Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer RPG - Poziomy, Moby, Bossy, Miejsca Specjalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<=============  Reklama

<=============  Reklama

Witam !

Od niedawna zacząłem tworzyć zupełnie nowy projekt, którego nie zamierzam na chwilę obecną w 100% ujawniać ponieważ chce, że jak wejdzie jakaś osoba na serwer to nie wiele wie i sama odkrywa różne ciekawostki na temat tego serwera wiecie jak to jest wiedzieć wszystko na temat serwera po chwili się to nudzi..

No ale dobra wstawię parę zdjęć z serwera opisywać chyba nie muszę jak ktoś chce wiedzieć dokładnie jak serwer będzie wyglądać to mogę powiedzieć, że będzie on przypominać "trochę" metina dużo jest przykładów gier, do których ten serwer mogę porównać.

Pvp.png

Pvp2.png

Pvp3.png

Pvp5.png

Co o tym myślicie jaka jest wasza subiektywna opinia a może macie jakieś pomysły  mogę dodać jeszcze, że przedmioty na serwerze nie będą się niszczyć, pluginy będą autorskie nie będzie jakiegoś EpicBossa czy coś takiego autorski system 100% i, miejsca specjalne czyli jakieś fale mobów piętra może jakieś kamienie do rozwalania się doda, z których moby po atakowaniu się pojawiają wiecie o co chodzi ;)

IP: Pvp.iq.pl

Opublikowano

Pomysł ciekawy jednak nie dawałbym niezniszczalnych itemków ew.większa wytrzymałość.

Jeśli taki serwer się pojawi to z pewnością zagram i wielu innych forumowiczów również.

1399648286-U815990.png

Opublikowano

Więc tak nieraz widziałem tak zwane zapowidzi i jeden temat miał po 20k wyświetleń super aktywność a po 2 dniach grało tam 5 osób więc tworzysz projekt na ryzyko ale dla mnie to by był wypał podobają mi się moby z tymi lv ;)

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Więc tak nieraz widziałem tak zwane zapowidzi i jeden temat miał po 20k wyświetleń super aktywność a po 2 dniach grało tam 5 osób więc tworzysz projekt na ryzyko ale dla mnie to by był wypał podobają mi się moby z tymi lv ;)

Tak wiem widziałem te "epickie" prezentacje, które w ogóle nie wypalą.. Mój jednak wypali a zapowiedź zrobię jak serwer będzie w 95% gotowy teraz chce usłyszeć waszą opinie na temat tego serwera i pomysły.

Po za tym moim zdaniem ten serwer nie ma prawa się nie udać na chwilę obecną gdzie serwer jest zrobiony w 10% sam bym sobie pograł ;)

Opublikowano

No to ja też się pochwalę :) chciałem zrobić serwer pvp (misje (nie na zasadzie idź zabij 4 moby tylko coś bardziej rozbudowanego typu. zbadaj ruiny na północy ,a w tych ruinach jakieś dodatkowe cele typu otwórz drzwi napraw bramę itp )) , dodatkowo jakieś inne duperele typu kopalnie itp

I ot co zrobiłem :O

2nuiybp.png

o i to

331nbjc.png

HM niemożliwe prawie to samo :O :o CO JEST GRANE PRZECIEŻ ROBIŁEM TO na autorskich pluginach ,,,

no nie może być albo masz rzeczywiście autorski pluginy albo robisz nas w huja

to nie twój jedyny serwer jest jeszcze ten cały bf3

zacytuje fragment twojej dawnej wypowiedzi na moj posty z tego tamatu ,z gory sory ze tak stare rzeczy wyciągam..

http://www.mpcforum.pl/topic/1003359-projekt-battlefield3-bronie-palne-klasy-mapy-z-orginalej-gry-tego-jeszcze-nie-bylo-bf3iqpl/

damianq20, w 27 Lip 2013 - 15:17, powiedział:snapback.png

eh niestety idioci żyją wśród nas ....

nie lubie potwierdzać własnych racji bo po prostu mam racje :P "normalnie jak szekspir"

nazwy potwierdzaj na bukkit.org

- bronie to crackshot

- teamy to fractions

- a itemki ktore wypadaja deathcontrol pvpdrop pluginów jest ogrom

- kolorki to nametag(badz jakis inny plugin)

