Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość Ray

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na otwarcie raczej nie zdążę, ale wszelkie pytania możecie zadawać tutaj. Osoby które już teraz potwierdzą swoją obecność, mają szansę na mały upominek ode mnie ;)

Dostane lajka?

@topic

A będą jakieś konkursy jak wystartuje serwer?

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Arcymistrz
Opublikowano

Raz moderowałem serwer na którym Ray był adminem, również typu freebuild. Serwer cieszył się sporą ilością osób jak na ten rodzaj serwera i wszystko przebiegało jak trzeba. 

Później wynikły pewne sprawy i wszystko się jakoś posypało, jednak serwer mogę polecić. Powodzenia :)

Opublikowano

Aktualnie na serwerze są takie pluginy i na pewno z dnia na dzień ich liczba będzie wzrastać! - tego się trochę obawiam, 40 plg to i tak nie miłosierna ilość, czy 

serwer wytrzyma to?

Jeżeli tak, to zawitam :)

Opublikowano

Aktualnie na serwerze są takie pluginy i na pewno z dnia na dzień ich liczba będzie wzrastać! - tego się trochę obawiam, 40 plg to i tak nie miłosierna ilość, czy 

serwer wytrzyma to?

Jeżeli tak, to zawitam :)

O to się nie martwcie :) Maszyna jest tak świetna, że wytrzyma jeszcze wiele wiele pluginów. Nie obawiajmy się o to, a nawet jeśli wystąpiły by lagi to od razu ekipa techników zabiera się za ich likwidację.

Jeśli macie również jakieś pytania, zapraszam do pisania tu w temacie bądź na PW. Również chętnie odpowiemy.

edit.

@Valze szybszy! :(

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Świetna maszyna na maxcraft ... No chociaż nie żartujcie. Za te kasę można by było kupić dobrego vps-a a nawet średniego dedyka. Kolejna rzecz pluginy po co ich aż tyle? Wiele jest po prostu zbędnych chociażby azrank czy coloredsings, chestshop itp.

Mam mieszane uczucia ale może zagram.

Pzdr.

Opublikowano

tak jak pan @up powiedział , do tego kilka pluginów robiących to samo ... 
Np Reservations = Essentials (permissja - essentials.joinfullserver) ale jak ktoś sie nie zna na tym co wgrywa to tak bywa...
co do Otherdrops to doradzam to wywalić bo teraz 70% serverów to ma ... i nie ma się czym szczycić 
co do antyxraya to wcale nie obciąża tak serwera jak debil nie wie to nie zmieni w Orebfuscatorze ... (jest w nim możliwość różnych silników "ENGINE"-> engine 2 ustawia ze ore'ów nie widać , w przeciwieństwie do opcji podstawowej w której cała mapa jest wypełniona ore'ami)

ale jak sie nie poszuka to sie nie znajdzie... bo po co .. lepiej gotowca ściągnąć ...

Opublikowano

Świetna maszyna na maxcraft ... No chociaż nie żartujcie. Za te kasę można by było kupić dobrego vps-a a nawet średniego dedyka. Kolejna rzecz pluginy po co ich aż tyle? Wiele jest po prostu zbędnych chociażby azrank czy coloredsings, chestshop itp.

Mam mieszane uczucia ale może zagram.

Pzdr.

Mamy wykupioną bardzo dobrą maszynę, ponad 13GB RAM. Azrank jest zbędny? A rangi będziemy dodawać ręcznie przez permissions i zapisywać sobie na ile kto kupił vipa, żeby potem zdejmować? ColoredSigns - tabliczki kolorowe, na pewno bardzo obciążają serwer. ChestShop - a z czego ma być sklep? :)  Serwer FB bez sklepów? Jakoś mi się to nie widzi.

tak jak pan @up powiedział , do tego kilka pluginów robiących to samo ... 

Np Reservations = Essentials (permissja - essentials.joinfullserver) ale jak ktoś sie nie zna na tym co wgrywa to tak bywa...

co do Otherdrops to doradzam to wywalić bo teraz 70% serverów to ma ... i nie ma się czym szczycić 

co do antyxraya to wcale nie obciąża tak serwera jak debil nie wie to nie zmieni w Orebfuscatorze ... (jest w nim możliwość różnych silników "ENGINE"-> engine 2 ustawia ze ore'ów nie widać , w przeciwieństwie do opcji podstawowej w której cała mapa jest wypełniona ore'ami)

ale jak sie nie poszuka to sie nie znajdzie... bo po co .. lepiej gotowca ściągnąć ...

