Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

poparcie dla tych złodziei

Wojciech-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Querdith

Ja określiłem się jako zwolennik KNP - konserwatywny liberał.

Korwin doskonale widzi słabe punkty obecnego ustroju i obecnej polityki rządu.Społeczeństwo jak społeczeństwo.Może być głupie może być mądre.Korwin na to niewpłynie.

Faktycznie, bo młodzi ludzie nie mają tego socjalistycznego piętna jak np. ludzie, którzy żyli w PRL albo po prostu przywykli do partii typu PiS, PO.

Na wykładach JKM jest zawsze masa ludzi.Ludzie którzy nie znają się na polityce, głosują na partie populistyczne takie jak właśnie PiS, PO."A tam PiS chce dać 500 zł na każde dziecko, to zagłosuje) Żeby zrozumieć program KNP trzeba mieć odrobinę oleju w głowie.

A czy ja napisałem, że dlatego? Napisałem, że zaatkował, bo za kilka miesięcy musiałby ogłosić bankrutctwo.Gdańsk i ochrona ludności niem., autostrady  to inna sprawa, która też pryczyniła się do ataku, ale gównie chodziło tu po prostu o pieniądze.Jeśli nadal nie wierzysz, to proponuje sobie poczytać o zadłużeniu Niemiec pod rządami NSDAP.

Zmienia się diametralnie rząd, zmienia się państwo to i prawo wraz z konsytucją się zmienia, to logiczne, prawda? Konstytucja zostanie zatwierdzona raz, potem mogą być ewentualnie jakieś poprawki.

No, sama się powołałaś na historię.

Jakie ujednolicenie płac? To właśnie dzisia jest pewnego rodzaju ujednolcenie płac.Jak kogoś zatrudnia się na umowę o pracę, to nie można mu zapłacić mniej 1200 zł.Płacę są jednolite pod tym względem, że żadna nie może wynośić mniej niż 1200 zł.

Społeczeństwo MUSI być zróźnicowane.Muszą być kapitaliści, czyli właściciele fabryk, muszą być robotnicy, którzy w tych fabrykach pracują i wytwarzają towary, muszą być lekarze, nauczyciele, hydraulicy, śmieciarze i tak dalej.Ważne, żeby żadnemu z nich nie zabierać kilkadziesiąt procent dochodów, bo kaptialista wtedy zwolni kilku robotników, lekarz sobie nie kupi 2 samochodów tylko 1, bo musi płacić wysokie podatki, w ten sposób robotnicy wraz z kapitalistami stracą zyski.

1. Nie uzasadniam swojego punktu widzenia wydarzeniami historycznymi, a jedynie poprawiam Ciebie, a przynajmniej staram się to zrobić.

2. To, że na konferencjach z J.E. Prezesem zbierają się rzesze wyznawców nie oznacza, że każda inna partia jest gorsza. To, że jesteś zwolennikiem KNP nie oznacza, że powinieneś z miejsca skreślać wszystkie inne twierdząc, że są złe, nieprawe i podsumowując 'TYLKO KORWIN! TYLKO KONGRES NOWEJ PRAWICY!'. 

3. Przywołam Twoje słowa: 

Chodzi oto, żeby pracodawca mógł zatrudnić 3 słabo wykfalifikowane osoby po 1000 zł.Dzisiaj musi płacić 1200 zł+ komuś tylko ze szkołą średnią i komuś po studiach.Płace się nie zmniejszą tak samo jak dzisiaj nie ma zmowy między pracodawcami nie płacą równe 1200 zł każdemu.Nie istnieje coś takiego jak płaca minimalna dla inżyniera a jakoś Ci ludzie zarabiaja ogromne pieniądze.

To właśnie jest ujednolicenie, poza tym zdanie: "Nie istnieje coś takiego jak płaca minimalna dla inżyniera a jakoś ci ludzie zarabiaja ogromne pieniądze" to kwintesencja poglądów "Korwinistów".

4. Oczywiście, że społeczeństwo musi być zróżnicowane, i jest! O to w tym wszystkim chodzi! Problem leży w programie KNP - płaca proporcjonalna i niezależna od systemu to tak, jakby płacono Ci za ilość usług, a nie ich jakość. Robisz więcej (obiecujesz więcej, taka dywersja), dostajesz więcej niezależnie od tego, czy to jest pożyteczne czy nie.

Zamiast zmienić cokolwiek dalej wierzcie sobie w martwe idee. 

@MrMaluszek - nie bitch, nie bitch. I sejm to nie rząd. 

Qui est le prochain?

