Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ink™

WebMetin.pl  

637 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze?

• Tak
      548
    • Tak
      141

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo_gif.gif

Mamy przyjemność zaprezentować nowy prywatny serwer Metin2 typu Medium/Hard, tworzony z pasją przez ostatnie półtorej roku. Projekt stworzony został przez czwórkę administratorów mających doświadczenie zarówno w grze, jak i w prowadzeniu podobnych przedsięwzięć. WebMetin może poszczycić się autorskimi questami i fabułą, seriami epickich broni i zbroi, a także wszelkimi nowościami w świecie metina, które cieszyły się popularnością. Aby bliżej zgłębić temat, zapraszamy do zapoznania się z poniższą prezentacją.

START SERWERA:

Wszelkie poprawki doczekały się końca, tak więc serdecznie zapraszamy na start serwera, który odbędzie się

5 czerwca (czwartek) o godzinie 18:00.

STRONA GŁÓWNA:

http://www.webmetin.pl

http://www.webmetin.pl/rejestracja

Client:

http://www.webmetin.pl/download

FANPAGE:

Link na stronie serwera.

TS3 1024 slot:

Taki jak adres strony 

Forum:

Link na stronie serwera.

specyfikacja.png

ekwipunek_na_start.png

start.png

Każdy gracz otrzymuje trzydniowy kostium oraz oprócz standardowego zestawu na 1 lvl +9 - dwie unikalne bronie rekruta, mikstury i pelerynki.

sklepy.png
sklepy.gif

tabela_bonusow.png

bonus.png

zbroje.png

set1.png
set2.png
set3.png
set4.png
set5.png
set6.png

bronie.png

bronie.png

bizuteria.png

bizuteria.gif

Biżuterię wyrabia się z niebiańskiego ekwipunku, hełmów na 41 lvl, butów ognistego ptaka oraz tarczy na 61 lvl. Kolekcję urozmaiciliśmy o nowy przedmiot - pas.

ulepszacze.png

ulepszacze.png

Z każdej szkatułki można zdobyć odpowiadający jej kolorem ulepszacz. Wszystkie ulepszacze posegregowane są poziomami przedmiotów, na przykład do ulepszenia broni na 65 lvl potrzebujemy białych surowców itd. Wyjątkiem są czarne ulepszacze, których używa się przy wzmacnianiu biżuterii. Szkatułki można zdobyć na każdej mapie (bosy, metiny) oraz dungeonie, analogicznie do poziomu.

pasy.png

pasy.gif

Posiadając odpowiednią ilość rudy oraz diamenty (zakup u Deokbae) można wytworzyć nowy przedmiot - pas.

krasnolud.png

krasnolud.gif

U krasnoluda możesz pozbyć się zbęnych przedmiotów, których normalnie nie da się wyrzucić z ekwipunku, a także wyciągać z broni i zbroi określone kamienie dusz.

kopalnia.png
kopalnia.png

Jest to specjalna mapa ułatwiająca wydobywanie rud.

itemy_specjalne.png
itemy_specjalne.gif

Ze szkatułki nocy można wylosować szereg przydatnych przedmiotów specjalnych, nadających niecodzienne bonusy, bądź zatrzymujące doświadczenie.

pety.png
pety.png
pety_info.gif

Na naszym serwerze spotkać możesz 18 różnych petów. W grze można je zdobyć wykonując zadania, bądź uczestnicząc w konkursach. Każdego chowańca należy karmić, głodne zwierzątko jest w stanie osłabić przysługujące nam z jego tytułu bonusy. Z pomocą specjalnego pióra można nadawać petom imiona. Maksymalny do osiągnięcia poziom to 30, wyexpić chowańca można albo własnym doświadczeniem, albo za pomocą specjalnych gwizdków treningowych. Wraz z poziomami pety dorastają, zmieniając przy tym kolor umaszczenia.

wierzchowce.png
wierzchowce.png
mount.png

Różnorodność wierzchowców to kolejna zaleta naszego serwera. Dla każdego z nich przypisany jest określony bonus, który ułatwia rozgrywkę. Wierzchowce w grze można zdobyć wykonując misje, bądź uczestnicząc w konkursach. W zależności od typu posiadają różne prędkości poruszania się.

