Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Firehosting - czy opłaca się?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka co sądzicie o hostingu Firehosting.pl?? 128mb RAM 40slotowy opłaca sie? 64 zł.

.

Opublikowano

Opłaca się.

Miałem tam testowy serwer. Jest wszystko git.

Może lepiej wybrać jakiś bardziej polecany hosting np. Fibehost.pl, Cubehost.pl itp. ;)

To są bardzo cienkie hostingi. Na Firehosting panel zarządzania serwerem jest 2x większy, masz więcej możliwości.

Opublikowano

Siemka co sądzicie o hostingu Firehosting.pl?? 128mb RAM 40slotowy opłaca sie? 64 zł.

Tak, opłaca się. Znam właściciela i testowałem ich server, naprawdę polecam, mocne zabezpieczenia, 0 lagów.

Opublikowano

Myślę że lepiej byłoby postawić na hostingu pukawka.pl 10 gr drożej, ale jakość super. Plusem tego jest możliwość wyłączenia limitu Ram, czyli że na serwerze nie ma szans żeby były lagi.  ;)

102uwxd.jpg

Opublikowano

Wg mnie bardziej oplaca sie na Pukawka.pl ;)

Jest nieznacznie drożej.

Masz w cenie hosting www

Masz w cenie serwer mumble

Masz za darmo domenę .maxcraft.pl i .maxc.pl na serwer

Bardzo dobry itemshop w domenie itemshop.pl

Lokalizacja serwerow to Warszawa, co gwarantuje niskie pingi.

W ofercie Max jest nielimitowany ram.

Masz przyjazny panel, przez którego mozesz instalować mody latwo i szybko.

Ibsluguja PaySafeCatd

f

Opublikowano

Pukawka.pl ;) (czyli inaczej maxcraft)
Powód?

Wydajne serwery z dyskami ssd
Nie upychają 500 serwerów na 1 maszynie ;)
Darmowy serwer głosowy mumble gratis przy zakupie dowolnego serwera mc!
Szybki ładny zajebisty panel zarządzania serwerem
Prawie co tydzień promocje na sloty!
Dają Ci miejsce na swoją serwerową stronę + baza mysql
WŁASNY ITEMSHOP Z DOMENĄ .ITEMSHOP!
PaySafeCard
Szybka pomoc BOK!
Serwery w serwerowni Atman (Warszawa) co daje niskie pingi
W pakiecie Max można wyłączyć limit ram i serwer zabiera ile potrzebuje!

;-) ;-)

Opublikowano

A według mnie Firehosting, dlaczego?

A) Z komunikacją i supportem 0 problemu . Nawet można się poczuć jak w gronie najlepszych kolegów, po prostu miła atmosfera.

B) Mam sam tam serwer, dokładnie taki jak ty chcesz kupić i powiem Ci nawet po zwiększeniu slotów pluginem do 80 nie ma lagów :D

Więc Polecam Krzysztof J. !

Opublikowano

Według mnie Firehosting jest bardzo profesionalnym hostingiem i tanim.

Maja Firme to znaczy że wiedza co robia ;p, Maja maszyny bardzo dobre i mega wielki panel którego brakuje w pukawce

Opublikowano

Ja polecam pukawkę.

Kumpel ma tam 50 slotów i zero scinek.

Support też szybko odpisuje i ceny jak na moje oko są dostosowane do parametrów.

Opublikowano

Delete. Offtop.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Ty chyba nie widziałeś panelu w Pukawce.

Panel w Pukawce jest bardzo rozbudowany, jest autorski, a nie kupione Nozo.

Taki sam panel na na Fiberhost ma jeszcze kilka firm.

Każdy kto sprzedaje usługi musi mieć firmę, to ma być wyznacznik profesjonalizmu?

Sprawdź sobie na kogo mają firmę: https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/ceidg.public.ui/SearchDetails.aspx?Id=aa9c0586-5cce-4ce2-b4a0-0bd9aa0dc5fa

Jak gdzieś znalazłem numer i zadzwoniłem, to odebrała starsza Pani: wnuczek jest w szkole.

Tu masz właściciela rzeczywistego właściciela:

http://www.goldenline.pl/robert-paszkowski3/

Jeszcze student i to jest akurat ten starszy. Drugi brat który to razem z nim prowadzi jest młodszy.

Czyli fakty są takie. Fiberhost to firma której właścicielem jest starsza Pani, o tym samym nazwisku, a na prawdę prowadzona przez studenta i młodszego brata.

Z poważnych firm to masz:

Cratfserve - widać po ich panelu, też autorskim

Cubehost - spółka z o. o.

No i najlepsza, najstarsza (8 lat) i największa z nich wszystkich Pukawka.pl/Maxcraft.pl - autorski panel, jako jedna ma rozbudowany dział techniczny, bo ich na t stać, przy tej wielkości, dla tego mają podany numer stacjonarny do działu technicznego i drugi też stacjonarny do bok.

To jest duża firma która zatrudnia wiele osób.

Temat nie jest o fiberhost ;)
Opublikowano

Nie znam hosta, bałbym się dać tej firmie moje pieniądze, jak najbardziej będę polecał craftserve- mimo wysokich cen.

Opublikowano

Według mnie Firehosting jest bardzo profesionalnym hostingiem i tanim.

Maja Firme to znaczy że wiedza co robia ;p, Maja maszyny bardzo dobre i mega wielki panel którego brakuje w pukawce

Nie mamy na celu dyskredytować konkurencji, ale chcemy sprostować - w świetle prawa firehosting.pl nie jest firmą, tak jak napisano na ich podstronie z danymi.

Poniżej jest dyskusja na temat AIP:

http://www.goldenline.pl/grupy/Organizacje_i_stowarzyszenia/akademickie-inkubatory-przedsiebiorczosci/jak-to-jest-z-ta-firma-w-aip,721934/

W wielkim skrócie jest się pracownikiem innej firmy. Na tą firmę (AIP) wystawia oraz dostaje się faktury, nie trzeba też podawać faktycznego adresu prowadzenia działalności, z tego wynika też ewentualna mniejsza odpowiedzialność takiej działalności.

Opublikowano

Nie Oplaca sie :x lepszy FreeServer Hosting czy cos takiego :) Polecam Oplaty miesieczne z 20Zl a jak beda kupywac VIpy to za darmo bo z Ich kasy bedziesz serw Oplacal

Opublikowano

Po kilku testach stwierdzam iż ta strona/firma stosuje coś co można nazwać "overselingiem" Czyli po prostu dane z cennika są inne niż stan rzeczywisty serwera... Odradzam kupowanie w takich serwisach, jednak zawsze można szukać czegoś innego.

Pozdrawiam!

Pomogłem? Kliknij Lubię To!

Opublikowano

Po kilku testach stwierdzam iż ta strona/firma stosuje coś co można nazwać "overselingiem" Czyli po prostu dane z cennika są inne niż stan rzeczywisty serwera... Odradzam kupowanie w takich serwisach, jednak zawsze można szukać czegoś innego.

Pozdrawiam!

Na jakich podstawach tak stwierdzasz?

Podane w cenniku parametry RAM, są gwarantowane dla serwera, nie ma tutaj żadnego overselingu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...