Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zjebane myślenie kolegów z brązu.

RadiPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram na koncie z 20 lvlem. Mainuje supporty (Morgana/Soraka/Cassio) i jak mam staty na minusie, przykładowo 2/9 to się ze mnie śmieją. Przypominam że to brązy i silvery. Czy support zawsze musi mieć staty na plusie?

PS Dołączam ss z grami...

Dodany obrazek

Nie czepiajcie się stat xD

Opublikowano

Nie, nie musi. Jak zasłonisz swojego adc i padniesz np. od ulta Luciana a on przeżyje to worth.

P.S. Cassio to nie supp

Opublikowano

Support to tylko support, ma stawiać wardy i chronić adc, kiedy ma kłopoty.

Owszem, możesz mieć staty na minusie, ale to nie znaczy, że możesz feedować.

Patrząc na aktualne staty nie jest źle.

btw Cassiopeia to nie support.

Opublikowano

To powiem ci, że masz zajebistych kolegów. Idioci pewnie sami nigdy na supporcie nie grali. Graj nadal supportem jak ci się to podoba.

Cassio to nie support, tylko APC czyli midder.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Cassio może iść na supporta. Slow, slow, stun. Jest OK na tej lini ale mało osób gra w ten sposób.

PS Mam wyjebane na mety ;P

@Edit

Może macie racje, ja słyszałem że to ap i support xD

Budowniczy
Opublikowano

Cassio jest dobrym supportem. Zapewnia swojemu adc freefarme, ma niskie manacosty na ciągły poke, przydatny ult, w też(slow, wizja).

Nie gram tylko dlatego, że od razu po załadowaniu gry przeciwnicy mówią, że mnie coś BOLi  i oczywiście chcą reportować :D

Poza tym wykres po grze-dmg w championów swoje mówi, zazwyczaj największy w grze.

Zaufajcie mi, diament na bolu, mentalnie challenger.

Opublikowano

Nie musisz mieć statów na plusie, ale nie powinieneś też zbytnio feedować.. Bo Jeśli twoi sojusznicy mają ok 3 dedów a ty masz 14 to uwierz mi, że jest z tobą coś nie tak :D. Denerwuje mnie to jak widze taką sytuacje:

Midlaner: Soraka please can u stop dying? 

Soraka: lol im support.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

No ale przecież nie , ja gram supportem i zbieram tylko asysty nie liczą sie kile,dedy tylko ratujesz swojego Adc bądzi innego z drużyny ;).

.

Opublikowano

Grasz cassio, pewnie na BoLu. joke

A teraz tak na serio :P 

Grając na supporcie musisz za wszelką cenę ochronic swojego adc np gdy tym masz 100 hp i Twój adc 100 hp i leci ult cait masz go zablokować mimo, że zginiesz.

Bo gdy Ty zginiesz, Twój team nie wiele straci, a gdy zginie Twój adc straci on 1-2 fale minionów czyli na oko jakieś 100-200 golda.

Musisz wardować krzaki, barona, dragona ew. jungle przeciwnika w late gamie.

Myślałeś może nad tym żeby kupić leone/thresha? Są to bardzo dobre supporty ze względu na mnóstwo CC.

lucyfergif.gif

Opublikowano

Co do Cassio, mój skill na midzie równa się JakCass + cracked Reborn ;p.

Na supporcie gram bez bola, jest OK.

Jeśli chodzi o zakup następnego supporta, niedawno kupiłem Nami, teraz prawie Nidalka zakupiona ze skinem :v. Leony nie chce, bo kolega z klasy ją mainuje i nie chce mieć problemów z nim xD

Opublikowano

która klasa gimbazy? kolegów nie powinieneś słuchać jak to bronzy i silvery :v grają na takim samym poziomie co ty, czyli żenującym, więc nie powinieneś brać ich rad ani flejmu do serca

Opublikowano

support jest po prostu od tego aby pomóc teamowi bo to on zazwyczaj robi grę na bocie . 

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Jak masz 2/9 to się nie dziw, że ludzie mają z Ciebie bekę. 

Czyli mam rozumieć ze Ty carrujesz rankedy grając Soraką? A poza tym nie można mieć gorszego dnia? Wyczuwam zjebane myślenie -,-

Opublikowano

Czyli mam rozumieć ze Ty carrujesz rankedy grając Soraką? A poza tym nie można mieć gorszego dnia? Wyczuwam zjebane myślenie -,-

Nie wiem czy wiesz ale soraka to jeden z lepszych supportów

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Wiem, sam nią gram, no ale bez przesady... Support ma chyba pomagać a nie mieć więcej farmy niż adc i lepsze staty...

Opublikowano

Support to tylko support, ma stawiać wardy i chronić adc, kiedy ma kłopoty.

Owszem, możesz mieć staty na minusie, ale to nie znaczy, że możesz feedować.

Patrząc na aktualne staty nie jest źle.

btw Cassiopeia to nie support.

Ech i twoja opinia o supportach jest z dupy wzięta. To support wygrywa bot lane i ma zaraz obok junglera najwiekszy wplyw na gre

@topic 

Support nie powinien padać no chyba że zasłania adc, tylko z tym też trzeba rozważnie.

graphic.png

Opublikowano

Ech i twoja opinia o supportach jest z dupy wzięta. To support wygrywa bot lane i ma zaraz obok junglera najwiekszy wplyw na gre

@topic 

Support nie powinien padać no chyba że zasłania adc, tylko z tym też trzeba rozważnie.

Masz racje, o to mi chodzi.

Tylko, że support nie ma za dużo do roboty jak postawić wardy i pomagać drużynie, w szczególności adc w early game.

Przypuszczam, że nie spodobała Ci się wypowiedź

Support to tylko support.

Opublikowano

Support  powinien  móc  ustawiac tfy.

Aktualnie  najlepszymi supportami  którymi gram   (diamond 4+)
 n1 Vel'koz .  Od kiedy wyszedł od razu wiedzialem , ze jest z niego idealny supp .   2 CC  , ultra poke , DMG z dupy wziety, bezpieczny pick . Kontruje wszystko (F you leo).
                    Serio ta postac  powinna dostac nerfhammera. Czekamy az sie zrobi bardziej popularny.
 n2 Zyra.      Jest dobra z jej  początkowym dmg  i kontrolą  Tfa.  Bardzo squishy :..(
 n3 Karma    Poke , shield , snare   ,  dmg?  Tylko zasięgi słabe

n4 Yoric     Miażdży  botlane bez healera i leony :)

Cassio  jako support jest sredniakiem.  Na 2 lvlu moze  fb dac  ale  spójrzmy prawdzie w oczy. Nie ma CC   ,które daje jej przewage nad innymi supportami. By byc uzytecznym  w mid game musisz zgarnac kilka kili

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...