kostiumy.png
kostiumy.gif

Każdy gracz na start otrzymuje testowy trzydniowy kostium, inne propozycje można zdobyć uczestnicząc w konkursach i wydarzeniach serwera, a także zakupić w sklepie za punkty PVP.

fryzury.png
fryzy.gif

Podstawowe fryzury z oryginalnego metina każdy gracz może znaleźć w grze. Niektóre z nowych fryzur będą czekać w sklepie za punkty PVP.

arena_pvp.png
arena_pvp.gif

Możesz sprawdzać swoje umiejętności, mierząc się na arenie PVP. Zdobyte w walkach punkty można zamieniać w sklepie na różne przedmioty (fryzury, kostiumy, wierzchowce, pelerynka VIP etc). Pomocną nowością jest wskaźnik życia przeciwnika. Dodatkowo w każdym mieście stoją gotowe do testów DMG kukły, wyczulone na poszczególne bonusy.

szstem_zabojstw.png
kill_system.png

Każdy gracz może zapoznać się z własnymi statystykami zabójstw, odpowiednio graczy danego królestwa, zsumowanej liczby graczy oraz metinów. Wartości te dostępne są także na stronie głównej po zalogowaniu.

system_energii.png
system_energii.gif

Zbłędne kamienie duszy można zamieniać u handlarki Yuny na odłamki energii, które z kolei przy odpowiedniej ilości można przetwarzać w kryształy energii. Po użyciu takiego kryształu otrzymujemy losowy bonus na czas dwóch godzin.

nowe_przyciski.png
ikony_w_eq.gif

W ekwipunku pojawiły się nowe ikony, ułatwiające rozgrywkę. Pod pierwszym przyciskiem mamy kostium, pod drugim teleportację, za pomocą trzeciego możemy przywołać konia, czwarty umożliwia dostanie się do Item Shopu, a ostatni otwiera okno konta bankowego.

bank_miliona_monet.png
bank_system.gif

Nadmiar yang możesz umieścić na specjalnym koncie bankowym, z którego także możesz wykonywać transakcje przelewu do innych graczy. Warunkiem takiej operacji jest pobyt na tym samym kanale serwera.

system_ignorowania.png
ignore.gif

Masz dość natrętnych sępów proszących na każdym kroku o yang/ekwipunek/podexpienie? Już dziś możesz pozbyć się tego problemu! Wystarczy dodać taką osobę do czarnej listy i nie będzie ona już mogła do Ciebie pisać.

marmury_poli.png

Na naszym serwerze z każdego potwora można zdobyć marmur polimorfi. Czas przemiany zależy od poziomu umiejętności Polimorfia - 1 poziom to 30 sekund.

specjalne_skrzynie.png

Na serwerze WebMetin podczas expienia napotykamy na specjalne szkatułki. Ze szkatułki nocy o kolorze niebieskim możemy zdobyć ciekawe itemy wspomagające naszą postać np. pierścienie, bonusy, gwizdki treningowe. Otwierając krwawą szkatułkę otrzymamy mikstury wzmacniające poszczególne statystyki.

nowe_umiejetnosci.png
nowe_skile.gif

Dla wzmocnienia postaci wprowadziliśmy nowe umiejętności. Zielarstwo pojawia się wraz z ukończeniem misji na 70 poziom i można je rozwijać podręcznikami zielarstwa. Kampania wzrasta w miarę wykonywania questów fabularnych. Metinologię możesz ulepszyć niszcząc odpowiednie kamienie metin dla Strażnika Miejskiego. Szczęście fortuny jest bonusem za pomyślne losowania u Serwiusza Fortuny. Poziom alchemii można zwiększyć poświęcając na ten cel rudy u Deokbae.

questy.png
questy.png

Dla ułatwienia każdy quest ze względu na typ ma swój odpowiedni kolor.

loteria.png
loteria.gif

loteria2.gif

Od 110 poziomu możemy cieszyć się uczestnictwem w loteriach u Serwiusza Fortuny. Losy są darmowe i możemy kręcić kołem raz na 24 godziny.

zielarstwo.png
rosy.gif

Każdy gracz może u Baek-go z odpowiednich roślin wytwożyć swoje własne rosy.