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A według Ciebie dyskutujemy o przepisie na kluski z makiem? Korwin doskonale radzi sobie w odnajdywaniu słabych punktów polskiego społeczeństwa jednocześnie obiecując ich poprawę. Najgorsze jest to, że najbardziej podatni na jego wpływy są młodzi, którzy niestety często nie mają zielonego pojęcia o polityce, a o Panie Z Muszką słyszeli z internetu ("a zagłosuję, w końcu to JKM, masakruje lewaków"). Poza tym, co do Hitlera - zaatakował Polskę ze względów głównie terytorialnych i strategicznych, a nie dlatego, że nie miał pojęcia o gospodarce. Hitler chciał Gdańska i niemieckich tras przebiegających przez ziemie polskie. Widzę, że nawet 'fakty historyczne' spijacie z ust prezesa. To jest jakaś chora obsesja :-)

Oczywiście, że zmianę Konstytucji uważam za niemożliwą. Gdyby można było ot tak iść i zmienić sobie zapisy prawa, prawdopodobnie wrócilibyśmy do XVI-XVII wieku, gdzie każda nowa ustawa miała miano ustawy zasadniczej, bo zawsze znalazłoby się coś, co by komuś nie podpasowało i co według tej osoby należałoby zmienić. Poza tym wykorzystywanie historii do udowodnienia swojej racji jednocześnie delikatnie ją przebarwiając właśnie świadczy o braku rzeczowych argumentów. Co do płac minimalnych - patrzycie na to, jakby pracujący przedstawiciele naszego społeczeństwa mieścili się w przedziale do stu osób. Błąd, nasze społeczeństwo jest mocno zróżnicowane i niestety podzielone, a ujednolicenie systemu płac to tylko bajka chyba, że ponownie w prowadzicie w życie założenia gospodarki centralnie planowanej, co byłoby stanowczym zaprzeczeniem Waszych kapitalistycznych wizji gospodarczo pięknej Polski. 

Ale nie mogę mieć racji, jestem przecież kobietą.

Kobiety nie mogą być zbyt inteligentne – dba o to mechanizm Ewolucji Naturalnej. 

By oszczędzić ludzkości kolejnych konwulsji, musimy jasno i stanowczo powiedzieć naszym kobietom, starcom i dzieciom: My tu rządzimy! Żadnych eksperymentów! Żadnego „współdecydowania” w rodzinie! (…) Panowie! Zachowujmy się odważnie, po męsku!

Może młodzi ludzi nie mają pojęcia o polityce , ale umieją logicznie myśleć żeby ich nie okradano . Młodzi ludzi chcą zmienić Polskę chcą wrócić do normalność , przywrócić normalne i tradycyjne zasady cywilizacji europejskiej . Starszym ludziom media wyprały mózgi i dalej głosują na Po czy PIS .  Korwin posiada najlepszy plan działania który jest potrzebny by zreformować  Polskę i Europę która została zawładnięta przez Unię . Zatrzymaliśmy się w rozwoju , baaaa cofamy się . Powtórzę jeszcze raz KNP to nie tylko Korwin , ale i logicznie myślący  ludzie którzy chcą wrócić do normalności . 

Obiecującą partią jest też Ruch Narodowy .

Kobiety nigdy nie były nie są  inteligentne  . Ile kobiet znajduje się na listach osób które zdobyły nagrodę nobla ?

Kim chcesz być ?

Kobietą lewicową żeby robić na 2 etaty  , jeden  w pracy i 2  w domu , na dodatek  większość jej pieniędzy została rozkradziona a ona woli wydać na ciuszki /

Kobieta Prawicowa opiekuje się domem i wydaję pieniądze męża który  utrzymuje całą rodzinę . 

Kobieta woli wydać pieniądze  , niż zostać okradziona . 

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

Kobiety nigdy nie były nie są  inteligentne  . Ile kobiet znajduje się na listach osób które zdobyły nagrodę nobla ?

Kim chcesz być ?

Kobietą lewicową żeby robić na 2 etaty  , jeden  w pracy i 2  w domu , na dodatek  większość jej pieniędzy została rozkradziona a ona woli wydać na ciuszki /

Kobieta Prawicowa opiekuje się domem i wydaję pieniądze męża który  utrzymuje całą rodzinę . 

Kobieta woli wydać pieniądze  , niż zostać okradziona . 

Gdybym rozmawiała z Tobą oko w oko, bezpardonowo dostałbyś w pysk. Widać, kochany Korwinisto, na jakich argumentach opieracie swoją nieskazitelnie rzetelną wiedzę - kobiety są głupie, bo FACECI DOSTALI WIĘCEJ NAGRÓD NOBLA. To aż śmieszne. Gdybyś żył za czasów panowania ostatniej z dynastii Ptolemeuszy, tak, KOBIETY, byłbyś na straconej pozycji już od narodzin. Kobiety mają znacznie większy wpływ na obrót spraw niż Wam i Waszemu Prezesowi się wydaje. Poza tym widać, że Wasz światopogląd zamyka się na dwie strony - lewica i prawica. Lewica zła, prawica mniam. 

