Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] AntyFavoring v0.1 - Koniec z ukrytą faworyzacją

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

[AntyFavoring]

Koniec z ukrytą faworyzacją na serwerach!

- Plugin sypie podczas wyjmowania przedmiotu z trybu kreatywnego!

(Ale nie przeszkadza to w jego działaniu!)

(Jest to wina bukkita z tego co czytałem.)

Opis:

Podczas jakiejkolwiek interakcji gracza z trybem kreatywnym i przedmiotem zostaje on naznaczony.

Zdjęcie:

39037994097393919506.png

Przykladowy log:

Administrator: xMruczek polozyl blok: WOOD na koordynatach: x: 329, y: 70, z: 146
Administrator: xMruczek polozyl blok: WOOD na koordynatach: x: 328, y: 70, z: 146
Administrator: xMruczek polozyl blok: WOOD na koordynatach: x: 328, y: 70, z: 145
Administrator: xMruczek polozyl blok: LOG na koordynatach: x: 328, y: 72, z: 146
Administrator: xMruczek polozyl blok: LOG na koordynatach: x: 328, y: 72, z: 145
Administrator: xMruczek polozyl blok: LOG na koordynatach: x: 329, y: 72, z: 145
Administrator: xMruczek polozyl blok: LOG na koordynatach: x: 329, y: 72, z: 146
Administrator: xMruczek polozyl blok: LOG na koordynatach: x: 328, y: 72, z: 146
Administrator: xMruczek polozyl blok: LOG na koordynatach: x: 329, y: 72, z: 146
Administrator: xMruczek polozyl blok: LOG na koordynatach: x: 328, y: 72, z: 145
Administrator: xMruczek polozyl blok: LOG na koordynatach: x: 329, y: 72, z: 145
Administrator: xMruczek polozyl blok: LOG na koordynatach: x: 317, y: 63, z: 185
Administrator: xMruczek polozyl blok: LOG na koordynatach: x: 317, y: 63, z: 184
Administrator: xMruczek polozyl blok: LOG na koordynatach: x: 317, y: 63, z: 184

Download:

http://www.speedyshare.com/ZcFNX/AntyFavoring.jar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/09e0200a39fb2abd0c8320d22c113738d0de53dd7bf2ac1741b2989649d046e1/analysis/1400605988/

Plugin jest prosty, nie mam nic do jego edycji, zabierania kodu etc.

Ps. Czekam na hejty trolololo :)

10732745374541468291.png

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W końcu pojawiło się to na co czekałem ;3 Plugin bardzo dobry polecam i oczywiście lajk ^^

Opublikowano

Dobre,możesz dodać że w komendzie /adminitem pokazuje kto ma taki przedmiot i tam by pisały nicki a jeżeli ktoś już nie ma to usuwa. :)

Opublikowano

Ciekawe, przyda się, lecz jak mówiła wcześniej Karolina, po coś mamy zaufanych administratorów.

@up Gdyby była taka opcja, to bym już pobierał ^^

Opublikowano

Ciekawe, przyda się, lecz jak mówiła wcześniej Karolina, po coś mamy zaufanych administratorów.

@up Gdyby była taka opcja, to bym już pobierał ^^

Wezme się za to jak skończę serie do b1 xD

10732745374541468291.png

Opublikowano

eeem, to działa tylko na eq w creative? :D

To to nie ma za duzo sensu, ja np bardzo rzadko uzywam tego eq, od wszystkiego jest /i - szybciej coś wpisać niż znaleźć na liście :P

I tak jak pisałam wcześniej... nie ma sensu blokowac takiej opcji, tylko trzeba zobaczyć kto tak robi by go wywalić z ekipy :>

A ten plugin tego nie umożliwi ;/

I i tak nie zablokuje w pełni...

dalej jest /give, jest /i, jest //set (np //set 57 i po problemie) jest /setblock i mozna stworzyć skrzynke pełną diaxów :P

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

eeem, to działa tylko na eq w creative? :D

To to nie ma za duzo sensu, ja np bardzo rzadko uzywam tego eq, od wszystkiego jest /i - szybciej coś wpisać niż znaleźć na liście :P

I tak jak pisałam wcześniej... nie ma sensu blokowac takiej opcji, tylko trzeba zobaczyć kto tak robi by go wywalić z ekipy :>

A ten plugin tego nie umożliwi ;/

I i tak nie zablokuje w pełni...

dalej jest /give, jest /i, jest //set (np //set 57 i po problemie) jest /setblock i mozna stworzyć skrzynke pełną diaxów :P

Przeciez komendy to se ktos moze sam zablokowac xddd

10732745374541468291.png

Opublikowano

Przeciez komendy to se ktos moze sam zablokowac xddd

ciekawe jak zablokujesz by ktoś nie dawał itemków komendą //set ? zakładając że admin ma mieć do tego dostęp...

to samo z komendą /i - jak zablokujesz to admin traci możliwośc zdobywania części itemków

Więc bezsensu :P

BukkitSmerf

Opublikowano

@UP

Dużo racji mógłbyś to dodać xD

nie da sie zablokować, jedyna możliwość to dobry wybieranie administracji.