warp_center.png
warp_center.gif

Z tej mapy dostaniesz się w każde upragnione miejsce - od podstawowych ekspowisk po dungeony. W samym centrum warp center znajduje się unikalny teren gildyjny, do zdobycia w Wielkim Turnieju Gildii.

teren_gildii.png
teren_gildii.gif

Każda gildia może wykupić swój własny teren i rozwijąć go, wykupując poszczególne zabudowania. Do tego celu potrzeba dużej ilości yang oraz materiałów.

piec_gildii.png
piec_gildii.gif

Każdy lider może wykupić swojej gildii bonus do doświadczenia, dropu przedmiotów lub dropu yang - wystarczy, że poświęci Strażnikowi Pieca specjalny przedmiot, Insygnia Gildii. Uzyskany bonus będzie trwał przez minimum godzinę (dodatkowy czas naliczany będzie przez wzgląd na ilość członków danej gildii, 1 osoba = 1 minuta).

wojny_gildii.png
wojny_gildii.gif

Wojny gildii zostały urozmaicone przez naliczanie kolejnych zabójstw danego gracza na przeciwnikach.

mapy.png
opuszczone_ziemie.png
mapa1.gif

wulkaniczna_wyspa.png
mapa2.gif

pustkowie_czarnej_magii.png
mapa3.gif

wybrzeze_nadziei.png
mapa4.gif

pustynia_smierci.png
mapa5.gif

dungeony.png
wieza_demonow.png
dt.png

Zmodyfikowaliśmy system przeprawiania się przez Wieżę Demonów. Gracz ma możliwość wejścia albo na parter, albo bezpośrednio na drugie piętro. W celu udania się na wyższe piętra całą grupą, wyprawę musi rozpoczać lider.

Lv: 40+

Typ: Solo / Party

Liczony czas: TAK

komnata_pajakow.png
pajaki.gif

Do komnaty pająków możesz dostać się z warp center. Na tej mapie szybko możesz zdobyć ekwipunek na 65 lvl.

Lv: 70+

Typ: Solo

katakumby.png
katakumby.gif

Do katakumb możesz dostać się z pierwszego miasta. Ciekawym dodatkiem wśród nagród jest możliwość wylosowania Maski Azraela na ostatnim etapie dungeona. Losowanie odbywa się przy użyciu czterech skrzyń i wykonuje je lider grupy.

Lv: 100+

Typ: Party

bramy_piekiel.png
bramy-piekiel.gif

Na dungeon też możesz dostać się z warp center, bądź z Wulkanicznej Wyspy (expowisko na 140 lvl).

Lv: 140+

wieza_minotaurow.png
mino.gif

Na dungeon też możesz dostać się z warp center, bądź z Pustkowia Czarnej Magii (expowisko na 170 lvl). W pewnym etapie otrzymujemy wyzwanie na czas, jeżeli mu podołamy czeka nas dodatkowa nagroda.

Lv: 170+

ice_run.png
ice_run.gif

Na dungeon też możesz dostać się z warp center.

Lv: 220+

eventy.png
mega_zuo.png
mega_zuo.gif

Co jakiś czas będzie odbywać się automatyczny event ZUO. Gracze poszczególnych królestw przenoszeni zostaną na osobne obszary, na których czeka odpowiednia ilość potworów i metinów. Królestwo, które jako pierwsze ukończy wyzwanie otrzyma losowy bonus (exp, drop lub yang) na określony czas.

mini_zuo.png
mini_zuo.gif

Ten event prowadzony jest przez Game Mastera, który kontroluje miejsce, ilość i jakość potworów oraz metinów. W takich wydarzeniach ustalane są progi poziomów, uczestnicy którzy nie będą spełniać podanych warunków i mimo to będą próbowali brać udział, zostaną automatycznie zablokowani i system przyzna im 5% punktów ostrzeżeń.

event_youtube.png
YT.gif

Na naszym serwerze będą organizowane konkursy z udziałem zaprzyjaźnionych YouTuberów. Szczegóły objaśniane będą na danych kanałach YouTube. Nagrody za takie wydarzenia są unikalne i nie do zdobycia nigdzie indziej.

