Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

poparcie dla tych złodziei

Wojciech-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakim cudem Ci złodzieje mają takie poparcie ?

-Albo głosy są fałszowane
-w kraju mamy większość idiotów 1491772_752749881432254_7176857732495737

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pewnie uwierzyli w obietnice, które nigdy nie zostaną spełnione.

tylko to jest najgorsze , że nie muszą spełnic tych obietnic które mówią . Mało ludzi o tym wie . 

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

Media robią swoje, ogłupiają starsze osoby.

A po 2 nie którzy głosują bez większego zastanowienia, dziś PiS, za 4 lata PO itp.

Opublikowano

Głosują na PiS, żeby PO nie wygrało i na odwrót.

"Niby partia xyz oferuje sporo dobrego i według mnie jest najlepszym wyborem, ale i tak nie wygra, więc lepiej zagłosować na Pis, bo w innym wypadku wygra PO."

Ot, cała filozofia. 

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Po pierwsze - wiadomo, że głupich jest więcej niż mądrych.Z tych słupków widać, że jest 84% głupich, 7% mądrych i 8%, którzy to mają gdzieś.

Po drugie - ludzie do tych sądaży są dobierany pod kontem stanu majątkowego, wykształcenia itd.Nie są to do końca przypadkowi ludzie.

Po trzecie - Od dawna PiS i PO mają monopol na scenie politycznej.Jest to po za tym ta sama partia.

Opublikowano

Przykra prawda jest taka, że większość osób nazywająca polityków z partii rządzących i dominujących złodziejami jest, ogólnikowo określając, szarą masą, która chłonie media tak samo jak Ci, którzy dają się rzekomo, według Was - za pomocą TV - zmanipulować. Różnica polega na tym, że jedni dają się manipulować za pomocą telewizji, a ci wielce prawi i racjonalnie myślący Internetowi. Nie wrzuca się wszystkich do jednego worka, bo nie na tym polega polityka. Polityka to sztuka rządzenia, a wpajanie Wam przez mniej popularne ruchy, jak bardzo partie dominujące są złe i okropne jest właśnie jej najłagodniejszym przejawem. Władzę powinni tworzyć nie ludzie, którzy przytaczają słowa Wielkich, a ci, którzy własnymi słowami zapisują się na kartach historii. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Po pierwsze - wiadomo, że głupich jest więcej niż mądrych.Z tych słupków widać, że jest 82% głupich, 3% mądrych, 15%, którzy to mają gdzieś.

Po drugie - ludzie do tych sądaży są dobierany pod kontem stanu majątkowego, wykształcenia itd.Nie są to do końca przypadkowi ludzie.

Po trzecie - Od dawna PiS i PO mają monopol na scenie politycznej.Jest to po za tym ta sama partia.

Twoim zdaniem KNP i jego wyborcy są głupi ? 

21515.jpg

Opublikowano

@Querdith

Rząd od złodzieji wyzywaja również ludzie znani, wykształceni, mający pozycję społęczną, np. Janusz Korwin Mikke.Jego zwolennicy nie są zmanipulowani przez Internet, bo raz, że nie trzeba oglądać wykładów na youtube, żeby stwierdzić, że rząd nas po prostu okrada.Obecnie w Polsce państwo zabiera nam około 83% dochodów (można to sobie policzyć jak ktoś nie wierzy) dając nam w zamian setki tysięcy urzędników utrudniających nam życie np. przy założeniu firmy, NFZ, którego działanie woła o pomstę do nieba i do którego ludzie stoją w kolejkach jak za komuny, zasiłki dla bezrobotnych, tak dzisiaj nagradza się ludzi za to, że nie pracują, dopłacanie do eksportu i tak dalej.

Po drugie wystarczy znać się choć trochę na ekonomii, historii i prawie, żeby stwierdzić, że to co obecnie dzieje się w Polsce jest jaką paranoją.

Polską powinni rządzić ludzie, którzy znają się właśnie na ekonomii, historii i prawie.