Trzeba by:

- Nadawać takie nazwy na każdy item którego dotknie admin w swoim EQ

- zablkowac komende /give i zostawić tylko /i

- śledzić wszelkie działania worldedita by wykopane itemki też były zablokowane

I i tak znajdą się inne pluginy które częśc osób ma, które nie będą zablokowane  :P

BukkitSmerf

Opublikowano

@xMruczek

Zaawansowany to ten plugin nie jest, wystarczy, że wezmę jakiś block, następnie go położe, ktoś zniszczy i gotowe ;)

Opublikowano

Dorob config , np ze mozna zmienic nazwe NP:

[Przedmiot Administratora] mozna zmienic itd np kolor.

mc.x-hardcore.eu!
OTWARCIE SOBOTA o 17:00! (29.08.15)r)

Opublikowano

@xMruczek

Zaawansowany to ten plugin nie jest, wystarczy, że wezmę jakiś block, następnie go położe, ktoś zniszczy i gotowe ;)

No tak ale kto normalny dawalby np. stak koksow kładąc bloki xD

10732745374541468291.png

Opublikowano

lepszy by był plugin który tworzy plik(oddzielny dla każdego administratora) i w nim pisze ile razy co wyciągnął co zgiwował itp:) 

936131400425106482086.png
Opublikowano

No tak ale kto normalny dawalby np. stak koksow kładąc bloki xD

A jakby ktoś chciał dostać bloki diaxowi, beacony itp. to co wtedy?

Opublikowano

Plugin fajny, ale nie przydatny. bo jest /give /i itd...

Ja osobiscie uzywam gm tylko do latania i gdy nieznam nazwy/id ;-)

A adminow trzeba zaufanych znajdowac! :)

Opublikowano

@xMruczek

Ten plugin pochodzi z mojego serwera którego byłeś adminem. Ukradłeś go. 

Przejrzałem cały kod. Jest po prostu skopiowany. Zmieniłeś wyłącznie nazwę paczki.

Udostępnianie go i wykorzystywanie narusza Artykuły 74-77,2.  (ustawa z 4 lutego 1994 r. tekst jednolity z 2006r.)

Oraz Art.17 tejże ustawy. Jeśli pańskie działania będą kontynuowane i plugin dalej będzie udostępniany w internecie proszę oczekiwać wezwania na rozprawę.

Każdy serwer który będzie z tego kradzionego pluginu korzystał będzie również pozywany. Przypominam że programów i gier komupterowych nie do tyczy Art o dozwolonym użytkowaniu.

Ma pan 24 godziny na usuniecie tego pluginu.

Pozdrawiam

Tomasz 

Opublikowano

@xMruczek

Przejrzałem cały kod. Jest po prostu skopiowany. Zmieniłeś wyłącznie nazwę paczki.

Udostępnianie go i wykorzystywanie narusza Artykuły 74-77,2.  (ustawa z 4 lutego 1994 r. tekst jednolity z 2006r.)

Oraz Art.17 tejże ustawy. Jeśli pańskie działania będą kontynuowane i plugin dalej będzie udostępniany w internecie proszę oczekiwać wezwania na rozprawę.

Każdy serwer który będzie z tego kradzionego pluginu korzystał będzie również pozywany. Przypominam że programów i gier komupterowych nie do tyczy Art o dozwolonym użytkowaniu.

Pozdrawiam

Tomasz 

Odpowiedzalnośc ponosi udostępniający...

Jak by było tak jak piszesz... to każdy mógł by dodać do interentu coś nie jego, napisać że swoje - i wsadzić pół świata do więźenia.

Więc nie pierdol...

Pomijając fakt czy piszesz prawde...

I szkoda ci 5 linijek chujowego kodu? :D osiągnięcie życiowe <3

BukkitSmerf

Opublikowano

@up

Posiadam logi. Mam świadków, nagrania rozmów. Plugin ten znajduje się na moim serwerze xcrafters. 

W sądzie wygram bez problemu. Już prowadziłem podobny proces.

Wykorzystujący za nielegalne pobieranie również ponosi odpowiedzialność. To nie książki czy film. Tu nie ma dozwolonego użytku. 

Tu chodzi o zasadę. Nie pozwolę żeby ktoś kradł mój plugin.

Opublikowano

@xMruczek

Pozdrawiam

Tomasz

Dowód proszę.

Opublikowano

@up

Posiadam logi. Plugin ten znajduje się na moim serwerze xcrafters. 

W sądzie wygram bez problemu. Już prowadziłem podobny proces. 

Tu chodzi o zasadę. Nie pozwolę żeby ktoś kradł mój plugin.

na pewno nie wsadzisz nikogo kto to pobrał kiedy zostało to tu wrzucone, bo za co? :>

Udostępnione za free, nikt nie ma nawet prawa wiedzieć czyje to jest, więc niby skąd ma sie nagle dowiedziec że ma to usunąć? :D

Magią?

Spr wysłać magiczna sowe!

@Kacki No popatrzcie, a łamanie praw autorskich w temacie bronda to kazdy ma w dupie, ach ta świetna administacja dupaForum <3

Hah @Kacki czuje się urażony :< albo to wina napisania czegos o ich kochanym pupilku brandonie

Jaka administracja takie forum.... albo odwrotnie...

BukkitSmerf

Opublikowano

@Kacki Nie mam prawa udostępniać prywatnych rozmów bez zgody wszystkich nagranych osób.

Myślę że mruczek postąpi rozsądnie.

@Karolina Nie wsadzę ale sąd nakaże odszkodowanie oraz usunięcie pluginu z serwera:)

Pozdrawiam i kończę dyskusję osoba zainteresowana powinna czuć się ostrzeżona.

Opublikowano

Plugin pluginem, nie ma tu co robić sprawy sądowej o parę linijek kodu, tak czy siak jakoś wielce to (plg) nie jest przydatne.

@Degabricated pójdziesz do sądu? Nagraj mi to. xD

@Karolina_666 No, ktoś tu dobrze gada.

@Kacki To jest jakieś chore c'nie? xD

@krzukosz Skript ma mniejsze możliwości od plg. ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...