Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Warn

Latreso

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Odpada z przyczyn technicznych.

Jak to ? A nie wystarczy zrobić, że przy przyznawaniu ostrzeżenia wykryje czy użytkownik otrzymał + czy - i zapisze jako 1 (zielony) oraz 0 (czerwony), ew. jeszcze ten pomarańczowy

Nie wykluczałbym tego z powodów technicznych, bo wydaje mi się, że jest to o wiele łatwiejsze do zrobienia niż np. kolorowe tagi w minecraft publikacje serwerów. Sam osobiście nie wiem co i jak, może jako mpc coders team wiesz lepiej, ja mówię, że nie miałem nigdy doczynienia z php :)

Opublikowano

Jak to ? A nie wystarczy zrobić, że przy przyznawaniu ostrzeżenia wykryje czy użytkownik otrzymał + czy - i zapisze jako 1 (zielony) oraz 0 (czerwony), ew. jeszcze ten pomarańczowy

Nie wykluczałbym tego z powodów technicznych, bo wydaje mi się, że jest to o wiele łatwiejsze do zrobienia niż np. kolorowe tagi w minecraft publikacje serwerów. Sam osobiście nie wiem co i jak, może jako mpc coders team wiesz lepiej, ja mówię, że nie miałem nigdy doczynienia z php :)

Dokładnie, aczkolwiek do posta dodawana jest jedynie informacja o tym, że warn został nadany, a do pobrania wartości ostrzeżenia wymagane jest zapytanie do bazy, co w tym wypadku jest zwykłym marnotrawstwem zasobów.
Opublikowano

Dokładnie, aczkolwiek do posta dodawana jest jedynie informacja o tym, że warn został nadany, a do pobrania wartości ostrzeżenia wymagane jest zapytanie do bazy, co w tym wypadku jest zwykłym marnotrawstwem zasobów.

Właśnie o to mi chodzi, z tym, że bez łączenia się z bazą danych. Nie wiem jak jest to w php, ale wydaje mi się, że baza danych jest potrzebna tylko podczas przyznawania ostrzeżenia, a informacja dot. otrzymania ostrzeżenia jest zapisywana bezpośrednio w poście jako np "warn:true" (nie znam się na tym), więc można zmienić np na:

"warn:0" brak obrazka

"warn:1" czerwony

"warn:2" zielony

"warn:3" pomarańczowy

(jeszcze raz przypominam, że nie znam się ba tym ;) )

Więc baza danych nie jest do tego potrzebna, bo nie ma to za zadanie za każdym razem sprawdzać, ile użytkownik otrzymał % tyko jest to zapisywane w momencie nadawania ostrzeżenia, czyli wtedy gdy baza danych jest i tak potrzebna, a 1 czy 2 obrazki 16x16 nie zrobią chyba różnicy :) . Takie jest moje zdanie, ale mogę się mylić ;)

Opublikowano

Właśnie o to mi chodzi, z tym, że bez łączenia się z bazą danych. Nie wiem jak jest to w php, ale wydaje mi się, że baza danych jest potrzebna tylko podczas przyznawania ostrzeżenia, a informacja dot. otrzymania ostrzeżenia jest zapisywana bezpośrednio w poście jako np "warn:true" (nie znam się na tym), więc można zmienić np na:

"warn:0" brak obrazka

"warn:1" czerwony

"warn:2" zielony

"warn:3" pomarańczowy

(jeszcze raz przypominam, że nie znam się ba tym ;) )

Więc baza danych nie jest do tego potrzebna, bo nie ma to za zadanie za każdym razem sprawdzać, ile użytkownik otrzymał % tyko jest to zapisywane w momencie nadawania ostrzeżenia, czyli wtedy gdy baza danych jest i tak potrzebna, a 1 czy 2 obrazki 16x16 nie zrobią chyba różnicy :) . Takie jest moje zdanie, ale mogę się mylić ;)

baza danych jest non-stop używana (przy każdym odświeżeniu strony).

@top. jestem za.

Opublikowano

Zróbcie jeszcze każdą belkę innego koloru.

Po co wam to ? To jest tylko informacja po to by już nie zgłaszać kolejny raz tego samego posta.

Tylko jest to niepotrzebne w przypadku zdjęcia warna za np poradnik, dlatego zamiast tego można też zrobić coś takiego, że jak jest zdejmowany warn to ten symbol nie pokazuje się w ogóle

Opublikowano

Tak, + jeśli za post zostało nadane ostrzeżenie 0% to żeby było: 1399360161-U815923.png

like_me_on_facebook.png

facebook.com/vershydesign

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...