@Eraken

Napisałem, że jest 82% głupich, którzy głosują na bandę czworga i 3% mądrych (w tym zwolenników KNP), którzy głosują na partię wolorynkowe.

Dzięki za poprawienie.Pochrzaniło mi się SLD z Polską Razem.

Opublikowano

@Eraken

Napisałem, że jest 82% głupich, którzy głosują na bandę czworga i 3% mądrych (w tym zwolenników KNP), którzy głosują na partię wolorynkowe.

Tylko, że KNP ma 6% poparcia, a Ty podsumowałeś partie wolnorynkowe w 3%, przy czym reszta (15%) to osoby, które to Twoim zdaniem "mają gdzieś".  

21515.jpg

Opublikowano

Tylko, że KNP ma 6% poparcia, a Ty podsumowałeś partie wolnorynkowe w 3%, przy czym reszta (15%) to osoby, które to Twoim zdaniem "mają gdzieś".  

zapewne chodziło mu o to że 3% zna się na polityce . 

Opublikowano

@Querdith

Rząd od złodzieji wyzywaja również ludzie znani, wykształceni, mający pozycję społęczną, np. Janusz Korwin Mikke.Jego zwolennicy nie są zmanipulowani przez Internet, bo raz, że nie trzeba oglądać wykładów na youtube, żeby stwierdzić, że rząd nas po prostu okrada.Obecnie w Polsce państwo zabiera nam około 83% dochodów (można to sobie policzyć jak ktoś nie wierzy) dając nam w zamian setki tysięcy urzędników utrudniających nam życie np. przy założeniu firmy, NFZ, którego działanie woła o pomstę do nieba i do którego ludzie stoją w kolejkach jak za komuny, zasiłki dla bezrobotnych, tak dzisiaj nagradza się ludzi za to, że nie pracują, dopłacanie do eksportu i tak dalej.

Po drugie wystarczy znać się choć trochę na ekonomii, historii i prawie, żeby stwierdzić, że to co obecnie dzieje się w Polsce jest jaką paranoją.

Polską powinni rządzić ludzie, którzy znają się właśnie na ekonomii, historii i prawie.

Nie rozśmieszaj mnie. Powoływanie się na Korwina w tym momencie jest po prostu objawem tego, jak ten człowiek manipuluje. Owszem, program ma przegenialny, mówi też sensownie, ale co z tego? Jak w każdym innym przypadku jest to tylko proces zdobycia jak największego poparcia w kampanii wyborczej. Naprawdę wyobrażacie sobie Pana Janusza w Sejmie? Wspomniałeś o historii. Takich "bohaterów" znalazły się już setki. Wspominasz o ekonomii - oczywiście, ważna, ale w praktyce, nie w teorii. Gadać każdy może. Prawo? Żyjemy w państwie prawa, bez względu na to, jak to brzmi i jak wygląda. Polskie prawo jest jednym z najbardziej dziurawych z jakimi miałam do czynienia. Dziadek Piłsudski, według mnie oczywiście, powinien stanowić wzór polityka - bez ogródek, bez pięknych słów - prosto z mostu. Nie po to, żeby zdobyć poparcie a po to, żeby faktycznie poprawić sytuację polityczną naszego kraju. Korwin na chwilę obecną robi z siebie błazna w telewizji, na Facebookach i innych pierdołach własnie po to, żeby nam, młodym mieszać w mózgach, tak jak zresztą robi to każdy inny polityk. Promłodzieżowe podejście? Taaaak, 'mieszkanie dla młodych', 'dofinansowania małżeńskie', bla, bla bla. To wszystko to tylko puste słowa, które i tak nigdy nie będą miały odzwierciedlenia w rzeczywistości. Wcześniej pytaliście, dlaczego PO i PiS mają tak ogromne poparcie - właśnie dlatego, że grają tak samo jak np. KNP - tyle, że 10 lat wcześniej udało im się zdobyć rzesze zwolenników. 

