Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Osoby do podzielania zainteresowań.

Upss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Szukam osoby która lubi oglądać anime, czytać mangi i szczególnie interesuje się takimi gatunkami jak ;

- ecchi

- shoujo

- josei

- harem

- yuri

- seinen

- mecha

I anime podobne do Death Note, Angel Beats czy Another. (Nie wiem czy te tytuły pasują do tych gatunków.)

Jeśli zna ktoś jakieś fajne anime i chciałby się tą wiedzą podzielić, to zapraszam.

Miło by mi było, gdyby osoba, która już coś napisze, wypisała kilka tytułów, ponieważ też troszkę anime obejrzałam, więc nie chciałabym widzieć tylko znajomych mi nazw. Dziękuję.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Polecam założyć konto i zrobić sobie listę, moja wygląda tak http://myanimelist.net/animelist/VastoLords&show=0&order=4

Raczej wątpię aby były osoby zainteresowane wszystkimi z tych gatunków, np z moich upodobań pasuje tutaj wszystko z wyjątkiem Mecha, za którymi nie przepadam.

Jeszcze dodam że jest masa movie które nie jedne wpasują się w twoje topki.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Raczej wątpię aby były osoby zainteresowane wszystkimi z tych gatunków, np z moich upodobań pasuje tutaj wszystko z wyjątkiem Mecha, za którymi nie przepadam.

- shoujo

- josei

No Vasto, nieźle.

Z mecha to Code Geass jest dobre i Evangelion (tego nie widziałem, ale kolega mi zachwala).

QtiV6xY.gif

Opublikowano

No Vasto, nieźle.

Z mecha to Code Geass jest dobre i Evangelion (tego nie widziałem, ale kolega mi zachwala).

Z josei to np Sakamichi no Apollon zresztą selweron (on się jeszcze nad Chihayafuru podniecał) i kilka innych osób też oglądało i poleca b.dobre anime, nie rozumiem jak jestem facetem to mam tylko oglądać mecha,ecchi,akcja ? A shoujo to chyba każdy jakieś oglądał, nawet mógł o tym nie wiedzieć, jest dużo dobrych tytułów np Kaichou wa Maid-sama, Ghost Hunt, Natsume Yuujinchou, Bokura ga Ita, itd ..

A code geass to jest takie typowe mecha jak naruto w mojej topce, a evangelion to klasyka.

NJxbd4x.png

Opublikowano

shoujo to chyba każdy jakieś oglądał, nawet mógł o tym nie wiedzieć

Uwierz mi, że nie.

Dokładnie czytam opisy i sprawdzam gatunki zanim za coś się zabiorę.

174 pozycje na malu i ani jednego shoujo.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Uwierz mi, że nie.

dokladnie. Nie obejrzalem zadnego anime z gatunków: shoujo, josei, itp. itd. Chociaż w sumie ja prawie niczego nie obejrzalem

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja jedynie mogę powiedzieć, że z mecha to Code Geass. Połączenie Death Note'a i anime z gatunku Mech. Miażdży w każdym aspekcie.

A tak poza tym to strasznie ciekawa lista. 'Ecchi, Harem, Yuri..'' :D 

Powiedzmy, że kiedyś już tu byłem <3/ Ryuozaki pozdrawia  :3

Opublikowano

(..)A shoujo to chyba każdy jakieś oglądał, nawet mógł o tym nie wiedzieć, jest dużo dobrych tytułów np Kaichou wa Maid-sama(..)

Tylko mi nie mów, że odwrócony harem to może być coś innego niż shoujo.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Tylko mi nie mów, że odwrócony harem to może być coś innego niż shoujo.

Napisz to logicznie bo odwrócony harem to męski harem a to się nijak ma do shoujo, wgl co ma harem do shoujo xDD

no dobra pare tytułów jest ale ja np oglądam wiele dobrych ale żadnego męskiego haremu

NJxbd4x.png

Opublikowano

No chyba logiczne że jak męski harem to właśnie shoujo..

Uwierz mi, że nie.

nob nie wiesz co tracisz, ja jedynie gejaszków nie oglądam bo co tu dużo gadać, wszystkie to jakieś gupie ovki.

Co do animu, lipiec się zbliża to się podbije rekordziki no lajfowania, póki co czasu nie ma:)

Z josei to np Sakamichi no Apollon zresztą selweron (on się jeszcze nad Chihayafuru podniecał) i kilka innych osób też oglądało i poleca b.dobre anime

ostatnio mam dziwne wrażenie że co chujowszy temat lub rozmowa o czymś z niższej półki to zawsze mój nick jest przytaczany, hejty jedne:)

nie ma to jak być autorytetem dla użytkownika vasto z dwiema kreskami

ja bym sobie jakiegoś moe challenga czyli typ turniejowy z powagą i ciekawie przedstawionymi rozgrywkami obejrzał ;] Najlepsza mieszanka chyba

Opublikowano

No chyba logiczne że jak męski harem to właśnie shoujo..

nob nie wiesz co tracisz, ja jedynie gejaszków nie oglądam bo co tu dużo gadać, wszystkie to jakieś gupie ovki.

