Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Blokowanie Komend BlackCMD

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Skrypty skrypty skrypty...

Skrypty są zbugowane!

Lepsze są pluginy i gratuluje ,że ktoś wreszcie napisał (dał na publiczny) taki plugin :)

Kodu nie sprawdzałem ale sobie zobacze :)

I zapraszam ... kogo ?

@Karolina_666

Opublikowano

Tak powiem, poza 'pl' i innymi -

/about

/bukkit:help

/bukkit:?

/bukkit:ehelp

Essentials:

/ehelp

/essentials:help

/essentials:ehelp

/essentials:?

/essentials:about 

Opublikowano

@up Nie ma sprawy juz edytuje plugin i wrzucam z zablokowaniem wszystkich komend ktore dodales ;) !
@Edit Juz poprawiony plugin na zyczenie pana ;)
Download ->

http://www.speedyshare.com/wP46m/BlackCMD.jar

Skan -> 

https://www.virustotal.com/en/file/c5e1f407213f2df8ad8a67e70a9211ae8ce1c806ef593567a8184f6d5fba5b7e/analysis/1398698162/

@up2 Zdaje sobie sprawe ze bedzie teraz multum wypowiedzi ''Lepiej zrobic to w skrypcie/Plugin nie potrzebny mozna zablokowac to komendami" Tak wiem ale dla osob ktore juz maja troche wieksza wprawe w serwerach polecam moj plugin.I tez popieram twoje zdanie o skryptach ze sa zbugowane,sam plugin skrypt czasami sie buguje i zarazem buguje skrypty ;x

Opublikowano

Zupelnie nie rozumiem takich pluginow... Od tego robi sie uprawnienia (kazda z wymienionych komend posiada oddzielne uprawnienie).

Poza tym wogole po co to blokowac? Wiadomo ze serwer stoi na Bukkicie/Spigocie (silnik mozna sprawdzic Spigotowska komenda /restart albo /tps xD). Poza tym mozna wpisac na chacie / i kliknac TAB. Kazdy kto umie robic serwer to wie jakie pluginy potrzebne na jaki tryb, wiec i tak by tych pluginow nie kopiowal. Moze sie wstydzicie jakich uzywacie? xD Moze sie wstydzicie pluginu Skript?

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

@up Wlasnie na taka odpowiedz czekalem,wiec powiem ci ze nie trudno jest zablokowac / i tab w pluginie chyba w nastepnej aktualizacji pluginu to dodam.Wiem ze mozna sprawdzic silnik komenda /tps albo /restart ale zazwyczaj takie komendy sie zablokowuje zeby nie wygladal serwer na "Frikilowski"

Opublikowano

A może by się pokusic o blokowanie też /<cmd> tab? 

@Edit - śmierdzi klasą ProtectPluginsListener z Toolsów xCrafters *-*

@Risen :# - tak czy siak kod w obydwóch jebie tą samą klasą ;3

Opublikowano

Nie ma to jak zajebać kod od innego autora (MarcinPSP) i wstawić jako swój plugin. W chuj dobre rozwiązanie, w chuj nowych programistów się robi na forum od siedmiu boleści.

Dla zainteresowanych, identyczny kod jest w pluginie od Marcina, o tutaj: 

http://www.mpcforum.pl/topic/1097809-dlspis-autorskich-pluginow-by-marcinpsp-164-rozwalamy-system/

Więcej pseudo programistów, więcej podpierdalania kodów! 

8098_com.tmobile.theme.Ubuntu_ubuntu-cm1

Risen. :# - wierny użytkownik Linux'a (Ubuntu). :D

Opublikowano

Zupelnie nie rozumiem takich pluginow... Od tego robi sie uprawnienia (kazda z wymienionych komend posiada oddzielne uprawnienie).

Poza tym wogole po co to blokowac? Wiadomo ze serwer stoi na Bukkicie/Spigocie (silnik mozna sprawdzic Spigotowska komenda /restart albo /tps xD). Poza tym mozna wpisac na chacie / i kliknac TAB. Kazdy kto umie robic serwer to wie jakie pluginy potrzebne na jaki tryb, wiec i tak by tych pluginow nie kopiowal. Moze sie wstydzicie jakich uzywacie? xD Moze sie wstydzicie pluginu Skript?

Nie, nie ma co się wstydzić pluginu skript, jest to taki plugin który każdy używa (czasami aż naużywa oznajmiając że ma same autorskie pluginy, a okazuje się że posiada same skrypty). Co do tego to sam używam skryptów i zawsze będę używał. Co do pierwszego pluginu to nie jest źle.