Skoro już macie ten papierek o pełnoletności, głosujcie - ale nie kierujcie się wizerunkiem Pana W Muszce czy jakiegokolwiek innego, pięknymi słowami, a jego programem oraz rzeczowym przedstawieniem pomysłu na jego zrealizowanie. To, że wyjdę na ulicę i powiem, że trzeba zmienić to to i to, bo to ludziom przeszkadza sprawi, że zyskam poparcie. Nikt nie będzie nawet zdawał sobie sprawy z tego, że nawet nie mam zamiaru tego ruszać, bo zależy mi tylko na stołku.

Myślcie, ludzie. Używajcie mózgów, nie zmysłów. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Nie rozśmieszaj mnie. Powoływanie się na Korwina w tym momencie jest po prostu objawem tego, jak ten człowiek manipuluje. Owszem, program ma przegenialny, mówi też sensownie, ale co z tego? Jak w każdym innym przypadku jest to tylko proces zdobycia jak największego poparcia w kampanii wyborczej. Naprawdę wyobrażacie sobie Pana Janusza w Sejmie? Wspomniałeś o historii. Takich "bohaterów" znalazły się już setki. Wspominasz o ekonomii - oczywiście, ważna, ale w praktyce, nie w teorii. Gadać każdy może. Prawo? Żyjemy w państwie prawa, bez względu na to, jak to brzmi i jak wygląda. Polskie prawo jest jednym z najbardziej dziurawych z jakimi miałam do czynienia. Dziadek Piłsudski, według mnie oczywiście, powinien stanowić wzór polityka - bez ogródek, bez pięknych słów - prosto z mostu. Nie po to, żeby zdobyć poparcie a po to, żeby faktycznie poprawić sytuację polityczną naszego kraju. Korwin na chwilę obecną robi z siebie błazna w telewizji, na Facebookach i innych pierdołach własnie po to, żeby nam, młodym mieszać w mózgach, tak jak zresztą robi to każdy inny polityk. Promłodzieżowe podejście? Taaaak, 'mieszkanie dla młodych', 'dofinansowania małżeńskie', bla, bla bla. To wszystko to tylko puste słowa, które i tak nigdy nie będą miały odzwierciedlenia w rzeczywistości. Wcześniej pytaliście, dlaczego PO i PiS mają tak ogromne poparcie - właśnie dlatego, że grają tak samo jak np. KNP - tyle, że 10 lat wcześniej udało im się zdobyć rzesze zwolenników. 

Skoro już macie ten papierek o pełnoletności, głosujcie - ale nie kierujcie się wizerunkiem Pana W Muszce czy jakiegokolwiek innego, pięknymi słowami, a jego programem oraz rzeczowym przedstawieniem pomysłu na jego zrealizowanie. To, że wyjdę na ulicę i powiem, że trzeba zmienić to to i to, bo to ludziom przeszkadza sprawi, że zyskam poparcie. Nikt nie będzie nawet zdawał sobie sprawy z tego, że nawet nie mam zamiaru tego ruszać, bo zależy mi tylko na stołku.

Logika lewaka = brak logiki 

Kongres Nowej Prawicy to nie tylko JKM to są też inni logicznie myślący członkowie tej partii . Dlaczego KNP ma tak młody elektorat ? Bo jedynie w nim jest nadzieja .  Korwinowi nie zalezy na pieniądzach ani władzy  , jemu zależy na przywróceniu normalności bo wszystkie zasady są wywinniete na lewo . 

Opublikowano

A to jeden z powodów dlaczego niektóre partie mają większe poparcie od innych: (obrazek z facebooka knp)

1398585582-U383457.png

Na innych stacjach telewizyjnych tabelka byłaby podobna.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Na kogoś trzeba zagłosować.Korwin nikim nie manipuluje.Jeżeli mówi, że państwo zabiera nam 83% dochodów (troche mniej z różnymi ulgami, oszustwami), to można to sobie policzyć.

To powiedz coś lepszego od niego.

No jeżeli ktoś wierzy w partie socjalistyczne i ich program, to już nie moja wina.

Korwin mówi bardzo prostym językiem i to jest jego duży plus.

To na kogo twoim zdaniem trzeba głosować?

