Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest sens istnienia człowieka ?

Wojciech-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnię się przyznałeś, że jesteś @ComeBack 'iem

a ty jesteś royal2 .

Nie odbiegaj od tematu . 

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dymać, jeść, pić, bawić się, tworzyć sztukę, podróżować, poznawać nowych ludzi, nowe doświadczenia i cieszyć się z życia.

Po to zyjesz Ty ale pytanie było po co zostal stworzony czlowiek, serio myslisz, ze kazdy czlowiek zostal stworzony w takich celach?

Ale z Toba lepiej nie zaczynam dyskusji, ostatnio widzialem, ze wolisz finansowac ukrainskich nazistow zamiast polskie dzieci.

Wg. mnie czlowiek nie zostal "stworzony" i nie ma celu, ewolucja -> róbta co chceta. I tyle.

A co do pedałowania to prawilnie przypominam, ze Maj juz blisko. Ponizszy link nie ma z tym nic wspolnego.

http://oognet.pl/content/details/1206

:P

Opublikowano

jaki sens? a skąd mamy to wiedzieć, istniejemy więc żyjemy i staramy się z tego czerpać przyjemność ^^.

Opublikowano

Witam. Mam schizofrenię paradoinalną (mówcie sobie co chcecie) i urojenia. Często mam takie myśli. I rzeczywiście.. Rodzimy się chodzimy do szkoły pracujemy mamy lub nie mamy dziecko starzejemy się emerytura i umieramy. Po co żyjemy skoro ponad 99% ludzi nie zrobi nic wielkiego? Ja nie chcę być fanem PFk że pisze znicze w komentarze. Chcę i będę stał pod blokiem (a może i w pokoju magika :D).

Opublikowano

a ty jesteś royal2 .

Nie odbiegaj od tematu . 

Royal2, Royal., Royal3, Royal4, GoldenTM,xtiger54,PlatinumTM,Platinum,Pomozesz itp. itd. To jest moje chyba z 15 konto. 

@antywarn

Jaki jest sens istnienia człowieka? Taki jaki uwżamy za sluszny. Jezeli sensem twojego zycia jest milosc, po zdradzie naszej kobiety popelnilibysmy samobojstwo. Jesli sesnem naszego zycia jest rozmnazanie się, dostajac informacje o swojej bezplodnosci bylibysmy rowniez gotowi popelnic samobojstwo. Tym jest sens zycia. Jest kolumną, ktora podtrzymuja jakiś dach. Nie ma kolumny, dach sie rozpada. Tyle., ze w zyciu czlowieka jest jednak troche inaczej, bo sens życia może być zmieniony

Opublikowano

Aha a co do wiary to Bóg istnieje. W hieroszimie jak bomba wybuchła a katoliccy japończycy mieli zero chorób a ich domy stały jakby nigdy nic. Jak to wytłumaczysz? A inne cudne uzdrowienia? Poczytajcie sobie a nie mówicie że to gówno prawda. Zresztą teraz to 95% tego forum zasługuje na potepienie albo czyściec.

Opublikowano

Aha a co do wiary to Bóg istnieje. W hieroszimie jak bomba wybuchła a katoliccy japończycy mieli zero chorób a ich domy stały jakby nigdy nic. Jak to wytłumaczysz? A inne cudne uzdrowienia? Poczytajcie sobie a nie mówicie że to gówno prawda. Zresztą teraz to 95% tego forum zasługuje na potepienie albo czyściec.

To nie jst dowód na istnienie boga, tylko dowód na to, ze ludzka wiedza jest ograniczona. 

Opublikowano

Dalej . Homoseksualizm to tylko akt seksualny nie żadna miłość czy uczucie .

4225c1ed5cdbaf5b83d592148213e820_origina

Wypierdalaj bo nie wiesz co mówisz xD

Po to zyjesz Ty ale pytanie było po co zostal stworzony czlowiek, serio myslisz, ze kazdy czlowiek zostal stworzony w takich celach?