- oczywiscie worldguard essentials plugin na autoryzacje na blokade cheaterow , zmiane nazw komend , oraz przypisanie komed do przyciskow plytek itp.. o i oczywiscie permissionex version 1.19.5 to robilem tak na szybko dlatego nie dalem nic dokladniej oraz nie wyjasnilem wszystkich elementow bo po prostu mysle ze to wystarczy aby idiota z gory pomyslal zanim cos napisze

teraz cos o mechanice gry:

zaczynamy w lobby gdzzie jest ustawiony spawn swiata za pomoca essentials :P idziemy wybrac team ->gdy staniesz na płytce uruchamiają się komendy typu przypisanie ciebie do frakcji i give

jak wychodzisz z frakcji (team) wpisujesz podmieniona nazwe komendy

walka jest chujowa i bez snesu a na czacie powstaje ogromny spawm

wszystko co napisalem up jest potwierdzone przezmianie na serwerze jak tak bardzo chcesz wstawię ss jak to potwierdziłem ale myślę za każdy idiota ktory choć troche sie zna bedzie w stanie zweryfikować pluginy ktore podałem

idioci wszędzie idioci....

1. Tak bronie są z CrackShot'a i nie wiem gdzie widzisz tu problem inne popularne serwery takie jak mc-war mają PvPGuns+ i jakoś się nikt ich nie czepia.
2. Jakie factions człowieku na serwerze nie ma żadnego factions..

3. Tak. Itemki wypadają za pomocą PvPDrop miałem zastąpić to własnym pluginem ale nie miałem czasu napisać za nie długo się to zmieni ;)
4. Na serwerze nie ma żadnego NameTag'a i nie używamy do tego żadnego pluginiu : mamy swoje sposoby..

5. WorldGuard, Essentials jest na każdym serwerze i nie widze tutaj żadnego problemu..

PS : Jak się nie znasz na pluginach to się nie pisze ;)

serwer posiadał sfałszowaną listę pluginów (eh po prostu oszustwo i to mnie trochę zdenerwowało)

tak więc TEN serwer pewnie bedzie podobny, a te Ss powyżej raczej sa pewnym dowodem bo zrobiłem je dzięki pluginowi a mozna dzieki mcedit??? no sam nie wiem ...

<serwerownia serwerów - IQ> hue hue

Opublikowano

Jeszcze żaden serwer mt2 mc nie wypalił tu będzie pewnie podobnie narazie na ss nie widze nic autorskiego i nowego ;) Jedynie co to epicboss i itemlorestats. Wrzuc jakiś ciekawy ss to zobaczymy :) 

2579314424273501027542.png

Opublikowano

Jeszcze żaden serwer mt2 mc nie wypalił tu będzie pewnie podobnie narazie na ss nie widze nic autorskiego i nowego ;) Jedynie co to epicboss i itemlorestats. Wrzuc jakiś ciekawy ss to zobaczymy :)

Tak jak już mówiłem UP to nie jest kurna EpicBoss ten plugin jest tak zbugowany, że by się do tego po prostu nie nadawał tak samo nazwy itemów to nie są przez jakiś plugin one wypadają z mobów a szansa na zdobycie czegoś takiego jest mała..

Po za tym serwer będzie nową odsłoną starego, który wypalił i gra na nim 100-200 osób więc nie wciskaj mi tutaj, że projekt nie jest autorski a nie dodaje innych zdjęć ponieważ nie mam zamiaru wszystkie ujawniać ;)

HM niemożliwe prawie to samo :O :o CO JEST GRANE PRZECIEŻ ROBIŁEM TO na autorskich pluginach ,,,

no nie może być albo masz rzeczywiście autorski pluginy albo robisz nas w huja

to nie twój jedyny serwer jest jeszcze ten cały bf3

zacytuje fragment twojej dawnej wypowiedzi na moj posty z tego tamatu ,z gory sory ze tak stare rzeczy wyciągam..

http://www.mpcforum.pl/topic/1003359-projekt-battlefield3-bronie-palne-klasy-mapy-z-orginalej-gry-tego-jeszcze-nie-bylo-bf3iqpl/

serwer posiadał sfałszowaną listę pluginów (eh po prostu oszustwo i to mnie trochę zdenerwowało)

tak więc TEN serwer pewnie bedzie podobny, a te Ss powyżej raczej sa pewnym dowodem bo zrobiłem je dzięki pluginowi a mozna dzieki mcedit??? no sam nie wiem ...

