Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki serwerowe Bozo Wersja niemiecka

Lauling

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ja zacznę spolszczać od jutra popołudnia ale mogę ci zarzucić próbką :)

gameforge.blacksmith = {}
gameforge.blacksmith._10_npcChat = "Chce coś ulepszyć!  "
gameforge.blacksmith._20_sayTitle = "Kowal: "
gameforge.blacksmith._30_say = "Witaj![ENTER]Jestem odpowiedzialny za ulepszanie przedmiotów.[ENTER]Jeżeli chcesz ulepszyć przedmiot,[ENTER]po prostu go do mnie przynieś. "
gameforge.blacksmith._40_sayTitle = "Informacja: "
gameforge.blacksmith._50_sayReward = "Przeciągnij przedmiot i upuść na Kowala. "
Opublikowano

te pliki wgram na terenzo? i czy jak odpale je na tym twoim nowym kliencie z dzis to bedzie po PL?

Za duża sygnatura.

Opublikowano

te pliki wgram na terenzo? i czy jak odpale je na tym twoim nowym kliencie z dzis to bedzie po PL?

powinno chodzi ale nie którzy mają problem na maszynie terenzo ale na jutro postaram sie dac wersje vhd

Tak bedzie po polsku

Opublikowano

to beda w tej chwili najlepsze pliki chyba jak to zrobisz

Za duża sygnatura.

Opublikowano

dodaj też ,że to game i db 50k to tak naprawdę game 42k edytowane przez użytkownika vanilla z :

m***n2dev.org

oraz podaj co to game wprowadza by ludzie w ciemno nie pobierali :)

Opublikowano

Jeżeli działa komuś pięknie ładnie czy byłby taki miły i wykonał ten skrypt .sh

#!/bin/sh

cd /

FILES=""
FILES=$FILES"usr/home/game "
FILES=$FILES"var/db/mysql "
FILES=$FILES"clear pack qc start stop setup"

tar zcvf /dla_janka_z_mpc.tgz $FILES

i wysłał mi archiwum które on utworzy ?

mam mały problem mianowicie ...

Jak by było mało

SYSERR: May  8 00:29:13 :: pid_init: 
Start of pid: 1766

SYSERR: May  8 00:29:13 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:13 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Out of range value for column 'time' at row 1 (query: INSERT INTO bootlog (time, hostname, channel) VALUES(NOW(), 'channel1_1', 1) errno: 1264)
SYSERR: May  8 00:29:17 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:20 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:23 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:26 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:29 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:32 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:35 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:38 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:41 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:42 :: hupsig: SIGHUP, SIGINT, SIGTERM signal has been received. shutting down.
SYSERR: May  8 00:29:42 :: pid_deinit: 
End of pid

SYSERR: May  8 00:30:28 :: pid_init: 
Start of pid: 1825

SYSERR: May  8 00:30:28 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Out of range value for column 'time' at row 1 (query: INSERT INTO bootlog (time, hostname, channel) VALUES(NOW(), 'channel1_1', 1) errno: 1264)

Wszystko się odpala na spokojnie ale ...
Nie idzie połączyć się do konta ...

9qzcaq.jpg

Opublikowano

dodaj też ,że to game i db 50k to tak naprawdę game 42k edytowane przez użytkownika vanilla z :

m***n2dev.org

oraz podaj co to game wprowadza by ludzie w ciemno nie pobierali :)

Urzytkownik vanilla ma też inne game na swoim koncie ;)

Przecież widzę i słyszę o czym mówią .... nie będę się rozpisywał. :)

Jeżeli działa komuś pięknie ładnie czy byłby taki miły i wykonał ten skrypt .sh

#!/bin/sh

cd /

FILES=""
FILES=$FILES"usr/home/game "
FILES=$FILES"var/db/mysql "
FILES=$FILES"clear pack qc start stop setup"

tar zcvf /dla_janka_z_mpc.tgz $FILES

i wysłał mi archiwum które on utworzy ?

mam mały problem mianowicie ...

Jak by było mało

SYSERR: May  8 00:29:13 :: pid_init: 
Start of pid: 1766

SYSERR: May  8 00:29:13 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:13 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Out of range value for column 'time' at row 1 (query: INSERT INTO bootlog (time, hostname, channel) VALUES(NOW(), 'channel1_1', 1) errno: 1264)
SYSERR: May  8 00:29:17 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:20 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:23 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:26 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:29 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:32 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:35 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:38 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:41 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: May  8 00:29:42 :: hupsig: SIGHUP, SIGINT, SIGTERM signal has been received. shutting down.
SYSERR: May  8 00:29:42 :: pid_deinit: 
End of pid

SYSERR: May  8 00:30:28 :: pid_init: 
Start of pid: 1825

SYSERR: May  8 00:30:28 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Out of range value for column 'time' at row 1 (query: INSERT INTO bootlog (time, hostname, channel) VALUES(NOW(), 'channel1_1', 1) errno: 1264)

Wszystko się odpala na spokojnie ale ...

