Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] StartCraft - Minecraft Launcher

theoo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powinieneś łapać wyjątek gdy aplikacja nie może uzyskać dostępu do internetu. Bo teraz się crashuje.

BTW nie wiem co zrobiłeś że bitdefender widzi wirusa.

XP Home SP3, JRE 7, .NET frameworki mam wszytkie dla XP

EDIT:

Wersja StartCraft_Update: 1.0.2
Jak klikam przycisk Pobierz pliki gry pokazuje wyjątek: "Access to the path "StartCraft_Update.exe" is denied." - Zerknij czy pathe są dobrze ustawione.

Idziemy dalej, Aktualizuj StartCraft - utwirzyło plik .exe i wyrzuciło: "Cannot create ActiveX component." - Bez skrótu da się żyć :P.

StartCraft 1.0.3

Klikam przycisk Dostępna aktualizjcja i znowu nie złapany wyjątek: "Nie można odnaleźć określonego pliku". - Tu trzeba rzucić okiem na kod.

Kod wymaga dopracowania, narazie nie działa.

Opublikowano

Nie, skina widza tylko Ci co mają launcher.

Zrobienie tego tak aby skina widzieli wszyscy jest niemożliwe

Opublikowano

Nie da się pobrać plików gry, gdy klikam Aktualizuj Startcraft_Update otwiera mi moje dokumenty i nic się nie dzieje.

Opublikowano

Przycisk Aktualizuj Startcraft_Update otwiera %appdata%/.startcraft i nic więcej się nie dzieje. Chyba że po uruchomieniu zmieni się nazwę pliku StartCraft_Update.exe to wtedy pobierze wersję 1.0.2

Opublikowano

Nie, i żaden launcher nie ma możliwości takowej. Mojang nie udostępnił takiego API :D

Opublikowano

REFRESH

Ostatnio nie ma aktualizacji, ponieważ siedzę i uczę się wszystkiego co możliwe o bukkicie. Wszystko po to aby zrobić naprawdę epicką opcję tworzenia serwerów i zarządzania nimi bez najmniejszych problemów :)

Opublikowano

REFRESH (co prawda nie minęły 24h ale chciałbym aby ludzie zobaczyli tgo posta)

Komunikat 1:

Powoli powstaje jakaś prosta stronka żeby wrzucać wam ewentualne pliki itd.

http://www.startcraft.pl/

Komunikat 2:

Rozpracowałem wszystko co mi było potrzebne w bukkicie i troszkę popracowałem nad możliwością tworzenia serwerów. Wyjeżdżam dziś na 3 dni i nie dam rady wrzucić wam aktualizacji ale po powrocie w niedziele po południu dokończę to co chcę i wrzucę aktualizację.

Przy okazji z tego co patrzyłem to jest niewiele programów oferujących to co mój (zarządzanie serwerem, konfiguracja, skiny i launcher w jednym). Jeżeli ktoś takowy zna to podsyłajcie linki na PW.

Bym zapomniał: Co was zniechęca z korzystania z darmowych skinów? Rejestracja? Podanie hasła? Pytam, w celu poprawienia ewentualnych problemów. Mogę wam zdradzić, że 8 osób założyło konto z czego 4 zmieniły skina. Do tej pory ich dane nigdzie nie wyciekły, nic nie straciły i śpią spokojnie. Nawet ja nie znam ich haseł! Są one kodowane i niemożliwe do złamania. Także zachęcam do zmiany skina. Widzicie go wy i inni posiadacze StartCraft.

Dzięki jeszcze raz za wszystkie opinie!

Opublikowano

REFRESH!

Uwaga! Uwaga!

Właśnie wrzuciłem aktualizację. Od teraz StartCraft ma możliwość założenia serwera na komputerze lokalnym! Chwilowo wszelkiej konfiguracja należy dokonać ręcznie ale za kilka dni to się zmieni. Powoli StartCraft ilością i zaawansowaniem swoich opcji przebija się przez rynek launcherów minecraft. Do tej pory nie istnieje launcher z możliwością zarządzania lokalnym serwerem, skinami i modami w jednym.

Do tej pory launcher reklamowałem tylko na mpcforum jednak zaczynam go reklamować dalej.

Twórców paczek modyfikacji zachęcam do zgłaszania się na PW. Dodam waszą paczkę całkowicie za darmo!

Opcja zarządzania serwerem nie jest jeszcze w 100% skończona więc mogą występować jakieś błędy. Gdyby takowe powstały to pisać na PW!

Opublikowano

Mam problem odnośnie przydzielenia ramu, gdy przydzielam więcej jak 1Gb ramu to wywala błąd Could not to create java virtual machine...

Opublikowano

@DawidOs.

Właśnie wiem, wczoraj nei zdążyłem tego poprawić bo zobaczyłem to dopiero wieczorem. Ale już pracuję nad poprawką

//EDIT

Udostępniłem aktualizację, poprawiłem sporo błędów i jednocześnie poprawiłem chyba błąd zgłoszony przez @DawidOs.

Opublikowano

Każdy kto nie może przydzielić więcej niż 1GB lub 1,5GB ma jave 32 bit. Testowałem i na javie 64 bit wszystko śmiga

//EDIT

Wrzuciłem update.

Teraz Launcher sam wykrywa jaka jest zainstalowana java, gdy jest 64bit to włączy grę w trybie javy 64bit. Analogicznie jeżeli nie wykryje 64bit a wykryje 32bit to włączy grę 32 bit (ograniczenie do 1-1,5 GB Ram). Gdyby jednak nie wykrył javy to powiadomi was o tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...