Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

INFORMATYK, CZY MASZYNISTA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Informatyk maszynista - zawsze można pisać programy na laptopie, jednocześnie nadzorując pociąg.

Na to nie wpadłem xD.
Opublikowano

Maszynista, bo na ten kierunek zawsze będzie spore zapotrzebowanie, na informatyków idzie bardzo dużo osób, a zarobek też spory.

Informatyk bo dzięki znajomości wielu rzeczy z tej dziedziny można zarobić dobrze a maszynista? Maszynista to przestarzały zawód, mało kto nim jest, poza tym posiada mniejszy zakres doświadczenia.

Dużo się znasz widzę.
Opublikowano

@MPCTaylor ma swój prywatny pociąg, codziennie na skype o 20 możesz go usłyszeć. Przed chwilą sam go słyszałem. Ogólnie lubię ciuchcię, możesz sobie pojeździć po torach, nie zatrzymujesz się, nie dostaniesz mandatu, ani nic. Ogólnie informatyk też spoko. Wybrałbym pociągi, bo fajnie jest jeździć pociągniem, szczególnie z @MPCTaylor

Pozdrawiam. 

Opublikowano

Ja lubię kierunek informatyczny i wydaje mi się, że tam będę szedł. Aczkolwiek zawsze fascynowały mnie pociągi jeżdżące na tym świecie.

Mogłeś czuć ten wiatr we włosach. Sam gdy rozmawiam z kolegami, czasem w rozmowę wcina nam się pociąg.

Ogólnie pociągi są fajne. Super jest gdy możesz sobie jechać szybko. Lubię też ciuchcie, bardzo podoba mi się dźwięk, gdy jeżdżę po torach.

Fajna jest informatyka i maszynista. Podobają mi się oba te zawody!

343731479829004887779.png

Opublikowano

Ja lubię kierunek informatyczny i wydaje mi się, że tam będę szedł. Aczkolwiek zawsze fascynowały mnie pociągi jeżdżące na tym świecie.

Mogłeś czuć ten wiatr we włosach. Sam gdy rozmawiam z kolegami, czasem w rozmowę wcina nam się pociąg.

Ogólnie pociągi są fajne. Super jest gdy możesz sobie jechać szybko. Lubię też ciuchcie, bardzo podoba mi się dźwięk, gdy jeżdżę po torach.

Fajna jest informatyka i maszynista. Podobają mi się oba te zawody!

Potwierdzam, codziennie na skype nam się wkręca! :D.

@topic

A teraz już tak na serio, według mnie informatyk, zawód bardzo przyszłościowy, ale zależne co Ty lubisz, tak to Ci nikt nie odpowie.

Ja wybieram kierunek informatyczny, gdyż po prostu to lubię i tym się interesuję. W wielu firmach ponadto jest zapotrzebowanie na informatyków,

praca jest dobrze płatna. Szczerze powiedziawszy - wszędzie informatycy są potrzebni, czy to sklep, czy jakiś zakład, czy biuro. Bardzo dobra praca na przyszłość.

Wiadome jest, że wszystko idzie z duchem czasu i elektronika/informatyka bardzo się rozwija. Takie jest moje zdanie na ten temat ;).

No ale tak jak pisałem na początku, kto co woli.

Opublikowano

Dodam jeszcze, że maszynista to jest kierunek czystej praktyki, dużo nauki na pamięć, dużo pisania. 

Szybciej znajdziesz pracę wybierając maszynistę, chodź nie twierdzę, że na informatyce nie znajdziesz :>

Opublikowano

większość osób polecających maszynistę nigdy na własne nie widziało jak to się robi . 

Informatyk tak jak i maszynista nie wróży dobrze w przyszłości 

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

Informatyk maszynista - zawsze można pisać programy na laptopie, jednocześnie nadzorując pociąg.

no i następny przystanek cmentarz

nie doradzę bo nie lubie obu zawodow

Opublikowano

Pamiętaj, że Informatyk w dzisiejszych czasach to bardzo szerokie pojęcie i jest mnóstwo możliwości, aby w tym zawodzie zaistnieć i mieć w tym zawodzie przyszłość, nie schłuchaj tych co pierdolą, że jako informatyk pracy nie znajdziesz, bo są to suche fakty. Wybierz ten zawód, który cię interesuje, bo nikt za ciebie nie wybierze.

Opublikowano

Przeczytam co piszecie i w miarę sie z wami zgadzam.

INFORMATYK

pelno cv juz jest, każdy facet to kończy, wiekszosc osób to informatycy, prace można znalezc

MASZYNISTA

malo osób jest, maszykisci będą zawsze potrzebni a szczególnie za kilka lat, niektórzy odejdą na emeryture a niektórzy ze zdrowia.