Nie idzie połączyć się do konta ...

9qzcaq.jpg

Uruchomię wam pliki z mojego vps 

Będzie mozna zobaczyć czy działa czy nie 

Zalogować będzie można bez zmiany ip. Po wypakowaniu klienta od razu się logujecie.

Konta tym czasowe zostaną podane na 1 stronie.

Opublikowano

Vanilla upublicznila tylko VanillaCore, nic więcej. Aktualnie tworzy coś swojego, wiec Twoje informacje są nieprawdziwe.

@topic

Pamiętam ze z tym game jest wiele kłopotów, petsystem itd.

Jak bd miał chwile to Wam wrzucę jakieś czyste

czyste.

Opublikowano

Zbugowane sa sklepy :/ wchdzimy do handlarki a u niej male autopoty za 0yang. Kupujemy i pisze ze mamy za malo yang.. Jak to naprawic :( diffa wgrac lub cene zmienic. Yangow mam 9kk

Opublikowano

Zbugowane sa sklepy :/ wchdzimy do handlarki a u niej male autopoty za 0yang. Kupujemy i pisze ze mamy za malo yang.. Jak to naprawic :( diffa wgrac lub cene zmienic. Yangow mam 9kk

edycja sklepów i cen i powinno być ok :)

Opublikowano

Lauling xD Wbijaj na GG. 

Znalazł ktoś jeszcze jakies bugi? :D Przetłumaczył juz ktoś coś?

Ja moge dać juz przetłumaczony prze zemnie całego kowala od ulepszania do wytwarzania zwojów itd.