Jestem kobietą, która jednocześnie się uczy i opiekuje się domem. W przyszłości planuję zdobyć dobrą posadę (po to się uczę) i wychowywać dzieci. NIE ZALEŻY MI NA PIENIĄDZACH MĘŻA I NIGDY MI NIE ZALEŻAŁO. Dodam jeszcze, że nie jestem feministką, jestem po prostu wolna. I nikt, żaden zwolennik Pana Z Muszką nie będzie mi wmawiał, że moim życiowym przeznaczeniem jest siedzenie w domu, pranie, sprzątanie, gotowanie dla mężczyzny, który rzekomo utrzymuje całą rodzinę. Patrzycie na nas jak na kawałek mięsa, jak na coś, w co można włożyć kasę i można mieć za to wszystko. Błąd. Wasze stanowiska to martwy ciąg, który dzięki takiemu właśnie podejściu zamiast naprawić i zjednoczyć społeczeństwo, jeszcze bardziej je podzieli i sprawi, że saldo migracji wzrośnie jeszcze bardziej niż teraz. Przynajmniej ja mam własnie taką ochotę kiedy wyobrażam sobie, że ludzie o takim światopoglądzie jak Wy decydują o losach ojczyzny, za którą przelały się miliony litrów niewinnej krwi. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

1.Powołalaś się, bo napisałaś, że nie chcesz zmian w konstucji z obawy, że będzie to wyglądać tak jak w XVII w.

2.Ważne, żeby partia była wolnorynkowa.Może być to KNP Korwina, może to być Partia Libertariańska, mogą być to wolnorynkowi narodowcy.

3.Dlaczego ujednolicenie? Co będzie tu takie same? Ja uzasadniłem dlaczego płaca minimalna jest ujednoliceniem.No a nie? Inżynierowie, geodeci i tak dalej nie mają płacy minimalnej.W czym problem?

4.KNP w ogóle nie chce, żeby rząd ingerował w płacę.Pracodawca sami będą to sobie ustalać z pracobiorcami.Nie wiem, o co ci chodzi.

No KNP właśnie ma konkretne plany i pomysły, co trzeba zrobić.Idea to jest na przykład nacjonalizm, patriotyzm.

Korwin bardzo szanuje kobiety, a za twierdzenie, że mówi, że miejsce kobiet jest w kuchni idzie do sądu.Korwin chce dać kobietą wybór.Chcą to niech pracują nawet na 3 etatach albo siedzą w domu.Wolny wybór.Dzisiaj kobiet musi pracować, żeby pomóc mężowi utrzymać dom idzieci, bo mężu państwo zabiera 80% dochodów.Nie masz bladego pojęcia o poglądach Korwina.Czytałaś statut KNP? Oglądałaś chociaż dwa dwugodzinne wykłady? Nie masz na to czasu? To się nie wypowiada w krzywdzącyc sposób o kims.

Opublikowano

Gdybym rozmawiała z Tobą oko w oko, bezpardonowo dostałbyś w pysk. Widać, kochany Korwinisto, na jakich argumentach opieracie swoją nieskazitelnie rzetelną wiedzę - kobiety są głupie, bo FACECI DOSTALI WIĘCEJ NAGRÓD NOBLA. To aż śmieszne. Gdybyś żył za czasów panowania ostatniej z dynastii Ptolemeuszy, tak, KOBIETY, byłbyś na straconej pozycji już od narodzin. Kobiety mają znacznie większy wpływ na obrót spraw niż Wam i Waszemu Prezesowi się wydaje. Poza tym widać, że Wasz światopogląd zamyka się na dwie strony - lewica i prawica. Lewica zła, prawica mniam. 

Jestem kobietą, która jednocześnie się uczy i opiekuje się domem. W przyszłości planuję zdobyć dobrą posadę (po to się uczę) i wychowywać dzieci. NIE ZALEŻY MI NA PIENIĄDZACH MĘŻA I NIGDY MI NIE ZALEŻAŁO. Dodam jeszcze, że nie jestem feministką, jestem po prostu wolna. I nikt, żaden zwolennik Pana Z Muszką nie będzie mi wmawiał, że moim życiowym przeznaczeniem jest siedzenie w domu, pranie, sprzątanie, gotowanie dla mężczyzny, który rzekomo utrzymuje całą rodzinę. Patrzycie na nas jak na kawałek mięsa, jak na coś, w co można włożyć kasę i można mieć za to wszystko. Błąd. Wasze stanowiska to martwy ciąg, który dzięki takiemu właśnie podejściu zamiast naprawić i zjednoczyć społeczeństwo, jeszcze bardziej je podzieli i sprawi, że saldo migracji wzrośnie jeszcze bardziej niż teraz. Przynajmniej ja mam własnie taką ochotę kiedy wyobrażam sobie, że ludzie o takim światopoglądzie jak Wy decydują o losach ojczyzny, za którą przelały się miliony litrów niewinnej krwi. 