Po za tym.Korwin, Korwinem, ale KNP to nie tylko on.To jest już stary człowiek i w niedługim czasie pojawią się jego następcy.

Opublikowano

Na kogoś trzeba zagłosować.Korwin nikim nie manipuluje.Jeżeli mówi, że państwo zabiera nam 83% dochodów (troche mniej z różnymi ulgami, oszustwami), to można to sobie policzyć.

To powiedz coś lepszego od niego.

No jeżeli ktoś wierzy w partie socjalistyczne i ich program, to już nie moja wina.

Korwin mówi bardzo prostym językiem i to jest jego duży plus.

To na kogo twoim zdaniem trzeba głosować?

Ja nie mówię Wam, na kogo macie głosować, tylko czym powinniście się kierować. Ludzie, zobaczcie co Wy piszecie? Mówicie, że Korwin Wami w żaden sposób nie manipuluje. Dlaczego w takim razie nie dostrzegacie jego Wad, tylko racjonalny program, który de facto nie jest możliwy do zrealizowania?

Poza tym nie popieram partii socjalistycznych, tylko popieram słowa i przede wszystkim DZIAŁANIA człowieka, który według mnie powinien stanowić wzór dla wszystkich tych, którzy śmią nazywać się politykami dzisiaj. 

Logika lewaka = brak logiki 

Kongres Nowej Prawicy to nie tylko JKM to są też inni logicznie myślący członkowie tej partii . Dlaczego KNP ma tak młody elektorat ? Bo jedynie w nim jest nadzieja .  Korwinowi nie zalezy na pieniądzach ani władzy  , jemu zależy na przywróceniu normalności bo wszystkie zasady są wywinniete na lewo . 

Kochanie, jeśli ja jestem lewicowcem, to Grodzka zostanie premierem. Jesteś typowym przykładem wyborcy KNP, niestety - wszyscy, którzy nie zgadzają się z Korwinem - automatycznie zyskują miano 'lewaka'. Tym bardziej nie mamy o czym dyskutować, niestety. Dlaczego? W dyskusji trzeba obiektywizmu, Wam niestety tego brakuje. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Trzeba kierować się dobrem kraju.

To udowodnij, że manipiuje.Uzasadnij, że jest niemożliwy do zrealizowania, tylko nie pisz, że co będzie z tymi wszystkim ludźmi, co żyją na zasiłkach albo z rodzinami urzędników.

Polityk to nie jest żadny zaszczytny tytuł.Politkiem był zarówno Hitler jak i Piłsudski.

Faktycznie nie za bardzo jest o czym dyskutować z kimś, kto nie ma jasno sprecyzowanych poglądów i nie opowiada się z żadną partią.

Opublikowano

Trzeba kierować się dobrem kraju.

To udowodnij, że manipiuje.Uzasadnij, że jest niemożliwy do zrealizowania, tylko nie pisz, że co będzie z tymi wszystkim ludźmi, co żyją na zasiłkach albo z rodzinami urzędników.

Polityk to nie jest żadny zaszczytny tytuł.Politkiem był zarówno Hitler jak i Piłsudski.

Faktycznie nie za bardzo jest o czym dyskutować z kimś, kto nie ma jasno sprecyzowanych poglądów i nie opowiada się z żadną partią.

Udowodnić zmanipulowanemu że jest zmanipulowany jest porównywalne z udowadnianiem ateiście, że Bóg istnieje. Jeśli naprawdę uważacie, że program Korwina jest w 100% możliwy do zrealizowania, to przepraszam, ale w żadnym stopniu nie mogę nazwać Was racjonalistami. Zniesienie podatków na rzecz czego? Tkwimy w ogromnej dziurze budżetowej, w jaki sposób KNP ma zamiar to załatać? Cisza. Rezygnacja z uchwalania ustaw budżetowych z depozytem? Fajnie, coroczne rozwiązanie Parlamentu. Cisza. Redukcja, przepraszam, całkowite zniesienie płacy minimalnej? TAAK, PIĘKNA WIZJA (nawet jeśli - pracodawca wypłaca Ci 300 zł za robotę, bo uważa, że nie dotrzymałeś warunków umowy na podstawie takiej i takiej, z palca wyssanej, bo nie ma ograniczeń co do wypłat nawet, jeśli zawarto umowę na warunkach specjalnych - bo umów należy dotrzymywać. Reorganizacja i restrukturyzacja sądownictwa i naniesienie zmian w Konstytucji? Śnicie. Śnicie na jawie, jeśli myślicie, że naprawdę można to wszystko zmienić.

