Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Majnkrafty

Dziobak_2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zaraz będą lecieć hejty, szczególnie od moderacji owego działu. Wiem także, że moderatorzy poprawiają regulaminy w subforach, więc te propozycje mogą zaczekać.

Według mnie dział mentorów Mc nie ma przyszłości. Jak widać, lider grupy - @KichaMCPL nie interesuję się nią zbytnio, więc nie ma to większego sensu. Można także zauważyć bardzo dojrzałych oraz uzdolnionych językowo mentorów. Tu taki mały przykład - http://www.mpcforum.pl/topic/1218790-co-nas-czeka-w-wersji-18/

Subforum media także nie ma sensu. Minecraft to nie Metin, w media (mc) nie ma większego ruchu, a zainteresowanie jest bardzo małe. Wielu użytkowników nabija sobie tam posty, podobnie jak w tutorialach. 1/5 obecnych tematów została przeniesiona z głównego działu.

Po usunięciu tych działów, proponowałbym ponownie otwarcie grupy redaktorów. Owe subforum ma większy sens, a newsów jest dość sporo. Lepiej, aby rekrutacja do grupy była lepsza, ponieważ sami widzicie jak jest obecnie. 

1394047278-U990178.png

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Media niech zostanie, lecz co do mentorów MineCraft:

Mj7PseD.pngWidać ich poziom.

Więcej w wątek wprowadza grupa graficzna, która wykonuje grafiki, niż grupa redakcyjna/pomocnicza - Mentorzy MineCraft.

Tak.

Opublikowano

O! Tutaj warto zaznaczyć że z czystej ciekawości (nie po to żeby się tam dostać) złożyłem pytanie na redaktora.

Odpowiedział mi owy Kicha i kazał napisać przykładowy artykuł, niestety nawet nie znał zasad pisowni wielkimi literami, więc się zapytałem czy moją pracę może ktoś przejrzeć bardziej kompetentny, oczywiście odpowiedź była negatywna.

Albo weźmy inny przykład, mentor działu "zarządzanie serwerami" który twierdzi że danego pluginu nie ma bo to ingerencja w grę (pod jego postem pojawiła się cała lista pluginów o danym działaniu,ponadto były to znane wszystkim, wręcz podstawowe pluginy)

Jestem oczywiście za tym żeby to gówno usunąć, bo tylko daję złudną opinię "ekspertów" w danej dziedzinie, a tak na prawdę tworzy to grupka gimbazjalnych debili.

Opublikowano

jestem na tak, głównie za przywróceniem redakcji

arl dobrze prawi, tak.

Opublikowano

Media niech zostanie, lecz co do mentorów MineCraft:

Mj7PseD.pngWidać ich poziom.

Więcej w wątek wprowadza grupa graficzna, która wykonuje grafiki, niż grupa redakcyjna/pomocnicza - Mentorzy MineCraft.

Tak.

Według mnie dział media nie ma większego sensu. Tak jak mówiłem, nabijanie postów only tam

O! Tutaj warto zaznaczyć że z czystej ciekawości (nie po to żeby się tam dostać) złożyłem pytanie na redaktora.

Odpowiedział mi owy Kicha i kazał napisać przykładowy artykuł, niestety nawet nie znał zasad pisowni wielkimi literami, więc się zapytałem czy moją pracę może ktoś przejrzeć bardziej kompetentny, oczywiście odpowiedź była negatywna.

Albo weźmy inny przykład, mentor działu "zarządzanie serwerami" który twierdzi że danego pluginu nie ma bo to ingerencja w grę (pod jego postem pojawiła się cała lista pluginów o danym działaniu,ponadto były to znane wszystkim, wręcz podstawowe pluginy)

Jestem oczywiście za tym żeby to gówno usunąć, bo tylko daję złudną opinię "ekspertów" w danej dziedzinie, a tak na prawdę tworzy to grupka gimbazjalnych debili.

Z kichą nic nowego, każdy na MPC zna jego poziom

1394047278-U990178.png

Opublikowano

@Dziobak_2 Z ciekawości sprawdziłem, obecna redakcja prosi się o pomstę do nieba, Kicha reprezentuje zerowy poziom jeśli chodzi o redagowanie tekstu, dlatego zastanawiam się kto go do tego dopuścił.

Opublikowano

TAK

Mentorzy piszący newsy - absolutne 0 sensu. Niech chociaż zmienią nazwę na redakcja. No i koniecznie @KichaMCPL musi zostać stamtąd wywalony, bo poziom tekstów to dno.

Opublikowano

Grupa Mentor Minecraft nie ma nawet jednego pełnego miesiąca, a wy już chcecie ją usunąć i przywrócić redakcję.

Ludzie uczą się na błędach, więc dajmy im więcej czasu, aby mieć więcej argumentów, żeby tą grupę zamknąć.

Na tą chwilę nie.

8372383248.png
Opublikowano

Grupa Mentor Minecraft nie ma nawet jednego pełnego miesiąca, a wy już chcecie ją usunąć i przywrócić redakcję.

Ludzie uczą się na błędach, więc dajmy im więcej czasu, aby mieć więcej argumentów, żeby tą grupę zamknąć.

Na tą chwilę nie.

Nie chodzi o naukę na błędach. Jeżeli autor robi tyle błędów w jednym temacie, to świadczy to o jego zdolnościach językowych, liderze oraz całej grupie.