Wprowadzenie kobiet na rynek pracy to nieudany eksperyment który wyrwał się z pod kontroli    . Widzimy co się dzieje .

Prawo naturalne stworzyło faceta żeby walczył i zdobywał pożywienie a kobiete żeby opiekowała się dziećmi . 

Kobieta wolna to typowa feministka która chcę takie same prawa jak facet . Czyli teraz nie można stwierdzić czy feministka to kobieta . Pisałem świąt rządzi się prawami natury czy przyrody ingerencja w to doprowadzi do upadku ludzkości . 

Ps . Jeśli chcesz być taka wolna  i pracować to zapraszam potrzebuję załadować  gruz na przyczepkę , a mnie kręgosłup boli . 

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

@Wojciech

Przecież kobieta może pracować jak nauczyciel w szkole, w biznesnie, może mieć właśna firmę, może być prokuratorem ,prawnikiem.Gdzie w tym widisz problem? Pisząc takie pierdoły stwarszasz fałszywy obraz KNP.

Oho, teraz jeszcze pan hrabia przyszedł, co znowu napisze, że nie ma sensu głosować na KNP, bo jej program jest populistyczny.To to udowodnij, albo, że prawica jest egoistyczna, to już ci na wstępie mówię, że to lewica tworzy znieczulicę społeczną, bo ludzie wiedzą, że to państwo ma się zająć słabszymi ludźmi.

No to po chuja pisałeś, że kobiety na rynku pracy to nieudany eksperyment?

Opublikowano

@Wojciech

Przecież kobieta może pracować jak nauczyciel w szkole, w biznesnie, może mieć właśna firmę, może być prokuratorem ,prawnikiem.Gdzie w tym widisz problem? Pisząc takie pierdoły stwarszasz fałszywy obraz KNP.

Oho, teraz jeszcze pan hrabia przyszedł, co znowu napisze, że nie ma sensu głosować na KNP, bo jej program jest populistyczny.To to udowodnij, albo, że prawica jest egoistyczna, to już ci na wstępie mówię, że to lewica tworzy znieczulicę społeczną, bo ludzie wiedzą, że to państwo ma się zająć słabszymi ludźmi.

Wiem to doskonale ale opieram się na jej logice więc tak piszę .

Szanuję kobiety i jej wolność , może pracować lub nie . Ale aktualnie nie ma wyboru musi iść do pracy

Opublikowano

Wprowadzenie kobiet na rynek pracy to nieudany eksperyment który wyrwał się z pod kontroli    . Widzimy co się dzieje .

Prawo naturalne stworzyło faceta żeby walczył i zdobywał pożywienie a kobiete żeby opiekowała się dziećmi . 

Kobieta wolna to typowa feministka która chcę takie same prawa jak facet . Czyli teraz nie można stwierdzić czy feministka to kobieta . Pisałem świąt rządzi się prawami natury czy przyrody ingerencja w to doprowadzi do upadku ludzkości . 

Ps . Jeśli chcesz być taka wolna  i pracować to zapraszam potrzebuję załadować  gruz na przyczepkę , a mnie kręgosłup boli . 

Powiedziałam, że nie jestem feministką, tylko wolną kobietą. Mylisz skarbie pojęcia. Nie ma czegoś takiego jak prawo naturalne, jest tylko stek kolejnych wymyślonych bzdur, żeby takim jak Wy łatwiej było mieszać w mózgach. Nie chcę równouprawnienia - i tak mam więcej praw, po co mam psuć swoją pozycję w społeczeństwie? ;-) Wolna kobieta to kobieta samowystarczalna, feministka to kolejny chory wymysł niezrównoważonych, którego ideom ulegają ci, którzy nie myślą.  

Proszę, to jest właśnie to, co reprezentują wyborcy KNP! Brawo!

1.Powołalaś się, bo napisałaś, że nie chcesz zmian w konstucji z obawy, że będzie to wyglądać tak jak w XVII w.

2.Ważne, żeby partia była wolnorynkowa.Może być to KNP Korwina, może to być Partia Libertariańska, mogą być to wolnorynkowi narodowcy.

3.Dlaczego ujednolicenie? Co będzie tu takie same? Ja uzasadniłem dlaczego płaca minimalna jest ujednoliceniem.No a nie? Inżynierowie, geodeci i tak dalej nie mają płacy minimalnej.W czym problem?

