Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ortografia Na Mpc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem wam tyle, piszcie jak chcecie tylko żeby dało się zrozumieć. ;)

@UP

Można mieć 12 lat i napisać coś lepiej od 16 latka.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Ej Maplowicz, nie hcem nic muwic ale sam popelniles błond, o tutaj:

Ps.

Skruty z jenzyka lacinskiego pisze siem z durzej litery i nie stawia siem znakuw po nim, powinnes napisac "PS".

No i limit błędów wykorzystałem już chyba na cały rok xD Aż musiałem używać słownika z Firefox'a żeby dobrze napisać te błędy :D

Dobra a teraz na serio, mnie też to wkurza jak niektórzy piszą takie kwiatki jak wogule, chcem, muwiom(najgorzej mnie wkurzają właśnie te końcówki -om) , czy chociażby z tąd zamiast stąd. No ale niestety ludzi nie zmienisz, możesz tłumaczyć im tysiące razy ale ich przyzwyczajeń nie zmienisz ;) Ja zawsze staram się pisać bezbłędnie, czytam każdy swój post przynajmniej raz, no i w końcu używam Firefox'a, który ma ten fenomenalny wynalazek jakim jest słownik, który podkreśla błędy ;)

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Fajnie, że ktoś w końcu poruszył ten temat.

Mnie osobiście orty nie drażnią - każdy te błędy popełnia. Jedni sporadycznie, drudzy traktują to jak hobby. Natomiast najbardziej wkurza mnie (nad)używanie pseudo - mądrych słówek. Najlepszym przykładem ów słówka jest "bynajmniej". Jest ono często(ba zawsze) używane przez naszych userów w znaczeniu "przynajmniej", co jest po prostu błędem, który kole w oczy. Odkąd jestem na forum, nie widziałem ani jednego poprawnego zastosowania tego słowa.

Czas na naukę:

bynajmniej ‘wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z następującą partykułą nie)

Głos miał donośny, ale bynajmniej nie przykry.

Z miłością bynajmniej się nie taił.

przynajmniej ‘partykuła wyznaczająca minimalny, możliwy do zaakceptowania przez mówiącego zakres czegoś, np. Wypij przynajmniej mleko., lub komunikująca, że ilość lub miara czegoś jest nie mniejsza od wymienionej i że może być większa, np. Wyjechała przynajmniej na rok.

Tak więc, BYNAJMNIEJ TO NIE NIE PRZYNAJMNIEJ.

Mam nadzieję, że uświadomi to niektóre osoby.

off

Opublikowano

Ja wiem ale czy nie wkurwiają cie dzieci które wchodzą do różnych działów i zaczynają spamować plus do tego piszą puzno itd. ?

Czuje lekkie poddenerwowanie, lecz staram sie to lekcewazyc.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Można na to spojrzeć z innej strony. Wyobraź sobie sytuację, że jesteś na ulicy i spotykasz człowieka, który cały czas bluzga... źle składa zdania. Co robisz ? Mówisz "Psze Pana, pan nie potrafi mówić po Polsku! Musze Pana w związku z tym ukarać kopniakiem w pupe". Nie wydaje mi się, po prostu to ignorujesz i nie bierzesz takiego człowieka jako partnera do rozmowy, bo to świadczy o jego poziomie. To samo polecam Wam.

Pozdrawiam,

Opublikowano

Miło mi że Administratorzy, moderatorzy i inni użytkownicy włączyli się w dyskusję i są za mną.

Kokosz, zapewne bym tak zrobił ale forum a real życie to co innego. Wydaje mi się że pragniesz aby Twoje forum było na poziomie a nie jak sweet brokacik (polecam dla metinowców. Na pewno znajdą tam wspólny język) I takie pytanko dało by rade aby zrobić coś takiego jak w wordzie ? Że samo poprawia błędy ortograficzne.

Kto, kurwa śmiał edytować moją sygne, ja sie pytam?

