Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złota rada mentora nr 1- Wstawianie filmów na MPCforum

Wilczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

grupa mentorów postanowiła ruszyć z kolejnym projektem- czyli dawka przydatnych informacji dla użytkowników.

Złote rady mentorów będą ukazywać się regularnie, co 4 dni ;-)

Jeśli mieliście kiedykolwiek kłopoty z dodaniem filmu na MPCforum, ten poradnik rozwiąże wasz problem ;)

Jak udostępnić film z youtube na MPCforum?

Na początku musimy skopiować link do danego materiału video (musi być z zakładki "udostępnij"):

1399051758-U950853.png

kolejnym krokiem będzie wybranie "specjalnego" BBCode:

1399051852-U950853.png

Następnie musimy wybrać opcję "media":

1399051971-U950853.png

Zatwierdzamy to guzikiem "OK".

Jak zrobić, żeby automatycznie się włączało odtwarzanie video?

Wyskoczy nam po zatwierdzeniu w wyżej wymienionej instrukcji

[media]youtu.be/numer_video[/media]

Teraz musimy dodać do tego pewną treść:

&autoplay=1

Czyli BBCode będzie wyglądało tak:

[media]youtu.be/numer_video&autoplay=1[/media]

Kolejnym krokiem będzie napisanie tematu lub dodanie posta.  ;)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przydatne, nie powiem ;) Następny może być np o tagowaniu innych użytkowników np jak ztaggować kogoś kto jest Bestem itp 

936131400425106482086.png
Opublikowano

Osobiście czekam na poradnik jak wrzucić obrazek do postu, do tej pory nie umiem tego poprawnie robić :/

Przydatny poradnik, dzięki, mentorzy!

Opublikowano

Dzięki, właśnie tego szukałem, dobra robota!

Opublikowano

Wilczek - jedyny mentor, który pokazuje coś od siebie, lecz bez obrazy... Ta rada jest banalna dla większości użytkowników.

Jest to projekt zrealizowany przez mentorów, jest tworzony przez wszystkich ;-) Ja tylko opublikowałem.

Dla wiadomości, chciałbym powiedzieć, że to nie są szczególnie rozbudowane poradniki a drobne złote rady od nas ;-)

Z czasem będzie ich więcej i może będą bardziej rozwinięte. Również postaramy się wrócić do wywiadów... gdy rozwiążemy problem z lektorem ;)

Pozdrawiam!

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Nad tym i nad całą resztą siedzą wszyscy mentorzy (nie mówię, że ten poradnik robiło 10 osób, nie o to chodzi).

W każdy projekt jaki powstaje, każdy z mentorów dokłada swoją cegiełkę.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Co? No proszę Was, już nie macie czego innego wymyślić? Śmiech na sali, poziom mentorow spada na dno.

PS. Link nie musi być z zakladki udostępnij.

Kolejnym krokiem będzie napisanie tematu lub dodanie posta.

Brak słów.

A potem się dziwić dlaczego wszyscy(?) hejtuja ta grupę.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Zdajcie sobie sprawę, że nie każdy obcuje na co dzień bądź obcował z IP.B. Nie jest to dla weteranów forumowych, lecz dla nowych użytkowników.

Opublikowano

Zdajcie sobie sprawę, że nie każdy obcuje na co dzień bądź obcował z IP.B. Nie jest to dla weteranów forumowych, lecz dla nowych użytkowników.

Tak trudno znać podstawowe opcje, serio? Nawet osoba nie potrafiąca nic dała by sobie radę... 

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Tak trudno znać podstawowe opcje, serio? Nawet osoba nie potrafiąca nic dała by sobie radę... 

Wszyscy są zadowoleni i tryskają euforią, dlatego że Ty wiedziałeś o tym silniku wszystko zanim jeszcze zacząłeś z nim obcować. :)

Opublikowano

Weteran forumowy, rly? xD

Przydatne by temat był ale jakby opisano tutaj wszystkie "Specialne BBCody" a nie tylko jeden z trzynastu. Plus za chęci.