4.KNP w ogóle nie chce, żeby rząd ingerował w płacę.Pracodawca sami będą to sobie ustalać z pracobiorcami.Nie wiem, o co ci chodzi.

No KNP właśnie ma konkretne plany i pomysły, co trzeba zrobić.Idea to jest na przykład nacjonalizm, patriotyzm.

Korwin bardzo szanuje kobiety, a za twierdzenie, że mówi, że miejsce kobiet jest w kuchni idzie do sądu.Korwin chce dać kobietą wybór.Chcą to niech pracują nawet na 3 etatach albo siedzą w domu.Wolny wybór.Dzisiaj kobiet musi pracować, żeby pomóc mężowi utrzymać dom idzieci, bo mężu państwo zabiera 80% dochodów.Nie masz bladego pojęcia o poglądach Korwina.Czytałaś statut KNP? Oglądałaś chociaż dwa dwugodzinne wykłady? Nie masz na to czasu? To się nie wypowiada w krzywdzącyc sposób o kims.

1. Nie powołałam się, bo nie przedstawiam swoich poglądów politycznych po to, żeby przekonać Cię do swoich racji. Przedstawiam jedynie swoje stanowisko względem JKM.

2. Brak zastrzeżeń, dalej zaprzeczacie samym sobie.

3. Idea to nie ideologia. 

Akurat tak się składa, że wnioski, które wyciągnęłam odnośnie Korwina i jego stosunku do kobiet powstały własnie na podstawie jednej z konferencji, na którą, o ja głupia, się udałam. Nie wypowiadam się na temat, jeśli nie mam o nim bladego pojęcia. Statut czytałam wyrywkowo, z programem zapoznałam się dość szczegółowo - wszystko ze względu na to, że musiałam przygotować jego prezentację. 

Czysta hipokryzja. Wy możecie krzywdzić słowami innych, ale inni nie mogą krzywdzić Was - czy to świadomie, czy to niekoniecznie świadomie. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

1.Mniejsza z tym, ale to, że konstytucja jest zmieniania wraz z dojściem do władzy nowej partii jest dość logiczne.

2.Jak kurwa zaprzeczam samemu sobie? Napisałem, że ważne, żeby teraz do władzy doszła partia wolnorynkowa.Obecnie KNP ma na to największe szanse.

3.A zniesienie podatku dochodwego to pusta idea? Co nie da się zrobić? Co niekonkretne?

Korwin wiele razy mówił, że kobiety są wspaniałe, że mogą i powinny pracować biznesie.Podaj dokładnie kiedy i gdzie Korwin obraził kobiety.Po za tym powiedziałem.Już byli ludzie, którzy publiczne tak twierdzili i zostali pozwali do sądu za tego typu bezczelne pomówienia.

Czy Korwin zabrania pracy kobietom.Nie.Więc w czym problem?

Sczegółowo się zapoznałaś? Jeszcze kilka postów wcześniej twierdziałaś, że Korwin chce zlikwidować podatki.

Opublikowano

Powiedziałam, że nie jestem feministką, tylko wolną kobietą. Mylisz skarbie pojęcia. Nie ma czegoś takiego jak prawo naturalne, jest tylko stek kolejnych wymyślonych bzdur, żeby takim jak Wy łatwiej było mieszać w mózgach. Nie chcę równouprawnienia - i tak mam więcej praw, po co mam psuć swoją pozycję w społeczeństwie? ;-) Wolna kobieta to kobieta samowystarczalna, feministka to kolejny chory wymysł niezrównoważonych, którego ideom ulegają ci, którzy nie myślą.  

Proszę, to jest właśnie to, co reprezentują wyborcy KNP! Brawo!

1. Nie powołałam się, bo nie przedstawiam swoich poglądów politycznych po to, żeby przekonać Cię do swoich racji. Przedstawiam jedynie swoje stanowisko względem JKM.

2. Brak zastrzeżeń, dalej zaprzeczacie samym sobie.

3. Idea to nie ideologia. 

Akurat tak się składa, że wnioski, które wyciągnęłam odnośnie Korwina i jego stosunku do kobiet powstały własnie na podstawie jednej z konferencji, na którą, o ja głupia, się udałam. Nie wypowiadam się na temat, jeśli nie mam o nim bladego pojęcia. Statut czytałam wyrywkowo, z programem zapoznałam się dość szczegółowo - wszystko ze względu na to, że musiałam przygotować jego prezentację. 

Czysta hipokryzja. Wy możecie krzywdzić słowami innych, ale inni nie mogą krzywdzić Was - czy to świadomie, czy to niekoniecznie świadomie. 