event_ox.png
ox.gif

Jest to jeden z podstawowych rodzajów konkursów. Głównymi nagrodami są puchary OX, z których można otrzymać ciekawe przedmioty z Item Shopu oraz medale OX, rozdawane między poszczególnymi rundami pytań. Na naszym serwerze pytania nie będą ograniczały się do świata metina. Jako podpowiedź radzimy uważnie wczytywać się w misje fabularne :)

event_manwoo.png
manwoo2.gif

ryby.png

Manwoo - czyli konkurs rybacki. Zasada jest jedna i dość prosta, wygrywa właściciel najdłuższej złowionej ryby!

inne.png
vip.png
vip.png

Kanał VIP jest to specjalny channel, dostępny tylko dla użytkowników konta VIP/Premium/Gold.

strona_glowna.png
strona.gif

A teraz czas na coś, czym nasz serwer może szczególnie się poszczycić. Strona została stworzona specjalnie na potrzeby projektu przez profesjonalnego webmastera. Zawarte w niej skrypty są unikalne i ściśle łączą się z rozgrywką. Poszczególne moduły są przyjazne dla użytkownika i znacznie ułatwiają kontakt z Administracją. Posiadamy także wersję mobilną dla zainteresowanych, którzy korzystają z innych urządzeń niż komputer.
mobilna.gif

forum.png
forum.png

Oprócz samej gry i strony, polecamy także odwiedzać forum WebMetina.

patcher.png
patcher.png

Clienta gry można aktualizować przez patcher, jego prędkość pobierania może dochodzić do 500 Mbps (a w szczególnych przypadkach nawet 3 Gbps).

faq.png

• Maksymalny Poziom? - 250lvl.

• Typ serwera? - Medium/Hard.

• Jakie są raty serwera? - Brak ogólnie obranej zasady. Dopasowane ręcznie.

• Czy na serwerze jest 6/7 bonus? - Nie.

• Czym ulepszać?   - Na serwerze nie ma Zwojów Błogosławieństwa, ani Magicznych Metali - przedmioty ulepsza się u kowala.

• Czy kowal może spalić?   - Tak, lecz nie powoduje to ani zniszczenia przedmiotu, ani jego obniżenia.

• Czy wymagane są ulepszacze ?   - Tylko w przypadku epic EQ.

• Czy na serwerze są nowe questy?  - Tak, wszystkie stare questy zostały zastąpione autorskimi wraz z fabułą.

• Ile KU do G?  - 10 KU do G.

• Czy potrzebne są rady Pustelnika / Zwoje Egzorcyzmu?  - Nie.

• Czy dostajemy konia na start?  - Tak, każdy gracz otrzymuje militara.

• Jaki jest maksymalny poziom KD?  - Jest tylko jeden poziom.

• Kiedy będę mógł zrywać kwiaty?  - Po wykonaniu misji na 70 lvl od Baek-go.

• Jak mogę zwiększyć szansę na ich pomyślne zerwanie? - Czytając księgi dotyczące Zielarstwa.

• Jak zdobyć zwierzaka? - Wykonując misje na 50 lvl.

• Skąd dropią bronie na 75 lvl? - Standardowo ze szkatułki Rippera.

• Czy robi się coś z broni na 75 lvl? - Nie.

• Czy czas kostiumów / fryzur płynie tylko wtedy kiedy mamy je na sobie? - Nie, czas płynie od momentu nabycia.

• Czy został powiększony resp metinów? - Tak.

Weryfikacja:

ss1.jpg
ss2.jpg

• Odpowiedzi 868
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Problem z potwierdzeniem konta na @gmail.com.

Proszę o naprawienie tego błędu gdyż na Gmaial nie przychodzi potiwerdzenie.

Serwer zapowiada się w miare, zobaczymy co z niego wyjdzie w praktyce.

goof2jpg_eqanqpq.jpg

Opublikowano

Serwer oczywiscie polecam i zapraszam, spotkacie mnie w chunjo, gram smokiem. :)

Szkoda jedynie, że serwer bedzie nitro reklamowac(z tego co mi wiadomo), sprowadzi to na serwer sporą dzieciarnie, ale mam nadzieje, że wiekszość się wykruszy po starcie.