<serwerownia serwerów - IQ> hue hue

Wyjaśniłem tobie wszystko w tamtym temacie słowo "autorskie" znaczyło to iż na serwerze jest automatyczny sort, automatyczne teamy, parkoury oraz automatyczne ulepszanie klas i dalej nie widzę na swoim serwerze factions ;)

Opublikowano

Nawet ciekawe.

Bedzie jakas otwarta beta? Administracja ile ma lat? bo jak 12-14 to nawet nie ma co wchodzic ;/

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano

Wyjaśniłem tobie wszystko w tamtym temacie słowo "autorskie" znaczyło to iż na serwerze jest automatyczny sort, automatyczne teamy, parkoury oraz automatyczne ulepszanie klas i dalej nie widzę na swoim serwerze factions ;)

hmm dobra masz pamięć :P ja pamiętałem tylko że widziałem serwer na którym została została sfałszowana lista pluginów i pewnie to mnie wpieniło :) , skoro pisałem że jest taki plugin to pewnie to sprawdzałem ,choć trudno powiedzieć o co mi dokładnie chodziło .

przeczytałem ten temat na nowo i jakoś nie znalazłem odpowiedzi mówiącej o automatycznym sorcie ,teamy itd...

no no pomysł na serwer autorski / pluginy autorskie :) zapowiada sie ciekawie a pewnie wyjdzie jak z poprzednim (Bf) spam na czacie brak dynamiki rozgrywki ,źle zrobiona paczka zasobów, a i tak  nikt nie narzeka  :/ eh te życie.

mi to tam zwisa jak ktoś blokuje komendę /pl , ale fałszowanie...

eh trochę smutne że gracze zadowalają się tak niskim poziomem serwerów ale co ja mogę :P . wiekszosć graczy mc to dzieci w wieku 8-12lat

tak więc im do szczęścia niewiele potrzeba

Opublikowano

hmm dobra masz pamięć :P ja pamiętałem tylko że widziałem serwer na którym została została sfałszowana lista pluginów i pewnie to mnie wpieniło :) , skoro pisałem że jest taki plugin to pewnie to sprawdzałem ,choć trudno powiedzieć o co mi dokładnie chodziło .

przeczytałem ten temat na nowo i jakoś nie znalazłem odpowiedzi mówiącej o automatycznym sorcie ,teamy itd...

no no pomysł na serwer autorski / pluginy autorskie :) zapowiada sie ciekawie a pewnie wyjdzie jak z poprzednim (Bf) spam na czacie brak dynamiki rozgrywki ,źle zrobiona paczka zasobów, a i tak  nikt nie narzeka  :/ eh te życie.

mi to tam zwisa jak ktoś blokuje komendę /pl , ale fałszowanie...

eh trochę smutne że gracze zadowalają się tak niskim poziomem serwerów ale co ja mogę :P . wiekszosć graczy mc to dzieci w wieku 8-12lat

tak więc im do szczęścia niewiele potrzeba

Słuchaj tworzysz jeden wielki spam nie potrzebny dla tego tematu i zupełnie nie potrzebny mam wiele argumentów, którymi mogę się bronić sam mam 16 lat i z serwerami radzę sobie dobrze pluginów typu world edit world guard essentials nie będzie na tym serwerze ponieważ na taki typ rozgrywki będą one bezużyteczne serwer bf3 ma prawie rok i 5 miesięcy więc widać, że jest to serwer stary i kiedyś serwer był oparty na kilku poleceniach na raz w sumie to i nawet teraz jest oparty, lecz jest dodanych na nim więcej rozwiązań typu tutorial (autorski), parkour (autorski), ulepszanie klas (autorski), sortowanie (autorski)

Pluginy były i nadal są ukryte po to, aby ktoś nie robił kopii serwera bo tak naprawdę nie są ważne autorskie pluginy ten cały ból dupy o to, że pluginy nie są autorskie itp..