Ja zawsze lubiłem pociagi <3

@MPCTaylor

Opublikowano

Osobiście kiedyś uwielbiałem informatykę, cały czas zajmowałem się jedynie sprzętem komputerowym, rok temu postanowiłem udać się na informatyka, kompletny błąd, zainteresowania się zmieniły, praktycznie niczego się nie uczyłem na lekcjach zawodowych bo były tam same drobnostki pokroju instalacje systemów, omawianie czym są urządzenia peryferyjne czy nauka kodów binarnego, hex i innych syfów, przestało mnie to interesować, nudziłem się, lekcji było do groma czasem od godz 7:15 do 16 siedziałem, matematyki od groma (w porównaniu z gimnazjum to błahostka), podsumowując straciłem rok.

Dodatkowo jeżeli chodzi o pracę zaczynając po technikum na sporą pensję nie licz, no chyba że byłbyś jakimś świetnym programistą kształcącym się głównie w domu ;d

Na twoim miejscu wybrałbym maszynistę jeżeli cię to interesuje, jedyny minus jakiego bym się doszukał to jeszcze towarzystwo z jakim będziesz, ogółem miałem okazję zobaczyć klasy zawodowe w swojej szkole 90% patologia umysłowa, rzucanie skórkami od bananów bekanie, bluzgi na lekcji o ile pamiętam w gimnazjum było lepiej, ale to już zależy jak trafisz bo może się okazać że będzie bardzo spoko ;)

Opublikowano

Na twoim miejscu wybrałbym maszynistę jeżeli cię to interesuje, jedyny minus jakiego bym się doszukał to jeszcze towarzystwo z jakim będziesz, ogółem miałem okazję zobaczyć klasy zawodowe w swojej szkole 90% patologia umysłowa, rzucanie skórkami od bananów bekanie, bluzgi na lekcji o ile pamiętam w gimnazjum było lepiej, ale to już zależy jak trafisz bo może się okazać że będzie bardzo spoko ;)

Dzięki.

U mnie w szkole - tak myslę - nie jest, wiec cos sie nauczę.

Kolej zawsze mnie interesowala i wlasnie cos z tym chce zrobić. :D

Piszcie cos tam jeszcze x d.

Opublikowano

Osobiście kiedyś uwielbiałem informatykę, cały czas zajmowałem się jedynie sprzętem komputerowym, rok temu postanowiłem udać się na informatyka, kompletny błąd, zainteresowania się zmieniły, praktycznie niczego się nie uczyłem na lekcjach zawodowych bo były tam same drobnostki pokroju instalacje systemów, omawianie czym są urządzenia peryferyjne czy nauka kodów binarnego, hex i innych syfów, przestało mnie to interesować, nudziłem się, lekcji było do groma czasem od godz 7:15 do 16 siedziałem, matematyki od groma (w porównaniu z gimnazjum to błahostka), podsumowując straciłem rok.

A czego Ty się spodziewałeś po technikum na kierunku informatyki? Jeśli szedłeś tam z myślą, że po tym będziesz zarabiać duże pieniądze i nauczą Cię programować przez co będziesz mógł ułożyć sobie przyszłość to niestety się pomyliłeś bo tak nie jest i nigdy nie było. Jeśli ktoś idzie do technikum informatycznego to powinien myśleć na poważnie o studiach i nie ma tutaj żadnego 'ale'. Bez studiów po technikun informatycznym nie masz czego szukać bo dopiero tam jest ciekawy materiał i tam nauczysz się podstaw programowania (nawet nie podstaw bo wiem, że C jest na poziomie zaawansowanym na którymś roku).

Informatyka jeśli planujesz technikum a potem studia.

Opublikowano

@up, dzieki za info xD.

A co Wy sądzicie o kolei ?

Że jest w chujowym stanie, kolej w polsce upadła.

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

Że jest w chujowym stanie, kolej w polsce upadła.

Chodziło mi glownie o zawod maszynisty/konduktora.

Kazdy gada co innego haha.

Opublikowano

Rodzina pracuje na kolei to wiem jak jest.

Kolej upada zaraz upadnie , są masowe zwolnienia.

Konduktora nie polecam lepszy jest kierownik pociagu.

Opublikowano

Bo nie wiedzą, a gadają.

Ja miałem okazję być w klasie na maszynistę, ja się tym nie interesuję, więc dla mnie to było strasznie nudne.

Wiem, że jest zapotrzebowanie, niewiele osób idzie w tym kierunku, każdy pisze informatyk, gdzie połowa ludzi tam idzie.

Rodzina pracuje na kolei to wiem jak jest.

Kolej upada zaraz upadnie , są masowe zwolnienia.

Konduktora nie polecam lepszy jest kierownik pociagu.

Proszę Cię, upada? Nie rozśmieszaj mnie. Może jeszcze powiesz, że już niedługo nie będzie tego zawodu.

@ Niedługo nie będzie kolei! Potwierdzone info @1361622928-U485574.pngWojciech-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...