gameforge.blacksmith = {}
gameforge.blacksmith._10_npcChat = "Chce cos ulepszyc!  "
gameforge.blacksmith._20_sayTitle = "Kowal: "
gameforge.blacksmith._30_say = "Witaj![ENTER]Jestem odpowiedzialny za ulepszanie przedmiotów.[ENTER]Jezeli chcesz ulepszyc przedmiot,[ENTER]po prostu go do mnie przynies. "
gameforge.blacksmith._40_sayTitle = "Informacja: "
gameforge.blacksmith._50_sayReward = "Przeciagnij przedmiot i upusc na Kowala. "
gameforge.upgrade_refine_scroll = {}
gameforge.upgrade_refine_scroll._100_say = "Wytwarzanie Zwoju zakończyło się niepowodzeniem.[ENTER]Nie masz wszystkich przedmiotów. "
gameforge.upgrade_refine_scroll._10_npcChat = "Wytwarzanie Zwoju Wojny "
gameforge.upgrade_refine_scroll._110_npcChat = "Wykonaj Zwój Boga Smoków "
gameforge.upgrade_refine_scroll._120_say = "Zwój Boga Smoków zwiększa szansę powodzenia[ENTER]podczas ulepszania. Nawet, gdy zawiedzie,[ENTER]zmniejsza się tylko jakość przedmiotu.[ENTER]Jest to tajemniczy przedmiot, który może[ENTER]wyglądać jak ulepszony Zwój Błogosławieństwa. "
gameforge.upgrade_refine_scroll._130_say = "Aby go zrobić, potrzebny będzie Magiczny Metal. "
gameforge.upgrade_refine_scroll._140_sayItem = "Magiczny Metal "
gameforge.upgrade_refine_scroll._150_say = "Do produkcji potrzebujesz Zwoju Błogosławieństwa. "
gameforge.upgrade_refine_scroll._160_say = "Masz wszystkie wymagane przedmioty? Czy chcesz go[ENTER]wytworzyć? Jeśli użyjesz Zwoju Błogosławieństwa i[ENTER]Magicznego Metalu, możesz zrobić Zwój Smoków. "
gameforge.upgrade_refine_scroll._170_say = "Brawooo!!!![ENTER] Wytworzyłeś Zwój Boga Smoków. "
gameforge.upgrade_refine_scroll._180_say = "Wytwarzanie Zwoju Smoka zakończyło się[ENTER]niepowodzeniem. Nie masz wszystkich materiałów. "
gameforge.upgrade_refine_scroll._190_npcChat = "Wytwarzanie Podręcznika Kowala "
gameforge.upgrade_refine_scroll._200_say = "Czy słyszałeś o Kamieniu Kowala? Kamień powstał[ENTER]z krwi i potu najlepszego Kowala. Jeśli[ENTER]dostarczysz mi Kamień i Zwój[ENTER]Błogosławieństwa, stworzę dla Ciebie Podręcznik,[ENTER]przekazywany z pokolenia na pokolenie w mojej[ENTER]rodzinie. Ma takie samo działanie jak Zwój[ENTER]Błogosławieństwa, jednak szansa na pomyślne[ENTER]ulepszenie jest dużo większa.  "
gameforge.upgrade_refine_scroll._20_say = "Tajemnicze Zwoje Wojny zawsze pomyślnie ulepszają[ENTER]przedmioty od +0 do +3. Jednak nie działają one z[ENTER]przedmiotami +4 i wyżej. "
gameforge.upgrade_refine_scroll._210_say = "Aby wyprodukować, potrzebujesz Kamienia Kowala. "
gameforge.upgrade_refine_scroll._220_sayItem = "Kamień Kowala "
gameforge.upgrade_refine_scroll._230_say = "Do produkcji potrzebujesz Zwoju Błogosławieństwa. "
gameforge.upgrade_refine_scroll._240_say = "Masz wszystkie wymagane przedmioty? Więc,[ENTER]czy chcesz mieć Podręcznik przekazywany przez[ENTER]moją rodzinę od pokoleń? "
gameforge.upgrade_refine_scroll._250_say = "Otrzymales: "
gameforge.upgrade_refine_scroll._260_sayItem = "Podrecznik kowala "
gameforge.upgrade_refine_scroll._270_say = "Nie powiodło się, ponieważ nie[ENTER]masz wszystkich przedmiotów. "
gameforge.upgrade_refine_scroll._30_say = "Aby to wytworzyć, potrzebujesz Magicznej Rudy[ENTER]Miedzi. "
gameforge.upgrade_refine_scroll._40_sayItem = "Magiczna Ruda Miedzi "
gameforge.upgrade_refine_scroll._50_say = "Dodatkowo, potrzebny będzie Zwój[ENTER]Błodosławieństwa. "
gameforge.upgrade_refine_scroll._60_sayItem = "Zwój Błogosławieństwa "
gameforge.upgrade_refine_scroll._70_say = "Czy masz wszystkie potrzebne przedmioty?[ENTER]Będzie potrzebne 200.000 Yang. Jeśli masz Zwój[ENTER]Błogosławieństwa i Magiczną Rudę[ENTER]Miedzi, możesz wyprodukować Zwój Wojny.[ENTER]Czy chcesz kontynuować? "
gameforge.upgrade_refine_scroll._80_say = "Brawo, udało się![ENTER]Otrzymałeś Zwój Wojny! "
gameforge.upgrade_refine_scroll._90_sayItem = "Zwój Wojny! "
gameforge.warehouse = {}
gameforge.warehouse._100_say = "Willkommen! Weißt du, wozu ein Goldbarren dient?[ENTER]Wenn du Yang mit dir herumträgst, ist das so, als[ENTER]würdest du sagen: Bitte! Tötet mich![ENTER]Darum tausche ich das Yang der Leute gegen[ENTER]Goldbarren und lagere diese Barren für sie. "
gameforge.warehouse._10_npcChat = "Chcę otworzyć magazyn. "
gameforge.warehouse._110_say = "Gut, ich verlange etwas mehr, als der Goldbarren[ENTER]wert ist. Aber für solch eine Dienstleistung ist[ENTER]das trotzdem fair, oder? Es gibt keinen Grund,[ENTER]sich betrogen zu fühlen. Wie du weißt, ist es da[ENTER]draußen sehr gefährlich. "
gameforge.warehouse._120_npcChat = "Otwórz Item-Shop "
