Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co zrobić, żeby serwer działał płynnie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chciałbym zrobic serw mini games z skywars i scb ale nw co oprocz nich dokladnie mi potrzebne aby serw mi plynnie dzialal i gdzie zakupic host

Opublikowano

Wgraj jakies LaggClear czy jakis autorski skrypt na odlagowywanie. Może dałeś za dużo pluginów które smiecą maszynę..Polecam chosting ownserwer.

Opublikowano

Jeżeli chcesz zrobić tak potężny serwer, polecam Ci się nauczyć stawiania serwera na Linux i zakupić serwer na ovh. Inaczej będziesz zmagał się z wielkimi lagami, bo te pluginy są bardzo obciążające. 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Zoptymalizować go może :D Jeżeli chcesz zajmuje się tym,więc jak chcesz to pisz na wiadomośc prywatną lub na GG.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Wątpie żebyś sam dał radę z tymi pluginami :P Ale polecam ci hosting na lvlup.pro

6jnc40.gif

Opublikowano

optymalizacja pluginów. Jeśli są to nie twoje, to wybieraj takie, które mają najbardziej zoptymalizowany kod.
Jeśli twoje, zwracaj uwagę na usprawnienia w kodzie, czy nie ma jakiegoś niepotrzebnego np. loop'a etc
Brak zbędnych pluginów
Dobra maszyna/hosting (RAM to nie jedyna preferencja w serwerach... min. dysk SSD, procesor (pref. xeon intela) etc.)
System operacyjny? Dla MC stanowczo Debian.
Resztę pytań zapraszam na PW
Co do poradnika o instalacji (przy ew. pomocy na Dedyka/vps) zapraszam tutaj: http://www.mpcforum.pl/topic/1181716-bukkispigot-vs-debian/

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...