Co do moich poglądów politycznych to moja prywatna sprawa, nie muszę się Wam tłumaczyć w jakie idee wierzę i za jaką partią się opowiadam. Polityk nie jest zaszczytnym tytułem? Polityk jest Twoim przedstawicielem w świecie władzy - jeśli uważasz, że to 'zawód jak każdy inny', to przykro mi. Polityk powinien ponosić odpowiedzialność przed ludźmi, których reprezentuje. Hitler owszem, był politykiem, i to bardzo dobrym - chociaż notabene w pewien sposób chorym psychicznie, jednak pociągnął za sobą tłumy, a o to w tym wszystkim chodzi. Sztuka rządzenia, nie zapominajcie o tym.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Udowodnić zmanipulowanemu że jest zmanipulowany jest porównywalne z udowadnianiem ateiście, że Bóg istnieje. Jeśli naprawdę uważacie, że program Korwina jest w 100% możliwy do zrealizowania, to przepraszam, ale w żadnym stopniu nie mogę nazwać Was racjonalistami. Zniesienie podatków na rzecz czego? Tkwimy w ogromnej dziurze budżetowej, w jaki sposób KNP ma zamiar to załatać? Cisza. Rezygnacja z uchwalania ustaw budżetowych z depozytem? Fajnie, coroczne rozwiązanie Parlamentu. Cisza. Redukcja, przepraszam, całkowite zniesienie płacy minimalnej? TAAK, PIĘKNA WIZJA (nawet jeśli - pracodawca wypłaca Ci 300 zł za robotę, bo uważa, że nie dotrzymałeś warunków umowy na podstawie takiej i takiej, z palca wyssanej, bo nie ma ograniczeń co do wypłat nawet, jeśli zawarto umowę na warunkach specjalnych - bo umów należy dotrzymywać. Reorganizacja i restrukturyzacja sądownictwa i naniesienie zmian w Konstytucji? Śnicie. Śnicie na jawie, jeśli myślicie, że naprawdę można to wszystko zmienić.

Co do moich poglądów politycznych to moja prywatna sprawa, nie muszę się Wam tłumaczyć w jakie idee wierzę i za jaką partią się opowiadam. Polityk nie jest zaszczytnym tytułem? Polityk jest Twoim przedstawicielem w świecie władzy - jeśli uważasz, że to 'zawód jak każdy inny', to przykro mi. Polityk powinien ponosić odpowiedzialność przed ludźmi, których reprezentuje. Hitler owszem, był politykiem, i to bardzo dobrym - chociaż notabene w pewien sposób chorym psychicznie, jednak pociągnął za sobą tłumy, a o to w tym wszystkim chodzi. Sztuka rządzenia, nie zapominajcie o tym.

Manipulacja to kłamstwo a kłamstwo można stwierdzić, więc czekam na argumenty, które uzasadnią, że Korwin w którejś kwestii okłamuje swoich zwolenników.

Korwin nie chce znieść podatków, tylko je obniżyć lub zlikwidować np. podatek dochodowy.

Jeżeli zniesie się CIT i inne pierdoły, to ludzie masowo zaczną zakładać firmy oraz zaczną inwestować u nas ludzie z zagranicy.Tak to działa np. w Chinach.

Wyższy depozyt to wyższe zadłużenie.Dzisiaj przy dziurze budżetowej (ok. bilion zł) logiczne, że teraz jest to niemożliwe, dlatego potrzebne są reformy, dzięki, którymi będziem można to spłacić wszystko i uchwalać normalny budżet.Po za tym po reformach państwo będzie opłacać policję, wojsko, ministrów i tyle.