Opublikowano

Na moje to dla ludzi, którzy nie umieją pisać po polsku powinna być obowiązkowa Mozilla Firefox. Ta przeglądarka podkreśla błędy.

teoretycznie się z tobą zgadzam ale żecznik praw obywatelskich by miał dużo roboty

lecz co tam w huju go mam teraz całkiem się z tobą zgadzam biggrin.gif

chejka.jpg

sygna i avek by Pro_Ronon

Do Mateq Xantera owend! i całej reszty jeżeli myślicie że się tym przejmuje to jesteście śmieszni

Opublikowano

Jak już piszesz chuj to chociaż poprawnie...

żecznik

Nie ma to jak wypowiadać się o ortografii i błędach, które samemu się popełnia...

Najlepiej gdyby na forum byłby wbudowany słownik, który podkreślałby błędy, a jeślibyśmy ich nie poprawili to blokowałby możliwość napisania posta :D Tak wiem, nierealne.

@Down

Wiem co to jest T9, po za tym, będzie T9, to ja nie piszę postów bo nie lubię tego słownika.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano
Najlepiej gdyby na forum byłby wbudowany słownik, który podkreślałby błędy, a jeślibyśmy ich nie poprawili to blokowałby możliwość napisania posta biggrin.gif Tak wiem, nierealne

forum by upadło 3/4 ludu popełnia błędy w tym też ja

Down@

Taki mały tekścik:sztukom nie jest niepopełniać błędów sztukom jest przyznać się do błędu biggrin.gif

chejka.jpg

sygna i avek by Pro_Ronon

Do Mateq Xantera owend! i całej reszty jeżeli myślicie że się tym przejmuje to jesteście śmieszni

Opublikowano

Raczej : Sztuką nie jest nie popełniać błędów, sztuką jest się przyznać do błędu.

ORTOGRAFIA - . - Używaj Mozilli bo inaczej nikt nie będzie chciał czytać twoich tematów bo będą wiedzieć że nie warto czytać postów które wkurzają.

Kto, kurwa śmiał edytować moją sygne, ja sie pytam?

Opublikowano

@up

no wiem, bo mpc iest zarombiste a metin rzondzi !!!1!!!!!!

@topic

Ja rozumiem popełniać błędy ortograficzne w trudniejszych wyrazach, ale napisać "rzulty", albo "fshut" (wszystkie cytaty z metina) to po prostu jakaś masakra. Dysortografia? Mam kolegę w klasie który ma orzeczoną dysortografie, a pisze 100 razy lepiej niż niektórzy metińczycy. W zupełności się zgadzam z tym, co powiedział Pan dordo12. A przecież nie trzeba zrobić nic wielkiego, żeby np zapamiętać, że w końcówkach -ów, -ówka, -ówna pisze się zawsze ó (wyjątki: skuwka, wsuwka, zasuwka), czy prościej, zainstalować Firefoxa czy Google Chrome. Mając 13 lat piszę nie gorzej, niż nie jeden 15-16 -latek. A wszystko dzięki temu, że nie gadałem na lekcjach o metinie ^^

(pewnie n30 mnie nie zrozumiały :D)

03b33a167ce86b00.gif

Nick na Steam i w Black Ops: KaczorDonald

Opublikowano

Ja Cie nierozumieć ale okej być xD. A tak na serio to myśle że najlepiej zrobić testy ortografii przed rejestracją, jak ktoś będzie chciał zdać a nie będzie umiał pisać to ściągnie liska czy chroma i to będzie oznaczać że ma chęci do rejestracji i może coś z niego wyrośnie ^^. Albo słownik w MPC wbudować i jeśli nie poprawisz błędu to wpier**l po lekcjach i tyle xD.

Opublikowano

Najlepiej będzie wbudować blokadę ortograficzną. Podczas pisania posta jeżeli są jakieś błędy post nie zostanie opublikowany w temacie (wiece o co mi chodzi) a jak się błędy poprawi to już będzie się dało opublikować dany post.

18101299.png

Opublikowano

przykra prawda jest taka że średnia wieku na mpcforum to 13 lat, co tłumaczy tak naprawdę wszystko :(

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...