PS: Przestańcie wypisywać głupoty że skrypty zużywają więcej ramu, bo to się zaczyna robić żenujące przekonując ludzi o swojej racji. Każdy ma swoje zdanie, a moje jest takie że jest całkiem na odwrót.

Opublikowano

Kolejny nic nie warty plugin napisany w dwie minuty. Zanim się za coś zabierzesz następnym razem, polecam sprawdzić, czy nie ma już tego na forum.

Opublikowano

@up Napisz lepszy krytykujesz a zapewne nie znasz sie na javie i nie wiesz w ile to sie pisze a sie wypowiadasz (To jest Java a nie skript ze w 2 min ...)
@up 3 To ze pisalem na podstawie pluginu to nei znaczy ze caly kod wzielolem ;x
@up 4 Cos ci smierdzi ? W kazdym temacie kto doda jakis plugin piszesz cos z xcr,moim zdaniem twoje wpisy to zwykly spam bo chyba latwo sprawdzic kod pluginu a nie debilsko wypowiadac sie na temat na ktory nie masz w ogole pojecia..

Opublikowano

@up Wlasnie na taka odpowiedz czekalem,wiec powiem ci ze nie trudno jest zablokowac / i tab w pluginie chyba w nastepnej aktualizacji pluginu to dodam.Wiem ze mozna sprawdzic silnik komenda /tps albo /restart ale zazwyczaj takie komendy sie zablokowuje zeby nie wygladal serwer na "Frikilowski"

W API Bukkita chyba tego niema, lecz jest to w configu Spigota (spigot.yml).

Opublikowano

W API Bukkita chyba tego niema, lecz jest to w configu Spigota (spigot.yml).

Jak nie ma, jak jest. ;)

PlayerChatTabCompleteEvent - sprawdzanie permisji i anulowanie eventu - ot cała trudność.

Więcej tutaj: 

http://jd.bukkit.org/rb/doxygen/d6/de3/classorg_1_1bukkit_1_1event_1_1player_1_1PlayerChatTabCompleteEvent.html

Jak komuś się chce bawić, to można też wysyłać odpowiedni pakiet: PacketType.Play.Client.TAB_COMPLETE. ;)

8098_com.tmobile.theme.Ubuntu_ubuntu-cm1

Risen. :# - wierny użytkownik Linux'a (Ubuntu). :D

Opublikowano

Japierdol* takiego pluginy w 2 minuty nie napiszecie.

Ja taki plugin pisałem i wiem ile to jest...

I tak czy owak pluginy są lepsze niż skrypty i ten plugin jest zajebist*.

Ktoś umie coś napisać a nie "taki plugin w 2 min sie pisze"...

To napisz jak taki jesteś mądry ...

@Nakamitsu

Opublikowano

Japierdol* takiego pluginy w 2 minuty nie napiszecie.

Ja taki plugin pisałem i wiem ile to jest...

I tak czy owak pluginy są lepsze niż skrypty i ten plugin jest zajebist*.

Ktoś umie coś napisać a nie "taki plugin w 2 min sie pisze"...

@Nakamitsu

Napiszesz....

Kilka komend które zwracają tą samą wiadomość oraz zero sprawdzania (chodzi mi permissions/konsola/itd).

To napisz jak taki jesteś mądry ...

Napisałem prywatny plugin Arcade który wprowadza mini-gry. Posiada on wbudowany "PermissionsEx", auto-wiadomości na serwerze, pasek dragona u góry wskazujący aktualny tryb rozgrywki, scoreboard wyświetlający punkty w każdej grze, sczytywanie konfiguracji mapy (każda mapa posiada oddzielny plik konfiguracyjny), zaawansowany tryb obserwatora, kity, chaty drużyn, blokowanie dnia/nocy, system drużyn, regiony (coś a'la te z WorldGuarda), baza danych i wiele wiele więcej.

Nie wierzysz?

API pluginu - 

https://github.com/MG-net/Arcade-API

Konfiguracje map - 

https://github.com/MG-net/Arcade-Maps

Nad serwerem jeszcze pracuje :P Beta testy itd.

Plugin Arcade nigdy nie będzie publiczny.

Wideo:

http://www.youtube.com/watch?v=L3ZIz992aJY

Opublikowano

@up Twoja wypowiedz jest w 100% bledna  moge dac ci kod xcTools i pokazac ci ze nawet 1 linijka nie jest taka sama.0 kreatywnosci ? Napisz swoj plugin i zobaczymy ;)
+Edit: Przed chwila sprawdzilem prawie wszystkie klasy w xcrTools i tam nie ma chyba zablokowania komend

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...