Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złota rada mentora nr 1- Wstawianie filmów na MPCforum

Wilczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecnie "początkujący userzy" to osoby piszące w LoLu/Minecrafcie/Metinie i forum poza tym niewidzące.

Poradnik? Wystarczy, że będziecie tworzyć poradniki dla gier, w których jesteście doświadczeni (bo w końcu bez aktywności i pomocy nie zostalibyście wybrani, prawda?). Jeśli tutejsze poradniki są przydatniejsze niż te od gier to możecie mi rękę uciąć (teraz jest matura - zróbcie to D:.).

Ja rozumiem sytuacje, gdy forum jest po angielsku lub w innym języku, ale to jest POLSKIE forum w języku POLSKIM. Jak już wspominałem - wszystko jest podane jak na tacy.

Well, to nie jest tak, że tylko krytykujemy - to jest konstruktywna krytyka, która powinna Wam się bardzo przydać i nie powinniście tego traktować jako atak (bo w końcu się bronicie nie wiadomo od czego).

1/938412 (w tym momencie)

śmieszny trochę jesteś, ponieważ dużo osób jak patrzę na sam dział Fan art to np nie potrafi dobrze szablonu zleceń wkleić, a to są podstawy od zwykłych pradników są userzy, każdy mentor też ma prawo do samodzielnego pisania tutów bez zgody lidera w działach tak jak powiedziałeś z gier a to są zbiorowe tematy gdzie powinien wejść każdy nowicjusz jak czegoś nie będzie wiedział i powinien wyjść z podwojoną albo potrojoną wiedzą A ty siedzisz na tym forum przynajmniej 1rok i wszystko wiesz i myślisz że inni też posiadają taką samą wiedzę jak ty ^^

936131400425106482086.png
  • Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

śmieszny trochę jesteś, ponieważ dużo osób jak patrzę na sam dział Fan art to np nie potrafi dobrze szablonu zleceń wkleić, a to są podstawy od zwykłych pradników są userzy, każdy mentor też ma prawo do samodzielnego pisania tutów bez zgody lidera w działach tak jak powiedziałeś z gier a to są zbiorowe tematy gdzie powinien wejść każdy nowicjusz jak czegoś nie będzie wiedział i powinien wyjść z podwojoną albo potrojoną wiedzą A ty siedzisz na tym forum przynajmniej 1rok i wszystko wiesz i myślisz że inni też posiadają taką samą wiedzę jak ty ^^

Rozumiem, że po zarejestrowaniu się na forum nie wiedziałeś jak dodać obrazek czy też film?

Poza tym z szablonem to bugi macie, bo nawet doświadczeni użytkownicy mają taki sam problem.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Rozumiem, że po zarejestrowaniu się na forum nie wiedziałeś jak dodać obrazek czy też film?

Poza tym z szablonem to bugi macie, bo nawet doświadczeni użytkownicy mają taki sam problem.

nie wiedziałem, mój kolega pytał się mnie kiedyś nawet jak napisać post... 

Opublikowano

nie wiedziałem, mój kolega pytał się mnie kiedyś nawet jak napisać post... 

No to fajnych kolegów masz, ja po wejściu na forum wiedziałem jak czytać, więc nie sprawiło mi to najmniejszego problemu. Tylko skoro osoba nie potrafi napisać posta, to nie będzie potrafiła znaleźć tego tematu, prawda?

QtiV6xY.gif

Opublikowano

No to fajnych kolegów masz, ja po wejściu na forum wiedziałem jak czytać, więc nie sprawiło mi to najmniejszego problemu. Tylko skoro osoba nie potrafi napisać posta, to nie będzie potrafiła znaleźć tego tematu, prawda?

Trochę jest w tym racji MPC Wiki powinno byś w pasku tam gdzie blogi itp

Opublikowano

2012, 2012, 2013, 2013, 2013.

To zamiast 6OLxd9R.png dać jgBDh6J.png i gotowe.

Możecie się przydać jako team od sugestii.

Poza tym u nich był to błąd linku, bo wklejali "https", samą funkcję media znali (za wyjątkiem ostatniego tematu, no ale proszę...)

Mimo wszystko zgadzam się z fragmentem:

Żeby było.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Widzę, że już niektórzy hejtują mentorów z zasady. Jak dobrze, że na forum mamy alfę i omegę, który wszystko wie ( i to nie jednego :) )

Mi pomysł bardzo się podoba, sam kiedyś spotkałem się z sytuacją, gdy lider działu nie wiedział jak pokazać dany post, a przecież to taki banał. ALE PAMIĘTAJCIE: NIE DLA KAŻDEGO!!!

Jestem niemalże pewien, że osoby, które teraz hejtują jeśli znajdą jakieś ciekawe rady nawet o tym nie powiedzą. Ale do hejtowania przecież każdy pierwszy. 

Poradniki do dobry sposób do pokazania, że nie ograniczania się z pomocą do jednej osoby- jakby było w przypadku tylko ogólnej aktywności. Ale pomagacie całemu forum.

Super, czekam na kolejne rady.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Słuchajcie, a nie lepiej zrobić to wszystko, skończyć te 'złote zasady' i podczas rejestracji byłby odnośnik o nazwie np. "Pierwsze kroki na forum" czy coś i tam byłoby wszystko w jednym, z ładnym spisem treści i każdy nowy użytkownik mógłby sobie to łatwo znaleźć? Jako nowy, raczej bym wszedł po prostu do działu interesującej mnie gry i z niego nie wychodził więc raczej bym tego tematu nie zobaczył.