Ale z Toba lepiej nie zaczynam dyskusji, ostatnio widzialem, ze wolisz finansowac ukrainskich nazistow zamiast polskie dzieci.

Wg. mnie czlowiek nie zostal "stworzony" i nie ma celu, ewolucja -> róbta co chceta. I tyle.

A co do pedałowania to prawilnie przypominam, ze Maj juz blisko. Ponizszy link nie ma z tym nic wspolnego.

http://oognet.pl/content/details/1206

:P

Dla typowego hedonisty, czyli np. mnie to jest właśnie sens życia. Jak na razie sprawdza się zajebiście :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Dlaczego jest podział na heteroseksualistów i homoseksualistów? Zeby podkreslic, ze zwiazek naturalny, czyli z rpzeciwna plcią jest zdolny do robienia dzieci. Tym tak na prawde sie tylko różnią. Uważam, że każdy byłby biseksualistą, gdyby mu nie wpajano, ze hetero to normalne, a homo trzeba tępić. SPojrzcie na to z tej strony. Milosc to ogromne uczucie. Do drugiego czlowieka, a nie jego ciała. Wiec jesli ktos nie kochalby oczami, moglby sie zakochac nawet w mezczyźnie mimo tego, ze kobiety mu sie podobają. Takie jest moje zdanie.;

Opublikowano

Wojciech.Jaki jest sens tego zycia ? Niewiem.Nikt tego niewie.Dowiemy sie po smierci.Teraz jest czas na zycie.Kazdy musi sie starac zeby bylo jak najlepsze,ale nie kosztem innych.Co ma prokreacja do milosci ?? Ci co chca miec dzieci to niech maja.Ale niech sie ku*** zastanawiaja dwa razy a nie pozniej tyle istnien w domach dziecka lub patologicznych rodzinach.Czlowiek ma szanowac i tolerowac drugiego czlowieka bez wzgledu na to czy jest heteroseksualny czy homoseksualny a nie wytykac jego wady.

ie068n.jpg
Opublikowano

Nawet gdyby na ziemi byli sami hetero to i tak urodziłby sie w koncu gej czy lesbijka

#logic No bo chyba ze związku homo nie urodzi się gej czy lesbijka.

4225c1ed5cdbaf5b83d592148213e820_origina

Wypierdalaj bo nie wiesz co mówisz xD

Dla typowego hedonisty, czyli np. mnie to jest właśnie sens życia. Jak na razie sprawdza się zajebiście :)

Gej, błehehehe.

Hrabia widzę się wciągnąłeś i teraz uczestniczysz w każdej takiej dyskusji.

Temat o sensie życia przechodzi na Boga, no spoko, bo Bóg jest sensem życia dla wielu, ale potem zaczyna schodzić na pedałów, a potem będzie że to przez unię.

W sumie zabicie wszystkich homo nie jest złym pomysłem. Kto wie, może to jest cel mojego życia?

Życie bez zobowiązań, bez zasad, życie dla wygód? Może do pewnego czasu. Trzeba liznąć trochę życia, ale bez przesady. Myślę, że syn, dom i drzewo to całkiem dobry powód do życia :)

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Zróbmy eksperyment , wyślijmy wszystkich gejów na  księżyca i resztę lessbijek na marsa   , hetero zostaną na ziemi . Co przetrwa ?

Jaki jest sens istnienia człowieka ?

Wróć na temat dyskusji i nie rozpoczynaj innych które obrażać mogą inne osoby bo Ci po prostu ten temat zamknę.

Opublikowano

Wróć na temat dyskusji i nie rozpoczynaj innych które obrażać mogą inne osoby bo Ci po prostu ten temat zamknę.

tak  przepraszam trochę mnie poniosło , jesteś chyba z najlepszych moderatorów inny by już zamknęli temat bez podania przyczyny a ty próbujesz przekonać , bardzo dobra postawa . 