76561198001815076.png
Opublikowano

Myślę, że na forum rejestrują się myślący ludzie (wymagany wiek to było 13 lat?) i każdy potrafi czytać.

"Złota rada" kojarzy mi się z czymś mądrym, co znacznie ułatwi moje życie, jednakże jeśli mają powstawać tematu typu ten - powinniście coś z tym zrobić.

Po to są sugestie, po to jest styl forum, aby ułatwić wszystko użytkownikom. Właściwie każda funkcja jest podana jak na tacy, a Wy próbujecie jeszcze o tym pisać tematy.

Obecnie jest to tak samo przydatne jak tutorial "Jak zarejestrować się w polskiej grze z polską stroną przez stronę internetową".

Lepiej, żebyście nic nie robili przez czas, a później wyskoczyli z czymś wielkim, aniżeli tworzyli tak mało przydatne poradniki. Przypominam, że jeśli będziecie trzymać taki poziom, to będziecie musieli w magiczny sposób stworzyć tutorial dla wszystkich łatwo dostępny pt. "Gdzie jest subforum MPC Wiki?".

Równie dobrze użytkownik to czytający może poczuć się jak idiota, czego oczywiście nie chcecie.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Wungiel, sam widzisz, o jaką pomoc niektórzy proszą, więc nie wiem o co pretensje. Może sam dołącz do mentorów i zrób rewolucję, pisząc poradniki nt. hackowania serwerów NASA?

Sam widziałem co najmniej kilkanaście pytań o autoplay, ale co z tego, po co zapobiegać spamowi...

Wiem, niektórzy czują się specjalistami IT rodem z Microsoftu, ale znam userów, którzy dotąd nie potrafią umieścić w poście obrazka (sic).

Zresztą tak jest, jak pół ekipy się wykrusza i nagle masz zrobić projekt z dnia na dzień. Nie, nie jestem autorem.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Sam widzisz, o jaką pomoc niektórzy proszą, więc nie wiem o co pretensje. Może sam dołącz do mentorów i zrób rewolucję, pisząc poradniki nt. hackowania serwerów NASA?

Tyle że tym postem pewnie już sobie przekreślił swoje szanse na ewentualne dostanie się :)

Prawda jest taka że szału nie ma zakładając nawet że to wiki to dzieło jednej osoby a co dopiero całej grupy.

76561198001815076.png
Opublikowano

Lepiej, żebyście nic nie robili przez czas, a później wyskoczyli z czymś wielkim,

Czy według Ciebie krótkie notki o każdym z moderatorów to to było?

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Weteran forumowy, rly? xD

Przydatne by temat był ale jakby opisano tutaj wszystkie "Specialne BBCody" a nie tylko jeden z trzynastu. Plus za chęci.

Proszę, specjalne bbcody: http://www.mpcforum.pl/topic/937165-edytor-tekstu/

Co do projektu "złota rada mentora", wydaje mi się to dobrym pomysłem. Duża część nowych użytkowników często pyta o dodanie autoplay'a, bądź filmu. Teraz pozostaje wypromowanie całego projektu.

Opublikowano

Proszę, specjalne bbcody: http://www.mpcforum.pl/topic/937165-edytor-tekstu/

Co do projektu "złota rada mentora", wydaje mi się to dobrym pomysłem. Duża część nowych użytkowników często pyta o dodanie autoplay'a, bądź filmu. Teraz pozostaje wypromowanie całego projektu.

To w takim razie po co ten temat, skoro wystarczyło w tamtym fragment z "Media" rozbudować?

76561198001815076.png
Opublikowano

Proszę cie kurwa, teraz każde forum jest na silniku IP.B nawet moja mama wie jak wstawiać video na forum.

iron_man_signature_v_2_by_harukaquinn-d5

|Fan Iron Man'a :)|Fan Avengers :)|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...