty masz trolle i jesteś ciągle pokrzywdzony ?

Więc wytłumacz mi kolego jakim cudem kumpel z D5 założył smurfa był w bronzie i jakoś każdej gry najnormalniej w świecie nie mógł wygrać, a gra przezajebiście :| 

Opublikowano

racja :) ja miałem problem z wyjściami z dywizji bo potrafie grać tak żeby wygrać linei ale nie tak żeby wyccarować gre więc kolega z plat/diamond wszzedł na konto 5 gier i przykładowo lee sin 18/1/11. wszystko da się najwyraźniej wyccarować jak się potrafi - graj i się ucz ja tak spróbuje :D

Opublikowano

Odpalasz BoLa i lecisz z tym koksem xDD Nie no, ale tak na serio to nie da się z tego wyjść uwierz mi :P ostatnio też miałem problem z tymi brązami, a w tym sezonie już praktycznie witam Platynkę ;) chociaż i w Goldzie trafia się dosyć często niezła kupa :D

Opublikowano

Naucz grać się jedną postacią, w sezonie 3 też siedziałem w bronze V, grałem tylko fiorą i wyszedłem do silvera w około tydzień. Najlepiej grac postaciami które carrują solo. 

Opublikowano

Wybierz sobie jedną pozycję, na której gra Ci się najlepiej. Uwierz mi, że z każdej można wygrać grę. Czy to jungle, czy top czy support. Wystarczy, że dobrze grasz. Ja osobiście mainuję adc(Ez i cait). Wybranie jednej pozycji to jedno. Drugie to cierpliwość i wyrozumiałość do Twoich kolegów z drużyny. No jeśli ktoś nafeedował to naprawdę nic nikomu to nie da, że ktoś mu napisze "omg noob feed report". Ja gdy widzę słowo noob albo inne brązowe słowa na czacie to się uśmiecham i gram dalej swoje. Albo jak ktoś zrobi plejsa to napewno jego morale wzrosną, gdy napiszesz mu "gj wp" itp. Ktoś gra rzeczywiście słabo? Powiedz mu, co ma zrobić, aby było ok. Nie flejmuj, bądź przywódcą drużyny i daj przykład! Reasumując: mainuj jedną pozycję, podnoś morale Twojej drużyny, przestrzegaj Kodeksu Przywoływacza a przegrane zamieniaj na skilla. TYLE :). Cała magia wychodzenia z brązu.

Opublikowano

Spróbuj poszukać kogoś do duo z wyższej dywizji, wtedy będzie ci dobierało osoby z wyższym elo co będzie przekładało się na większe zgranie teamu.

Opublikowano

1. granie z duo.

2. postaciami takimi jak: Ryze, Kata, Master SIĘ da.

3. szybkie kończenie gier, pomaganie na innych liniach powinno jakoś pomóc carrować grę.

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Staraj się roamowac gdy grasz na midzie, NIE wyzywaj ludzi to nic nie da, flamerow mutuj i wyłącz all chat. Graj łatwym postaciami jak Ryze Master etc. staraj się więcej farmic i kupuj wardy nawet jak grasz adc.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Łatwiej powiedzieć ;d, dziś zagrałem 10 rankedów w tym 3 były już mecze wygrane ale i tak przegraliśmy bo sam nie dałem rady tego wygrać!

Graj duo ja właśnie zacząłem 2 mecze i 2 wygrane :)

Opublikowano

Nie słuchaj reszty, odpowiedzi są błędne.

Musisz grać! GRAĆ i jeszcze raz grać. Graj po to by stać się lepszy nie myśl ile czasu ci zajmie wbicie dewizji.

Opublikowano

Nie słuchaj reszty, odpowiedzi są błędne.

Musisz grać! GRAĆ i jeszcze raz grać. Graj po to by stać się lepszy nie myśl ile czasu ci zajmie wbicie dewizji.

Ten pan powyżej jako jedyny ma racje :) (polać mu!) . Na brąz każdy ma swoją taktykę, no prawie każdy :P.

I nie powinieneś grać duo z kimś kto jest 2 ligi wyżej, to po pierwsze. Bo nawet jak wygrasz, to niewiele się nauczysz.

Nie ma reguły czy ktoś dopiero zaczął grać w LoLa i dobił ten 30, czy ktoś jest już starym wyjadaczem.

Pojedynczą potyczkę można "wycarrować" każdym championem, niezależnie od linii.

Wybierz postać, która odpowiada twoim wymaganiom, następnie oglądaj mecze rankingowe (sam tak robiłem).

Chociaż to niewiele dało, bo wybrałem Garena :D, a z b4 wybiłem sie do s5 w jakiś miesiąc i to nie Garenem, a Soraką jako, support :D.

Zwyczajnie czatu nie wyłączasz, doradzasz, ale nie piętnujesz za błędy, największy wpływ na rozgrywkę masz ze środkowej linii i z dżungli.

Trzymam za Ciebie kciuki :D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...