Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] StartCraft - Minecraft Launcher

theoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wielkie dzięki za miłe słowa!

Cały czas siedzę i testuję nowe możliwości, liczę na pomysły również z waszej strony. To ma być launcher dla was więc propozycje mile widziane :)

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Launcher wydaje sie byc fajny :) Dodaj tylko jakies nowe tlo logowania. A tak btw. w czym pisany?

Przepraszam za brak polskich znakow - pisalem z komorki

Opublikowano

Nie chce mi sie czytac do konca ale kilka rad:

Optifine ma swoje klasy od skinow tam tez ustaw dobrze

W forge musisz skasowac meta-inf i do argumentow dodac aby ignorowalo meta dane

Opublikowano

@2up

Wielkie dzięki!

Launcher piszę w Visual Basic 2010

Nad innym tłem pomyślę ;)

@up

Forge już jest i wszystko działa więc nie wiem w czym problem?

Opublikowano

Moze zle napisalem ale chodzilo mi o skiny i jak idziesz sposobem ktory polega na edycji klasy hex editorem to trzeba usunac meta-inf i dodac do parametrow aby nie sprawdzal meta danych ale jest tez inny sposob na skiny wiec poprostu moja wina :)

Opublikowano

Nie robiłbym tego gdybym się kompletnie nie znał na tym ;p

Więc spokojnie, ale wiem co i jak ;)

Opublikowano

To ja dam tylko skromną radę :3 Mianowicie przebuduj projekt pod .Net Framework 3.5. Prawdopodobnie i tak nie używasz funkcji dodanych w 4.0 a ludzie z Win7 nie będą musieli zasysać nowego Frameworka gdyż 3.5 jest standardowo wbudowany w 7 :3

Pozdrawiam,
Paweł 'asrv'

"Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher."
~A. Einstein

Opublikowano

@up

Tak wiem, dałbym radę nawet pod 2.0 zrobić ale program przechodzi przez kilka innych programów przez co ciężko go zdekompilować, a to niestety autmatycznie nakłada frameworka 4.0

Popracuję nad tym dziś i późnym wieczorem dam znać czy uda mi się zostać na 3.5 czy na 4.0 będzie musiał.

Opublikowano

Launcher dobry. Polecam go tylko.... Brakuje mi opcji dodawania modów jak np. w magiclauncher ;)

eJxzSSxKSc1OzVPQVQgpzy9KTlQITi0qzy_nCsgvmca.png

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. - Fryderyk Nietzsche

Opublikowano

@up

No na chwilę obecną dodaję zbiór paczek modów. Osobne mody niestety trzeba ręcznie wgrać do folderu mods. Ale to się zmieni!

Dzięki za miłe słowa!

Opublikowano

Mam problem ponieważ nie mogę pobrać plików gry, a gdy wezme aktualizuj StartCraft_Update to otwiera Moje dokumenty i nic się nie dzieje.

Opublikowano

Nie mogę w to kliknąć nawet wygląda jakby było wyłączone.

Edit:

Teraz już mogę kliknąć Pobierz pliki gry, ale wtedy wyskakuje błąd "nieobsługiwany wyjątek w aplikacji..."

Opublikowano
www.startcraft.pl/StartCraft_Update.exe

Pobierz ten plik, jest to najnowsza wersja i wszystko powinno działać

Opublikowano

lepszy jest od minecraftbyzyczu lub keinett launcher??

@Edit

jeszcze jedno czy bedą może wersje 1.6.2 i w dół ??

Opublikowano

@DawidOs.

Skontaktuj się ze mną poprzez GG, Skype lub PW

@up

Nie mi to oceniać, ale moje zamiary są właśnie mniej więcej takie. Od keinett myślę, że jest lepszy ze względu na łatwość instalacji forge i paczek modów. Od zyczu jest lepszy ze względu na brak keyloggerów :D

Opublikowano

1.4.7?

Pomyślę nad doaniem wszystkich wersji od 1.4.7

Na chwilę obecną są wersje od 1.6.2 +

PS: Ty to ten KoMaR1911 z YT czy oszust? :D

Opublikowano

oczywiście, że się da.

Przy wersjach 1.6.4 i 1.7.2 włączasz wersję z forge (mody wgrywasz do: %appdata%\.startcraft\WERSJA\mods\ )

​wersje 1.7.4 i wyżej - mody wrzucasz bezpośrednio do pliku .jar (%appdata%\.startcraft\versions\WERSJA\WERSJA.jar)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...