Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LeBlanc - najlepszy midder, największy burst damage

Upss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi się poradnik podoba ładnie opisany

Ale nie polecam jej "mainować" postać dobra na brąz-silver dalej dostanie wpierdol (Zbyt oczywisty escape) mój kolega umie dobrą lb ugrać Anivią 

43912984399041166371.jpg

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie, co to za masterki/ runy? 0 resistów(na start). Przecież Leblanc nie ma na starcie COMBO, którym może zabić.

Zed nie blokuje jej skilli :).

Maxowanie na 1st W, proszę Cię. 

Btw. czekam na hejty <3

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Czy LeBlanc ma największy burst? Mi się wydaje, że Syndra. Dużo szybciej wykona combo i zada więcej DMG. To samo Brand. W dodatku Brand rozkurwi przy tym cały Teamfight ;]

W runkach nie ma Armora? Trochę w tego LoL'a nie grałem, ale żeby aż tak się pozmieniało? Trzeba mieć ten armor, bo Talon/Zed nas zgwałci ;/

DFG, albo Atin - bez tego lb nie istnieje, człowieku weż wyjdź...
Opublikowano

W życiu, ale to w życiu nie widziałem gorszego poradnika. Runy ssą, nie potrafisz nazwać postaci (nuker), build jak na bronzach/aramie, ten poradnik jest tak do dupy, że aż mi się chce płakać.

Nie, co to za masterki/ runy? 0 resistów(na start). Przecież Leblanc nie ma na starcie COMBO, którym może zabić.
Zed nie blokuje jej skilli :).
Maxowanie na 1st W, proszę Cię.

Btw. czekam na hejty <3

Q dostało zajebiste nerfy, maxuje się teraz tylko i wyłącznie W.
Opublikowano

W życiu, ale to w życiu nie widziałem gorszego poradnika. Runy ssą, nie potrafisz nazwać postaci (nuker), build jak na bronzach/aramie, ten poradnik jest tak do dupy, że aż mi się chce płakać.

Q dostało zajebiste nerfy, maxuje się teraz tylko i wyłącznie W.

DFG jest w buildzie, więc nie wiem o co chodzi. To mój poradnik i mój build, chciałam go przedstawić, a nie uczyć kogoś grać. Każdy ma swój sposób, swoją technikę, więc myślę, że powinniśmy trzymać się swoich przekonań, ponieważ jeśli ktoś się do czegoś przekona, to to robi - bez względu na zdanie innych.

Athena po co budować? Build od koreańczyków? :P Co prawda daje CDR, trochę mana regen, ale tylko i wyłącznie 60 AP. W takim przypadku lepsze jest już Morello.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

DFG jest w buildzie, więc nie wiem o co chodzi. To mój poradnik i mój build, chciałam go przedstawić, a nie uczyć kogoś grać. Każdy ma swój sposób, swoją technikę, więc myślę, że powinniśmy trzymać się swoich przekonań, ponieważ jeśli ktoś się do czegoś przekona, to to robi - bez względu na zdanie innych.

Athena po co budować? Build od koreańczyków? :P Co prawda daje CDR, trochę mana regen, ale tylko i wyłącznie 60 AP. W takim przypadku lepsze jest już Morello.

Athena vs. magic enemy na midzie, a morello vs. ad enemy na midzie // nie wprowadzaj ludzi w błąd. -,-

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Ja napisałam o sobie, że przedstawiam to jak ja gram i chcę się tym podzielić - masz swoje zdanie? Ok, aczkolwiek nie musisz mojego KRYTYKOWAĆ,a nie OCENIAĆ.

Każdy gra jak chce, jednak... Pisząc poradnik/swój build/itd., powinnaś być gotowa na to, że zawsze ktoś skrytykuje coś, więc trochę nie na miejscu jest pisanie takiego czegoś (nie musi, ale MOŻE).