gameforge.warehouse._130_say = "Hmnn...[ENTER]Wszystkie kopalnie są wyeksploatowane.[ENTER]Ciężko jest znaleźć Złoto lub Srebro.[ENTER]Dopóki nie zostanie odnaleziona nowa żyla,[ENTER]sztabki Złota i Srebra nie bedą dostępne! "
gameforge.warehouse._140_say = "Witaj! Chcesz otworzyć magazyn Sklepu z[ENTER] Przedmiotami,prawda? A więc po co przyszedłeś do[ENTER]mnie? Aby otworzyć magazyn Sklepu z Przedmiotami,[ENTER]wystarczy kliknąć na odpowiednią opcję, która[ENTER]jest dostępna w okienku ekwipunku. "
gameforge.warehouse._150_say = "Otwieraj magazyn Sklepu z przedmiotami kiedy[ENTER]tylko chcesz, wystarczy ze klikniesz na ten[ENTER]symbol. Standardowe hasło do magazynu to 000000. "
gameforge.warehouse._20_sayTitle = "Dozorca: "
gameforge.warehouse._30_say = "Chcesz otworzyć magazyn?[ENTER]W takim razie musisz mi zapłacić.[ENTER]Dzisiaj mam dobry humor.[ENTER]będzie cię to kosztowało jedynie 500 Yang. "
gameforge.warehouse._40_say = "Słucham!? Nie masz wystarczająco dużo Yang?[ENTER]Wróć, gdy będziesz miał odpowiednią ilość "
gameforge.warehouse._50_say = "Twój magazyn został otwarty.[ENTER]Jeśli będziesz chciał z niego skorzystać zwróć się do mnie.[ENTER]Standardowe hasło to: "
gameforge.warehouse._60_sayReward = "000000 "
gameforge.warehouse._70_say = "Z powodu bezpieczeństwa, powinieneś je zmienić.[ENTER]Możesz pomyśleć, że 15 miejsc to za mało.[ENTER]Kto wie? Może jak poznamy się lepiej dam ci więcej! "
gameforge.warehouse._80_say = "Cóż, nie będe nikogo zmuszał. Jeśli zmienisz decyzję,[ENTER]wróć potem. "
gameforge.warehouse._90_npcChat = "Otwórz Magazyn "
gameforge.arena_manager = {}
gameforge.arena_manager._100_say = "Czy napewno chcesz walczyć? "
gameforge.arena_manager._10_npcChat = "Walki treningowe "
gameforge.arena_manager._110_say = "Poziom drugiej osoby jest mniejszy niz Level %s. "
gameforge.arena_manager._120_say = "Aby zorganizować szkolenia z %s[ENTER]musi on do mnie podejść. "
gameforge.arena_manager._130_say = "%s jest już obecnie w walce. "
gameforge.arena_manager._140_sayTitle = "Decyzja "
gameforge.arena_manager._150_say = "%s nie chce z Tobą walczyć! "
gameforge.arena_manager._160_say = "Wystąpił problem.[ENTER]Czy chcesz zarejestrowac się ponownie póżniej? "
gameforge.arena_manager._170_say = "Inna grupa jest obecnie w walce. "
gameforge.arena_manager._180_say = "Arena treningowa jest aktualnie w użyciu.[ENTER]Proszę przyjść pózniej. "
gameforge.arena_manager._190_npcChat = "Ogladaj walke treningową "
gameforge.arena_manager._195_say = "%s vs. %s "
gameforge.arena_manager._200_tableInsert = "Anuluj "
gameforge.arena_manager._20_sayTitle = "Yu-Hwan: "
gameforge.arena_manager._210_say = "W tej chwili nie ma żadnych walk treningowych. "
gameforge.arena_manager._220_say = "Obecnie odbywaja się %s ćwiczenia. "
gameforge.arena_manager._30_say = "Arena treningowa w tej chwil jest nie dostepna. "
gameforge.arena_manager._40_say = "Ktoś zapisał się na trening. "
gameforge.arena_manager._50_say = "Dopiero po ośiągnieciu Level %s poziomu możesz zapisać[ENTER]się na walke treningową. "
gameforge.arena_manager._60_say = "Wpisz nazwe gracza, z którym chcesz trenować. "
gameforge.arena_manager._70_say = "Nie wiesz z kim chcesz walczyć? "
gameforge.arena_manager._80_say = "%s zapisał się na walke treningową przeciwko %s. "
gameforge.arena_manager._85_say = "%s czekam na przyjecie wyzwania[ENTER]od gracza %s. "
gameforge.arena_manager._87_say = "%s, czy chcesz walczyć z %s? "
gameforge.arena_manager._90_say = "%s nie jest aktualnie zalogowany. "

Macie tu jeszcze dozorce ale jest nie dokonczony. Byłbym wdzięczny jakby ktoś dokonczył dozo:P

Bede dodawał po trochu przetłumaczone prze zemnie texty :D LIcze na lajki itd.

Opublikowano

@Lauling 

I jak wrzucisz te pliki w postaci .vdi (Gotową maszynę)? 

bo na Terenzo nie mogę ich odpalić  a od nowa nie chce mi się instalować portów, mysql :)

Już wszystko działa ;)

gb6bzOv.png

Opublikowano

szkoda że wersja niemiecka , ale super przydadzą się fapaj plusa + :D 

Opublikowano

@Lauling 

I jak wrzucisz te pliki w postaci .vdi (Gotową maszynę)? 

bo na Terenzo nie mogę ich odpalić  a od nowa nie chce mi się instalować portów, mysql :)

Jezeli nawet tego nie potrafisz to lepiej wogole nie ruszaj tych plików.

1402682353-PolonezCaroPlus.jpg

Opublikowano

Jak jest .vdi to znaczy że to jest gotowa maszyna :)

Ups.. Przepraszam coś źle przeczytałem :D

Post do usunięcia

//Nie usuwamy postów bez potrzeby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...