O, wypraszam sobie. Jakiego gotowca? Reservations jest bardziej zaawansowanym pluginem, który ma więcej możliwości niż opcja rezerwacji slotów w Essentials.

Co do OtherDrops - wyrzuciłem, wgrałem Orebfuscatora i zobaczymy, czy maszyna wytrzyma przy większej ilości graczy, jeśli tak - zostanie.

Opublikowano

Ray co ty mówisz to aż mnie uszy bolą ;-)

Rangi na czas dajesz z pexa.

Sklepy masz w essentialu.

Kolorowanie, pogrubianie, kursywa na tabliczkach też w essentialu.

Podaj mi komendę z pexa i wszystkie odpowiedniki komend z AZRANK do PEX'a. Czekam.

Kolorowe pisanie na tabliczkach w Essentialu? Nie, nie ma czegoś takiego.

Sklepów z Essentiala nie chcę, lepsze i bardziej rozbudowane są dzięki pluginowi ChestShop.

Opublikowano

Podaj mi komendę z pexa i wszystkie odpowiedniki komend z AZRANK do PEX'a. Czekam.

Kolorowe pisanie na tabliczkach w Essentialu? Nie, nie ma czegoś takiego.

Sklepów z Essentiala nie chcę, lepsze i bardziej rozbudowane są dzięki pluginowi ChestShop.

Dawanie rangi na czas:

/pex user <user> group add <grupa> [świat] [czas w sekundach]

Kolory na tabliczkach w essentials:

/watch?v=Sw7aUmqVfLY

+

KZmk34g.jpg

Więc nie wpajaj mi i innym, proszę, że nie ma czegoś takiego.

Serwer ok, brakowało od jakiegoś czasu starego, dobrego freebuilda gdzie casualowy gracz może wpaść i pograć.

Opublikowano

Serwer zaj&bisty !

Można się pobawić i pograć jak kiedyś ;)

Admini są zaj&biści dlatego bo pomagają i są bardzo często online.

PS.Pozdrawia Games

Opublikowano

Serwer zaj&bisty !

Można się pobawić i pograć jak kiedyś ;)

Admini są zaj&biści dlatego bo pomagają i są bardzo często online.

PS.Pozdrawia Games

Dziękujemy za dobrą opinie ;) Co do małej ilości graczy, w tym tygodniu rusza masowa reklama serwera, na pewno będzie z kim grać. Pozdrawiam. 

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

Serwer jest bardzo fany, wszystko w starym stylu - Na jednej mapie.

Niestety serwer cierpi na brak graczy c9PBX0q.png

Dziś było 15 graczy, jest o wiele lepiej :) Wbijajcie! :)

Opublikowano

Wiec tak ja proponuje dodać:

-rangi

-rozbudować spawn i miasto ;d

-wywalic pare osob z ekipy, bo w ogole nie wchodza

-free dzialki + zeby ludzie mogli sami kupować

-rozbudowac sklep

-zrobic promocje na vipa itp

-konkursy

-zrobic normalna kopalnie. tzn, ze sama odnawia sie

-ZROBIC DOBRA REKLAME

-dodajcie jakies zabawy, bo szybko sie nudzi.

Opublikowano

Wiec tak ja proponuje dodać:

-rangi

-rozbudować spawn i miasto ;d

-wywalic pare osob z ekipy, bo w ogole nie wchodza

-free dzialki + zeby ludzie mogli sami kupować

-rozbudowac sklep

-zrobic promocje na vipa itp

-konkursy

-zrobic normalna kopalnie. tzn, ze sama odnawia sie

-ZROBIC DOBRA REKLAME

-dodajcie jakies zabawy, bo szybko sie nudzi.

1. Jakie rangi?

2. Jest ładny :) Ale cały czas budujemy atrakcje

3. Niby kto?

4. hmm pomyślimy.

5. Również pomyślimy.

6. To nie jest server pod kasę, więc nie zamierzamy kusić na wszelkie sposoby do kupna vipa

7. Są, dużo konkursów źle wpływa na server.

8. Po co?

9. Jutro znajomych grafików poproszę i napiszemy jakąś lepszą prezentację, nie bój się :)

10. Ja zajmuję się budową labiryntów. Niebawem będzie ich pełno. Planujemy w przyszłości wiele zabaw.

MPC Hejter Team Leader

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...