Co do animu, lipiec się zbliża to się podbije rekordziki no lajfowania, póki co czasu nie ma:)

ostatnio mam dziwne wrażenie że co chujowszy temat lub rozmowa o czymś z niższej półki to zawsze mój nick jest przytaczany, hejty jedne:)

nie ma to jak być autorytetem dla użytkownika vasto z dwiema kreskami

ja bym sobie jakiegoś moe challenga czyli typ turniejowy z powagą i ciekawie przedstawionymi rozgrywkami obejrzał ;] Najlepsza mieszanka chyba

Nie, shoujo to też męskie haremy ale większość to romanse zazwyczaj niewiele się różniące i tyle. Bo gdzie harem w Natsume Yuujinchou, Kaichou wa maid sama, Aishiteruze Baby, Kimi ni Todoke a to shujo

Chociaż większość to gówno w shoujo i tak z haremami na czele.

A z tym autorytetem to nie życzę sobie publicznego upokarzania mnie, że ty dla mnie autorytetem xDD to że cie przytoczyłem nic nie znaczy.

Z tego się wyrasta. Bezwartościowe anime, jak i mangi.

Tak bardzo rzetelna uargumentowana opinia, ale cóż w większość tytułów się zgadzam, ale nie wszystkie.

A tematem nie wiem dlaczego leci dalej xDD

NJxbd4x.png

Opublikowano

Nie wiem o co wam chodzi mangozjeby. Sprawa jest prosta. Yaoi animeo gejach. Czyli jak ogladasz yaoi bedac chlopakiem jestes gejem. Shoujo anime dla dziewczyn, czyli jak ogladasz shoujp bedac chlopakiem masz w sobie cechy kobiece. Napewno ogladanie shoujo nie iest meskie.. ale watpie by ktos na tym forum ogladal takie prawdziwe yaoi i shoujo

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Nie wiem o co wam chodzi mangozjeby. Sprawa jest prosta. Yaoi animeo gejach. Czyli jak ogladasz yaoi bedac chlopakiem jestes gejem. Shoujo anime dla dziewczyn, czyli jak ogladasz shoujp bedac chlopakiem masz w sobie cechy kobiece. Napewno ogladanie shoujo nie iest meskie.. ale watpie by ktos na tym forum ogladal takie prawdziwe yaoi i shoujo

Tu raczej chodzi o to że 'shoujo' jest głównie przeznaczone i adresowane do, jak to wspomniałeś, żeńskiej części widowni. Co nie znaczy że jak mój pies to ogląda to od razu jest kobietą.. To tak jakbyś powiedział że długie włosy może mieć tylko kobieta

Opublikowano

Tak bardzo rzetelna uargumentowana opinia, ale cóż w większość tytułów się zgadzam, ale nie wszystkie.

Tutaj nie ma czego argumentować, są po prostu bezwartościowe i sztampowe. Podobnie jak shouneny, z jedną różnicą że dobry shounen jest w stanie zainteresować pomimo swojej głupoty. Patrz na one piece

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Tutaj nie ma czego argumentować, są po prostu bezwartościowe i sztampowe. Podobnie jak shouneny, z jedną różnicą że dobry shounen jest w stanie zainteresować pomimo swojej głupoty. Patrz na one piece

Nie zapominajmy, ze sounen to nie tylko naruto, bleach, czy one piece, ale tez desth note. Mydle, ze kazdy gatunek ma swoje perelki

1373637009-U477327.png

Opublikowano

1. Royal po raz kolejny udowadniasz swoją wielkość xD idąc twoim tokiem myślenia, jak stoję w garażu to jestem samochodem. - logika z podstawówki nawet nie http://screenshooter.net/1260044/mmufflp

2. Dragon to co napisałeś to Żałosne, czyli shounen może być dobry ale shoujo już nie ? rozumiem wszystkie obejrzałeś że możesz tak uważać - hipokryta

3. Royal strike again, shounen death note xD wpisz sobie shounen death note na grafice.

NJxbd4x.png

Opublikowano

1. Royal po raz kolejny udowadniasz swoją wielkość xD idąc twoim tokiem myślenia, jak stoję w garażu to jestem samochodem. - logika z podstawówki nawet nie http://screenshooter.net/1260044/mmufflp

2. Dragon to co napisałeś to Żałosne, czyli shounen może być dobry ale shoujo już nie ? rozumiem wszystkie obejrzałeś że możesz tak uważać - hipokryta

3. Royal strike again, shounen death note xD wpisz sobie shounen death note na grafice.

Idąc jego tokiem myślenia:

- oglądasz yuri, jesteś lesbijką

- oglądasz yaoi, jesteś gejem

- oglądasz hentaie, jesteś 100% mężczyzną

Nieważne jaką płeć reprezentujesz xD

Chociaż co do oglądania Hanasakeru Seishounen lub Strawberry Panic to się zgodzę, trzeba być albo gejem albo lesbą.

Dobrze, że je oglądałem jak jeszcze miałem gówno zamiast mózgu. Mogę żyć z czystym sumieniem.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Shoujo kojarzy mi się z romansami, dramatami, smutnymi/łzawymi historyjkami.

Nie wiem, co innego mogłoby interesować kobiety, a to co wyżej napisałem ani trochę mnie nie interesuje.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Przeczytaj mój post jeszcze raz, bo widać że czegoś nie zrozumiałeś. xdd Na tym polega shounen, powielanie schematów, które poprzez dobry pomysł będą interesować, chociaż jest to przedwidywalne. Shoujo? Co ty porównujesz, po drugie nie napisałem nigdzie że shounen może być dobry, ale jeżeli jest dobry

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

NO SPK ALE KLENKAJ DO BERŁA BO MAM DZIEWCZYNE CO NIE!! ALE GIMBAZA MOZE MI PALKE ZROBIC NIE MA PROBLEMU PISZ NA PRIVKA TO DASZ ADRES GIMNAZJUM PDOJADE MOJOM AUDICOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...