Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Nostale] Kostki , CP - Czyli jak zostać miliarderem

sotoran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż zacznę od krótkiego wstępu.

Skończyłem już jakiś czas temu pogrywać w nostale, i chciałbym podzielić się z wami sposobem którym zarobicie mase goldów w nostale, przynajmniej te pare dni jak ceny rynkowe nie spadną.

Jak już wiecie, eliksiry typu ataku , obrony,  kostki lodu, mleko - wracając z glacy można już na nich nieźle zarobić , a co dopiero gdy dropić je będziemy 4* szybciej !

Okej, koniec przynudzania, przejdę do sedna.

Co będzie nam potrzebne ? 

Postać 36 lvl + z kartą specjalisty najlepiej 20j + aby szybko wybijać moby które posiadają lvl ~40

Jak już mamy takową postać , 

1.Idziemy ponownie robić sp 1 , ale nie kończymy go , tzn robimy tylko dwa pierwsze cp . Gdy NPC'et pyta was czy chcecie przejść do następnej czasoprzestrzeni to odmawiacie.

2.Okej , a więc mamy misje w zadaniach którą możemy w każdej chwili zacząć. Płyniemy na naszego kochanego glacusia i uruchamiamy tam nasze 3 cp z zakładki questy. Moby w cp szybko padają , co też wiąże się z tym że dużo dropów leci. Wybijamy tylko połowę cp ( dlatego że tam dalej już nie opłaca się bić ze wzglęcu na grupy po 3 moby w pomieszczeniu, ale to już każdy sobie sam wykmini.)

3.Zamiast zabijać bossa , ponownie uruchamiamy questa z zadań i cieszymy się zarabiaczką hajsu.

Dodam że nie ma za to bana, nie jest to bug ponieważ administracja wie o tym od początku i jak widać nic z tym nie robią.

Pozdrawiam i życze ciekawych dropów 

@edit. 

Dodam że drop nie zależy od lvl'a postaci jaką bijesz.

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A poziom postaci może być np 50 lvl? Czy muszę specjalnie robić 36-40 lvl ? ;)

Działa!

gb6bzOv.png

Opublikowano

A tak dokładnie o co chodzi dlaczego akurat na glacy to robić? Dropi taki sam drop jak z mobów czy o co chodzi

No właśnie dropi inny drop. ( Mleko, kostki lody itd. ) Te przedmioty są więcej warte niż normalny drop, który byśmy otrzymali podczas robienia tego zadania nie na glacy.

giphy.gif

Opublikowano

ile się za to zdobywa? I możesz to dokładniej opisać bo nie rozumiem. Mam 8 lv bo przeniosłem się na avalon i chce dokładniej wiedzieć

Opublikowano

ile się za to zdobywa? I możesz to dokładniej opisać bo nie rozumiem. Mam 8 lv bo przeniosłem się na avalon i chce dokładniej wiedzieć

Ubijasz moba, leci Ci z niego np. mleko czy kostka lodu ( Gdy nie będzie na glacy to Ci nie dropnie ) I za sztukę zarabiasz 2,5k-3k.

Myślę, że to nie najgorszy zarobek. I na 8lv nie poradzisz sobie jeszcze z takimi mobkami, ja polecam wbić z 50lv i wtedy już łatwo ubija się moby.

giphy.gif

Opublikowano

Miliarderem to się od tego nie zosatenie. Marny zarobek.

Jak ktoś ma postać z 80lvl to polecam 80cp na glacy, większy drop bo więcej łatwych mobów do bicia i jeszcze 30k za cp ;)

Opublikowano

po 1. godności się nie traci , bo wystarczy od nowa w zadaniach odpalić questa.

po 2. Jest to bardziej dochodowy zarobek niż drop piór i inne gówna, dodatkowo można sobie podropić elki itp.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zobaczę. Spróbuję. Aktualnie dropie tylko perły ciemności (26cp), lecz ten sposób na pewno wykorzystam! :)

SZUKAM OSOBY, KTÓRA WYKONA DLA MNIE SYGNATURĘ Z ITACHIM!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...