Chodzi oto, żeby pracodawca mógł zatrudnić 3 słabo wykfalifikowane osoby po 1000 zł.Dzisiaj musi płacić 1200 zł+ komuś tylko ze szkołą średnią i komuś po studiach.Płace się nie zmniejszą tak samo jak dzisiaj nie ma zmowy między pracodawcami nie płacą równe 1200 zł każdemu.Nie istnieje coś takiego jak płaca minimalna dla inżyniera a jakoś Ci ludzie zarabiaja ogromne pieniądze.

Heh, zmiane w konstytucji uważasz za niemożliwe? Prawdopodbnie i tak będzie uchwalona nowa.

To po co piszesz posty w temacie o polityce? Tutaj ludzie właśnie przedstawiają swoje poglądy polityczne i dysktują z innymi.

Bzdura.Polityk z najprostrzej definicji to osoba działająca w sferze polityki, zajmująca się polityką.Może być dobry polityk i zły polityk.Tak samo jak dobry lekarz i zły lekarz.

No tak, jeżeli polityk nie wywiąże sie ze swojego programu, to ludzie na niego nie zgłosują w przyszłych wyborach.

Czy Hitler był dobrym politykiem? Na pewno umiał właśnie dobrze zmanipulować ludźmi.Mówcą i strategiem wojennym był dobrym, ale o gospodarce nie miał pojęcia.1 stycznia 40 r musiałby ogłosić bankrutctwo, dlatego zaatakował Polskę w 39.Tam zaporzyczał się, budował austrady, rozdawał zasiłki dla rodzin, samochody nawet.

Opublikowano

To po co piszesz posty w temacie o polityce? Tutaj ludzie właśnie przedstawiają swoje poglądy polityczne i dysktują z innymi.

Bzdura.Polityk z najprostrzej definicji to osoba działająca w sferze polityki, zajmująca się polityką.Może być dobry polityk i zły polityk.Tak samo jak dobry lekarz i zły lekarz.

No tak, jeżeli polityk nie wywiąże sie ze swojego programu, to ludzie na niego nie zgłosują w przyszłych wyborach.

Czy Hitler był dobrym politykiem? Na pewno umiał właśnie dobrze zmanipulować ludźmi.Mówcą i strategiem wojennym był dobrym, ale o gospodarce nie miał pojęcia.1 stycznia 40 r musiałby ogłosić bankrutctwo, dlatego zaatakował Polskę w 39.Tam zaporzyczał się, budował austrady, rozdawał zasiłki dla rodzin, samochody nawet.

A według Ciebie dyskutujemy o przepisie na kluski z makiem? Korwin doskonale radzi sobie w odnajdywaniu słabych punktów polskiego społeczeństwa jednocześnie obiecując ich poprawę. Najgorsze jest to, że najbardziej podatni na jego wpływy są młodzi, którzy niestety często nie mają zielonego pojęcia o polityce, a o Panie Z Muszką słyszeli z internetu ("a zagłosuję, w końcu to JKM, masakruje lewaków"). Poza tym, co do Hitlera - zaatakował Polskę ze względów głównie terytorialnych i strategicznych, a nie dlatego, że nie miał pojęcia o gospodarce. Hitler chciał Gdańska i niemieckich tras przebiegających przez ziemie polskie. Widzę, że nawet 'fakty historyczne' spijacie z ust prezesa. To jest jakaś chora obsesja :-)

Oczywiście, że zmianę Konstytucji uważam za niemożliwą. Gdyby można było ot tak iść i zmienić sobie zapisy prawa, prawdopodobnie wrócilibyśmy do XVI-XVII wieku, gdzie każda nowa ustawa miała miano ustawy zasadniczej, bo zawsze znalazłoby się coś, co by komuś nie podpasowało i co według tej osoby należałoby zmienić. Poza tym wykorzystywanie historii do udowodnienia swojej racji jednocześnie delikatnie ją przebarwiając właśnie świadczy o braku rzeczowych argumentów. Co do płac minimalnych - patrzycie na to, jakby pracujący przedstawiciele naszego społeczeństwa mieścili się w przedziale do stu osób. Błąd, nasze społeczeństwo jest mocno zróżnicowane i niestety podzielone, a ujednolicenie systemu płac to tylko bajka chyba, że ponownie w prowadzicie w życie założenia gospodarki centralnie planowanej, co byłoby stanowczym zaprzeczeniem Waszych kapitalistycznych wizji gospodarczo pięknej Polski. 