Dzięki za twoją opinie ale tworzy się z tego kłótnia, każdy próbuję udowodnić swoją rację a ja nie chce spamu szczególnie w tym temacie bo jest on nie potrzebny i chce też usłyszeć opinii innych z góry dziękuję jeżeli chcesz mi jeszcze w jakiś sposób udowodnić swoją rację napisz na skype: marsonixpryw ;)

Opublikowano

Nawet ciekawe.

Bedzie jakas otwarta beta? Administracja ile ma lat? bo jak 12-14 to nawet nie ma co wchodzic ;/

Tak zrobi się otwartą bete ale to wymaga czasu na razie nie ma tam za dużo ustawiam obecnie lokację i bossy robię.

Opublikowano

Szarpałbym jak Reksio boczek =)

Cytat

That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die.

Opublikowano

zobaczymy wykonanie :)

Jak na razie pracuję cały czas nie mam zamiaru wydawać czegoś co będzie nudne i nie zbyt profesjonalne jak ma być profesjonalizm to niech będzie ;)

Mam nadzieję, że nie zawiodę i wyrobię się do wakacji xD

Opublikowano

a może by tak jakieś zmodyfikowane arenki typu wchodzisz łuczniki wyskakują pobawić się AI potworków takie rzeczy to by było interesujące .. każdy umie nazwać moba i założyć na niego jakieś itemki heh :D

Opublikowano

Serwer cały czas powstaje dodajemy nowe magiczne przedmioty, sklepy, banki itp dzisiaj prawdopodobnie będziemy się zajmować lochami pająków serwer w tej chwili jest na tyle udany, że mam cały czas chęci do tworzenia go mimo małej ekipy 2 osób stworzymy coś niesamowitego ;)

Opublikowano

Mi się wydaje, że wykorzystujesz tutaj MysticMobs, poprzez który możesz tworzyć itemy, moby, drop itp itd. Bardzo przydatny plugin do tego typu serwera, to jest tylko przypuszczenie ;P Pozdrawiam, udanej pracy. Brawo za wenę i twórczość. Sam bym pomógł w takim projekcie.

579571423327107377857.png

Opublikowano

Bardzo ambitnie, pogratulować. Lajk się należy ;)

Prawdę mówiąc, nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć, co z tego wyjdzie. Zapowiada się fajnie!

Jeśli mi odpowiadasz, zacytuj mój post - lub otaguj przy użyciu @Quasindro.
Jak tego nie zrobisz, najprawdopodobniej nie wrócę do tego tematu.

uExDb2M.jpg

'I have often wished I had time to cultivate modesty... But I am too busy thinking about myself.' ~Edith Sitwell.

Opublikowano

Mi się wydaje, że wykorzystujesz tutaj MysticMobs, poprzez który możesz tworzyć itemy, moby, drop itp itd. Bardzo przydatny plugin do tego typu serwera, to jest tylko przypuszczenie ;P Pozdrawiam, udanej pracy. Brawo za wenę i twórczość. Sam bym pomógł w takim projekcie.

Nie ma tutaj tego pluginu w nim nie dałoby się zrobić pojawianie się następnego moba po zabiciu w następnej lokacji (losowej) po za tym nie ma w nim nie ruchomych mobów itp wolę sam to napisać efektywniej wyjdzie ;)

PS: Dodaliśmy autorskie misje (1. Trzeba zabić 20 zombie z lvl. 1) (2. Trzeba zdobyć 3 patyki na ognisko) oczywiście dialog wszystko jest, aby była jakaś fabuła) ;))

Prawdopodobnie nie długo dodam możliwość zabicia Wojownika czyli osobę która daje misje ponieważ w 6 misji będzie ona obrażać nasza postać się zbulwersuję i będą możliwe do wybrania drogi zaatakowania i wygrania, przegrania, zignorowanie tego.

Aaa i jeszcze dodajemy stajennego i fale mobów a na końcu boss aby dostać konia trzeba mieć 30 lvl i zrobić misję ;)

I jeszcze ogarnąłem czat w sensie klikamy na dane słowo na czacie i pojawiają nam się informację.

http://www.youtube.com/embed/apoaVk6P5NE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...