To co napisałem w żadnym wypadku nie było związane z KNP   to tylko moje przemyślenia oparte na twojej logice . 

Tak jak napisał @pSlav kobiety powinny mieć wybór , wolą robić na 2 etaty czy na jeden ? Wybór  jest ich jaką władzę wybiorą . 

Opublikowano

Szlag mnie trafia, kiedy muszę po raz setny tłumaczyć ludziom to samo. Przeczytajcie moje wypowiedzi wyżej, nienawidzę powtarzania się. Ode mnie to by było na tyle, niepotrzebnie nerwy strzępię. Udało Wam się jedynie utwierdzić mnie w przekonaniu, że wyborcy KNP to banda zaślepionych małolatów nie potrafiących nawet rzeczowo poprzeć swoich argumentów.

Głosujcie na kogo chcecie, Polska należy do młodych. Róbcie co chcecie, to Wy pracujecie na los tego narodu. Mam tylko nadzieję, że ktoś za te kilka lat nie będzie myślał tak samo jak ja, a jeśli już, to nie będzie się bał wypowiedzieć tego na głos. Pozdrawiam, dzięki za dyskusję.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Szlag mnie trafia, kiedy muszę po raz setny tłumaczyć ludziom to samo. Przeczytajcie moje wypowiedzi wyżej, nienawidzę powtarzania się. Ode mnie to by było na tyle, niepotrzebnie nerwy strzępię. Udało Wam się jedynie utwierdzić mnie w przekonaniu, że wyborcy KNP to banda zaślepionych małolatów nie potrafiących nawet rzeczowo poprzeć swoich argumentów.

Głosujcie na kogo chcecie, Polska należy do młodych. Róbcie co chcecie, to Wy pracujecie na los tego narodu. Mam tylko nadzieję, że ktoś za te kilka lat nie będzie myślał tak samo jak ja, a jeśli już, to nie będzie się bał wypowiedzieć tego na głos. Pozdrawiam, dzięki za dyskusję.

A są jakieś argumenty aby popierać PO :huh: Tusk już porządził, naobiecywał i gówno co zrobił. Trzeba dać szanse innym i się zobaczy. Ktoś polską rządzić musi.

Kolejny temat do kłótni i flamewar'u. Zostanie zamknięty jak inne  -.-

Opublikowano

Problem z korwinistyczną gadką o kobietach jest taki, że Janusz uważa, że meżczyzna jest zbyt dumny by pracować w domu czy przy dzieciach. Uważa, że to zajecie tylko dla kobiety. 

W dzisiejszych czasach oboje rodziców pracuje i oboje dzielą sie obowiązkami po powrocie z pracy i nie ma w tym nic złego. Korwin chciałby patriarchalnej struktury rodziny, w której meżczyzna poza pracą nie musi robić absolutnie nic. Sam jestem meżczyzną i uważam, że to nienormalne...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Problem z korwinistyczną gadką o kobietach jest taki, że Janusz uważa, że meżczyzna jest zbyt dumny by pracować w domu czy przy dzieciach. Uważa, że to zajecie tylko dla kobiety. 

W dzisiejszych czasach oboje rodziców pracuje i oboje dzielą sie obowiązkami po powrocie z pracy i nie ma w tym nic złego. Korwin chciałby patriarchalnej struktury rodziny, w której meżczyzna poza pracą nie musi robić absolutnie nic. Sam jestem meżczyzną i uważam, że to nienormalne...

przedstawiłeś tylko swoją opinie , żaden konkretny argument.

Opublikowano

przedstawiłeś tylko swoją opinie , żaden konkretny argument.

Typowa odpowiedź sympatyka KNP. "Coś jest logiczne i nie zgadza sie z tym co mówi prezes - to tylko twoje zdanie"...

Opublikowano

Typowa odpowiedź sympatyka KNP. "Coś jest logiczne i nie zgadza sie z tym co mówi prezes - to tylko twoje zdanie"...

pisałem żeby podać jakieś argumenty , mam rozumieć że ich nie masz jak nie podajesz ? 

Opublikowano

pisałem żeby podać jakieś argumenty , mam rozumieć że ich nie masz jak nie podajesz ? 

A jaki jest wasz argument popierający to co mówi Korwin? Bo on mówi właśnie o przywróceniu patriarchalnej struktury rodziny, kryjąc sie przy tym za obietnicami o "wolności wyboru dla kobiet". Kłamstwa, kłamstwa i jeszcze raz kłamstwa.

Opublikowano

A jaki jest wasz argument popierający to co mówi Korwin? Bo on mówi właśnie o przywróceniu patriarchalnej struktury rodziny, kryjąc sie przy tym za obietnicami o "wolności wyboru dla kobiet". Kłamstwa, kłamstwa i jeszcze raz kłamstwa.