Powodzenia :)

Jeszcze pytanko, czat podzielony na królestwa? Nie widzi mi się spam na czacie z wszystkich 3 krolestw

Ps.

Co do akceptacji kont - akceptacje przychodza, ale po jakimś czasie.

Mi na forum jak i na strone akceptacja konta doszła po 30-40minutach, także musicie odczekać.

Najlepiej jakby administracja do startu wszystkie konta ręcznie aktywowała.

Opublikowano

No Inku mam nadzieję, że ogarniesz teraz a nie tak ja z Rivendalem ;). Na serwerze oczywiście zawitam bo Inku, tylko szkoda, żeś wziął Nitro do reklamy (osobiście nic do niego nie mam) będzie mnóstwo dzieciarni bez kultury.

Opublikowano

Fajnie fajnie tylko pytanie brzmi czy podczas expa są przestoje 00.50 - 01.00% za spot ?

Bo jeżeli takowy exp czasami leci to trochę kupa.

Dodatkowo nie wiem czy dobrym pomysłem było zrobić od razu 250lvl zamiast 180-200 bo później będziecie mieli problemy z wprowadzeniem aktualizacji.

Czy będzie możliwość wchodzenia na dungeony typu: Party w pojedynkę ? Za pomocą jakiegoś zwoju lub coś.

Ja osobiście jestem typem indywidualnej rozgrywki, tak więc mam rozumieć że jestem pominięty i dropnięcie takich przedmiotów jest niemożliwe.

Chyba że Sobie zrobie drugą postać.

Opublikowano

Serwer nie przypadł do gustu tak jak pisałem w zapowiedzi , za dużo jest ułatwień dla tych co wydadzą na Item shop. 

Ten kanał VIP choree.  

Może od razu zrobić płatną reje ? 

Życzę nie udanego startu i , aby wam się za dedyk nie zwróciło :D 

Chętnie rozpakuje pliczki ;* i  też zrobię jakieś cheaty :) 

Mogę powiedzieć jeszcze że mają TheNitroZyniaka aka rudy pedał w rurkach za reklamę i tylko to im pomoże .

Przepraszam wszystkich za moje czynny :c

Opublikowano

Co wy macie do Nitro ? jest dobrym youtuber'em. Ze względu na to zagram. Możecie mnie wyzywać / hejtować itd ... 

Zwój zmiany skilli skąd ?

Opublikowano

Fajnie fajnie tylko pytanie brzmi czy podczas expa są przestoje 00.50 - 01.00% za spot ?

Bo jeżeli takowy exp czasami leci to trochę kupa.

Dodatkowo nie wiem czy dobrym pomysłem było zrobić od razu 250lvl zamiast 180-200 bo później będziecie mieli problemy z wprowadzeniem aktualizacji.

Czy będzie możliwość wchodzenia na dungeony typu: Party w pojedynkę ? Za pomocą jakiegoś zwoju lub coś.

Ja osobiście jestem typem indywidualnej rozgrywki, tak więc mam rozumieć że jestem pominięty i dropnięcie takich przedmiotów jest niemożliwe.

Chyba że Sobie zrobie drugą postać.

Żeby wejść na dungeon typu party trzeba posiadać grupę złożona z minimum 2 graczy. Nie jest tak bez powodu, ponieważ moby na tych wyprawach nie należą do najłatwiejszych. Jeśli ktoś chce iść solo, to zawsze może zaprosić do grupy swojego buffa... nie widzę w tym problemu.

Serwer nie przypadł do gustu tak jak pisałem w zapowiedzi , za dużo jest ułatwień dla tych co wydadzą na Item shop.

Ten kanał VIP choree.

Może od razu zrobić płatną reje ?

Życzę nie udanego startu i , aby wam się za dedyk nie zwróciło :D

Chętnie rozpakuje pliczki ;* i też zrobię jakieś cheaty :)

Mogę powiedzieć jeszcze że mają TheNitroZyniaka aka rudy pedał w rurkach za reklamę i tylko to im pomoże .

Ty piszesz za dużo ułatwień dla tych co wydają w IS a ja odpowiadam dodatki dla posiadaczy konta ViP, które można zdobyć na wiele sposobów (np. w konkursach). Życzysz nie udanego startu i tego by nam się nie zwróciło za projekt - oczywiście nie dziękujemy. Chętnie rozpakujesz pliki? A przecież serwer nie przypadł Ci do gustu... tak czy inaczej powodzenia.