Nie zgodzę się, że LB jest najlepszym midderem, raczej JEDNYM Z WIELU (nie zapominajmy o Lux, Zyra, Syndra, Kassadin, Katarina, Yasuo, Zed, Morgana, Orianna, itd.). Na pewno dla mnie RoD na LB mija się z celem. Dla mnie LB powinna iść (prawie) full AP (pomijając kieliszek czy klepsydrę, bo zawsze parę mr/armor przyda się). Tzn., nie wiem jak teraz, bo dostała tego nerf'a, ale wcześniej składałam ją: Kieliszek -> Rabadon -> Void Staff/DG -> Zhonya/DG -> DG/Zhonya -> Butki, czasem zamiast Zhonya składałam Maskę. Albo przed Rabadonem składałam DG - nie pamiętam już, ale na pewno Rabadon, Void Staff, Kieliszek, Buty, DG .__.

Twój build nie jest zły, ale dla mnie RoD jest bezsensu. Jeżeli gracz ogarnia LB to zbędne jest inwestowanie w HP, bo ja wychodzę z założenia (na LB), że trzeba zabić przeciwnika zanim on nas zdąży zaatakować (nie mam na myśli tutaj tanków, bo tego raczej nawet na dobre comgo nie zabije się ;p), ale jeżeli chodzi o pojedynek na midzie. Zed'a jeszcze nie tak ciężko zabić, gorzej z Kassadinem, który ma również "tp - przemieszczenie się" + barierkę, która absorbuje obrażenia magiczne.

Aaa, i trzeba też pamiętać, że "Blue" robi swoje dla middera ;p

Opublikowano

@Renissance - moim zdaniem już kieliszka się nie opłaca po nerfie na Q. Te pare MR nic jej nie da, szczególnie przy np. Katarinie, która ją zniszczy jak się wbije ;-).

A co do trudności zabicia, to jeszcze Mordekaiser jak nie ma zbitej pasywki, porażka ><

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

@Renissance - moim zdaniem już kieliszka się nie opłaca po nerfie na Q. Te pare MR nic jej nie da, szczególnie przy np. Katarinie, która ją zniszczy jak się wbije ;-).

A co do trudności zabicia, to jeszcze Mordekaiser jak nie ma zbitej pasywki, porażka ><

Dla mnie opłaca: mr + cd + 60 AP + rm, chociaż... Można by było zamiast tego złożyć Abyssal Scepter. Co do Katariny, jest to kwestia wyczucia - użycia "E", w odpowiednim momencie, ale jest bardzo ciężko. Mi się LB najgorzej grało przeciwko Kassadinowi, po prostu porażka  :mellow: 

Wracając do itemów - kwestia przyzwyczajenia, skoro dobrze tobie się tak gra to spoko, nikt nie każe zmieniać zdanie/itemów. Wolna dyskusja, może nawet spróbuję z tym RoD'em zagrać, chociaż nie widzę tego ;d

Opublikowano

Koreańczycy są najlepsi na świecie w tą grę, więc nie wiem co chciałaś osiągnąć tym komentarzem. To oni opracowali Blue Ezreala itp ;> kappa.

Opublikowano

A ja maksuję Q - jak dla mnie najrozsądniejszy wybór. 

Build? 

W Objęciach Ognia > Obuwie Maga > Klepsydra Zhonyi > Kostur Pustki > Udręka Liandry'ego > Anioł Stróż

Kupowanie jakiegoś pancerza, czy rezistów tą postacią nie ma większego sensu, dlaczego? Ponieważ jej głównym celem jest możliwie jak najszybsze zabiciem przeciwnika, po czym zbiegnięcie z miejsca zbrodni, że tak się wyrażę. :D Zonia + Guardian Angel pozwala na ucieczkę z teamfightu i ponowne wbicie, ponieważ przy dobrym użyciu będzie można wykorzystać W > R do czmychnięcia wrogom. 

combo - dla mnie tylko i wyłącznie Q-R-W-E

Poradnik dobry, jednak brakuje mi chociażby kilku porad dla zielonych jak grać / zachowywać się na linii. Kiedy warto / nie warto atakować. 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Silver z KR zjadłby Cię hybrydą Annie.

Morello, serio? Redukcja HPR na nukerze?

Opublikowano

Ze sie tak wyraże - M A G I C R E S I S T :)

Kombo LB to użytek całej many, dfg jest nie potrzebny i tak zabija na qwr...

Opublikowano

stun i slow... chyba snear i silence

Slowa też ma. Jak rzucisz E, to slowuje, później wybucha i snare'uje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...