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

Stworzyli mnie w kreatorze postaci, wybrali model itp, ale pamietam tylko czasy jak miałem 5 lat moze ten kto mnie stworzył tak naprawde ustalił sam ten wiek??

a tak do tematu to nie wiem po co nas stworzyli ale chyba dlatego ze coś musi zyć

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

odpiwedz jest banadlnie prosta my postawilismy w procesie ewolucji a sens zycia jest taki przedluzyc gatunek nic wiecej 

no tak , ale co było przed ewolucją? Co przed Wielkim Wybuchem ( to jest tylko teoria)  , nic nie powstaje samo , musiała być praprzyczyna tzw kreacjonizm . 

Opublikowano

no tak , ale co było przed ewolucją? Co przed Wielkim Wybuchem ( to jest tylko teoria)  , nic nie powstaje samo , musiała być praprzyczyna tzw kreacjonizm . 

dlaczego twierdzisz, że nic nie powstaje samo? W życiu realnym jest to niemożliwe, ale przecież coś co stworzyło te życie nie musi przestrzegać zasad, ktore sam dla nas ustalil, typu grawitacja.

Opublikowano

Nie wiemy jeszcze wszystkiego. Kiedyś nie wiedzieliśmy, że obok Ziemi istnieją inne planety - inne światy. Teraz wiemy, że tak jest. Ciągle pogłębiamy swoją wiedzę i kiedyś się tego dowiemy. Na pewno jednak nie za naszego życia.

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Opublikowano

dlaczego twierdzisz, że nic nie powstaje samo? W życiu realnym jest to niemożliwe, ale przecież coś co stworzyło te życie nie musi przestrzegać zasad, ktore sam dla nas ustalil, typu grawitacja.

nie rozumiem twej wypowiedzi .

Najpierw piszesz że życie może powstać samo , potem że to niemożliwe .  O co chodzi ?  

Jeśli chodzi Ci o prawa grawitacji to one tylko obowiązują w tym świecie . Istota / Bóg   czy jak ktoś to nazywa może być niematerialny , może istnieć w innym wymiarze duchowym . 

Opublikowano

#Odp. dla Emode

To skąd wzieło się gejostwo itp. ?

Wlaśnie tak że ludzie byli hetero a tu nagle komuś się zachciało spróbować jak to jest i tyle. Co do tematu to człowiek i jego sens to jedna wielka tajemnica albo przypadek że ewolucja zrobiła z nas ludzi a nie małpki

Opublikowano

nie rozumiem twej wypowiedzi .

Najpierw piszesz że życie może powstać samo , potem że to niemożliwe .  O co chodzi ?  

Jeśli chodzi Ci o prawa grawitacji to one tylko obowiązują w tym świecie . Istota / Bóg   czy jak ktoś to nazywa może być niematerialny , może istnieć w innym wymiarze duchowym . 

Napisalem, ze to jest niemozliwe dla czlowieka. ALe Bóg moze wszystko jesli istnieje

Opublikowano

#Odp. dla Emode

To skąd wzieło się gejostwo itp. ?

Wlaśnie tak że ludzie byli hetero a tu nagle komuś się zachciało spróbować jak to jest i tyle. Co do tematu to człowiek i jego sens to jedna wielka tajemnica albo przypadek że ewolucja zrobiła z nas ludzi a nie małpki

masz na myśli makroewolucje czy mikroewolucje >?   mikroewolucja występuje jak najbardziej ,  na makroewolucje nie znaleziono jeszcze dowodów . Ewolucja jak narazie to religia ateistyczna

Napisalem, ze to jest niemozliwe dla czlowieka. ALe Bóg moze wszystko jesli istnieje

Jedni wierzą w Boga inni nie . Ja osobiście wierzę i jest zawsze pewność że ktoś musiał to rozpocząć , są różne teorie naukowe ale to tylko teorie . Jest za mało czasu aby rozwikłać niektóre zagadki na niektóre według mnie zabraknie czasu . Aktualnie już nauka nie umie wyjaśnić pewnych rzeczy  w religii chrześcijańskiej  . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...