Tak, mamy reklamę u TheNitroZyniak z której się cieszymy, bo nie każdy serwer posiada reklamę na taką skalę.

Opublikowano

Tak, mamy reklamę u TheNitroZyniak z której się cieszymy, bo nie każdy serwer posiada reklamę na taką skalę.

Każdy może posiadać jak go stać :)  Małysz już zaczął też się sprzedawać , więc liczy się kto da więcej i ile :)

Opublikowano

Żeby wejść na dungeon typu party trzeba posiadać grupę złożona z minimum 2 graczy. Nie jest tak bez powodu, ponieważ moby na tych wyprawach nie należą do najłatwiejszych. Jeśli ktoś chce iść solo, to zawsze może zaprosić do grupy swojego buffa... nie widzę w tym problemu.

Ty piszesz za dużo ułatwień dla tych co wydają w IS a ja odpowiadam dodatki dla posiadaczy konta ViP, które można zdobyć na wiele sposobów (np. w konkursach). Życzysz nie udanego startu i tego by nam się nie zwróciło za projekt - oczywiście nie dziękujemy. Chętnie rozpakujesz pliki? A przecież serwer nie przypadł Ci do gustu... tak czy inaczej powodzenia.

Nom zwłaszcza na Dungeonie typu 200-250lvl. Wyobrażasz Sobie że na serwerze gdzie jest tak duży dostępny lvl ktoś będzie aż tyle expił Siebie + Buffa ?

Opublikowano

1000 osób w prezce :)

Przynajmniej wiadomo,że nie padnie jak ten mokry ^^

Team polecam serdecznie :)

5_Przezroczyste.png

Jeśli szukasz forum na silniku Invision Power Board,Serwer dedykowanego,czy nawet Strony www pod twój serwer metin2 zapraszam na GG : 47637476

Opublikowano

Ten kanał vip to pojebany pomysł.....

Taki kanał dodatkowy mógłby słuzyc np do eventu ( jak jakies królestwo cos tam wygra to moze sie tam logowac itp)

Opublikowano

Z prezentacji miazga,ciekaw jestem jak będzie to wyglądało w grze. 

Do metina powracam po roku przerwy, podziękujcie Nitrusiowi za dobrą reklamę:D

Opublikowano

Ten kanał vip to pojebany pomysł.....

Taki kanał dodatkowy mógłby słuzyc np do eventu ( jak jakies królestwo cos tam wygra to moze sie tam logowac itp)

Ból dupy masz niezły widzę.

Ludzie wydają pieniedze na serwer, poniekąd go utrzymują to niech mają te ulatwienie, mi to nie przeszkadza szczerze mówiąc.

Co za róznica czy ch1 czy CH Vip? Na ch VIP też bedzie od groma graczy, nie martw się, nie bedzie tak, że wszedzie spoty wolne bo weź pod uwage reklame która jest spora i na pewno ch vip bedzie tak samo obelgane jak ch neutralne.

Opublikowano

O boże ten idiota Nitro reklamuje serwer... Tyle 10 latków najdzie że hohoho

Oczywiście na serwerze zagram bo widząc prezentacje aż chce się powrócić do metina :)

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

To co panowie ? 

Nicki z końcówką JP i lecimy hejtować serwer  no w końcu Armia nitra czyż nie ? 

Opublikowano

Taka informacja pojawiła się na forum, dla osób które mają problem z aktywowaniem konta.

42F6525.png

@UP

Jesteś żałosny. Fakt - nitro reklamuje serwer, będzie dużo dzieciarni, no ale serwer sam w sobie jest dobry i z pewnością przyciągnie wielu neutralnych graczy.

Opublikowano

Każdy może posiadać jak go stać :)  Małysz już zaczął też się sprzedawać , więc liczy się kto da więcej i ile :).

Eeeee... tylko Nitro się nie sprzedał. Pomaga nam, bo się przyjaźnimy już od dłuższego czasu i za to jesteśmy mu wdzięczni. Dużo piszesz, mało wiesz... zwykły hejt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...