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Krytykujesz mnie, bo wiesz, że przeze mnie cię wywalili ze starej redakcji i to ja ci załatwiłem bana teraz? Nie mam zamiaru się kłócić, bo te twoje temaciki sugestie są co najmniej żałosne.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Krytykujesz mnie, bo wiesz, że przeze mnie cię wywalili ze starej redakcji i to ja ci załatwiłem bana teraz? Nie mam zamiaru się kłócić, bo te twoje temaciki sugestie są co najmniej żałosne.

xD

kicha plz, każdy cię zna na mpc i wie, co potrafisz. Długo będziesz mi tą redakcje wypominać? Jeszcze napisz, że będę chciał do niej dołączyć. Na prawdę tematy są żałosne? Kłóciłbym się. 

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Nie.

Nie daliście się nam wykazać.

xD

kicha plz, każdy cię zna na mpc i wie, co potrafisz. Długo będziesz mi tą redakcje wypominać? Jeszcze napisz, że będę chciał do niej dołączyć. Na prawdę tematy są żałosne? Kłócił bym się. 

Mistrzu ortografii, pisze się "kłóciłbym" się.

Opublikowano

A co to w ogóle za poroniony pomysł, z mentorami w danych działach? 
Czy mentor nie powinien być w jakiś sposób rozpoznawalny? 
Czy mentorzy nie powinni być znani właśnie z tego, że pomagają w kilku działach ? 

W tym momencie, wyjebcie starych mentorów, i po prostu pododawajcie po 2/3 z każdego działu. I niech każdy dział ma swojego mentora metina, majnkrafta czy innej tibii. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Jak na razie, żałosny jest ten temat, ponieważ podobny już był i Makin się  wypowiedział już na ten temat.
Co do kiszki - nic nie mam. Czasem jak każdy popełnia błędy (w końcu to jest człowiek).
Tak samo do tej rangi, uważam że powinna być, jednak z uwagą na odpowiednich członków.
Jednak muszę się niestety zgodzić z tym, że poziom oraz lenistwo mentorów zostawia wiele do życzenia.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Ogólnie Ci Mentorzy na Minecrafcie, to jakaś parodia jak dla mnie.

Dostało to kilka, jak nie więcej osób, które i tak niewiele będą robiły. Myślę, że przyszłość osób posiadających tę rangę będzie wyglądać tak, że posiadacz będzie chwalił się nią i wywyższał z powodu zdobycia jej.

Chociażby tak jak @Dix'u napisał i dał screena, odpowiedź "Fajne", tymbardziej od Mentora, to zwykły offtop i post, który nic nie wnosi :P.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Myślę że zawartość działu mc można przenieść do działu kosz :D

Teraz tak poważnie...

Większość tam rang jest rozdana po znajomości, administracja (gm+) powinni się zainteresować tym i poziomem jaki prezentują osoby które reprezentują ten dział :)

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Nie.

Nie daliście się nam wykazać.

Mistrzu ortografii, pisze się "kłóciłbym" się.

Mieliście czas na wykazanie się, ps dzięki za błąd, nie zauważyłem. Jeżeli na prawdę mam ci wypominać, nie ma problemu.

Twój artykuł - http://www.mpcforum.pl/topic/1221662-minecraft-realms-1710-pre2/#entry10440175

• przed "-" nie robimy odstępów,

• gdy wymieniamy kilka zdań od myślników, stawiamy na końcu przecinek.

Przy trzecim i czwartym zdaniu w funkcjach, dwa razy powtórzyłeś słowo "poprawki".

Aktualizacja:

"wystarczy włączyć nasz launcher". Co masz na myśli pisząc słowo "nasz". Posiadacie swój własny launcher?

plz

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Mieliście czas na wykazanie się, ps dzięki za błąd, nie zauważyłem. Jeżeli na prawdę mam ci wypominać, nie ma problemu.

Twój artykuł - http://www.mpcforum.pl/topic/1221662-minecraft-realms-1710-pre2/#entry10440175

• przed "-" nie robimy odstępów,

• gdy wymieniamy kilka zdań od myślników, stawiamy na końcu przecinek.

Przy trzecim i czwartym zdaniu w funkcjach, dwa razy powtórzyłeś słowo "poprawki".

Aktualizacja:

"wystarczy włączyć nasz launcher". Co masz na myśli pisząc słowo "nasz". Posiadacie swój własny launcher?

plz

Spacja przed "-" to kwestia upodobania. Nie jest to błąd.

Wiem, musiałem coś przeoczyć.

Brakowało mi już zasobu słów. Jedno powtórzenie to nie jest jakiś błąd, przez który Mentorzy mieliby być usunięci.

Nasz - czyli launcher, który już pobraliśmy na komputer. Ew. nasz launcher, czyli wszystkich osób grających w MC. Bo dla takich ludzi był on robiony.

plz, coś jeszcze Ci wytłumaczyć?

Mogę przelecieć Twoją zawartość i na pewno coś znajdę.

Opublikowano

Spacja przed "-" to kwestia upodobania. Nie jest to błąd.

Wiem, musiałem coś przeoczyć.

Brakowało mi już zasobu słów. Jedno powtórzenie to nie jest jakiś błąd, przez który Mentorzy mieliby być usunięci.

Nasz - czyli launcher, który już pobraliśmy na komputer. Ew. nasz launcher, czyli wszystkich osób grających w MC. Bo dla takich ludzi był on robiony.

plz, coś jeszcze Ci wytłumaczyć?

Mogę przelecieć Twoją zawartość i na pewno coś znajdę.

Ok, lecz nie porównuj zwykłych komentarzy do artykułów i to jeszcze w dodatku mentorów ;)

1394047278-U990178.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...