Opublikowano

Nie rozumiem toku myślenia niektórych osób. Zrobili, poświęcili swój czas. Jestem pewien, że komuś się przyda, sam dawno temu (ok. marca 2013) po przerzuceniu się z MyBB na IPB nic nie umiałem zrobić, nie mówiąc już o autoplayu. Możecie następną pracę trochę rozwinąć np. zamiast każdej opcji pojedynczo całe "Specjalne BBC" :)

Opublikowano

Wytłumaczy mi ktoś dlaczego, nie działa u mnie autoplay ? 

Jak nie działa, nie odpala sie film? Czy nic się nie pokazuje?

Bo jak nie odpala się to dałeś link z paska adresu, a nie udostępnij

Jak nic nie widać to adblock blokuje być może

Opublikowano

Widzę, że już niektórzy hejtują mentorów z zasady. Jak dobrze, że na forum mamy alfę i omegę, który wszystko wie ( i to nie jednego :) )

Hejt =/= konstruktywna krytyka.

Mi pomysł bardzo się podoba, sam kiedyś spotkałem się z sytuacją, gdy lider działu nie wiedział jak pokazać dany post, a przecież to taki banał. ALE PAMIĘTAJCIE: NIE DLA KAŻDEGO!!!

Funkcje moderatora =/= proste funkcje użytkownika.

Najwidoczniej źle wybieracie liderów, ale w to nie będę wnikał.

Jestem niemalże pewien, że osoby, które teraz hejtują jeśli znajdą jakieś ciekawe rady nawet o tym nie powiedzą. Ale do hejtowania przecież każdy pierwszy.

Poradnik? Wystarczy, że będziecie tworzyć poradniki dla gier, w których jesteście doświadczeni (bo w końcu bez aktywności i pomocy nie zostalibyście wybrani, prawda?). Jeśli tutejsze poradniki są przydatniejsze niż te od gier to możecie mi rękę uciąć (teraz jest matura - zróbcie to D:.).

Poradniki do dobry sposób do pokazania, że nie ograniczania się z pomocą do jednej osoby- jakby było w przypadku tylko ogólnej aktywności. Ale pomagacie całemu forum.

Obecnie "początkujący userzy" to osoby piszące w LoLu/Minecrafcie/Metinie i forum poza tym niewidzące.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Mi również nie działa. Nie mam adblock, a mimo to nie działa. W ogóle nie wyświetla się filmik po dodaniu tego kodu na końcu:

&autoplay=1

Wklejam poprawny kod - z udostępnij.

Opublikowano

Próbowaliście dać bez code, tylko w media i nic poza tym?

Pierw kliknęłam na "media", wkleiłam link z "udostępnij", dałam "OK", potem dopisywałam to "&autoplay=1", co było błędem. Trzeba od razu w "media" wkleić pełny link z dopiskiem "auto" :)

Dziękuję!

[media]http://youtu.be/NVjaDQOS1fg&autoplay=1[/media]
Opublikowano

Nie rozumiem tego 'oburzenia' za strony innych użytkowników. Takie małe, złote rady to według mnie dobry pomysł. Fakt, dużo użytkowników już o tym na pewno wiedziało, ale są też tacy, którzy nie mieli pojęcia jak to zrobić (wystarczy zobaczyć na statusy niektórych użytkowników, gdzie bardzo często widać pytanie "Jak zrobić autoplay?"). 

zSCFQrN.png

Opublikowano

Nie rozumiem tego 'oburzenia' za strony innych użytkowników. Takie małe, złote rady to według mnie dobry pomysł. Fakt, dużo użytkowników już o tym na pewno wiedziało, ale są też tacy, którzy nie mieli pojęcia jak to zrobić (wystarczy zobaczyć na statusy niektórych użytkowników, gdzie bardzo często widać pytanie "Jak zrobić autoplay?"). 

Zauważ,że większość tych "użytkowników" wpisze w wyszukiwarce google "Jak zrobić autoplay?",niż wejdzie w ten temat.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Większość =/= wszyscy. Jeśli nawet ten temat pomoże jednej osobie, to swój cel spełni.

Zresztą... czemu on wam tu przeszkadza? Jak ktoś nie potrzebuje, to go zignoruje.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Słuchajcie, a nie lepiej zrobić to wszystko, skończyć te 'złote zasady' i podczas rejestracji byłby odnośnik o nazwie np. "Pierwsze kroki na forum" czy coś i tam byłoby wszystko w jednym, z ładnym spisem treści i każdy nowy użytkownik mógłby sobie to łatwo znaleźć? Jako nowy, raczej bym wszedł po prostu do działu interesującej mnie gry i z niego nie wychodził więc raczej bym tego tematu nie zobaczył.

Byłoby by to w wiki, ale cóż można zrobić ;)

To tylko drobne porady, po prostu niektórym się przydadzą a niektórym nie. Wam się to wydaje takie łatwe... sam miałem problemy z korzystaniem z forum, gdy pierwszy raz tu zawitałem.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Byłoby by to w wiki, ale cóż można zrobić ;)

To tylko drobne porady, po prostu niektórym się przydadzą a niektórym nie. Wam się to wydaje takie łatwe... sam miałem problemy z korzystaniem z forum, gdy pierwszy raz tu zawitałem.

@Wilczek większość co była na NIE temu projektowi to użytkownicy którzy siedzą na forum 24/h i przez minimum pół roku, i myślą że pozjadali rozumy. Moim zdaniem jest to przydatne dla nowicjuszy, dlatego wystąpiłem z taką sugestią:

http://www.mpcforum.pl/topic/1202973-przeniesienie-dzialu-mpcwiki/ Mogli byście zrobić też poradnik o bbcode jak np zrobić obrazek z odnośnikiem albo tekst :) itp itd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...