Ale nie mogę mieć racji, jestem przecież kobietą.

Kobiety nie mogą być zbyt inteligentne – dba o to mechanizm Ewolucji Naturalnej. 

By oszczędzić ludzkości kolejnych konwulsji, musimy jasno i stanowczo powiedzieć naszym kobietom, starcom i dzieciom: My tu rządzimy! Żadnych eksperymentów! Żadnego „współdecydowania” w rodzinie! (…) Panowie! Zachowujmy się odważnie, po męsku!

Qui est le prochain?

Opublikowano

@Querdith

Ja określiłem się jako zwolennik KNP - konserwatywny liberał.

Korwin doskonale widzi słabe punkty obecnego ustroju i obecnej polityki rządu.Społeczeństwo jak społeczeństwo.Może być głupie może być mądre.Korwin na to niewpłynie.

Faktycznie, bo młodzi ludzie nie mają tego socjalistycznego piętna jak np. ludzie, którzy żyli w PRL albo po prostu przywykli do partii typu PiS, PO.

Na wykładach JKM jest zawsze masa ludzi.Ludzie którzy nie znają się na polityce, głosują na partie populistyczne takie jak właśnie PiS, PO."A tam PiS chce dać 500 zł na każde dziecko, to zagłosuje) Żeby zrozumieć program KNP trzeba mieć odrobinę oleju w głowie.

A czy ja napisałem, że dlatego? Napisałem, że zaatkował, bo za kilka miesięcy musiałby ogłosić bankrutctwo.Gdańsk i ochrona ludności niem., autostrady  to inna sprawa, która też pryczyniła się do ataku, ale gównie chodziło tu po prostu o pieniądze.Jeśli nadal nie wierzysz, to proponuje sobie poczytać o zadłużeniu Niemiec pod rządami NSDAP.

Zmienia się diametralnie rząd, zmienia się państwo to i prawo wraz z konsytucją się zmienia, to logiczne, prawda? Konstytucja zostanie zatwierdzona raz, potem mogą być ewentualnie jakieś poprawki.

No, sama się powołałaś na historię.

Jakie ujednolicenie płac? To właśnie dzisia jest pewnego rodzaju ujednolcenie płac.Jak kogoś zatrudnia się na umowę o pracę, to nie można mu zapłacić mniej 1200 zł.Płacę są jednolite pod tym względem, że żadna nie może wynośić mniej niż 1200 zł.

Społeczeństwo MUSI być zróźnicowane.Muszą być kapitaliści, czyli właściciele fabryk, muszą być robotnicy, którzy w tych fabrykach pracują i wytwarzają towary, muszą być lekarze, nauczyciele, hydraulicy, śmieciarze i tak dalej.Ważne, żeby żadnemu z nich nie zabierać kilkadziesiąt procent dochodów, bo kaptialista wtedy zwolni kilku robotników, lekarz sobie nie kupi 2 samochodów tylko 1, bo musi płacić wysokie podatki, w ten sposób robotnicy wraz z kapitalistami stracą zyski.

Opublikowano

Bitch please, jako jedyni na świecie mamy kurwa w sejmie transseksualistów, rząd tak rozpierdala nasz kraj że niedługo Polska będzie jak afryka.

@TOP

Bo w TV napierdalają obietnice które nigdy nie spełnią.

iron_man_signature_v_2_by_harukaquinn-d5

|Fan Iron Man'a :)|Fan Avengers :)|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...