Zapewne nigdy nie oglądałeś jego debaty czy dyskusji , więc jaki ma sens na dyskusja ? 

Naprawdę śmieszy mnie jak ktoś mówi i kłamstwie w stosunku do Korwina  . Korwin od 40 lat mówił prawdę i dlatego w tym roku odniesie  sukces . 

Opublikowano

Zapewne nigdy nie oglądałeś jego debaty czy dyskusji , więc jaki ma sens na dyskusja ? 

Zdziwiłbyś sie. Oglądałem mnóstwo jego wystąpień, na dwóch byłem. Dalej uważam go za świra, dziwne.

Poprzyjcie to, że patriarchat jest czymś dobrym, bo ja jakoś tego nie widze...

PS: Łatwo cie poznać comeback. Fanatycznego stylu wypowiedzi nie ukryjesz ;)

Opublikowano

Zdziwiłbyś sie. Oglądałem mnóstwo jego wystąpień, na dwóch byłem. Dalej uważam go za świra, dziwne.

Poprzyjcie to, że patriarchat jest czymś dobrym, bo ja jakoś tego nie widze...

PS: Łatwo cie poznać comeback. Fanatycznego stylu wypowiedzi nie ukryjesz ;)

Uważasz go za świra bo żyjesz utopią .

comeback ? fanatyk ? Zapewne sam nim jesteś

Chcess argumentow ?

Kiedy facet chodzil do pracy a kobieta zajmowala. Sie domem ,mielismy najlepsza cywilizacje . Aktyalnie mamy najgorsza cywilizacje , tak jak Janusz powiedzial podbijaja nas ciapaci caly czas.

kazdy prawicowiec i lewicowiec to fanatyk , kazdy ma swoje poglady i nikt ich nie zmieni . Nazywanie kogos fanattkiem to w pewien sposob uszanowanie.

Opublikowano

Ośmieszasz się człowieku.Kiedy mówił o "przywróceniu patriarchalnej struktury rodziny"? Gdzie w statucie KNP jest o tym mowa? Jak miałby to zrobić? Jakbyś nie wiedział to Korwin jest konserwatywnym liberałem.Nie ma zamiaru ingerować w życie ludzi.Wielokrotnie zaznaczał swój szacunek do kobiet.Mówił, że kobiety jeśli będą chciały, to będą mogły pracować.A, że powiedział, że mężczyźni są bardziej twórczy od kobiet, to można sie z tym zgadzać lub nie.To nie należy do statusu jego partii, dotrało? Mówił też, że istnieje masa mądrzejszych kobiet od masy mężczyzn.

Czytałeś status KNP? Umiesz czytać? Słuchałeś wykładów Korwina i innych przedstawicieli KNP? Nie sądze.Swoją wiedzę o Korwinie czerpiesz z komentarzy pod youtube albo z lewackim stronek typu natemat.pl albo z gazet typu Wyborcza, bo przecież nie będziesz czytał niczego innego, bo "prawicowe, nieobiektywne, fanatyczne"

Jakbyś był politykiem albo osobą udzielającą się w mediach, na forum publicznym i powiedziałbyś, że Korwin dąży do przywrócenia patriarchalnej struktury rodziny, to byś został pozwany do sądu za oszczerstwa.Tak samo jak Korwin nie może i nie mówi, że PiS i PO to partia bolszewików.

Nie wierze, że byłeś kiedykolwiek na jakimś spotkaniu z JKM skoro twierdzisz, że on chce przywrócić patriarchat.

Owszem on może go popierać, ale nie chce go nikomu narzucać.To jest duża róźnica.

Opublikowano

Ośmieszasz się człowieku.Kiedy mówił o "przywróceniu patriarchalnej struktury rodziny"? Gdzie w statucie KNP jest o tym mowa? Jak miałby to zrobić? Jakbyś nie wiedział to Korwin jest konserwatywnym liberałem.Nie ma zamiaru ingerować w życie ludzi.Wielokrotnie zaznaczał swój szacunek do kobiet.Mówił, że kobiety jeśli będą chciały, to będą mogły pracować.A, że powiedział, że mężczyźni są bardziej twórczy od kobiet, to można sie z tym zgadzać lub nie.To nie należy do statusu jego partii, dotrało? Mówił też, że istnieje masa mądrzejszych kobiet od masy mężczyzn.

Czytałeś status KNP? Umiesz czytać? Słuchałeś wykładów Korwina i innych przedstawicieli KNP? Nie sądze.Swoją wiedzę o Korwinie czerpiesz z komentarzy pod youtube albo z lewackim stronek typu natemat.pl albo z gazet typu Wyborcza, bo przecież nie będziesz czytał niczego innego, bo "prawicowe, nieobiektywne, fanatyczne"

Jakbyś był politykiem albo osobą udzielającą się w mediach, na forum publicznym i powiedziałbyś, że Korwin dąży do przywrócenia patriarchalnej struktury rodziny, to byś został pozwany do sądu za oszczerstwa.Tak samo jak Korwin nie może i nie mówi, że PiS i PO to partia bolszewików.

To, że czegoś nie mówi publicznie nie oznacza, że nie ma on takich poglądów i nie bedzie dążył do ich realizacji. Jak to jest, że wypowiedź każdego innego polityka to dla ciebie kłamstwo i pomówienia a to co powie Korwin jest nagle świetym prawem i nie ma w tym krztyny kłamstwa?

Idiotyzm, gość kłamie non-stop, rzuca hasłami, którymi ma zaskarbić sobie zaufanie łatwowiernych fanatyków a oni wierzą mu w każde jego słowo. Mistrz manipulacji, nic wiecej.

Program N S D A P też nie zakładał kampanii wojennej ani holocaustu, to wszystko było kaprysem jednostki, która otrzymała władze absolutną, jeśli JKM kiedykolwiek dojdzie do władzy to wasze zaufanie do niego was zgubi. Gwarantuje ci to :)

Opublikowano

Naprawdę śmieszy mnie jak ktoś mówi i kłamstwie w stosunku do Korwina  . Korwin od 40 lat mówił prawdę i dlatego w tym roku odniesie  sukces . 

Korwin odniesie sukces, słyszę to przed każdymi wyborami ^^

Opublikowano

Korwin odniesie sukces, słyszę to przed każdymi wyborami ^^

sondaże mówią same za siebie . 

Jeszcze tylko Ruch Narodowy żeby połączył siły z Korwinem .

Może uda im się razem powrócić do normalności 

Opublikowano

To, że czegoś nie mówi publicznie nie oznacza, że nie ma on takich poglądów i nie bedzie dążył do ich realizacji. Jak to jest, że wypowiedź każdego innego polityka to dla ciebie kłamstwo i pomówienia a to co powie Korwin jest nagle świetym prawem i nie ma w tym krztyny kłamstwa?

Idiotyzm, gość kłamie non-stop, rzuca hasłami, którymi ma zaskarbić sobie zaufanie łatwowiernych fanatyków a oni wierzą mu w każde jego słowo. Mistrz manipulacji, nic wiecej.

Program N S D A P też nie zakładał kampanii wojennej ani holocaustu, to wszystko było kaprysem jednostki, która otrzymała władze absolutną, jeśli JKM kiedykolwiek dojdzie do władzy to wasze zaufanie do niego was zgubi. Gwarantuje ci to :)

Mniej interesuje program partii.Głosuje na nią.Ryzykuję, może się wywiąże, może nie.Nigdy nie ma 100% pewnośći, ale na kogoś trzeba zagłosować.Po za tym Korwin od 40 lat mówi dokładnie to samo.Jeżeli teraz Korwin mówi, że pozwoli pracować kobietą a po dojściu do władzy stworzy prawa, które to uniemożliwią, to wtedy dopiero będzie kłamcą, albo jeżeli w statucie partii nie byłoby o tym mowy a nagle by powiedział na wykładzie, że jego partia odbierze kobietom prawo do pracy.

Przykład kłamstwa Korwina poproszę ;) I proszę o obalenie tych "idiotyzmów" jakoś do tej pory ci się nie udało.Sam rzucasz ogólnikami i lewackimi hasełkami.

Ale czy NSDAP diametralnej zmieniło swój program? Nie.Wiadomo, że partię ultranacjonalistycznę, będą dążyły do wojny z kimś.Korwin musiałby stać się faszystą, żeby ingerować w to, czy kobiety mają pracować czy nie.Zaprzeczyłby wtedy swojemu liberalizmowi.Czy Hitler atakując Polskę zaprzeczył swoim poglądom? Nie.Od początku swojej działaności prowadził politykę socjalną, przez którą o mało nie zbankrutował i przez która zaatkował Polskę.Pomyśl za nim znowu napiszesz podobną pierdołę.

Cytat z programu NSDAP:

3. "Żądamy ziemi i nowych terytoriów (kolonie) aby wyżywić nasz naród i aby (w koloniach) osiedlić nadwyżkę populacji."

twoje zaufanie do partii socjalistycznych cie zgubi.Nie ma takiego państwa i takiego człowieka, którego nie zniszczyłby socjalizm.

Nie mówię, że trzeba głosować na KNP.Po prostu ono ma obecnie największe poparcie z partii wolnorynkowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...